Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ostokset Tel Avivissa

Shoppailukeskuksena täysi yllätys!

Vieras    03.12.2012    Tel Avivin ostokset    Tel Aviv

Olin ysätväni kanssa syysloman vietossa Tel Avivissa. Lähdimme avoimina ja mitään tietämättöminä matkaan. Paikan päällä yllätyimme ehkä eniten kaupungin shoppilutarjonnasta.

Kauppakeskuksia taisi olla 4 tai 5, kaikki hyvin suuria ja kauppatarjonta oli Suomea parempi. Forever21 ja muut amerikkalaiset ketjut löytyivät.

Katuputiikkeja oli myös monenlaisia, ja niitä löytyi useilta eri kaduilta, melkein joka päivä löysi uuden kadun jonka tarjontaa tutkia. Oli paljon suunnittelijoiden omia kauppoja, sekä vähän halvempia outlet myymälöitä, normi vaatekauppoja ja suomalaisillekkin tuttuja liikkeitä. Hyvin ajankohtaista muotia ja kohtuuhintoja, 5-40 euroa paidasta. Palvelu oli ystävällistä, vaikka englannin osaaminen ei ollut kovin hyvää.

Kenkiä löysi lukuisista kenkäliikkeistä. Tosin vaikka talvi oli sielläkin tulossa, Suomen talvea kestäviä kenkiä ei löytänyt. Muutamat korkokengät ja sandalit löysivät tiensä kotiin. Hinta-laatusuhde oli hyvä, halvemmat olivat huonompia, laatu taas maksoi.

Antiikki- ja sekatavaratorit olivat tupaten täynnä matkamuistoja ja kaikkea kulttuurisälää. Islamilaisuus ja juutalaisuus näkyivät ihanasti kaikkialla. Arabialaisella antiikkitorilla myyjät olivat hyvin pelottavia, jos koskit johonki, se laitettiin pussiin ja työnnettiin laukkuusi maksua odotellen. Lisäkis myyjä ei päästänyt kaveriani pois liikkeestään, vaan hän joutui työntymään ulos. Mikäli pysyy yhdessä, pitää pään kylmänä eikä anna myyjien manipuloida, selviää kuitenkin hyvin. Hintoja kannattaa myös eri toreilla vertailla, samojen tuotteiden hinnat sattavat vaihdella.

Paikallisten ja myös turistien suosima Shuka Karmel tori oli aivan ihana. Sieltä löytyi eksoottisia mausteita, tuliaisia, vaatteita ja sisustuelementtejä. Torille on helppo tulla joko pääkadulta kävellen tai rannalta kävellen tai bussilla. Myyjät olivat ystävällisiä, eivät tuputtaneet ahdistavasti ja tinkiminen oli jouhevaa. Illalla kulkiessamme torin poikki paikalliset kerjäläiset hakivat kasviskojuista ylijääneet tähteet. Tori oli auki lähes joka päivä.

Oletko vieraillut Tel Avivissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.