Matkakokemukset - Ostokset Narvikissa

Systembolaket

jumppis    16.05.2009    Narvikin ostokset    Narvik

Olin autolla tulossa Pohjois-Norjasta kohti etelää 1985. Välähti mieleen kun olivat kertoneet että Norjassa on viina aina hintasa väärti, mitäpä jos kävis puodissa. Sitten mamman kanssa pähkäiltiin mikä sellainen kauppa voisi olla? Ruotsissa se on systembolaket ja tuli sen niminen kauppa Narvikissa eteen. Pysäytin eteen ja emäntä lähti juosta hönttyämään sisään. Huusin autosta, älä äinakaan osta isoa jos ostat.

Tuli kotvan kuluttua takaisin silmät pyöreinä ja sopersi että myivät puutaloja siellä. Voin ilmoittaa hänelle; tiedän, tiedän luin tuosta ikkunasta ennen kuin nousin autosta ja huusin sullekin.

No, sitten yhdeltä täti-ihmiseltä kyselemään kapula ruåtsilla oikean kaupan nimeä ja sijaintia. Ei alkanut mennä perille hänelle kysymyksemme ennen kuin kysyin mistä saa vahvaa viiniä. Ilme kirkastui tädiltä ja tuli sana vinmopolet sekä perään kaupan osoite ja suunta missä se on.

Eipä tullut muuta otettua kaupasta kuin hinnasto, sen sai ilmaiseksi. Mukava matkamuisto jota tuli kotona silloin tällöin tavailtua, ennenkuin joutui sytykkeiksi saunan uuniin.

Oletko vieraillut Narvikissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.