Matkakokemukset - Muita vinkkejä Eilatista

Erikoinen Eilat

Vieras    20.03.2019    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Suosittelen kohdetta niille, jotka kaipaavat talvikautena aurinkoa ja vähän turisteja. Maaliskuussa päivälämpötilat +30. Muuta positiivista kohteessa ei ole. Löytyy monia parempiakin vaihtoehtoja maailmalta, myös läheltä.

Olemme matkustaneet paljon maailmalla avoimin mielin ja kunnioittaneet maan kulttuuria ja ihmisiä mutta Eilat ihmetytti töykeydellä, vetelyydellä, tehottomuudella, epäloogisuudella ja aivan järjettömillä turvatoimilla, joissa ei oikeasti ollut enää mitään järkeä. Huonosti ja typerästi organisoitu varsinkin maasta poistuessa mutta myös päivittäisissä asioissa.

Ylipäätään kaikki asiat on tehty hirveän vaikeaksi. Rahanvaihtopisteet joita ei ihan helposti löydä, lähes kielitaidottomat ihmiset, jotka eivät suurinpiirtein halua, että siellä ollaan jne. Palvelun hitaus sekä töykeys ja tähtitieteelliset hinnat tuotteessa kuin tuotteessa. Mikään ei oikein toimi. Jäi aika tylsä kuva koko kohteesta.

Eilat-monipuolinen matkailukohde

Vieras    28.12.2015    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Olemme käyneet Eilatissa noin 5 kertaa ja edelleen tsekkailen äkkilähtöjä sinne. Kohteena Eilat on valtavan monipuolinen, löytyneekö vastaavaa kohdetta mistään, ja lyhyen matkan päässä. Snorklailua, sukellusta ym. vesiurheilulajeja on tarjolla mahtavat määrät ja mahdollisuudet harrastaa puhtaassa ja rikkaassa punaisessameressä. Delfiinejä on kiva käydä katselemassa delfiinirannalla ja merenalainen akvaario on varsinkin lapsille tosi hieno kokemus. Snorkailemalla näkee värikkäitä kaloja ihan rannassakin, mikä on erikoista näin suomalaisesta. Lähikibbutsilla kannattaa käydä ehdottomasti ruokailemassa ns. lauantain sapattiaterialla. Ruokia on tarjolla valtavat määrät, jokaiselle löytyy jotakin ja tässä oiva mahdollisuus maistella uusia ruokia. Samalla voi nähdä juutalaisperheen sapattiaterian viettoa.

Toripäivinä torilla voi basaarityyliin shoppailla tuttuun etelänmaalaiseen hintaan kaikenlaista, tosin kovin iso tori ei ole ja shoppailumahdollisuudet eivät ole Eilatissa kaikkein parhaat. Hedelmätorilta saa ihanimmat hedelmät, mitä voi toivoa hedelmätoripäivänä! Jos haluaa halpaa shoppailtavaa, voi aina mennä rajan yli Jordanian puolelle Agabaan. Egyptin puolelta Tabasta löytyy basaari myös, se vain ei ole kovin iso. Taksit eivät montaa euroa maksa, matkaa on vain muutama kilometri. Rajan yli kulkeminen on oma projektinsa ja viisumista joutuu toki maksamaan, mutta on se sen arvoista ja itse siitä selviää hyvin ilman opasta. Agabassa on isot basaarit, mistä löytyy halpaa shoppailtavaa joka lähtöön ja aivan täysin erilainen tunnelma (ja maa) kuin Eilatissa. Ja silti on iloinen, kun pääsee taas siistiin, hygieniseen ja turvalliseen Eilatiin takaisin:)

Terrori iskujen mahdollisuus on varmasti joka puolella maailmaa juuri nyt mahdollista, mutta voin vakuuttaa, että Israel on joutunut rakentamaan turvasysteeminsä niin hyviksi ja ylivoimaisiksi, että itse koen sen olevan tälläkin hetkellä vielä hyvinkin turvallinen kohde. Eilatissahan ei muutoin juuri ole rikollisuutta laisinkaan.

