Gdanskin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Hurmaava jokiterassi

Angora    09.08.2010    Gdanskin ravintolat ja baarit    Gdansk

Ravintolan nimeä ei toki tullut painettua mieleen, mutta tämä viehättävä jokiterassi sijaitsee vanhan kaupungin pääkadulta sillalle (lohikäärme, benjihyppypaikka) tultaessa aivan sillan toisessa päässä ennen kiinalaista ravintolaa. Sillan juuresta lähtevät portaat alas joelle, kaksi isoa terassia, joista toinen maalla ja toinen joessa, viehättävät sisätilat. Monipuolinen lista, josta tuli testattua todella herkullinen tomaattikeitto (n. 2,50 €). Ystävällinen palvelu ja hurmaava miljöö. Matkakuvissa kuva terassista.

Viehättävä pieni hotelli loistavalla palvelulla

Angora    09.08.2010    Gdanskin hotellit    Gdansk
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Parnas Old Town

Parnas Old Town on hurmaava pieni hotelli aivan vanhan kaupungin suulla. Toimivat ja siistit huoneet, huippukylppärit, loistava ilmastointi, hyvä sijainti sekä ennen kaikkea todella sympaattinen palvelu. Vanha kaupunki aukeaa aivan kulman takaa, mutta hotelli on kuitenkin sopivasti syrjässä pahimmalta hälyltä. Lähellä kauppa ja taksitolppa, jolle tosin ei löytynyt käyttöä sillä respa soitti aina auliisti ja veloituksetta taksin. Aamiainen on hieman suppea (ei puuroa, pekonia tms. lämmintä ruokaa), mutta maukas ja täyttävä.

Huoneet ja kylppärit todella siistit, majoituimme kahdessa eri huoneessa, joista toinen oli ns. normaalin hotellihuoneen kokoinen ja toinen todella tilava. Hotelli on savuton, mutta seurueemme tupakoivat jäsenet pääsivät paheilleen viehättävälle sisäpihalle. Ko. pihalla leikki usein lapsia eli lapsiperheillekin passeli majoitus, jossa jälkikasvu voi purkaa energiaansa liikenteen ulottumattomissa.

Varasimme hotellin booking.com:in kautta, hintaa hotelliyölle kertyi n. 40 € / hlö, ko. hotelli oli hotellilistauksen edullisimpia. Henkilökunta on erittäin ystävällinen ja palvelualtis, lähtöpäivänä saimme pitää ulko-oven avaimen vielä huoneen luovutuksen jälkeen, joten matkatavarat säilytyksessä ja taksi valmiiksi tilattuna oli huoleton lähteä vielä kiertelemään ennen kentälle suuntaamista. Myös tuttavamme ovat suosineet tätä hotellia jo kahdesti, eikä syyttä - suosittelen itsekin lämpimästi!

www.hotelparnas.pl

Matkakuvissa muutama kuva hotellista.

Arvosana hotellille:

Gdanskin eläintarha

Sinisara    08.07.2010    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Gdanskin eläintarha sijaitsee jonkin matkan päässä kaupungita, Oliwan kaupunginosassa. Junalla pääsee Oliwan pysälille, ja siitä lienee yksinkertaisinta mennä taksilla. Maksoi vain 20 zlotya eli 5€. Myös bussi 222 kulkee aseman ja eäintarhan väliä, ja sillä tulimme asemalle takain palatessa toisten suomalaisten seurassa. Bussipysäkki on kuitenkni muutaman korttelin päässä, enkä ollut "kartalla", että mitä reittiä bussi kulki. Muitakin busseja eläintarhan pysäkiltä lähti, mutta vaikeaa oli ilman puolan taitoa saada selvää.

Eläintarha oli ihan mukava, tilaa ja laajuutta oli, kävellä sai. Kasssa ei antanut minkäänlaista karttaa mukaan, olisi ollut kyllä tarpeellinen. Ehkäpä sellaisen olisi saanut, jos olisi hoksannut kysyä, mutta englannintaitoinenkaaan kassarova ei ollut. Onneksi alueella oli siellä täälllä karttoja.

Kaikki tekstit olivat puolaksi, vain jokunen englannin sana. Vessat oli hyvin merkitty ja siistejä. Ruokapaikkoja ja kahviloita oli. Myös ainakin yksi pieni lasten leikkipaikka, keinuja jne. Minijunakin alueella näytti kiertävän.

