Albanian matkakokemukset ja vinkit

Miellyttävä pieni hotelli

Vieras    12.01.2023    Sarandan hotellit    Saranda
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2022 | Hotelli: Serxhio

Serxhio on pieni perheomisteinen hotelli hyvällä ja rauhallisella paikalla.

Huone oli hyvä ja kaikki toimi hyvin. Hotellissa oli hissi, mutta esteetön se ei missään nimessä ollut. Rappujen kiipeämistä oli paljon. Siivoamisessa ei ollut moitittavaa. Äänieristys oli heikko ja yöllä äänet käytävästä häiritsi. Ravintola ei ollut auki. Aamupala oli niukka, mutta hyvä. Myös vaihtelevuutta oli hyvin. Kissoja pyöri paljon hotellin alueella ja myös kuolleita kissoja oli. Tämä ei välttämättä ollut hotellin vika. Ihan hotellin vieressä oli pieni kauppa, josta löytyi lähes kaikki tarpeellinen. Pääkadulle oli ehkä kilometri. Tie rantabulevardille oli kapea ja autojen seassa piti kieppua. Henkilökunta oli ystävällistä. Viimeisenä aamuna kun emme aamiaiselle ehtineet odotti huoneen ovenkahvassa eväskassi. Vuokra-auton sai kivasti hotellin omalle parkkipaikalle. Läheisin ranta oli kivikkoinen, mutta uimaan siinä silti pystyi.

Arvosana hotellille:

Pieni huoneistohotelli Ohrid-järven rannalla

Pertti-ja-Arja    22.04.2016    Ohridin hotellit    Ohrid
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2016 | Hotelli: Plaisir

Tulimme omalla autolla Makedoniasta Ohrid-jävelle Bogradeciin ja edelleen vuoriston läpi tänne Välimeren rantaan.

Vuorten välissä oleva Ohrid-järvi on erikoisuus ja kaunis katsella jopa suomalaisin silmin. Majoituimme Plaisir-nimisessä huoneistohotellissa parin kympin vuorokausihintaan. 70 neliön kämppä kaikilla mukavuuksilla ja upealla näköalalla. Isäntä Vladimir oli avulias ja samalla huomaavainen. Kehumme paikkaa tässä erityisesti siksi, että annoimme Plaisirin kohdalla väärän hotellin palautteen booking piste comiin. Ei kolme vaan viiden tähden paikka mielestämme.

Ohrid-järvelle pääsee myös lentokoneella makedonian puolelle Ohridin kaupunkiin.

Arvosana hotellille:

Albania on seikkailijan paratiisi

Pertti-ja-Arja    22.04.2016    Ohridin muita vinkkejä    Ohrid

Kirjoitan tätä parhaillaan Albanian Ksamilissa, Sarandan kaupungin eteläpuolella. Tulimme omalla autolla Makedoniasta Ohrid-jävelle Bogradeciin ja edelleen vuoriston läpi tänne Välimeren rantaan.

Vuorten välissä oleva Ohrid-järvi on erikoisuus ja kaunis katsella jopa suomalaisin silmin. Majoituimme Plaisir-nimisessä huoneistohotellissa parin kympin vuorokausihintaan. 70 neliön kämppä kaikilla mukavuuksilla ja upealla näköalalla. Isäntä Vladimir oli avulias ja samalla huomaavainen.

Ohrid-järvelle pääsee myös lentokoneella makedonian puolelle Ohridin kaupunkiin. Albania on oikea seikkailijan paratiisi. Vanha ja uusi kohtaavat: lammaspaimenella on sauva toisessa ja kännykkä toisessa kädessä. Lehmät kävelevät turisteille tarkoitetulla uimarannalla. Ruoka on peräisin läheiseltä pellolta, järvestä tai kasvimaalta. Meidän seikkailumme jatkuu vielä pitkään, ehkä kesäksi kotiin.

