Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Espanjan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 11

Kaikki matkavinkit ja -kokemukset (1234)
Hotellit (548)

Matkalla Espanjassa

Vieras    22.07.2015    Alicanten nähtävyydet    Alicante

Espanjassa kannattaa ehdottomasti vuokrata oma talo tai huoneisto matkan ajaksi. Olemme itse toimineet näin jo vuosien ajan, koska matkassa on aina lapsetkin. Vuokrat ovat kohtuullisia ja tilaa on enemmän kuin hotellihuoneessa. Homeaway.com ja valikoimaa selaamaan. Alicanten ja Benidormin välimaastossa on paljon pieniä ihania kyliä El Campello, Alabir ja Venta la Nuza muutama mainitakseni. Näissä paikoissa meno on lapsipeheille sopivaa ja junalla pääsee liikkumaan lähistölle helposti ja pärjä ilman autoakin. Nähtävää ja tekemistä rittää vaikka kuina paljon. Huvipuisto Terra Mitica, Mundomarissa pääsee näkemään huikean delfiininäytöksen, Aqualandia on iso vesipuisto ja Agua Natura hieman pienempi. Benidormin sirkus on näkemisen arvoinen, mutta osta liput etukäteen netistä ja säästät 50% hinnoista. Mikäli vuokaat auton niin suuntaa tippukiviluolille Cuaves de Canelobres tai vesiputouksille (nimeä ennyt muista), upea retkikhde o myös Cuadalest. Edullisille ostoksille kannattaa menä Alican outlet alueelle sekä etsiä Alicanten Primark tai Deichman, jos kenkiä haluaa ostella. Kaikenkaikkiaan oikein mukavaa loma-aluetta tuo Alicanten pohjoispuoli.

Laadukas majoitus

villevalo    15.07.2015    Fanaben hotellit    Fanabe
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2012 | Hotelli: El Duque l. eli duge

Huoneisto, jossa majoituin, niin oli viihtyisä. Huoneessa oli keittiö, mutta keittiötä tarvitsi vain vähän, koska olin varannut all inclusiven. Huoneistossa oli parveke, tilava olohuone, makuuhuone ja valoisa kylpyhuone. Ruoat ja juomat sis. matkan hintaan. Parin viikon lomalla ruokaa oli tarjolla yllin kyllin, mutta aina ruoka ei maistunut yhtä hyvältä. Arvioin kuitenkin El Duquen ravintolan ruoan olevan keksivertoa parempaa. Useita ruokia valmistettiin silmien edessä, joka varmisti sen, että ruoka oli aina tuoretta ja lämmintä. Jälkiruokatarjonta oli myös ihastuttava. Jossain vaiheessa tuntui, että ruokailuja oli liikaa, mutta oppia ikä kaikki. Ruokaa voi ottaa vain tietyn määrän kerrallaan eikä syödä liikaa. Lämminvesiallas oli myös aktiviteettiallas eli, jos halusi rentoutua, niin tämä ei aina ollut mahdollista. Kauniin suuren altaan vesi oli melko kylmää, joten ko. altaassa tuli uitua vähän. Respan palvelu pelasi. En huomannut, että siivottiinko huoneisto päivittäin, mutta, jollei, niin ainakin joka toinen päivä oli siivooja käynyt. Siisti, viihtyisä, lämminhenkinen hotelli ja hotellilla oli hyvä sijainti. Kävelymatka rantakadulle ja rannalle oli sopiva. Voin suositella ko. hotellia kaikenikäisille Teneriffaa rakastaville matkailijoille. Sanokaa Suomesta vanhoilta asiakkailta lämpimiä terveisiä erityisesti El Duquen ravintolan vahtimestarille!

Arvosana hotellille:

Loro Parque

Loro Parkki vetää turisteja puoleensa vuodesta toiseen magneetin tavoin. Puisto on kasvattanut eläinkantaansa vuosi vuodelta, mutta perinteiset delfiini-, papukaija- ja merileijonaesitykset ovat pysyneet samanlaisina vuosia. Pingviinien asumus on hieno nähtävyys ja ko. rakennuksessa käydessä voi aistia Teneriffan ainutlaatuisen ja jännittävän tunnelman. Valaat ovat upeita ja puistosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Puiston hinnat eivät ole yhtään laskeneet vuosien takaisesta, joka ihmetyttää matkailijaa. Puisto on vuosia ollut Teneriffalla kävijälle melko suosittu ja kävijöitä onkin Loro Parkissa riittänyt. Delfiiniesitys on varmasti pienten mieleen, koska ko. esityksessä jokunen lapsi pääsee pieneen baattiin yhdessä delfiinien kanssa. Suosittelen lämpimästi Loro Parkkia kaikille, jotka matkustavat Teneriffalle.

