Matkakokemukset - Muita vinkkejä Naantalista

Lapsiperheen reissu

Vieras    05.08.2015    Naantalin muita vinkkejä    Naantali

Olimme kahden lapsiperheen kesken Muumimaailman reissussa. Hotellin sijaan päädyimme vuokraamaan Naantalin Matkailun kautta asunnon. Erittäin toimiva ratkaisu! Illalla lapset laitettiin huoneisiinsa nukkumaan ja me aikuiset saimme viettää aikaa yhdessä olohuoneessa. Paljon kivempi kuin ravata normaalien hotellihuoneiden väliä ja siirrellä nukkuvia lapsia sängystä toiseen.. Kolmen huoneen asunto oli viime vuonna remontoitu, todella siisti ja kuitenkin hinnaltaan hyvin sopiva.

Positiivisesti yllätti myös Ravintola Kaivohuone satamarannassa, lapsille oli varattu terassilta iso nurkkaus leluineen ja leikkimökkeineen ja henkilökunta suhtautui lapsiperheeseen yhtä ystävällisesti kuin muhinkin asiakkaisiin. Harvinaista herkkua pk-seutulaisille.. Vanhemmat saivat istua illallispöydässä kaikessa rauhassa kun pikkulapset nopean ruokailun jälkeen kirmailivat keskenään siinä ihan vieressä kaikkien katseen alla turvallisesti. Ei niin lapsi-innokkaat saivat sitten sijoittua rauhassa ravintolan suuren terassialueen toiseen päähän.

Kaikki on lähellä, joten vanhassa kaupungissa sijaitsevalta asunnolta käveli tien toiselle puolelle isolle leikkipaikalle ja muutamassa minuutissa rannalle sekä Muumimaailmaan.

Kaikkiaan mukava kesäkaupunki ja lapsiperheelle sopiva kohde, tosin melko nopeasti kaikki oleellinen tulee myös nähtyä, joten viikonloppureissu tuntui meistä juurikin sopivalta.

Merellinen kävelyreitti Naantalin vanhan kaupungin ja Naantalin kylpylän välillä

Vieras    10.09.2012    Naantalin muita vinkkejä    Naantali

Olemme ottaneet tavaksemme lähteä rentoutumaan Naantaliin. Jätämme auton Naantalin kylpylän lähelle ja patikoimme parin kilometrin matkan merenrantatiellä ja nautimme suunnattomasti maisemista. Reitillä on paljon penkkejä, joten kannattaa istahtaa ja rauhoittaa mielensä katselemalla ympäristöä. Halutessa voi käydä uimassa, jos uimapuvut ja pyyhkeet ovat mukana.

Perille päästyämme nautimme rantaravintoloiden antimista ja kiertelemme vanhassa kaupungissa ihaillen näkemäämme. Ilta-auringossa on mukava palata takaisin autolle ja hurauttaa autuaallisen tyytyväisenä kotiin. Joka kerta on sellainen olo kuin olisi ollut ulkomailla.

Talviaikaan pakkaamme autoon kylpylätarvikkeet ja menemme kävelyn jälkeen nauttimaan turkkilaiseen saunaan ja uima-altaille. Ulkoallas on ehdoton suosikkimme. Reissu huipentuu Naantalin kylpylän viehättävään Tammikellari -ravintolaan, jossa on maukkaita aterioita ja erittäin ystävällinen henkilökunta. Illalla maittaa uni.

Naantalista on mukava tehdä reissu myös kylpylän suuntaan.

Oletko vieraillut Naantalissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.