Eilatin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Migdalor beach

harour    22.12.2013    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Pikkuinen ranta varsinaisen Coral Beachin ja meriobservatorion eteläpuolella on tutustumisen arvoinen. Rannalle pääsy on ilmaista, toisin kuin Coral Beachille. Rannalla on vessat, vaatteidenvaihtosermi, rantatuoleja 15 shekeliä kappale, pieni baari josta (melko kalliilla) syötäviä ja juotavia. Myös snorkkeleita löytyy henkilökunnalta. Korallit hyvin säilyneitä!

Erittäin toimiva, jollei kaipaa luksusta

harour    22.12.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Rimonim Central Park

Hotellin henkilökunta on oikein ystävällistä, huone oli myös toimiva ja kaikin puolin ok. Kylpyamme, kuumaa vettä, vedenkeitin, hyvä sänky, parveke. Ehkä hieman ränsistynyt, mutta se ei haitannut. Aamiaisbuffetin valikoima oikein hyvä; paljon erilaisia muroja, juustoja, kasviksia, pannukakkuja, muffineja, kananmunia, munakkaita. Ei tarvinnut pelätä mahatauteja.

Arvosana hotellille:

Siisti, iso hotelli paikallisasutuksen lähellä

Vieras    14.12.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Nova Like Hotel, Eilat - an Atlas Hotel

Olimme kaksi viikkoa tässä hotellissa joulukuussa. Hotelli on hieman kauempana rannalta mutta kuitenkin vain lyhyen kävelymatkan päässä siitä. Lähellä on lentokenttä, josta ei kuitenkaan kantautunut melua. Uima-allas on suuri ja osa siitä on lapsille tarkoitettu. Hotelli on ns. Kosher-hotelli, (kuten kai useimmat hotellit Eilatissa) joka tarkoittaa sitä, että esim. Aamiaisella ei tarjota ollenkaan lihavalmisteita. Sapattina eli lauantaina ei valmisteta munakkaita eikä keitetä kahvia vaan kaikki on valmistettu ja valmisteltu etukäteen perjantaina. Juotavaksi saa vain neskahvia ja vettä kuumavesipannusta. Myös yksi hisseistä toimii sapattihissinä ts. Automaattisesti, ettei tarvitse itse painella nappia. Sehän on työtä!!! Henkilökunta on pääosin venäläisiä ja eritrealaisia tummia miehiä. Venäläiset eivät ole niitä kaikkein ystävällisempiä työntekijöitä, se täytyy myöntää valitettavasti! Sen sijaan tummat ihmiset (siivoojat ja tarjoilijat) olivat ystävällisiä ja kohteliaita. Huone oli todella siisti ja tilava, olohuone ja makuuhuone, joissa kummassakin tv. Iso parveke altaalle päin oli myös erittäin mukava yllätys. Pidimme kovasti huoneestamme, se oli kalustettu modernisti. Kaiken kaikkiaan olimme tyytyväisiä lomaamme tässä hotellissa.

Arvosana hotellille:

Coral beach

Vieras    08.12.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2013 | Hotelli: Coral Beach

Olimme marras-joulukuussa Coral beach hotelissa.Hotelli on suunnattu perheille ja niin sanottu all exclusive.Hintaan kuuluu aamiainen,päivällinen,kahvi ja illallinen.Kaikki juomat kuuluvat myös hintaan.Hotelissa on myös paljon aktiviteettejä lapsille,mutta ohjaajat puhuvat hepreaa.Myös aikuisille on vesijumppaa,joogaa,surffausta,snorklausta ja sukkellusta.Itse hotelli on mielestäni perustasoa.Uima-altaat on sekä aikuisille ja lapsille.Hotellista on pääsy suora pääsy kävelysillan ylitse rannalle.Tämä oli todella käytännöllistä,koska lapsien kanssa on helppo kulkea kävellen.Rantaloma paikkana Eilat tarjosi meille mitä halusimme,mutta muuten paikka on aika pieni ja karu.Eilatin keskellä on lentokenttä ja Egyptiin menevällä tiellä satama-alue.Emme päässeet kokemaan Eilatin yö elämää,koska olimme lapsien kanssa liikenteessä.Voisin mennä uudestaan mutta menisin ehkä Rajan yli egyptiin halvempien hintojen perässä.Egyptin tabasta saa all exclusive mövenpick hotellista vajaalla 200euroa/vuorokausi kun Coral Beach oli 300 euroa/vuorokausi.Voi olla että hannukka loma vaikutti hintaan koska kaikki paikat oli loppuun myyty.

