Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Gdanskissa

vierailla Gdansk

Vieras    06.04.2017    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Suorat junayhteydet lentokentälle ja vain gdanskin.Vanhaan kaupunkiin kauneus. Suosittelemme polkupyörä Pyöräretki Gdańsk - Sopot . hinta 12 euro.

Pylväät on ystävällistä ja avuliasta. Vanhaan kaupunkiin SUPER.

nähdä

touristpointgdansk.pl/?lang=en

Matkakertomukseni

Vieras    31.08.2014    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Tässä on blogipostaus matkastani Gdanskiin. Toivottavasti siitä on apua matkaa suunnitellessa. Osa siitä on vähän henkilökohtaista juttua, mutta ne voi silmäillä nopeasti läpi, että pääsee asiaan:).

Silmänruokaa ja makuelämyksiä Gdanskissa

Angora    09.08.2010    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Vietimme Gdanskissa viisi päivää elokuussa 2010. Kaupunki valloitti ja hurmasi ja siellä tulee varmasti käytyä toistekin. Lento Turusta Gdanskiin oli todella nopea ja kaikki järjestelyt sujuivat moitteettomasti. Gdanskin kentälle saavuttuamme hurautimme näppärästi hotellille (n. 20 min, n. 18 €) sympaattisen kuskin esitellessä ohiviliseviä maisemia. Hotellimme Parnas Old Town oli ihan loistava, siitä lisää hotellikommenteissa.

Vanha kaupunki oli vallan kompakti, mutta ihasteltavaa riitti useammalle päivälle. Reissupäivien lisäksi nautimme Gdanskista kolme kokonaista päivää, joista yhden vietimme Sopotissa. Emme tutustuneet Gdanskin uudempaan puoleen, mutta seuraavalla reissulla täytyy varmaankin perehtyä myös tuttavien kehumiin ostoskeskuksiin. Emme myöskään kiertäneet nähtävyyksiä sen ihmeemmin vaan keskityimme nauttimaan miljööstä ja vanhan kaupungin tunnelmasta. Vanha kaupunki tarjosi silmänruokaa huikaisevan arkkitehtuurin muodossa sekä makuelämyksiä niin suolaisten, makeiden kuin nestemäistenkin herkkujen puitteissa. Palvelu oli kautta linjan ystävällistä, mutta hillittyä, kaupoissa sai asioida todella rauhassa ja ravintoloiden ns. sisäänheittäjiäkin näkyi vain muutama. Vaikka väkeä piisasi kaduille runsain mitoin, sujui massassa luoviminen varsin sopuisasti. Kiertelyn välillä oli mukava istahtaa katukahvilaan seuraamaan katuvilinää ja nauttimaan virvokkeista.

Rantaelämää suosivalle Sopot on oiva vaihtoehto, itse tyydyimme nauttimaan rannasta massiiviselta rantalaiturilta käsin. Sopotissa on yksi ns. pääkatu, jolta löytyy lukemattomia ravintoloita ja kahviloita sekä muutamia liikkeitä. Gdanskista kuulemma pääsee Sopotiin junalla varsin edullisesti ja näppärästi, mutta itse valitsimme helpoimman vaihtoehdon ja reissasimme mukavasti taksilla (n. 25 min, n. 13 €). Valloittava kuskimme selosti nähtävyyksiä englanti/saksa/puola-kombinaatiolla tehden eloisalla opastuksellaan kyydistä ikimuistoisen. Paluumme osui pahimpaan klo 17 ruuhkaan, jolloin matkaa taitettiin tupla-aika ja maksukin nousi (n. tunti, n. 22 €), hinta oli kuitenkin Suomen vastaaviin verrattuna erittäin edullinen ja nähdäksemme säästetyn vaivan väärti. Kaiken kaikkiaan takseilu oli reissussa todella miellyttävää, autot tilavia, palvelu ystävällistä ja hinnat edulliset. (Palatessa sen sijaan Turun lentoasemalla ei näkynyt taksin taksia, joten kannattaa varautua tilaamaan taksi erikseen kentälle.)

Suosittelen lämpimästi Gdanskia, joka matkakohteena osoittautui monipuoliseksi ja todella helposti saavutettavaksi. Hintataso on todella edullinen ja ns. turistikrääsän joukosta tuli tehtyä varsin viehättäviä sisustuslöytöjä. Samoin kosmetiikka on todella edullista, joten sitä kannattaa hamstrata. Sopotissa on pääkadulla monipuolinen kosmetiikkaliike, samoin Gdanskissa parin korttelin päässä pääkadulta, oikealla puolella vanhaa kaupunkia "lohikäärmesillalta" tultaessa loppupäässä. Tekstiileihin ja kenkiin emme tällä reissulla keskittyneet, mutta tuttavat ovat tehneet hyviä kenkälöytöjä, samoin laukkuja oli tarjolla monipuolisesti. Ruokaelämyksistä positiivisesti mieleen jäivät maukkaat keitot, runsaat salaatit, monipuoliset perunavaihtoehdot sekä herkulliset jälkiruoat. Järin kokeileviksi emme ryhtyneet eli perinteisimmilläkin ruokatottumuksilla kyllä pärjäsi. Ravintoloiden ja kahviloiden sisustukseen oli todella panostettu ja terassien kukkaistutukset hivelivät silmiä. Meidän lisäksemme muutkin suomalaiset ovat löytäneet Gdanskin ja suomea kuului ympärillä tiuhaan, ihan Kanaria paikka ei kuitenkaan vielä ole.