Paras ravintola ikinä

Vieras    10.11.2015    Albanian ravintolat ja baarit    Albania

Ravintola sijaitsee Pohjois-Albaniassa Leszhen ja Schkodran puolivälissä..Fishta

tai sinnepäin on ravintolan nimi ja ovat keskittyneet vuohesta tehtyihin ruokiin.Aulassa on iso taulu

mihin merkitty jokaisen raaka-aineen sijainti.Kaikki aineet alle 10 km ravintolasta.Todellista lähiruokaa siis.Niin hyvä on ravintolan maine,että kuulemma

Albanian presidenttikin ajelee sinne Tiranasta joskus ministereineen vaikka matkaa yli 100 km.Siispä suosittelen kyseistä paikkaa.Kun löysin Albanian 3 vuotta jätin kaikki muut etelänkohteet pois.Albaniassa on kaikki elementit kohdallaan.Maailman mukavimmat ihmiset,10 kk vuodessa shortsi-kelit,Euroopan

edullisimmat hinnat,Albanian alpit missä voisi luulla olevansa Sveitsissä.Viron kokoinen maa,mutta niin paljon tarjottavaa ja vain 3 päivän reippaan ajomatkan päässä Tallinnasta.

Kirja Abaniasta!

Vieras    05.11.2012    Sarandan muita vinkkejä    Saranda

Olen kirjoittanut kirjan: Kohtalokas Albania. Kirja antaa runsaasti tietoa Albaniasta, ja kuvaa maan

nykytilannetta. Löytyy netistä nimelläni tai esim. Texthouse.fi kirjakauppa. Katso kuva! t. Pirjo Mellanen

Lennot Suomesta Albaniaan

Vieras    22.03.2012    Albanian lennot & liikenne    Albania

Aikaisemmin paras yhteys Suomesta Albaniaan kulki Budapestin kautta, mutta Malévin toiminnan loppuminen muutti tämän tilanteen ainakin väliaikaisesti. Tällä hetkellä suorin yhteys kulkee Wienin kautta, mutta myös Lufthansan yhteys Münchenin kautta on käyttökelpoinen. British Airways lentää Tiranaan Gatwickistä, mutta koska sinne ei pääse suoraan Suomesta, on vaihto aika hankala, ja tietysti jo lähtökohtaisesti mennään ensin väärään suuntaan.

Seikkailunhaluisimmat voivat yrittää lentoja Istanbulin kautta (viimeksi katsoessani halvin), tai esim. Ateenan tai Milanon kautta. Albanialaisen halpalentoyhtiön Belle Airin kotisivuilta voi katsoa minne se lentää ja pyrkiä sitten Suomesta johonkin ko. kaupungeista. Hinta voi tulla edulliseksi, jos haluaa nähdä vaivaa.

Hotelleja Tiranassa

Vieras    22.03.2012    Albanian hotellit    Albania
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Sheraton, Rogner, Tirana Intl, Xheko jne.

Tiranasta löytyy melkoinen määrä hotelleja erilaisista hintaluokista. Seuraavassa muutama liikematkailijalle sopiva hotelli:

Sheraton Tirana on maan paras hotelli ja se näkyy myös hinnassa. Isoja huoneita, loistava aamiainen, hyvä kuntosali, uima-altaat sisällä ja ulkona.

Rogner Europapark oli ennen Sheratonin valmistumista paras, nyt jo paikoin vähän kulahtanut hotelli, mutta edelleen aivan kelvollinen. Ulkouima-allas puutarhassa on lämpimään aikaan todella upea.

Xheko Imperial on paikallisten keskuudessa tunnettu loistavista ravintoloistaan, erityisesti kattoterassin ravintola on erittäin suosittu, ja ruoka on todella hyvää, mikä tietenkään Albaniassa ole mikään yllätys. Vanhemman osan huoneet eivät ehkä aivan luksustasoa, mutta parhaat huoneet ja sviitit todella hienoja.

