Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Hotelleja Bulgariassa: Sivu 2

moderni sisustus

Vieras    21.07.2013    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: emerald

Henkilökunta ystävällistä ja palvelu henkistä,joskin englanti ei ollut kaikilla hallussa. Siisti ja moderni sisustus ja altaalta löytyi aina paikka. Onneksi emme ottaneet All inclusiveä sillä Ravdan kylässä oli kiva tutustua eri ravintoloihin huikean edullisesti. Aamiainen kuului hintaan ja niillä omeleteilla ja letuilla selvisi pitkälle iltapäivään.Kävimme Sunny Beachillä mutta huomasimme olevamme rauhaa rakastavia hulluttelijoita mieluummin kuin rannalla kännissä makailijoita.Suosittelen hotellia kaikille vauvasta vaariin.

Arvosana hotellille:

Aivan mahtava mesta

Vieras    23.04.2013    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Hotel Pliska

10++ Todella hyvää musiikkia ja tunnelma oli mahtava.

Arvosana hotellille:

erinomainen hotelli

Vieras    11.09.2012    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Hotel Alba

Keskeisellä paikalla oleva hotelli.Yksiössä mahtui hyvin kolmekin ihmistä asumaan.Aamupala buffet erinomainen.Uima-altaalla ajoittain jopa ahdasta .Avarat ja siistit yleiset tilat.Keskeisestä sijainnista huolimatta kadulta kantautuvat äänet eivät yöunia häirinneet.

Arvosana hotellille:

Ei kiitos enää Bulgariaan

Vieras    20.08.2012    Varnan hotellit    Varna
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Melia Grand Hermitage

Olimme elokuussa Melia Grand Hermitage hotellissa, joka oli Aurinkomatkojen mukaan neljän tähden hotelli. Meillä oli huone vain aamiaisella, koska emme halunneet olla sidottuja aikataulullisesti syömisaikoihin (matkalla oli tarkoitus tehdä muutakin kuin syödä) ja muutenkin tutustua paikalliseen ruokaan oikeasti.

Hotelli vaikutti ensisilmäyksellä ihan siistiltä, meillä oli huone merelle päin. Tarkemmin katsottuna, huoneessa oli mm. kankaisissa huonekaluissa tahroja ja vaikutelma oli hieman epäsiisti. Lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin joka päivä, vaikka ei minun mielestä olisi tarvinnut (tuhlausta ympäristön kannalta).

Elokuussa hotelli oli ihan täynnä ja se näkyi aamiaisella ja uima-altaalla. Hotellivieraista suurinosa oli venäläisiä. Aamiaiselle piti mennä aikaisin, sillä kello yhdeksän maissa paikka oli tupaten täynnä ja vapaata pöytää ei tahtonut löytyä. Hotellin sivuilla mainostetaan hotellia perheystävälliseksi ja se kyllä näkyi aamiaisella. Kiljuvia ja huutavia kakaroita oli riesaksi asti. Lisäksi itäblokin ihmisten käyttäytyminen oli ihan muuta mihin me lännessä olemme tottuneet. Aamiaisella olivat kuin eivät olisi koskaan ruokaa nähneetkään, kun muut hotellivieraat (länsimaalaiset) siististi kasasivat aamiaslautaselleen ruokia jonossa niin nämä apinat tulivat siihen väliin kiilaten tosi röykkeästi. Sain itsekkin haistella yhden sian kainalokarvoja, kun tuli eteeni kurkottamaan ruokaa yks kaks. Ei ole muualla maailmassa tullut tälläista eteen, tosin en oli pahemmin itäblokin maissa matkustellut. Lisäksi henkilökunta oli todella hanakasti korjaamassa pöytää tyhjäksi. Huomasin, että monikin jätti hattua tai kassia pöydälle merkiksi henkilökunnalle siitä, että ruokailu on kesken. Itsellä meinasi pöytä puhdistua syömattömistä sämpylöistä ja muusta ruuasta sillä aikaa, kun olin hakemassa teetä. Pöydästä näkyi ilmiselvästi, että siinä aloiteltiin aamiaista. Aamiainen oli muuten ruualtaan ihan ok, sieltä löytyi hyvin tuoreita hedelmiä, salaatteja, useampaa sorttia juustoja ja makkaroita, puuroja, muroja, jugurtteja, sämpylöitä, leipiä jne. Kokki oli aamulla paistelemassa kananmunia syöjille.