Jungle Park

Jungle Park on eläinpuisto. Jungle Parkista löytyy erilaisia lintuja ja eläimiä, mutta norsut oli remontin takia siirretty muualle. Lintushow oli hieno. Lintuja sai myös ruokkia ja osa linnuista oli kesyjä. Lintushow oli ainutlaatuinen, koska shown linnut olivat harvinaisia ja kookkaita. Eläinten- ja lintujenhoitajat käsittelivät lintuja tottuneesti ja katsomo oli täynnä. Suosittelen Jungle Parkkia perheille ja heille, jotka ovat kiinostuneet eläimistä ja linnuista.

KIva ravintola marinassa

Vieras    14.07.2015    Fuengirolan ravintolat ja baarit    Fuengirola

Fuengirolan marinasta ihan satama-altaan reunalta löytyy kiva ravintola 'Captain Cook', hyvää ruokaa hyvään hintaan. Syödessä voi ihailla veneitä ja nauttia Fuengirolan rantakatua rauhallisemmasta tunnelmasta.

hotelli

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Parque Cristobal

Parque Cristobalin bungalow-tyyppinen majoitus vastasi tasoa

keskinkertainen. Kylpyhuone oli huoneistossa hyvin siisti ja keittiö-olohuone-yhdistelmä mukava. Siivous sujui mutkattomasti. Yleissilmäykseltään hotellli ja hotellialue vastasivat hyväntasoista majoitusta, mutta hotellialue oli melko pieni eikä aktiviteettien taso ollut välttämättä hyväntasoista. Jos aktiviteetteja oli enemmän tarjolla kuin mitä tietoon tuli, niin juuri tällaisiin aktiviteetteihin ei päässyt juuri huonon informaation takia osallistumaan. Suosittelen lapsiperheille mieluimmin esim. El Duqueta. Ostoksista ja Americaksen viihdetarjonnasta kiinnostuneille jailman lapsia matkustaville pariskunnille ko. hotelli on sijaintinsa ja näppäryytensä vuoksi hyvä valinta.

Arvosana hotellille:

Lentäminen raskaana

Vieras    13.07.2015    Barcelonan lennot & liikenne    Barcelona

Tässä omia kokemuksiani raskaana lentämisestä, ehkä jollekulle hyötyä: kultasenpauloissa.blogspot.f...sesta.html

Video Corralejosta

Vieras    06.07.2015    Fuerteventuran muita vinkkejä    Fuerteventura

Tässä hyvä video Corralejosta :)

www.youtube.com/watch?v=EBg_4hXT7kM

Rock'n'roll marathon

Huhtikuussa 2015 osallistuin ensimmäistä kertaa ulkomailla järjestettävään juoksutapahtumaan. On kyllä myönnettävä, että nappivalinta oli Madridissa 26.4.15 juostu Rock'n'roll marathon. Jo hinnaltaankin kotimaisiin "kisoihin" verrattava tapahtuma oli erittäin onnistunut. Järjestelyt toimivat hyvin, juoksureitti oli mahdolliselle aloittavalle juoksijalle sopiva ja tapahtuma itsessään hyvin tunnelmarikas. Ja vaikka tuona päivänä satoikin vettä, ei se tällaisen pohjoisen kylmiin säihin tottuneen menoa haitannut lainkaan, päinvastoin.

Jos joku harkitsee osallistuvansa juoksutapahtumiin ulkomailla, suosittelen ehdottomasti Madridin keväisiä katuja. Itse varmasti mukana taas ensi vuonna, jos vain työnantaja loman suhteen anteliaalla päällä :)

remonttihelvetti

Vieras    10.06.2015    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Lagos de Fanabe

Joululoma hotelli Lagos de Fanabessä oli karmea. Koko ajan täysi remontti

päällä. Hirveä meteli, haju ja pöly; ei juuri ollut parvekkeelle asiaa. Hotellin

johtoa ei tavoitettu ja matkanjärjestäjä Tjäreborg ilmoitti, ettei hotellissa ole

mitään remonttia. Jouluaatto aamuna poraus ja piikkaus alkoi klo 9.00

ja jatkui koko päivän. Vietä siinä mukavaa joulua. Muutenkin hotelli on

ylimielinen ja tympeä palvelu, en suusittele kenellekkään.

Nimimerkki: Teneriffan vakiokävijä

Arvosana hotellille:

El Retiro puisto

titityyppi    09.06.2015    Madridin nähtävyydet    Madrid

El Retiro (Parque del Buen Retiro) on Madridin suurimpia ja suosituimpia puistoja. Yleisölle avoin se on ollut 1860-luvulta alkaen. Sitä ennen puisto oli kuninkaallisten maita ja sen alueella sijaitsi kuningas Filip IV:n (1605-1665) rakennuttama palatsi, joka kuitenkin tuhoutui lähes kokonaan Napoleonin sotien aikana.