Voin suositella, pikkulapsille rattaat tarpeen!

www.gdansk-life.com/play/ent...ls/168-Zoo

www.zoo.gd.pl/main.php3?info...e.aboutzoo

Tasokas hotelli lähella vanhaa kaupunkia, Qubus hotel

Sinisara    20.06.2010    Gdanskin hotellit    Gdansk
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: Qubus hotel ,Gdansk

Neljän tähden hotelli, vajaan puolen kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Taso tähtiä vastaava, ilmapiiri ehkä hieman ns. "steriili". Vähän kasvillisuuttta tai muuta pehmeyttä olisi voinut toivoa sisustukseen. Huone oli tilava ja siisteys kiitettävä.

Yllättävää oli, että ikkunat olivat niin korkealla (alareuna rinnan tasolla), että maisemasta ei päässyt nauttimaan kurottelematta! Leveä ikkunalauta haittasi myöskin osaltaan näkyvyyttä.

Rautatieasemalle oli matkaa ehkä 2 km, ja ratikoilla 3,8 ja 9 pääsi oikein sujuvasti. Myös kävellen matka taittui kevyesti.

Maksoimme 3:sta yöstä 255€, runsas aamupala sisältyi hintaan.

Arvosana hotellille:

Gdansk-Sopot-Gdynia, kolmoiskaupunki

umranta    08.10.2009    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Lensimme Gdanskiin Turusta Wissairin koneella. Lento erittäin edullinen (alle satasen), nopea ja mukava. Ei tarvinnut matkatavaroitakaan odottaa 10 minuuttia kauempaa.

Perillä taksi kuljetti meidät vihreiden lehtimetsien reunustamaa pikatietä hotelliimme, joka oli Orbis Posejdon Gdanskin ja Sopotin rajalla. Viihtyisä, nykyaikainen ja siisti hotelli lähellä rantaa, vihreiden puistoalueiden keskellä. Asfaltoidut pyörätiet veivät Gdanskiin, Sopotiin ja Gdyniaan (jonne emme viikon matkallamme ehtineet). Raitiovaunun pääteasema oli lähellä ja matkustaminen tosi edullista. Tosin polkupyörä tuntui nopeammalta liikkumisvälineeltä, koska raitsikka kiersi monia lähiöitä ja matka Gdanskiin kesti n. tunnin. Pyörällä sinne polkaisi vartissa, kuten myös Sopotiin.

Gdanskin nähtävyyksistä mieleenpainuvin oli Marian kirkko. Yleensäkin siellä oli kauniita rakennuksia ja siistiä. Tunnelma oli lähinnä keski-eurooppalainen.

Sopot oli enemmän iltaelämän ja ranta-elämän keskus. Nuorille riitti diskoja ja menoa illalla, mutta vanhemmalle väelle ei ollut juuri muuta kuin ruokaravintolat ja pubi-tyyppiset paikat, joissa yleensä seurattiin urheilua. Kunnon tanssipaikkaa kaipasimme. Mutta ruokaravintolat olivatkin sitten huipputasoa. Ruoka oli edullista ja suorastaan gourmet-tasoista. Palvelu ystävällistä, englannin kielen taito usein kyllä puuttui.

Shoppailtavaa riitti kahdelle naisihmiselle todella edulliseen hintaan, eikä mitään menneen vuoden malleja, vaan ihan trendi vaatteita.

Mieleenpainuvinta olivat lukuisat puistojen halki kulkevat pyörä- ja kävelytiet, jotka seurailivat pitkää ja hienoa hiekkarantaa. Niillä kulkiessa ja välillä kahviloissa istuen ja rennosta tunnelmasta nauttien sai vaikka koko päivän kulumaan.

Nähtävyydet

tour2009    13.03.2009    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Gdanskin nähtävyydet on lähinnä museot ja kirkot vanhassa kaupungissa, joka on kieltämättä todella hieno ja vaikuttava. Sopot ja Gdynia on mukava käydä katsomassa. Kesällä on Sopot varmasti parhaimmillaan hienolla hiekkarannalla lojutessa. Gdyniassa ehkä Aquarium parasta, mutta ei Berliinin vastaavan tasoinen.

Hotel Mercure

tour2009    13.03.2009    Gdanskin hotellit    Gdansk
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Hotelli Mercure Hevelius

Ystävällinen palvelu. Siisti ja rauhallinen. Erinomainen aamiaispöytä.

Arvosana hotellille:

Grand Hotel

tour2009    13.03.2009    Gdanskin ravintolat ja baarit    Gdansk

Loistava ruokapaikka. Paikalliseen hintatasoon nähden kallis, mutta Suomeen verrattuna samanhintainen. Myös palvelu erinomainen.

Oletko vieraillut Gdanskissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.