Aivan eri maailma on taas Jerusalem, missä tunnet olevasi ikään kuin eri maassa, vaikka samassa maassa ollaan kuin Eilatissa. Raamatun ajan pyhät paikat ovat vaikuttavia ja basaareja ja shoppailtavaa löytyy joka lähtöön Jerusalemin basaareista, mikäli shoppailu kiinnostaa. Normi bussilla pääsee edullisesti aamulla Eilatista Jerusalemiin ja taas illalla takaisin, mutta suosittelen ainakin ensikertalaiselle ehdottomasti järjestettyä matkaa. Opastuksesta kannattaa maksaakin jotakin, niin paljon kerrottavaa paikoista riittää. Ja samalla pääsee kuolleelle merelle, mikä on toki hyvin erikoinen ja käymisen arvoinen paikka.

Eilat on todella monipuolinen ja hieno kohde, josta pääsee pariin muuhun maahan pistäytymään, mikäli haluaa ja historiaa löytyy, sekä kaikkea sitä, mitä normaalilta rantalomalta voi haluta. Kohtuullisen kallis hintataso on ainut miinus, mitä keksin, mutta myös edullisia löytöjä Eilatistakin voi tehdä, varsinkin n. 3+ kilometrin päässä sijaitsevissa ostospaikoissa, joita on supermarket ja sen lähistöllä sijaitsevat kaupat, minne voi mennä edullisilla busseilla tai kävellen.

En voi kuin suositella, tämä on meille "lähellä oleva Florida".

Rantaa ja asiallisia ihmisiä

harour    22.12.2013    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Tulin juuri Eilatista. Joulukuu ei ole paras mahdollinen matkustuskuukausi: sää oli viileä ja hyvin tuulinen. Alkuviikosta olisi ollut takille tarvetta ja paikallisetkin kulkivat talvivaatteissa. Toki viileys ei osaa matkaajista haittaa, mutta Eilat on enimmäkseen rantalomakohde, ja minulle meinasi tulla viikon aikana tylsää, kun rannalla tuli kylmä. Toki retkiä olisi voinut tehdä vaikka minne muualle, mutta siihen viikko olisi taas ollut liian lyhyt aika. Eilat on parhaimmillaan auringon paahteessa. Ihmiset ovat erittäin asiallisia ja ystävällisiä. Venäläisiä todella paljon, myös ihan asukkaina Eilatissa. On turvallista, hintataso ja hygieniataso molemmat Suomen luokkaa. Kannattaa muistaa, että perjantai ja lauantai ovat juutalaisten viikonloppupäivät, jolloin kaupat noudattavat erityisaukioloaikoja.

Paljon tekemistä

Vieras    11.03.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Eilat on paras lomapaikka. Siellä on turvallista, takuu varma aurinko, ihanan lämmin merivesi. Ystävällisiä ihmisä.

Vireä seurakunta toiminta, siellä otetaan vieraat ystävällisesti vastaan.

Sopivan pieni paikka, mutta esim. pyörällä pääsee ympäri kaupunkia ajelemaan ja näkemään ihania uusia paikkoja: kasvirieteelinen puutarha, maustekauppa. kibutsit, en edes jaksa kirjoittaa mitä kaikkea Eilatissa voi nähdä ja kokea.

Jos olisi mahdollista, viettäisin Eilatissa kaikki talvet.

t. 6 viikkoa eilatissa lomaillut

Pieni Punaisenmeren helmi

Vieras    12.02.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Olen käynyt Eilatissa 6 kertaa vuosien 1988-2010 välillä. Ensi viikolla lähdössä taas =)

Meidän perhe on aina tykännyt Eilatista ja viihtynyt siellä loistavasti. Koskaan ei ole vatsatautia saatu (toisin kuin eräistä muista kohteista...), ja ihmiset on ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Eilat on hyvin siisti, turvallinen ja eurooppalainen kaupunki, kuten myös esim. Tel Aviv, Haifa ym joissa myös ehdottomasti kannattaa loman aikana käydä! Bussiyhteydet muihin kaupunkeihin on tosi hyvät, ja matkustaminen maan sisällä helppoa. Eilatissa ollessa kannattaa ehdottomasti maistaa falafeliä ja frozen yoghurtia =) Minun makuuni kaupungin ehdottomasti paras falafel ja schwarma paikka löytyy Shalom-centeriä vastapäätä. Eli siis läheltä postia ja isohkoa paikallisten käyttämää ruokakauppaa. Kaupungin siinä osassa on myös halvemmat hinnat kuin rannan turistipaikoissa.