Toni Leinonen

Arvosana hotellille:

Tasokas,rauhallinen

Vieras    27.11.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Isrotel King Solomon

Kaikilta osin laadukas hotelli. Erittäin hyvä sijainti allas alueella.Näköalat huoneesta,altaan puoli,hienot.2h.huone siisti,laadukas,rauhallinen.Palvelu ystävällistä.Aamiainen erittäin hyvä,illallinen loistava.Hyvä allas alue jossa pyyhkeet ja tarjoilu.Myös varjoisia paikkoja.Kahden viikon kokemuksella:erinomaiset puitteet loman viettoon.Lapset huomioitu todella hyvin.

Arvosana hotellille:

Luonnontieteellinen puutarha

Vieras    03.11.2013    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Kannattaa käydä katsomassa.

Siellä pohjos-puolella sen kauppakeskuksen takana. Keskellä hiekkaa ja autiomaata on sinne perustettu ja rakennettu kasvitieteellinen puutarha.

Jopa pieninen sademetsineen.

Kannattaa mennä.

Kivoja paikkoja vaikka kirjan kanssa päiväksi.

kaksi viikoa eilatissa ja kolme hotellia

Vieras    12.06.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2011 | Hotelli: Leonardo Privilege Hotel Eilat

minun oli tarkoitus helmikuussa 2011 asua kaksi viikoa hotelli siestassa all inclusella.hotelli oli todella meluisa.israelilaiset eivät kaikki osaa asua hiljaa.se hotelli oli täynnä juutalaisia juopuneita matkaajia.yhtenä yönä heräsin että joku hakkasi naapurin ovea kengällä.meteli oli hirveä.soitin yöllä monesti lomamatkojen päivystäjälle.kaksi yötä kärsittyäni sain huoneen hotelli amerikasta,joka ei maksanut mitään.olinhan jo matkani maksanut.america oli todella hiljainen hotelli mutta huonot puolet paljastuivat hitaasti.israel on maa jka ottaa paljon muita kansallisuuksia vastaan.eilatissa on oma suuri alue mustille.siellä oli myös latinoita.eräs nais siivooja oli latino.josta tuli minulle riesa.jos en avannut hänelle ovea hän rynkytti ovea ja huusi.olin silloin aina suihkussa.sain taas siirron toiseen hotelliin,joka paljastui maan pääliseksi paratiisiksi.aivan ihana ten points.ja oven sai taka lukkoon .olin vapaa hulluista siivoojista.siellä vietin lopun loman.ostin paljon kuolleenmeren kosmetiikkaa.hotelli amerikasta purkki maksoi viisi euroa suomen rahassa jos osti kaksi purkkia.sitä samaa tuotetta myydään karmel verkkokaupassa noin 30 euron hintaan.tuote nimi on helt and beauty,ihan hyvää rasvaa toin 30 purkkia kaikki käytin itse ja säilyivät hyvin.ai niin sen ihanan hotellin nimi oli golden tulip,joka sijaitsee rojal tulipin vieressä.aah kun sais sinne loman jompi kumpi tulip.golden tulip on kyllä myyty toiselle ketjulle,joten ensi kerralla rojal tulip.kannattaa aina muistaa se totuus että ketju hotelli on ainaparempi kuin yksityinen.tulip on ketju,hilton on ketjuhotelli.olen ketjujen kannattaja.

Arvosana hotellille:

Retket ja elämykset!

Vieras    08.03.2013    Eilatin aktiviteetit ja harrastukset    Eilat

Kävimme vaimoni kanssa häämatkalla Eilatissa helmikuussa 2013. Loma oli kaikinpuolin onnistunut! Sää oli mitä parhain, kylmin päivä taisi olla +27 ja kuuminpina päivinä päästii auringossa reilusti yli +30. Ehdottomasti suosittelen tätä paikkaa lomankohteeksi.

