Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Espanjan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 19

Kaikki matkavinkit ja -kokemukset (1243)
Hotellit (554)

Varokaa ammattivarkaita Playa de las Americasin rantakadulla

Vieras    09.04.2014    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

Lomailimme Americasissa huhtikuun ensimmäisellä viikolla 2014. Kävelin vaimoni kanssa n. klo 10 aikaan aamulla rantakadulla, jossa oli paljon turisteja, kuten tavallisestikin. Ammattivarkaat olivat jossain vaiheessa ottaneet minut kohteekseen. Toimintatapa oli seuraava:

Kaksi n.25-30 vuotiasta normaalivartaloista miestä lähtivät seuraamaan minua ja vaimoani huomaamattomasti. Heillä oli pyyheliinat olkapäillään. Aurinkolaseja kaupittelevat mustat miehet olivat mukana kuviossa. He rakensivat "sumpun" jolla saivat ihmiset ruuhkautumaan ja kiinnittämään huomioinsa heihin. Samalla kun he kaupittelivat naurettavia muovilasejaan, alkoi takanani tapahtua. Toinen aurinkolasipäisistä nuorista miehistä alkoi pyyheliinansa suojassa kollata olkareppuani auki. Tunsin, kuinka reppuni liikahti jotenkin epätavallisesti ja käännyin ympäri ja tartuin pyyheliinamiestä rinnuksista ja huusin hänelle, että aiotko ryöstää minut? Toinen pyyheliinamies otti heti etäisyyttä tilanteeseen. Tämä jonka rinnuksissa roikuin, selitti pelästyneenä "I didn't touch you - I didn't touch you". Vaimoni tarkasti reppuni ja kun kaikki vaikutti olevan tallessa tönäisin miehen matkoihinsa suomalaisten kirosanojen saattelemana. Kahdessa sekunnissa hän oli ehtinyt avata reppuni vetoketjun ja lompakkotaskun nepparin. Lompakon lähtö oli siis todella lähellä.

Siis lyhykäisesti. Kun näette rantakadulla mustia aurinkolasikauppiaita, kiinnittäkää huomiota siihen, mitä ympärillänne tapahtuu. Seuratkaa myös paikallisia, jotka kulkevat pyyheliinat olkapäillään. Ne ovat vain suojaverhoja konnantöille.

Hotelli

Vieras    04.04.2014    Los Cristianoksen hotellit    Los Cristianos
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Villa Mandi

Hotellissa esim tv. Ei toimi

Netti on .ei toimi

Futiskenttä on .lisä maksusta

Pelikone piti olla huoneessaa .ei ole

Arvosana hotellille:

Kinkkua Las Palmasissa

PATA on kinkun nimi, jota saa tapaksena useista pikku-kapakoista. Aamupäivisin Pata on lämmintä.

Se on tehty aivan meidän kinkun tapaan, mutta tuoreesta, ei suolatusta, kinkusta. Suosittelen.

parhaat päivänsä nähnyt hotelli

Vieras    27.03.2014    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: palmeras playa

Ensimmäisessä huoneessamme Palmeras playassa oli kosteusvaurio kylpyhuoneen katossa. Kosteusvaurio oli osaltaan levinnyt jo makuuhuoneen seinäänkin. Torakan kylpyhuoneestamme tapettuamme kysyimme mahdollisuutta huoneen vaihtoon, joka ei ollut mahdollista vasta kun seuraavaana päivänä. Saimme käydä katsomassa kolmea eri huonetta, joissa haisi mm. tupakka yms.

Ruoka ei ollut lämmintä (vaikka ruokailuun meni heti sen alkaessa) ja buffet-pöytä oli erittäin niukka. Myös "ravintolassa" näyttäytyi torakoita..

Kuvat,joita olimme katselleet ennen reissua hotellista, olivat otettu kenties heti rakentamisen jälkeen. Hotelli ei nykyisellään yllä kolmenkaan tähden tasolle!!

