Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Tel Avivissa

Baarit syksyllä Tel Avivissa

Vieras    03.12.2012    Tel Avivin ravintolat ja baarit    Tel Aviv

Olimme syyskuussa Tel Avivissa kaverini kanssa. Saavuimme torstaina ja nukuimme koko illan. Aamulla saimme tietää että torstai on paikallisten perjantai, biletyspäivä, ja että perjantaina kaikki paikat ovat sapatin vuoksi kiinni, kun ihmiset ovat perheidensä kanssa. Sapatin ajankohta vaihtelee kuitenkin vuosittain, ainakin niin ymmärsimme.

Yö elämä ei ollut enää syksyllä kovin vilkasta, monet kesäklubit olivat kiinni, kun laitoimme paikkoihin sähköpostia, ja talviklubit eivät olleet auenneet. Moniin klubeihin oli yli 20 vuoden ikäraja, eikä sisään päässyt edes vanhemmassa seurassa. Yksinään turistit voivat päästä, mutta paikallisten kanssa eivät. Passia on kannettava koko ajan mukanaan, koska sitä voidaan pyytää kaduilla näytettävän (esim poliisi), joten passin unohtaminen ei ole syy olla todistamatta ikäänsä baarin ovimiehelle. Baarikutsuja sai kuitenkin paikallisilta vaatekauppojen myyjiltä, tarjoilijoilta ja ranattuttavuuksilta, ja sitä kautta on mahdollista saada vipit baariin. Hintataso alkoholituotteissa oli halvempi kuin Suomessa, mutta ei merkittävästi.

Ravintoloiden ongelma oli usein ruokalistat. Ne olivat hepreaksi ja venäjäksi monissa paikoissa, eivätkä työntekijät puhuneet englantia. Ydinkeskustassa ongelmaa ei ollut, ruokaan oli hieman totutteleminen. Söimme maitohappobakteereija koko matkamme ajan.

Ravintoloissa työntekijät olivat todella mukavia ja halusivat tutustuttaa meitä paikalliseen ruokakulttuuriin. Kun emme tilanneet paikallista ruokaa, sitä tuotiin välillä ilmaiseksi koska he halusivat meidän maistavan myös sitä. Ruoka oli hieman halvempaa kuin Suomessa.

Oletko vieraillut Tel Avivissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.