Uima-altaalla oli ajoittain ahdasta ja täälläkin nämä itämaan ihmiset eivät ottaneet pahemmin toisia hotellivieraita huomioon -> jotkut yrittivät uida altaassa, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään kun tenavia hyppi ihan miten sattuu ja mistä vain altaaseen + lisäksi altaassa oli parikin vesipalloturnausta meneillään. Henkilökunta ei pahemmin tilanteesta välittänyt, vaikka itse välillä ihmettelin menoa turvallisuuden kannalta. En tiedä välttyykö tältä sekasorrolta, jos ostaa hotelliin LEVEL paketin joka takaa omat ravintolatilat yms. Paitsi LEVEL -asiakkaatkin joutuvat käyttävään samaa allasta.

Televisiokanavia oli niukanlaisesti tällaiselle ihmiselle, joka osaa vain englantia, ruotsia ja saksaa. Discovery -kanavaa olisi ollut mukava katsoa iltaisin, mutta moni senkin ohjelmista oli dubattu bulgariaksi. Englantia ei hirveän paljon henkilökunta osannut, tulin itse toimeen paremmin saksan kielellä.

Siivooja oli metka, hän yleensä siivosi huoneemme joka päivä keskipäivän tienoilla, sillä olimme yleensä silloin kartoittamassa kaupunkia tai lähialueita. Kun meidän lomamme alkoi lähestyä loppuuan, piti siivoja huolen että tiesimme miten hän on töissä silloin -> hän odotti tippiä viikosta. Muista siis maksaa siivoojalle, jos majailet täällä!

Muuten paikkana Bulgarian Varna ja lähialueet, kuten Kultahietikko on kyllä tosin sellaisille ihmisille jotka eivät lomaltaan ihmeempiä halua, kuin ruokaa, aurinkoa ja viinaa. Porukoiden päivärytmi oli aamiaisen jälkeen auringonottoa, syömistä kunnes illalla taas lähdettiin ramppaamaan noin kahden kilometrin pituista rantakatua. Paikka ei pahemmin tarjoa mitään kulttuuria tms. Varnaan ja lähialueille kuten Sunny Beachiin pääsee kätevästi Kultahietikolta paikallisbusseilla halvalla ja jos ei niitä uskalla käyttää niin taksillakin pääsee sopuhintaan. Varnassa selkeämmin halvemmat hinnat kuin rantakohteissa, tosin Varnassa oleva kauppakeskus Gran Mall oli ainakin merkkituotteiltaan kalliimpi kuin Suomi. Mutta kadun varren liikkeistä tekstiileitä, leluja ja kenkiä oli edullisesti myynnissä. Itse voin todeta, että onpahan täälläkin nyt käyty. Ensi vuonna kyllä suuntaan suurempaan paikkaan, jossa löytyy muutakin aktiviteettia.

Arvosana hotellille:

Hotelli lahella rantaa

Vieras    20.08.2012    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Bellevue

Hotellissa huono ruoka. Ei kalaa juuri ollenkaan ja kun oli oli tosi pahaa. Liha oli usein raakaa. Kaksi kertaa oli vatsa ihan sekaisin. Plussa hotelli lahella rantaa ja aurinkotuolit kuului kun oli kokohoito. Ilmat oli tosi hyvat aurinko paistoi ja oli lamminta.