Arvosana hotellille:

Ihan ok

Vieras    25.03.2014    Adejen hotellit    Adeje
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Aparthotel El Duque

Olimme Finnmatkalla Teneriffalla. Huoneistomme oli pienemmän altaan puolella, josta näköala sekä allasalueelle että merelle. Huoneisto oli kahdelle hengelle ihan toimiva ja parveke hyvä. Kalustus on jo jonkin verran kulahtanutta, mutta siisteys huippuluokkaa. Meille huoneisto toimi ainoastaan aamupalan syöntipaikkana ja nukkumapaikkana - päivät kiertelimme Teneriffalla ja Gomeralla. Respassa palvelu oli asiallisen hyvää. Isomman altaan puolella oli enemmän elämää ja allasbaarin iltaohjelma saattaa häiritä iltaunisia. Hotellin vierestä kulkevat paikallisbussit ja Finnmatkojen retkibussipysäkki on hotellin vieressä. Fanabe alueena on rauhallinen. Hotellin vieressä rannan puolella on pieni kauppakeskus, jonka Spar -kaupasta (kellarikerroksessa) saa ainakin aamupalaostokset tehtyä. Isompi ja tyylikäs kauppakeskus on rantaan päin noin 400m, mutta siinä ei tainnut olla ruokakauppaa. Ravintoloita löytyy tuosta lähimmästä keskuksesta pari ja baareja kaksi. Slow Boatista saa lähinnä kiinalaista (muutakin) ja toinen on ehkä italialaistyyppinen paikka. Molemmat ok. Huomattavasti enemmäni valikoimaa (kauppoja, ravintoloita) löytyy n. 1,4 km päästä Playa de Fanaben rantabulevardilta, mm. Terazza Roma3:sta saa varmasti gluteenitonta ruokaa. Jos et jaksa kävellä, ota taksi. Se maksaa 3,15 ja siihen sisältyy muutaman kilometrin ajaminenkin! No, muista tipata kuitenkin :-)

Arvosana hotellille:

Melanorasta

Vieras    21.03.2014    Maspalomasin hotellit    Maspalomas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Bahia Melanoras

Eka kerta Kanarialla, ei aivan vienyt mennessään. Saari on täynnä hotellikeskittymiä, ajelimme toki autolla saarta muutenkin. Majoituksena yksityiseltä huoneisto Bahia Melanoraksesta. Tosi hiljaista, suurin osa kämpistä oli tyhjillään. Altaalla oli max. 15 henkeä, uimassa yksi kerrallaan, veden lämpö oli altaassa järviveden luokkaa, lapsille aika viileää.

Kelit hyvät, suomalaista kesää. Tuuli jonkin verran viilensi joinakin päivinä.

Meidän vuokraemäntä vuokrasi aika perustasoista kahden makuuhuoneen kämppää, varustelu ei päätä huimannut, piti ostaa itse vessapaperit ja tiskiaineet.

Majoituksen sijainti vähän syrjäinen, dyyneille ja rantaan n. 2 km kävelymatka, Melanoraksen oma ranta aika vaatimaton.

Melanoraksen kauppakeskuksessa yksi pikkukauppa ja useampi ravintola, jotka tarjoavat tasalaatuisesti ranskalaisia yms. kanarialaista.

En tiedä, mutta taidamme tykätä teneriffasta enemmän.

Maspalomaksessa ei mitään yllättävää sielläkään, turisteille merkkiliikkeitä, ravintoita enemmän. Autolla pääsi huokeammille ruokaostoksille Hiperdinoon, spaariin ja... Lindliin.

Mogan tuntui saaren matkakohteista persoonallisimmalta, sen ehkä valitsisin, jos löytyisi kiva majoitus. Tosin tekemistä sielläkään ei liiemmälti ole.

Arvosana hotellille:

Lentokentältä edullisesti kaupunkiin

Vieras    19.03.2014    Alicanten lennot & liikenne    Alicante

Lentokentältä pääsee bussilla edullisesti kaupungille. Nouskaa lentoasemalla liukuportaita ylös bussi-merkkejä seuraten. Kun tulette lentoaseman hallista ulos, on kaupungille lähtevän bussin pysäkki heti edessä, muutama metri oikealle :) Bussilipun voi ostaa kuljettajalta ja hinta on hieman alle 3 euroa/ henkilö.