Emme ottaneet mitään retkiä/aktiviteettejä etukäteen kun kuulimme että paikan päältä saa ostettua halvemmalla. Ostimme retket/elämykset paikallisesta yrityksestä jota voin lämpimästi suositella muillekkin Eilattiin lähtijöille! www.mantis-attractions.com tuolta saa lisätietoa ja retket ja huvitukset voi myös ostaa etukäteen. Asiakaspalvelu erinomaista ja hinta kohdillaan! Pystyy mm. ostamaan matkan Petraan/Jerusalemiin/sukelluksen sekä paljon muita elämyksiä. Suosittelen!

Kuolleenmeren kosmetiikka

Vieras    11.01.2013    Eilatin ostokset    Eilat

Olimme mieheni kanssa marrask.2012 Eilatissa 2 vk jo kolmatta kertaa. Olen samaa mieltä Edithin kanssa että

Kuolleenmeren kaikki tuotteet ovat aivan ihania ! Tälläkin kertaa ostin käsi-jalka-ihovoiteita ja hajuvesiä/öljyjä.

Miesten partabalsamit ovat myös todella hyviä ja yksi tekijä on se että niissäkään ei ole käytetty alkoholia joten

ne sopivat herkkäihoisillekkin. Sukulaiset saivat Kuolleenmeren tuotteita joululahjoiksi.

turha pelätä turvatarkastuksia

Vieras    31.12.2012    Eilatin lennot & liikenne    Eilat

Useat tuntuvat jännittävän Israelista palaamisen turvatarkastuksia. Palasimme juuri Eilatista ja turvatarkastukset sujuivat sujuvasti. Virkailijat ovat kohteliaiata ja ystävällisiä. Ellet osaa englantia, sinulle ojennetaan valmiiksi suomeksi käännetyt kaavakkeet, joihin voi vastata kyllä tai ei.( Näin on siis varauduttu ainakin ryhmämatkoihin Ovdan lentokentällä) Ongelmia ei tule, ellei ole jotain salattavaa. Useimmille esitettiin vain pari kolme tyypillistä kysymystä laukkujen pakkaamisesta. Hiukan useamman kysymyksen saattaa kohdata ulkosuomalaisena tai esim. Egyptin tai Jordanian puolella piipahtaneena. Omassa passisa ollut Turkin leima ei taas aiheuttanut mitään kysymyksiä sekään.

Elektroniset laitteet kannattaa pitää helposti saatavilla. Niitä saatetaan kysellä ennen läpivalaisua.

Koko homma sujui hyvin hoidetusti, hallitusti, sujuvasti ja turvallisen oloisesti. Turha sisi jännittää niitä.

Ja ainakin Aurinkomatkojen opas opasti jo menomatkalla tosi hyvin koko homman etukäteen.

Kodikkaasti paikallista tunnelmaa

Vieras    31.12.2012    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: astral village

Astral Village on yhden tason hotelli kodikkaassa puutarhamaisessa pihastossa. Huoneet ovat hiukan kuluneen oloiset, mutta pihamiljöö pensaineen, kukkineen, palmuineen, puutarhakeinuineen sitäkin kodikkaampi. Pieni ja viihtyisä. Ystävällinen palvelu. Ruoka erinomaista ja sitä on paljon. Kosher-aamiaisella lukematon määrä eri tavoin laitettuja munia, munakkaita, piiraita, leipää, sämpylöitä, erilaisia tahnoja, salaatteja, hedelmiä, jugurtteja, myslejä .....

Illallisella useat lajit lihaa, kanaa, kalaa ..lukemattomia eri salaatteja...kymmenittäin eri jälkiruokavaihtoehtoja leivoksina, jäätelö, hedelmäsalaateja yms.