Keskellä Retiron puistoa sijaitsee tekolampi, Estanque del Retiro, jonka rannalta voi vuokrata veneen ja soudella lammella. Lammen rannalla on puoliympyrän muotoinen pylväikkö ympäröimässä kuningas Alfonso XII:n (1857-1885) muistomerkkiä. Puistossa on paljon myös muita hienoja patsaita, suihkulähteitä ja istutuksia.

Varsinkin sunnuntaisin Retiron puisto on suosittu piknikpaikka. Puiston käytäviä kävellessä voi pysähtyä seuraamaan taikuri- ja nukketeatteriesityksiä sekä sieltä löytyviä performanssitaiteilijoita.

Kuvia Retiron puistosta löydät blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...adrid.html

Círculo de Bellas Artes -kattoterassi

titityyppi    09.06.2015    Madridin ravintolat ja baarit    Madrid

Círculo de Bellas Artes -kattoterassilta on upeat näkymät Madridin ylle.

Mennessä pääsimme heittämällä sisään, mutta poistuessamme oli oville kerääntynyt pitkä jono. Terassi näyttääkin olevan suosiossa siis varsinkin ilta-aikaan, jolloin sieltä käsin voi ihailla auringonlaskua ja kaupunkiin syttyvää valomerta.

Monet olivat kehuneet Círculo de Bellas Artesin kattoterassia, mutta muistivat aina myös mainita, että sinne pääsy maksaa. Siitä päätellen odotimme sinne pääsyn maksavan maltaita. Yllätyimme positiivisesti, kun haahuiltuamme paikan päälle pääsymaksuksi osoittautuikin vain neljä euroa. Myös kattoterassin juomat ja ruoat osoittautuivat hyvinkin inhimillisen hintaisiksi.

Terassi sijaitsee Círculo de Bellas Artes -kulttuurikeskuksen katolla, joten halutessaan siellä voi tutustua myös kulttuuriin esimerkiksi erilaisiin valokuvanäyttelyihin ja teatteriesityksiin.

Kuvia terassilta ja sen hienoista maisemista löydät blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...rassi.html

Mercado de San Miguelin kauppahalli

titityyppi    09.06.2015    Madridin ravintolat ja baarit    Madrid

Art nouveau -tyyppinen valuraudasta ja lasista valmistettu Mercado de San Miguelin kauppahalli on valmistunut vuonna 1916, eikä sitä suotta sanota espanjalaisen ruokakulttuurin keskukseksi.

Kauppahallin käytävät pursuilevat erilaisia herkkuja; tuoreita kasviksia, ilmakuivattua kinkkua, juustoa, leivoksia, oliiveja ja mereneläviä. Tapaksia ja pikkunaposteltavia voi keräillä maisteltavaksi ja istahtaa nauttimaan niitä vaikka viinilasillisen äärelle.

Hiljattain uusittu kauppahalli gastrobaareineen on lounas- ja illallisaikoihin tupaten täynnä herkuttelijoita ja herkimpiä saattaa moinen ihmispaljous ahdistaa. Tungos ja jonottelu kuuluvat kuitenkin asiaan. Me pakenimme lopulta väenpaljoudesta maistelemaan löydöksiämme hallin ulkopuolelle, josta löytyy myös terassipöytiä.

Kuvia kauppahallista ja sen herkuista löydät blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...halli.html

Madridin Plaza Mayor aukio

titityyppi    09.06.2015    Madridin nähtävyydet    Madrid

Plaza Mayor on suuri aukio Madridin vanhan kaupungin sydämessä. Aukiota reunustavat renesanssityyliset rakennukset ja aukion historiaan ovat kuuluneet niin inkvisition oikeudenkäynnit ja niitä seuranneet teloitukset kuin keskiaikaisien näytelmien ensi-illat sekä härkätaistelut. Teatteri- ja musiikkiesityksiä aukiolla järjestetään vieläkin, mutta suurimman osan ajasta aukiolla vilistävät turistit ja erilaiset performanssitaiteilijat.

Epätodellisia hetkiä meille tarjoilivat Plaza Mayorilla parveilevat erilaiset performanssitaiteilijat, mm. ylipainoinen hämähäkkimies, hapsubampi, puumies, päättömät henkilöt sekä iso musta kaapupukuinen mies, joka visersi kuin lintu.

Aukion laidalla sijaitsevien ravintoloiden hintataso on kova, joten emme jääneet aukiolle syömään vaan etsimme ruokapaikkamme hieman sivummalta.

Kuvia Plaza Mayor aukiolta löydät blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...mayor.html

absences

Vieras    09.06.2015    Fuengirolan hotellit    Fuengirola
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2015 | Hotelli: DoubleTree by Hilton Hotel Resort & Spa Reserva del Higueron

I wanted to let you know you absences:

some people played tennis too late in the evening (at 22.45) and also dog barking was heard through the walls from other appartments.

In the same floor corridor people spoke very loudly early in the morning (at 7.00). There was no soundproofing at all.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.