Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Turussa

aurajoen ranta

tipsikkä    31.07.2009    Turun nähtävyydet    Turku

en tiedä lasketaanko tämä nähtävyydeksi mutta ainakin sen tulisi olla! Joen rannalla tuntuu aina tapahtuvan jotain. Jos ei mahdu jokilaivaan nauttimaan virvoikkeita voi aina istua rannalla ja nauttia omia juomiaan ja samalla seurata Tutkulaista elämää. Aivan ihanaa niin päivällä kun illalla

Suomen Joutsen - kappale suomalaista merihistoriaa

Kultaranta    07.01.2009    Turun nähtävyydet    Turku

Turun satamasta, Forum Marinumin alueelta, löytyy kappale suomalaista merenkulun historiaa. Laiturissa on kiinnitettynä fregatti Suomen Joutsen, alunperin Ranskan ja Saksan kautta Suomeen kulkeutunut komea valkokylkinen fregatti. Alus oli Suomessa laivaston koululaivana ja teki useita kaukomatkoja, jopa Etelä-Amerikkaan saakka. Merivoimien koulutuksen lisäksi aluksella suoritettiin myös Suomen teollisuuden vientiesittelyjä eri kaukomaiden satamissa. Kohde johon kannattaa tutustua.

Turun Tuomiokirkko - Suomen kansallispyhäkkö

Kultaranta    07.01.2009    Turun nähtävyydet    Turku

Turussa, Aurajoen rannalla, seisoo Tuomiokirkko vanhaa historiaa henkien ja nykypäivää tarkkaillen, ehkäpä myös tulevaisuutta ihmetellen. Tuomiokirkkoon tutustuminen kuuluu ehdottomasti Turun vierailun ohjelmaan. Kirkon ovet ovat avoinna matkailijoille päivittäin, sisään kannattaa astua sillä nähtävää riittää. Isosta kirkkosalista löytyy mm. Suomen historiasta tuttujen henkilöiden ja kokonaisten sukujen hautamuistomerkkejä, joukossa Ruotsi-Suomen suomalaisen kuningattaren Kaarina Maununtyttären komea sarkofagi sekä maailman parhaiksi ratusotilaiksi mainittujen Hakkapeliittojen päällikön, Torsten Stålhandsken hauta.

Turun Käsityöläismuseo - elämää entisaikaan

Kultaranta    07.01.2009    Turun nähtävyydet    Turku

Turussa käydessä kannattaa poiketa myös Käsityöläismuseossa.

Museoalue taloineen sijaitsee Aurajoen itäpuolella, "täl puol jokke" - kuten turkulainen sanoisi. Alueelta löytyy useita vanhoja, Turun palosta 1827 säästyneitä rakennuksia jotka on sisustettu menneen ajan henkeen. Löytyy mm. kellosepän, maalarin, merimiehen ja monen muun talot asuntoineen ja työtiloineen.

Kerran vuodessa, loppukesällä, alueen miehittävät vanhat käsityömestarit, jotka esittelevät vanhoja käden taitoja jotka, valitettavasti, tänä päivänä ovat kaikki katoamassa.Tapahtuma kantaa nimeä : Käsityötaidon viikot.

Paikka jossa kannattaa ehdottomasti poiketa, ajan kanssa.

Merellinen kohde Turussa

Kultaranta    21.11.2008    Turun nähtävyydet    Turku

Matkan suuntautuessa Turkuun, kannattaa aikaa uhrata myös käyntiin Linnankadun varrella, lähellä Turun linnaa, sijaitsevaan Forum Marinum- näyttelyihin tutustumiseen. Laituriin on kiinnitettynä useita vanhoja suomalaisia sota-aluksia sekä muuta laiva- ja venekalustoa. Sisältä näyttelytiloista löytyy kattava valikoima merenkulun ja laivan- sekä veneenrakennuksen historiaa. Kuivin suin ei paikkaan tarvitse tutustua,vaan tiloista löytyy myös kahvia ja ruokaa tarjoava kahvila jonka erikoisuutena on "Daphne"- purjevene, eli sama vene jolla Göran Schildt vaimoinen kiersi koko Välimeren alueen.

Koiramäen lasten kaupunkiretki

matkalainen    29.06.2008    Turun nähtävyydet    Turku

Turussa kesäisin järjestettävät Koiramäen lasten kaupunkiretket tarjoavat hauskan bussikierroksen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin iloisen tarinan värittäminä. Kuin suoraan Koiramäki-kirjoista!

Matkan varrella tutustuaan mamselli Augustan johdolla mm. Föriin, Turun linnaan, museolaiva Sigyniin ja Luostarinmäen käsityöläismuseoon.

Superhauska retki perustuu Mauri Kunnaksen Koiramäen lapset kaupungissa -kirjaan.

Höyrylaivaristeilylle Turusta

matkalainen    13.06.2008    Turun nähtävyydet    Turku

Turusta pääsee höyrylaiva Ukko-Pekalla risteilemään Aurajoen vartta pitkin sataman ohi Ruissaloon ja edelleen Airistolle sekä vaikka Naantaliin asti. Matkan varrella voi vaikka ruokailla ja nauttia upeista saaristolaismaisemista.

Erityisen hieno on iltaristeily pienelle Loistokari-nimiselle luodolle, jossa on iltaruokailu.

Lapsiperheet voivat seilata höyrylaivalla Muumimaailmaan!

www.ukkopekka.fi

Sukella sisään vankilamaailmaan!

matkalainen    09.06.2008    Turun nähtävyydet    Turku

Turussa pääsee tänä kesänä kurkistamaan Kakolan vankilan muurien sisälle ainutlaatuisilla kierroksilla.

Lue lisää täältä:

www.turku.fi/Public/default....odeid=8726

Lautalla Ruissaloon

matkalainen    09.06.2008    Turun nähtävyydet    Turku

Ruissalo-lautalla pääsee kätevästi ja edullisesti Aurajokea ja merta pitkin Turun keskustasta Ruissaloon. Myös fillari mahtuu mukaan kyytiin.

Aikataulut löydät täältä:

www.ruissalolautta.fi/

Oletko vieraillut Turussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.