Äänieristys hiukan heikko, mutta mikäli haluaa kokea olevansa keskellä paikallista kulttuuria, niin varsinkin talviaikaan paikka on paikallisten suosiossa. Saatat saada ilmaiseksi iltaisin autenttista livemusiikkia tms hotellin piha-alueella :)

Hotellin puolestakin on hotellin aulassa aina iltaisin pientä revyy-ohjelmaa.

Allasalue ihan kiva ja mutkaton. Turvallisen oloinen lapsillekkin.

Aivan vieressä kaksi pientä supermarkettia tms., josta voi ostaa pientä ruokaa ja esim päivittäistarvikkeita.

Ihan kiva paikka. Voisi mennä uudestaan.

Jos vierastat suuri hotellikomplekseja, niin tässä vaihtoehto.

Arvosana hotellille:

Coral Beach on ykkönen

Vieras    03.12.2012    Eilatin aktiviteetit ja harrastukset    Eilat

Snorklauksen harrastajille Eilat on hieno paikka. Koralliranta (luonnonsuojeluranta) kuhisee erilaisia kaloja. Sinne pääsee helposti bussilla nro 16 Eilatin keskustasta, matkan hinta 5 on shekeliä. Taksi ottaa n. 35 shekeliä samasta matkasta. Korallit ovat pääosin hyväkuntoisia ja houkuttelevat runsaasti erilaisia fisuja puoleensa. Esimerkiksi isoja värikkäitä papukaijakaloja näkee koko ajan, samoin vitsikkäitä pallokaloja ja kultakalaparvia. Rannan sisäänpääsymaksu on n.16 shekeliä. Eilatista pääsee myös suhteellisen helposti Jordanian puolelle snorklailemaan. Rajaa ylitettäessä joutuu maksamaan erilaisia maksuja mennen tullen. Rajalla on rahanvaihtopaikka, josta voi vaihtaa Jordanian Dinareja. Viisumia ei tarvitse olla etukäteen. Jordanian puolella Japanese Garden -niminen ranta on "se" snorklauspaikka. Valitettavasti korallit ovat aika kurjassa kunnossa, mutta kyllä sielläkin kaloja näkee.

Tahtoo sinne syömään... :)

Vieras    18.03.2012    Eilatin ravintolat ja baarit    Eilat

Herkullisia ruokia Eilat on pullollaan! Ostoskeskus Mall ha yamin yläkerrassa on ihania edullisia pikaruokaloita. Esim Mangassa saa tosi maistuvia aasialaisia herkkuja pikkunälkään; nuudeleita, sushia, kevätkääryleitä ym ym. Näitä saa myös hotellille mukaan. Falafelit on tosi hyviä, niitä kannattaa ehdottomasti maistaa loman aikana!

Ostoskeskuksen ekassa kerroksessa on kahvila, josta saa tilata herkullisia ruokia ja aamupaloja jotka sisältää salaatin, tuoretta leipää/bagelia, Israelilaista valkoista pehmeää juustoa (joka on tosi maukasta!!!), munakasta, kahvia, tuoremehua ja muita pieniä lisukkeita. Tällä aamiasella jaksoi pitkälle päivään! Tai sitten rannalta tultua käytiin syömässä sellaiset välipalaksi:)

Labane, humus ja tuore pita kuuluvat ehdottomasti maistettavien joukkoon, samoin ihanat mezet; grillattuja kasviksia, munakoisoa, kukkakaalia ym Parempia en ole missään maistanut! Vievät kielen mennessään!

Eilatissa on niin paljon hyviä ruokia tarjolla, että viikko on ihan liian lyhyt... :D

Eilatin ja Israelin rannat, ja omatoimiretkeily

Vieras    17.03.2012    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Vedenalaisella observatoriolla on kiva viettää päivää lasten kanssa, tai miksei ilmankin :) Siellä suunnassa olevat koralliriutat ovat tosi kauniita, ja snorklaillen voi ihastella niitä lähemminkin.

Delfiiniranta on intiimi pieni ranta, jossa oikeasti voi ihastella delfiinejä joko laiturilta käsin, snorlaillen tai sukeltaen. Ranta on pieni, mutta kaunis keidas, jossa saa hyvinkin aurinkoisen päivän kulumaan. Rannalla on kahvila/baari, josta voi tilata suolaisia haukkapaloja ja juomaa, wc.t ja pieni matkamuistomyymälä.