Arvosana hotellille:

ei enää koska

Vieras    20.07.2012    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: joya park

Olimme lasten kanssa Kultahietikolla hotellissa ”Joya park” . Hotelissa on ollut ongelmia henkilökunnan kanssa, aamiainen kuului mutta ruoka just voi syödä, tarjoilijat melkein seisovat selän takana ja reippaasti vievät lautaset pois vaikka ei syöty vielä loppuun.

Hotelin liittyvään supermarketista törkeä henkilökunta huijanneet lastani kun hän meni yksin sinne, ei annettu vaihtorahaa ja heittäneet häntä pihalle, muutenkin kaupassa ei osattu käyttäytyä ollenkaan .

Kävin hieronnassa hotelissa hieronta oli ok mutta ennen minun tuloa hieroja tupakoinut samassa huoneessa, henkilökunnalle melkein pitäisi oppia käyttäytymistavat!

Huoneessa on ollut minibaari mutta ei mitään jääkaappia( sellainen on mainoksessa).

Paikatut peitteet sängyssä, tv ei ole toiminut koko viikon vaikka kertonut henkilökunnalle ja se on ollut muka korjattu. Kuivuneet kukat kaikissa parvekkeissa. Ja tämäkö on 3 tähden hotelli.

Harmi kun ainoa loma vuodessa mennyt pilalle.

Arvosana hotellille:

emerald hotelli

Vieras    17.07.2012    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: emerald

Hotelli erittäin homekuntoinen.

Seinät kukki mustaa, keltaista yms. hometta.

Ja huoneeseen ei sisältynyt pervekekalusteita, tauluja tms.

Ne piti aina erikseen pyytää.

Ruoka ihan hyvää. Ja Ravda kylänä viihtyisä.

T. Millamau

Arvosana hotellille:

iso hotelli

Vieras    17.07.2012    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: emerald

Niin ja vielä pientä lisäystä kyseiseen emerald hotelliin.

Siellä piti erikseen pyytää parvekekalusteet, taulut yms. hotellihuoneeseen.

Eivät kuuluneet automaattisesti huoneeseen.

Mielenkiintoinen kulttuuri heillä. Homeen lisäksi.

T. Millamau

Arvosana hotellille:

iso hotelli

Vieras    17.07.2012    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: emerald

Henkilökunta hyvää, samoin ruoka. Sellaista 7-8 väliltä.

Mutta hotelli huone olikin sitten ihan umpihomeessa, kaapit, seinät yms.

He vaan pesivät homeen pois ja kun valitin siitä hotellin johdolle, he olivat sitä mieltä

että sehän on ihan normaalia ja kaikki on ok, kun vaan vähän pyyhkii.

Kysyin heiltä, että mitä jos tulee terveydellisiä ongelmia, hotellin johto nauroi ja kohautti olkapäitään.

Tottakai tein reklamaation, mutta hotelli ei korvaansa siitä lotkauttanut.

Onneksi otin valokuvia, muuten he olisivat kieltäneet koko asian.

Tästä syystä arvosanaksi vain 1 tähti.

Ajattelin että jos se olisi ollut vahinko, mutta home-ongelma oli täysin tietoista ja heidän mielestään hyväksyttävää.

T. Millamau

Arvosana hotellille:

Perla - hotel from hell

Vieras    16.07.2012    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Perla

Ei enää ikinä Perlaan. Huono aamupala, samat rasvaiset makkarat ja munat päivästä toiseen, öisin oli kauhea ralli käytävillä kun humalaiset möykkäsi.

Pienet, nuhjuiset huoneet, joita siivoojat eivät kunnolla siivonneet - silti viimeisenä päivänä ilmaantui tipin ruinaamiskirjekuori sängylle.

Henkilökunta töykeää lukuunottamatta aulabaarin sekä hotellin yhteydessä olevan minimarketin likkoja.