Castillo de Santa Barbara

Vieras    19.03.2014    Alicanten nähtävyydet    Alicante

Linnoituksella kannattaa todella käydä. Nykyään sinne pääsee mukavasti huvivenesataman läheltä hissillä ja hinta on edullinen 2,5 e. Toinen vaihtoehto on kävellä linnoituksella, mikä ei ole lainkaan niin mahdoton vaihtoehto, kuin alhaalta katsottuna näyttää. Me kävelimme hieman oikopolkuja pitkin suuntana vain ylöspäin ja nousuun meni aikaa vajaa puoli tuntia - leppoisalla kävelyvauhdilla. Ja alas tulo oli todella nopea kävellen ja toi suoraan juna-asemalle, josta pääsi hyvin esim Albahia-hotellille junalla 4.

Ps. Kannattaa heti hankkia juna-bussikortti juna- tai linja-autoasemalta; 10 matkaa maksaa 8,5 euroa, kun muutoin yleinen hinta hieman alle 2 euroa. Ja jos matkaajia on kaksi, voitte käyttää samaa korttia näyttäen sen matkallanne kahdesti.

Retki, oikean bussin ym. tarkastus!

Vieras    18.03.2014    Maspalomasin vaarat ja ongelmat    Maspalomas

Päätimme osallistua Suomiretkien saarikierrokselle ja tälläydyimme sovitulle hotellille sovittuna aikana esitteen mukaan. Bussia ei kuulunut. Pian luoksemme saapui itsensä hollantilaiseksi esitellyt mies joka kysyi epäselvästi, olemmeko me tämä ja tämä ja mielestäni kuvaus sopi omiin nimiimme, joten lähdimme miehen mukaan, joka kuulemma veisi johonkin collector - jotain - no ajelimme n. 10 minuuttia ja saavuimme Sukelluskeskukseen, jolloin sitten kysyin mieheltä, että onkohan tämä oikea retki ja oikea kohde, niin olin kuulemma myöntänyt olevani "Olga". No tässä tapauksessa retki meni sivu suun, vaikka toinen mies "palautti" meidät hotellille, mutta bussi tms. kannattaa aina varmistaa, että se on oikea ja varsinkin silloin, jos järjestely poikkeaa totutusta. Tämä tällainekin vaikuttaa heille olevan ihan arkipäiväistä (toivottavasti ei kuitenkaan jokapäiväistä). Itse Suomiretkistä en osaa sanoa, koska emme sille osallistuneet.

Tutustukaa hyvin etukäteen

Vieras    18.03.2014    Alicanten hotellit    Alicante
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Best Western Hotel Albahia

Yleiset tilat ok. Huoneissa hieman nuhjuinen ja tunkkainen tunnelma; etenkin kulmasohvanurkkaus ei erityisesti houkuttele istahtaman siihen. Sijainti haasteellinen, eli houkuttelee käyttämään junaa ja bussia. Mukavia ravintoloita ei oikein löytynyt vaan piti lähteä illallakin todella kauemmas etsimään. Ps. Suosittelemme todella ottaman merinäköalat, sillä toinen vaihtoehto on kuunnella ainan ikkunan alta menevää junaa ja tuijottaa kerrostalojen seiniä ja kalliota. Ja jos mahdollista, pyytäkää heti 2. kerroksen huone, sillä muutoin olette parvekkeella aivan ohikulkijoiden ja pihan tasolla ja ihailtavana. Ps. Harmillista, mutta emme osaa suositella tätä hotellia rantalomista nauttiville, vaikka meri on lähellä ja kohdallaan kivikkoisine rantoineen.

Arvosana hotellille:

Kahvilan rahastushässäkkä

Vieras    16.03.2014    Kanariansaarten ravintolat ja baarit    Kanariansaaret

Olen ollut monta kertaa Kanarialla, haluaisin varoittaa maksuista kahviloissa. Tilatkaa kaikki kerralla ja maksakaa ne myös. Eräässä kahvilassa järjestettiin hässäkkä, kolme eri ihmistä oli rahastamassa ja pian eräs heistä tuli ilmoittamaan, että kaikkea tilaamamme ei ole maksettu. Mistään ei saanut kuittia. Outoa on se, että itse sai tuntea olevansa jotenkin epäluotettava ja huijanneensa vaikka huijarit olivat siellä tiskin toisella puolella. Osa turisteista ei varmaan edes huomaa tai ainakaan ala vastaan väittämään, että osaa ei ole maksettu. Tässä tapauksessa olin varma asiastani. Suomalaiset ovat yleensä aika rehellisiä. Tietysti suureen maahan mahtuu monenlaista sukankuluttajaa.