Gdanskin eläintarha

Sinisara    08.07.2010    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Gdanskin eläintarha sijaitsee jonkin matkan päässä kaupungita, Oliwan kaupunginosassa. Junalla pääsee Oliwan pysälille, ja siitä lienee yksinkertaisinta mennä taksilla. Maksoi vain 20 zlotya eli 5€. Myös bussi 222 kulkee aseman ja eäintarhan väliä, ja sillä tulimme asemalle takain palatessa toisten suomalaisten seurassa. Bussipysäkki on kuitenkni muutaman korttelin päässä, enkä ollut "kartalla", että mitä reittiä bussi kulki. Muitakin busseja eläintarhan pysäkiltä lähti, mutta vaikeaa oli ilman puolan taitoa saada selvää.

Eläintarha oli ihan mukava, tilaa ja laajuutta oli, kävellä sai. Kasssa ei antanut minkäänlaista karttaa mukaan, olisi ollut kyllä tarpeellinen. Ehkäpä sellaisen olisi saanut, jos olisi hoksannut kysyä, mutta englannintaitoinenkaaan kassarova ei ollut. Onneksi alueella oli siellä täälllä karttoja.

Kaikki tekstit olivat puolaksi, vain jokunen englannin sana. Vessat oli hyvin merkitty ja siistejä. Ruokapaikkoja ja kahviloita oli. Myös ainakin yksi pieni lasten leikkipaikka, keinuja jne. Minijunakin alueella näytti kiertävän.

Voin suositella, pikkulapsille rattaat tarpeen!

www.gdansk-life.com/play/ent...ls/168-Zoo

www.zoo.gd.pl/main.php3?info...e.aboutzoo

Gdansk-Sopot-Gdynia, kolmoiskaupunki

umranta    08.10.2009    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Lensimme Gdanskiin Turusta Wissairin koneella. Lento erittäin edullinen (alle satasen), nopea ja mukava. Ei tarvinnut matkatavaroitakaan odottaa 10 minuuttia kauempaa.

Perillä taksi kuljetti meidät vihreiden lehtimetsien reunustamaa pikatietä hotelliimme, joka oli Orbis Posejdon Gdanskin ja Sopotin rajalla. Viihtyisä, nykyaikainen ja siisti hotelli lähellä rantaa, vihreiden puistoalueiden keskellä. Asfaltoidut pyörätiet veivät Gdanskiin, Sopotiin ja Gdyniaan (jonne emme viikon matkallamme ehtineet). Raitiovaunun pääteasema oli lähellä ja matkustaminen tosi edullista. Tosin polkupyörä tuntui nopeammalta liikkumisvälineeltä, koska raitsikka kiersi monia lähiöitä ja matka Gdanskiin kesti n. tunnin. Pyörällä sinne polkaisi vartissa, kuten myös Sopotiin.

Gdanskin nähtävyyksistä mieleenpainuvin oli Marian kirkko. Yleensäkin siellä oli kauniita rakennuksia ja siistiä. Tunnelma oli lähinnä keski-eurooppalainen.

Sopot oli enemmän iltaelämän ja ranta-elämän keskus. Nuorille riitti diskoja ja menoa illalla, mutta vanhemmalle väelle ei ollut juuri muuta kuin ruokaravintolat ja pubi-tyyppiset paikat, joissa yleensä seurattiin urheilua. Kunnon tanssipaikkaa kaipasimme. Mutta ruokaravintolat olivatkin sitten huipputasoa. Ruoka oli edullista ja suorastaan gourmet-tasoista. Palvelu ystävällistä, englannin kielen taito usein kyllä puuttui.

Shoppailtavaa riitti kahdelle naisihmiselle todella edulliseen hintaan, eikä mitään menneen vuoden malleja, vaan ihan trendi vaatteita.

Mieleenpainuvinta olivat lukuisat puistojen halki kulkevat pyörä- ja kävelytiet, jotka seurailivat pitkää ja hienoa hiekkarantaa. Niillä kulkiessa ja välillä kahviloissa istuen ja rennosta tunnelmasta nauttien sai vaikka koko päivän kulumaan.

Nähtävyydet

tour2009    13.03.2009    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Gdanskin nähtävyydet on lähinnä museot ja kirkot vanhassa kaupungissa, joka on kieltämättä todella hieno ja vaikuttava. Sopot ja Gdynia on mukava käydä katsomassa. Kesällä on Sopot varmasti parhaimmillaan hienolla hiekkarannalla lojutessa. Gdyniassa ehkä Aquarium parasta, mutta ei Berliinin vastaavan tasoinen.

Oletko vieraillut Gdanskissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.