Niin ja huippuna se, kun viimeisen päivän aamuna siivooja ryntäsi koputtamatta huoneeseen ja alkoi lastata minibaarissa käyttämättä olevia tuotteita pussiin. Otti avaamattoman vesipullon ja intti, että on avattu vaikka ei ollut ja avasi sen sitten itse. Annettiin tästä palautetta respaan niin siellä vaan kohauteltiin olkia. No, onneksi oli kyseessä vaan yhden levan puteli, mutta paskan maku jäi suuhun.

Lisäksi hermo meni sisäänheittäjiin ja Perlassa olevaan hierojaan, joka samalla tavalla tyrkytti lappua kouraan kuin kuka tahansa muu sisäänheittäjä kadulla. Ketutti myös se, että Perlassa olisi pitänyt maksaa erikseen tuolista ja varjosta allasalueella. Ei sitten altaalla oltukaan, mentiin rannalle ilmaisalueelle. Niin ja eläinrakkaana ihmisenä säälitti Perlan aulassa häkissä oleva pieni papukaija (?), mitä järkeä pitää lintua häkissä tuollaisessa tilassa??

Rahoja tai mitään muutakaan arvokasta ei viety kun niitä säilytettiin lukollisessa matkalaukussa hotellihuoneessa eikä otettu tallelokeroa.

All in all, kelit oli hyvät, ranta OK. Toiste en lähtisi ja jos olisin älynnyt lukea arviot netistä Kultahietikosta ja Perlasta ennen matkan varausta, olisin mennyt muualle (toiseen maahan). No, kerrasta oppii!

Arvosana hotellille:

Loistohotellissa loistopalvelua

Vieras    26.06.2012    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: Melia Grand Hermitage

Matkanjärjestäjän All Inclusive päivittyi näppärästi sähköpostilla hotellin asiakaspalvelun kanssa käydyn keskustelun päätteeksi LEVEL tasolle. Hinta oli 371€/huone/viikko ja se suoritettiin paikan päällä

Palveluun kuului ylellinen huone ja kylppäri merinäköalalla. .

Maksuton minibaari (limpparit naposteltavat ja oluet).

Span saunaosaston ja sisäuima-altaan käyttö. Kuntosali.

Oma LEVEL ravintola ruokailuja varten. Ravintolassa juomat tarjoiltiin pöytään ja ruokajuomaksi sai aina myös kuohuviiniä ja viiniä.

Ruokavalikoimassa oli aina runsaasti salaatteja ja vihanneksia. Leikkeleitä, juustoja. kalaa, aina paria sorttinkia broileria, possua ja nautaa aina, joinakin päivinä myös kalkkunaa, lammasta ja kania.

Paria pastavaihtoehtoa aina samoin riisiä ja perunaa. Aamiaisella oli myös kokki paikalla paistelemassa kananmunia ja lettuja.

Jälkiruokapöytä oli kuin taideteos kaikkine herkkuineen ja hedelmineen ja lapsille oli myös simppelinä vaihtoehtona purkkijätskiä.

Parina iltana viikossa oli päivällisaikaan pianisti tai kitaristi paikalla soittamassa tunnelmamusiikkia.

Jokainen ruokailuhetki oli ylellinen ja kiireetön.

Kahdeksannessa kerroksessa LEVEL lobby tila, jossa sai lueskella lehtiä ja katsella telkkaria ja käyttä tietsikkaa. Kello 14-17 oli myös alkoholitarjoilua itsepalveluperiaatteella. Tarjolla oli pari kolme viskimerkkiä, Giniä, konjakkia, rommia ja vodkaa. Kahvia. Virvoitusjuomia ja pieniä makeita paloja jne (vaihteli vähän päivittäin).

Uima-altaalla oma alue LEVEL asiakkaille ei ihan kunnolla toiminut. Sinne tunki myös ei LEVEL asiakkaita joko tietämättömyyttään tai röyhkeyttään. Pienellä maltilla kuitenkin aina paikka kahdelle varjon alla löytyi.

Allasbaarissa oli kaikki paikalliset juomat ja limpparit maksuttomia,,samoin snack baarin antimet.