Hyvä Huoneistohotelli

Vieras    15.03.2014    Fuengirolan hotellit    Fuengirola
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Apartamentos Nuriasol

Olimme kuukauden Nuriasolissa tammi-helmikuussa 2014. Loma oli tosi kiva ja Nuriasol saa täydet pisteet.

Kaikki toimi hyvin ja palvelu oli hyvää. Huoneston hintaan ei kuulunut siivous, mikä oli vain plussaa. Keittiövälineitä oli riittävästi ja alakerran kiinalaikaupasta sai pikkuvälineitä melkein ilmaiseksi. Olimme 6-kerroksessa uima-altaan puolella ja aurinko paistoi klo 14-alkaen iltaan saakka parvekkeelle. Huoneisto oli tosi siisti ja mitään ääntä ei naapureista kuulunut ainakaan meille. No ne sohvat oli ainut miinuspuoli. Aika huonot istua ja kuluneet, mutta puhtaat mikä oli tärkeää.

Ravintolan ruoka oli ensiluokkaista ja meidän aikaan oli hyviä esityksiä.

Tulipa Liekeissä/Jari Sillanpääkin nähtyä.

Roskat todella vietiin itse, mutta kaikki hoitui siististi ja helposti kauppareissulla.

Joka paikkaan (Fuengirolan Keskusta) oli kävelymatka ja ranta lähellä.

Suosittelen Hotellia ! On Hyvä Valinta.

Maake Heinolasta

Arvosana hotellille:

Kauhea läävä

Vieras    07.03.2014    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: las piramides

Huolestuneena luettiin kanssa näitä arvosteluja, ja ajattelimme, että nirppanokat siellä vaan kirjoitelleet pahaa kun ei ollut 5-tähden hotelli täyshoidolla.

MUTTA nyt itse hotellissa yöpyneenä voin yhtyä suurimpaan osaan edellä mainituista. Hotelli huoneemme katto vuosi vettä ja oli yltäpäältä homeen peitossa, asiasta kun sanoimme respaan he lupasivat korjata tilanteen MAALAAMALLA KATON!?!

Emme tähän tietenkään suostuneet joten saimme uuden huoneen vierestä, joka näytti paremmalta, kunnes huomasimme että suihku on rikki, eikä sitä voi käyttää, taas respaan sanomaan asiasta ja nyrpeä respa ihminen sitten jotain vinoili meille, mutta lupasi hoitaa asian kuntoon. Parin tunnin odottelun jälkeen putkimies kävi korjaamassa tilanteen ja loma jatkui normaalisti.

Muita huomion arvoisia seikkoja hotellissa oli mm. järkyttävän aneeminen ja kettuuntunut palvelu respassa (olivat onnistuneet hävittämään passimme jopa hetkellisesti, johon eivät edes oikeastaan millään tavoin reagoineet muuta kuin "come see later". eivätkä reagoineet mitenkään kun känniset britit uivat vaatteet päällä altaassa tai kaatelivat kaljaa siinä sivussa altaaseen) hotellin siivoojat eivät oikein jaksaneet kunnolla lakaista lattioita, Keittiössä olevia laseja vain vähän huuhdeltiin ja laitettiin "puhtaana" takaisin hyllyyn, vedenkeitin oli karvan ja lian peitossa sisältä yms yms.

Positiivista oli etten nähnyt yhtään torakoita tai muita ötököitä huoneessa, myös allas oli kiva jos sinne sattui brittituristeilta pääsemään.

yhteenvetona voi sanoa, että ei kannata lomaa tuhlata tähän hotelliin.

Arvosana hotellille:

Rancho Grande

Mahtava ravintola upealla paikalla, hyvät maisemat ja maistuvaa ruokaa. Olen syönyt reissuillani useissa eri ravintoloissa mutta tämä on jäänyt tuoreesti muistiin. Suosittelen!

Iso hotelli

Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2001 | Hotelli: Club Casablanca

Iso ja tasokas hotelli, huoneet reiluja. Muuten kiva paikka ja paljon aktiviteettejä, mutta koska hotelli oli niin suuri ja korkea, kesti kauan että aurinko näkyi rakennuksen takaa

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.