Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kolilla

Erikoinen eläinnähtävyys

Vieras    30.09.2022    Kolin nähtävyydet    Koli

Kolilla on upeat maisemat, hieno luonto ja runsas eläimistö. Yllättäen jopa puumakin löytyy, jonka kynsiin poikamme valitettavasti päätyi käytyään eräällä koirahoivaretriitillä kesällä. Haavoja parannellaan vielä pitkään. Toivottavasti järjestätte nuorille miehille puumanmetsästys talkoita kolille. Niille riittää varmasti kysyntää.

Ukko-Koli, Akka-Koli, Paha-Koli ja Puu-Juuka

Vieras    30.06.2016    Kolin nähtävyydet    Koli

Kävimme vaimon kanssa päiväretkellä Kolilla. Todella näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Näköala Ukko-Kolilta on henkeäsalpaava ja luontopolut hyväkuntoisia ja helposti kuljettavia. Matkalle sattui myös Puu-Juuka. Lisää tarinaa ja kuvaa blogissani:

worldisaweiredplacetolive.bl...a-puu.html

Kansallismaisema

Juzzy65    01.10.2011    Kolin nähtävyydet    Koli

Yksi kauneimpia ja varmaankin vähiten arvostettuja järvi/vaaramaisemia Suomessa. Vaaran päältä Ukko Kolilta aukeaa todella kauniit maisemat suoraan Pielisen selälle.

Ajelimme sinne juhannuksena 2011 6 moottoripyörän ja 1 henkilöauton seurueella. Yövyimme Vanhankoulun majatalossa (vanha koulu), jossa puulämmitteinen sauna alakerrassa. Sopii erityisesti motoristeille ja miksipä ei myös lapsiperheille, koska myös perhehuoneistoja paikasta löyty. Viimeiset n. 3km on hyväkuntoista soratietä, jota pitkin pääsi ajamaan Harrikallakin.

Menimme myös autolautalla Pielisen yli Lieksaan. Järven selältä näkee hyvin Kolin vaaramaiseman ja siinä voi sit arvuutella mistä nimet "Ukko" ja "Akka" on peräisin ;) Kannattaa käydä paikanpäällä itse toteamassa.

Vaaranpäälle ajettaessa törmäät myös Suomen ainoaan oikeaan serpentiiniin.

Oletko vieraillut Kolilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.