Level asiakkaille on myös oma respa, jossa oli tosi vaivatonta asioida hyvin englantia puhuvien henkilöiden kanssa. Henkilökunta kaikkineen puhui kohtuulista englantia ja oli todella asiallista ja ystävällistä.

Ensimmäist kertaa eläissäni käytin hotellin pesulapalvelua (puoleen hintaan LEVEL asiakkaille). Pesetimme ja silitytimme kaksi mekkoa, farkut ja kauluspaidan. Hintaa kertyi 21 levaa ja jälki oli vaikuttavaa ja vaatteet palautettiin huoneeseemme henkareissa.

Huoneista pidettiin tosi hyvin huolta. Esimerkiksi puhtaitten pyyhkeitten tilanne tarkastettin kaksi tai kolme kertaa päivässä. Kokolattiamatto herätti pientä arviointia kun matkaa varasin.Huoli oli turha, koska mitään pölyongelmaa ei ollut.

Juhannusviikkona asiakaskunta oli pääasiassa slaaveja (en osaa sanoa ihan tarkkaan minkä maan kansalaisia kun en oikein slaavi kielien eroja ja nyansseja tunne), saksalaisia, intialaisia, ja islamilaista maista olevia asiakkaita jonkin verran (naisien pukeutumisesta päätellen). Hotelli ei ollut täysi.

Kultahietikolla ei vielä ollut maksimitungosta, joten sielläkin oli mukavaa liikkua ja asioida.

Arvosana hotellille:

Elämää Vladislav-hotellissa

Vieras    10.12.2011    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: fffggd

Eli oltiin kaverin kanssa viikon pituisella matkalla Bulgarian Kultahietikolla Vladislav nimisessä hotellissa. Ennen matkaa olimme jo kuulleet ystäviltämme että hotelli tunnetaan bilehotellina ja suosittelivat että kannattaa ottaa korvatulpat mukaan jotta siellä saisi joskus nukutuksi. Olemme itse 20-vuotiaita ja kokemukset hotellista ja koko matkasta jäivät tosi positiiviset. Hotelli tosiaankin oli bilehotelli - joka päivä/ilta monissa hotellihuoneissa oli jotain etkoja ja jatkoja. Musiikkia ei tarvinnut itsellä olla kun alakerran ja kadun toisella puolella olevasta baarista kuului musiikki aika hyvin kovaa ja illan myötä vain koveni. Kun meni parvekkeelle tai hotellin käytävälle vain hetkeksi seisomaankin niin sai lukuisia kutsuja toisten bileisiin.

Suosittelen hotellia n. 18-25 vuotiaille sinkkumatkustajille jotka matkustavat biletarkoituksella. Heille hotelli on täydellistä täydellisempi, muille hotelli ei sovellu ollenkaan.

Arvosana hotellille:

Sopii myös lapsiperheille.

Vieras    30.10.2011    Bulgarian hotellit    Bulgaria
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Kristal

Hotelli oli oikein kiva ja vastasi kyllä neljä tähteä. Huoneet olivat siistit eikä öisin nuorten aamuyölle kestävät pippalot kuuluneet huoneeseen. Otimme all inclusiven sillä luulimme sen tulevan edullisemmaksi, valitettavasti hotellin ruoka oli kamalaa, eikä siellä oikein tehnyt mieli syödä. Juomaakin tuli otettua loppujen lopuksi todella vähän.

Hotellissa oli mahdollista mennä hierontaan, pelata pelejä, kuntosalille tai vaikkapa kampaajalle.

Jos kaipaa muutakin kuin biletystä ja auringonottoa niin kannattaa matkatoimiston kautta ottaa jokin päiväretki, ne ovat ihan mielenkiintoisia.

Hotellista pidin todella paljon. Ruoka, juoma ja vaatteet olivat halpoja. En välttämättä lähtisi uudestaan, parempiakin matkakohteita on olemassa.

