Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Jerusalemissa

Mahtava kaupunki Jerusalem

Vieras    20.03.2012    Jerusalemin nähtävyydet    Jerusalem

Olen matkustanut 1-2 kertaa vuodessa Israeliin Jerusalemiin.Jerusalemissa on paljon nähtävää.Siellä on paljon historiallisia paikkoja Jeesuksen ajalta.Puutarhahauta,pyhän haudan kirkko, Getsemane, öljymäki.Öljymäeltä upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Vanhakaupunki on ihan oma maailmansa,siellä näkee eri uskontokunnan edustaja,on arabeja, mustiin pukeutuneita nunnia,ortodoksi juutalaisia korvkiehkuroineen.Itkumuurilla on mukava katsella ihmisiä,juutalaisia rukoilemassa, sotilaita. Joskus voi päästä seuraamaan Barmitcvah juhlaa.Nuori 12 vuotias poika pääsee lukemaan tooraa kääröj (.Verrattavissa rippikouluun) Juutalainen tori on myös näkemisen arvoinen paikka, varsinkin sapatinaattona eli perjantaina aamupäivällä. Jad Vasem vainoojien museo on vaikuttava paikka. Kuumana hellepäivänä on ihana istua Ben Jehudan kävelykadulla, juoda raikasta jääkahvia ja katsella ihmisiä, katusoittajia. Raitiovaunulla on mukava matkustella halki Jerusalemin.Jerusalemiin et tule kyllästymään,paljon nähtävää ja tekemistä.

mielenkiintoinen Jerusalem

Edith    04.10.2011    Jerusalemin nähtävyydet    Jerusalem

Vaikka olimmekin Lomamatkojen päiväretkellä saimme Jerusalemista paljon irti sillä meille sattui pätevä matkaopas joka on jo vuosikymmenet asunut Israelissa. Paljon historiallisia nähtävyyksiä kiertelimme, vanhaan kaupunkiin tutustuimme ja siellä myös lounastimme. Mielenkiintoinen, mystinen, kiinnostava. Suosittelen.

Keväinen Jerusalem yllätti

Shakshuka    10.03.2011    Jerusalemin nähtävyydet    Jerusalem

Vietin juuri viikon Jerusalemissa, ja yllätyin positiivisesti. Aiemmin olen käynyt siellä 2 kertaa Aurinkomatkojen päiväretkellä, ja saanut hyvin yksipuolisen kuvan. Retket ovat kohdituneet aina Vanhan kaupungin kirkkoihin ja Via Dolorosaan. Nyt omatoimimatkalaisena sain aivan uuden kuvan kaupungista. Jerusalem oli upea vehreä kukkulainen kaupunki, jossa villilaventeli ja mantelipuut kukkivat täyttä päätä. Asuin siistissä länsi-Jerusalemissa, joka oli kuin mikä tahansa eurooppalainen moderni kaupunki. Historian siipien havinaa katukuvaan toivat ortodoksijuutalaiset, jotka muistuttivat menneistä eurooppalaiskaupunkien juutalaiskortteleiden asukeista. Kaupunki oli pullollaan ihania ruokapaikkoja ja katukahviloita. Joka paikassa kohtasin ystävällisiä ja mukavia ihmisiä. Kertaakaan ei pelottanut liikkua. Yhtenä päivänä olin Yad Vashemissa, eli Vainojen museossa, joka oli hyvin koskettava paikka kaikkien niiden natsien vainoissa tapettujen juutalaisten muistolle. Siellä silmät kostuivat kerran jos toisenkin. Yad Vashem sijaitsee kauniilla kukkulalla, Mt Hertzelillä, josta avautuvat upeat näköalat ympäröiviin kyliin. Koko alueen (museon + puutarhamaisen pihapiirin) läpikäymiseen minulla meni vajaat 6 tuntia. Paikalla on myös kahvilaravintola, josta saa ainakin pikkusuolaista. Myös Steimatzkyn kirjakauppa löytyy, ja siellä on hyvin paljon mielenkiintoista kirjallisuutta koskien toisen maailmansodan aikaisia vainoja.

Kaksi päivää vietin koluten vanhaa kaupunkia, suosikkejani oli Tower of David-museum, joka on ihan Jaffa-portin sisäänkäynnin luona. Museon (linnoituksen) katolta aukenee upea näköala yli koko muurien ympäröivän vanhan kaupungin, sekä toiseen suuntaan katsoessa kauniiseen länsi-Jerusalemiin. Toinen suosikki kokemukseni oli muurikävely, eli Ramparts walk, johon lähdin Jaffa-portilta ja laskeuduin alas Dung-gatella, eli Lanta-portilla. Muurikävely oli mukava kokemus nähdä Vanhaa kaupunkia ylhäältä käsin, minun lisäkseni siellä oli 2 muuta ihmistä, joten ruuhkaa ei ollut. Lanta-portilta oli aivan lyhyt matka Kotelille, eli Itkumuurille, jossa myös kävin.

Kaupungin keskustassa on ihana Ben Yehudan kävelykatu, jossa viihtyivät sekä paikalliset että turistit, siellä oli ihana istua syömässä frozen yogurttia ja kuunnella katusoittajia, ja katsoa elämänmenoa.

Jerusalem todella valloitti minun sydämeni, ja menen uudestaankin. Kertaakaan en kokenut pelkoa tai uhkaavia tilanteita. Suomen media antaa aika yksitoikkoisen ja oudon kuvan. Paikalliset tulivat hyvin toimeen keskenään, siis juutalaiset ja arabit, eikä minkään sorttisia kahakoita siellä näkynyt.

Heikkotasoinen, ei vastannut odotuksia

MaaritR    25.04.2010    Jerusalemin nähtävyydet    Jerusalem

Hotelli valittiin sattuman varaisesti, eikä sielä oltu totuttu turisteihin.

Oletko vieraillut Jerusalemissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.