Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Belgian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Brysselissä ostoksilla

Irene    16.07.2011    Brysselin ostokset    Bryssel

Belgia on Euroopan 4. kallein maa ja turisti huomaa asian melko pian. Ravintoloiden hinnat ovat korkeammat kuin Suomessa.

Liikkeiden ja ravintoloiden keskeinen sijainti vaikuttaa hintaan. Vanhassa kaupungissa osataan ottaa turisteilta rahat pois. Merkkivaatteiden ja -kenkien hinnat ovat taivaissa, jopa alennusmyyntiaikaan.

Kävelyretkellä kanaalin toiselta puolelta löysimme siirtolaisten ja maahanmuuttajien pitämiä halpaliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Ihmiset olivat ystävällisiä ja tulivat neuvomaan tietä ilman että olisimme sitä kysyneet.

Ostin kympillä kivat avokkaat ja pari hellemekkoa ale-hintaan.

Näimme kansainvälisiä sisustus- ja huonekaluliikkeitä, joissa sai ihailla mm. egyptiläisiä ja aasialaisia huippuhienoja sohvakalustoja ja pöytiä, trendikkäitä katto- ja seinävalaisimia ja belgialaisia kauniita mattoja. Ainakin lamppujen, sohvapöytien sekä mattojen hinnat olivat Suomen keskitasoa.

Muistoksi ostimme kauniin aasialaisen koristelautasen.

Vanhan kaupungin kupeesta ostoskadulta löytyy myös edullisia vaatetusliikkeitä, monet olivat kansainvälisiä, suomalaisillekin tuttuja.

Keskustan itäpuolella on Elsensesteenveg -katu, joka on vilkas ostospaikka, jossa ainakin alennusmyyntiaikaan näyteikkunoiden hintalaput ovat samaa tasoa kuin Suomessa.

Viikonlopun antiikkimarkkinoilta (pidettiin Place du grande Sablonilla vanhassa kaupungissa) ostimme kohtuuhintaan upean englantilaisen hopeidun kaluston, johon kuuluvat kahvi- ja teekannut, sokerikko ja kermakko.

Markkinoilla oli tosi mielenkiintoisia tavaroita; koruja, astioita, koriste-esineitä, tauluja, huonekaluja, lamppuja, kirjoja, vaatteita yms. Kannattaa käydä markkinoilla!

Kuuluisa belgialainen suklaa on hyvää. Suklaapuodeissa hinnat ovat korkeat, mutta esim. supermarketeissa kohtuulliset. Marsipaanisuklaa oli taivaallista.

Tähän mennessä paikallinen olut on tuntunut kohtuuhintaiselta. Puolen litran tuoppi maksoi 3,70 euroa vanhan kaupungin ravintolassa.

Juustojen hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa. Esimerkiksi President Brie valkohomejuusto maksoi 1,70 euroa.

Kuljeskelua joulukuisessa Bruggessa

Donna    17.04.2009    Bruggen muita vinkkejä    Brugge

Menin eräänä joulukuun päivänä Brysselistä Bruggeen junalla. Koko päivän kuljeskelin viehättävän kaupungin jouluisilla kaduilla ja kävin syömässä yksinäisen mutta tunnelmallisen pikkujouluaterian ravintolassa, jonka nimeä en muista. "Pannukakkutalo" on kuin Hannun ja Kertun sadusta. Monissa ravintoloissa on siellä talviaikaan elävä tuli lämmittämässä ja antamassa tunnelmaa. Bruggen pitsejä myytiin tietenkin monissa liikkeissä.

Kesällä Brugge on tietenkin paljon parempi kohde, mutta minä nautin talvipäivästänikin siellä.

hotellikokemuksia

Ahmat12    14.11.2008    Brysselin muita vinkkejä    Bryssel

Mistä hotelleista teillä on kokemuksia Brysselissä? Itse olen asunut aina samassa hotellissa mutta jos se sattuu olemaan täynnä, täytysii löytää hvyä vaihtoehto (keskustasta)

Manneken Pis

sadey80    24.06.2008    Brysselin nähtävyydet    Bryssel

Täytyy oikein ihmetellä, miten tälläinen 50 cm korkea patsas voi olla niin tunnettu ympäri maailman. Brysseliin kun menimme, olihan tämä ihme käytävä katsomassa, vaikka en vielä siinäkään vaiheessa ymmärtänyt mitä ihmeellistä tässä pienessä, alati pissaavassa patsaassa oikein oli/on. Lähinnä jäin ihmettelemään sitä patsaan ympärillä häärivää japanilaisryhmää, jotka tuijottivat pientä poikaa kuin suurempaakiin antiikin ihmettä. Mutta voinpahan nyt mainostaa nähneeni maailman kuuluisimman pissapojan :)

Patsaan takana oli pieni kauppa, joka yllätys yllätys oli täynnä jos jonkinmoista pissapoikatavaraa. Ja pahvitaulun avulla sitä pääsi itsekin kokeilemaan, miltä tuntuisi seista loputtomasti pissimässä turistien ympäröimänä. Nähtävyyshän se on tämäkin!

Erinomaisella paikalla oleva viihtyisä hotelli

Vieras    23.04.2008    Brysselin hotellit    Bryssel
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2007 | Hotelli: Astrid Centre Hotel

Hotellin keskeiselle sijainnille annan monta pistettä. Lähellä ravintoloita, St.Caterinen aukio ym. Metroasema lähellä, Grand Plaelle kävelymatka (matkaa noin 400 m). Sijainti rauhallinen.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Belgiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.