Tirana International on vanha, mutta suhteellisen vastikään remontoitu business -hotelli. Sieltä löytyy sisäuima-allas, mutta minulla ei ole siitä omaa kokemusta. Sijainti todella keskeinen.

Lisäksi Tiranan keskustasta löytyy lukuisa määrä pienempiä hotelleja, joista minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta täälläkin hinta ja laatu yleensä menevät käsi kädessä. Tiranan lentokentän lähellä olevat hotellit ovat käsitykseni mukaan varsin vaatimattomia.

Durresissa sijaitseva, omasta mielestään viiden tähden hotelli Adriatik osoittautui pettymykseksi. Paikka on kyllä upea aivan meren rannassa, uima-allasalue ulkona on hieno, ja ruoka on hyvää... Mutta, ainakaan kesällä 2010 palvelu ei vastannut tähtiluokitusta, vaan oli paikoin kerrassaan huonoa. Huoneet olivat OK, mutta yleisten tilojen siisteys, ja mm. lasten leikkipaikan turvallisuus jätti paljon parannettavaa.

Arvosana hotellille:

Albanian riviera

Vieras    07.01.2012    Sarandan muita vinkkejä    Saranda

Kaupungista tuli mieleen Monaco: korkeita rakennuksia, meri ja aurinko. Bonuksena tietty hiekkaranta. Yllätys minulle oli islamisuus, minariteettien kutsuhuudot. Muuten tykkäsin kovasti kaupungista. Englanti on vielä jonkin verran hakusessa paikallisilta

Albania, Saranda

Vieras    15.11.2010    Sarandan muita vinkkejä    Saranda

Kiva pieni kaupunki Albanian eteläosassa. Mukavia päiväretkikohteita ympäristössä runsaasti. Erityisesti Unicefin maailmanperintökohde Butrinti on tutustumisen arvoinen. Sisämaan puolelta löytyy tippukiviluolia, Blue Eye- niminen jättimäinen lähdejärvi (vesi on puhtautensa vuoksi smaragdinsinistä), ym. Ihmiset ovat ystävällisiä, vaikka vain harvat puhuvat englantia. Suurin osa osaa italiaa. Ruokalistat löytyvät usein vain albaniaksi. Ruoka on tuoretta ja hyvää ja liha hyvinkin vapaasti kasvanutta, kuten matkailija voi todeta. Karja kulkee kaikkialla irrallaan. Sarandan ympärillä on hienoja uimarantoja ja laivat kulkevat Korfulle säännöllisesti. Kannattaa tutustua.

luksus hotelli

plomplom    21.05.2008    Tiranan muita vinkkejä    Tirana

Olimme lähdössä albaniaan ja kun nousimme koneella taivaaseen olin iloinen että pääsen uimaan rannoille, ja tuhlaamaan rahoja mitä säästin 2 vuotta rahaa minulla oli mukana 7000€. Kun pääsimme perille , odotteölin laukkuani 2 ja puolituntia laukkua ei näkynyt ja epäilin että se olisi pöllitty. Menin ilmottamaan vartialle.

Kohta siskoni soitti että missä minä olen ja selitin odottavani laukkua. Sitten sisko vain sanoi että otin sen mukaan kun käskit. Sitten lähdin Taxilla kohti hotellia jok oli surkean näköinen pihalta mutta sisältä se oli kyllä aivan mahtava. Sielä oli uima allas omassa huoneistossa. 50" tv ja kaikki mahdolliset jutut saimme myös ilmaiset samppaniat, laina skootterit ja 100€ käteistä shoppailu rahaa. olimme aivan ihmeissään kuinka luksus hotelli se olikaan. Piletimme ja juhlimme viikon ajan kun jouduimme lähtemään, menimme lentokeella hotellin yläpuolelta ja huomasin sen saman hotellin romahtavan xD. onneksi olimme lähteneet ajoissa pois, harmi vain 4 oli kuollut tapaturmassa

Oletko vieraillut Albaniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.