Arvosana hotellille:

Viihtyisä hotelli hyvällä sijainnilla

Vieras    06.08.2011    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Ambassador Hotel

Ambassador-hotelli on sijainniltaan erinomainen. Rantakadulle ja merelle oli nopea kävellä. Varnan keskustaan pääsi kätevästi taksilla. Hotellin oma allas oli viihtyisä ja allasbaarin henkilökunta palveli ja jutusteli kohteliaasti. Hotellin vieraille altaan aurinkotuolit ja muut varusteet olivat maksuttomia. Myös baarin hintataso oli edullinen ja henkilökunta rehellistä (allasbaarista sai päiväksi piikin ja juomat/ruuat laskutettii vasta päivän lopuksi). Hotellin lähellä oli useita supermarketteja, jotka olivat auki aikaisesta aamusta pitkälle yöhön. Osa jopa 24/7. Huoneiden ilmastoinnit toimivat hyvin.

Pienet miinukset antaisin hotelliaamiaisen laadusta. Myös muurahaisten kanssa oli pientä ongelmaa. Toisessa huoneessamme oli kylpyhuoneesta ovenkahva rikki, mutta se korjattiin välittömästi pyynnöstä. Mitään suurta vikaa emme hotellista keksineet. Sen hinta-laatu -suhde on kolmen tähden hotelliksi erinomainen.

Arvosana hotellille:

Hotelli Astoria

jaffa77    30.07.2011    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Hotelli Astori

Kivan näköinen hotelli. Meille sattui vielä hyvä tuuri että saatiin osittainen merinäköala. Huone oli perushuone missä oli ilmastointi.

Sängyt olivat lyhyitä. Meikäläinen 175 cm ja silti välillä varpaat olivat reunan yli. Tyynyt oli vaahtokumi silppua ja täkit oli pelkkiä vilttejä joissa oli pussilakat päällä. Ei mitenkään erityisen mukavia nukkua.

Ainut mikä oli miinusta niin huone oli saanut kosteusvaurioita. Eteisen seinässä oli kupruilua ja koko viikon ihmettelin kun vessa ei meinaa kuivua kokonaan. Viimeisenä päivää rupesin kattelemaan ja kas siellähän oli putkessa pieni vuoto. Tosin kun keskustelin muiden suomalaisten kanssa niin heillä ei ollut huoneesta mitään pahaa sanottavaa.

Hometta ei ainakaan silmämääräisesti näkynyt.

Aamupala oli aika huono. Ei vaihtelua ja kaikki hedelmät puuttuivat kokonaan. Rasvasia pekoneita, rasvaisia makkaroita ja kananmunia kyllä piisasi. Muuta ei hotellilla syötykkään.

Uimaaltaat oli hyviä ja siistejä. Niitä oli 2 kpl joissa toisessa oli lapsille erottu oma osa.

Henkilökunta puhui englantia huonosti mutta aina saatiin asiat selviksi.

Jännä että matkaesitteessä sanottiin tallelokeroiden olevan aulassa. No siellähän ne oli mutta ilmeisesti niitä oli rakennettu "säästöbudjetilla" sillä ei niitä riittänyt kaikille. Joten rahat jemmattiin ympäri huonetta ja kaikki mitä ei itse kerennyt tuhlata odottivat kyllä kiltisti siellä mihin ne oli laitettukkin.

Tuli sellanen ei ikinä enää tähän hotelliin. Viimeinen niitti oli kun pari päivää meidän jälkeen tuli Saksasta kone.

Nuoria 3 kpl. majoittui meidän naapuriin ja kolme muuten samaan porukkaan kuuluvaa samaan kerrokseen. Se niistä kunnollisista yöunista sitten. Noh halpa hotelli niin houkutteleehan se bilikansan sinne.

Jos joskus vielä Sunnu Beatchille tulee matkustettua niin hotelliksi valikoituu kyllä pari tähteä enemmän ansainnut.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.