Luonnonsuojeluranta on hyvää aluettä snorklailuun, samoin prinsessaranta Egyptin rajan tuntumassa. Kaupungit rannat on ihan mukavia, joskin aika kansoitettuja. Mutta minä kyllä viihdyin hyvin :) Maisemat uimarannalta on tosi kauniit. Eilat on ihan Akabanlahden poukamassa, ja vastarannalla näkyy jordanialainen Akaban kaupunki ja kauniit vuoret sekä Eilatin, että Akaban takana.

Rannan kävelykatua kun kävelee ihan Jordanian rajan tuntumaan, löytää pienen rauhallisen rannan, jossa on ihana kellua vaikka uimapatjalla.

Eilatin rannat ovat kauniita ja siistejä, mutta kapeita ja pieniä. Jos haluaa leveitä, "loputtomia", ihanan vaaleahiekkaisia unelmarantoja kannattaa reissata bussilla tai lentäen Tel Aviviin! Koko Israelin Välimeren puolen rannikko on ihanaa rantaa täynnä; Tel Aviv, Herzilya, Natanya, Cesarea, Haifa, Nahariya ym ym.

Muutenkin suosittelen lämpimästi tekemään omatoimimatkoja Eilatista esim. Tel Aviviin ja Jerusalemiin. Israelissa on loistavat bussiyhteydet joka paikkaan, ja Eilatista pääsee helposti lentäen Tel Aviviin (joko Ben Gurionin tai Sde Dovin kentille). Tel Avivissa herkkusuiden kannattaa käydä Rothschild bulevardin varrella olevassa Max Brenner- suklaaravintolassa! Se jos mikä on herkkusuun paratiisi!!!

Israel on pieni maa, mutta siellä on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Maasto vaihtelee hurjasti etelän kuivasta aavikkomaisemasta pohjoisen vehreyteen. Ihan pohjoisessa kannattaa kokeilla Hamat Gaderin kuumavesilähteitä, tai lähteä köysiratahissillä ylös Manaran huipulle, josta avautuvat huikeat maisemat! Hurjapäät voivat kokeilla "köysiliukua" alas :) Tai 1200m pitkällä radalla go kart- "autolla" :) myös seinäkiipeilyä, maastopyöräilyä, kajakkeja ym ym voi siellä kokeilla! Manara cliffs sijaitsee Kiryat Shmonan kaupungissa.

Israelissa on todella helppoa, turvallista ja edullista tehdä retkiä ominpäin, ei kannata vain jämähtää pariksi viikoksi paikalleen tai mennä matkatoimiston mukana. Paljon enemmän näkee ja kokee ominpäin!

Israel on herkuttelijan taivas!

Vieras    17.03.2012    Eilatin ravintolat ja baarit    Eilat

Eilatissa, tai missä tahansa päin Israelia reissatessa, kannattaa panostaa ruokailuun!!!

Israel on täynnä ihania ja herkullisia ruokia! Eilatin kahviloissa (esim CafeCafe) kannattaa tilata aamiainen (jonka voi tilata vaikka iltapäivällä). Ihana annos sisältää salaatteja, ihanaa Gvina levana tuorejuustoa, pikkulisukkeita oma valintaisesti, tuoretta lämmintä leipää, kanamunaa haluamallaan tavalla, tuoremehua ja kahvia. Nämä "aamiaiset" olivat meidän jokapäiväisiä herkkuhetkiä. Munakas irakilaisella suolaisella juustolla meinasi viedä kielen mennessän!

Shakshukaa kannattaa myös kokeilla! Samoin falafel on ehdoton :)

Frozen yogurtit ja fresh yogurtit ovat aivan ihania makeannälkään ja herkutteluun. Samoin tuorepuristetut mehut ovat mahtavia! Oma suosikki on granaattiomenamehu!

Rohkeasti vaan kokeilemaan paikallisia herkkuja, sillä hygienia on Suomen tasolla, mutta makuelämykset vievät taivaaseen :D

Oletko vieraillut Eilatissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.