Eilatissa ollessa kannattaa käydä vedenalaisessa observatoriossa ja delfiinirannalla. Delfiiniranta on pieni, mutta tunnelmaltaan aivan ihana hiekkaranta, siellä on myös pitkät osittain katetut laiturit joilla voi istua uittamassa jalkoja vedessä, samalla kun delfiinit uivat aivan vieressä =) Siellä voi myös snorklata delfiinien kanssa.

Iltaisin on ihana kävellä rantakadulla tai istua joissain monista kahviloista ja katsella elämänmenoa.

Se on minusta (naispuolisesta ihmisestä) mukavaa, että kukaan ei roiku perässä, eikä pakkokauppausta ole.

Perinteisesti turistit tekevät retken Jerusalemiin, joka toki on käymisen arvoinen paikka, mutta suosittelen kaikille myös reissua Tel Aviviin!!! Mitkä biitsit ja ostosmahdollisuudet, lukuisia ihania ravintoloita ja kahviloita!!! Kantsii käydä =)

Turvatarkastus lentokentällä ei ole kamala, tiukka ja tarkka kylläkin, mutta onpa sitten turvallista matkustaa koneella. Ainakaan meidän kohdalle ei koskaan ole sattunut tylyjä turvatarkastuksia, ihan ystävällisiä ovat olleet.

Oikeastihan Ovdan lentokenttä on sotilaskenttä, eikä alunperin tarkoitettu turistilentoihin. Se on siis sotilastukikohta, ja siksi ensimmäinen mitä näkee koneesta ulostullessa ovat sotilastytöt ja -pojat. Ben Gurionin kenttä Tel Avivissa taas on todella valtava ja moderni.

Hyvää matkaa kaikille Eilattiin ja muualle Israeliin aikoville!!!

Eilat matkakohteena

Vieras    02.02.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Keväällä 2010 kaksi viikkoa Eilatissa.Siistiä ,hyvä ruoka,nautittava ilmasto ym. Todella hieno matka.Hyvä,tasokas hotelli,King Solomon.Puolihoito hotellissa todella hyvä. Turvatarkastus rajalla voi olla tarkka ja hankala mutta ymmärettävä kun tiedostaa että se on turistien ja myös paikallisten parhaaksi. Hyvät retkikohteet Jerusalem,Petra ym.

Hinnat Suomen tasossa.Israelilaiset suomalaisten tasoisia yleisöpalvelioita siis ei hyviä mutta eivät huonojakaan.Neljäkymmentä vuotta eri puolilla maailmaa matkailleena ja kymmeniä kohteita kokeneena- menen varmasti uudelleen.

Eilat

paulaliina    30.01.2011    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Eilatia on haukuttu Napsussa mutta itse pidän paikan rauhallisuudesta ja kirkkaista vesistä. Lisäksi siellä on aina lämmin. Me onnistuimme syömään edullisissa paikoissa. Mutta jos ei pidä niin onhan niitä vaihtoehtoja ;)

Israel on paska maa

Vieras    01.06.2010    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Kävimme tammikuussa 2010 Israelissa eilatissa ja samalla tuli kaksi reissua ensimmäinen ja viimeinen. Ensinnäkin paikka on helvetin kallis, Todella huonot rannat, Ihmiset on vittuuntuneen oloisia melkein joka paikassa, muutama poikkeus tietysti oli. Kun päästiin koneesta maahan niin meidät otettiin heti sivuun ja kuulusteltiin puoltuntia miksi ollaan siellä. Pahempi oli kun oltiin lähdössä maasta, meitä kaverin kanssa risti kuulusteltiin yli tunti. Pitivät ilmeisesti terroristeina :) Mutta jos haluaa reissuun lähteä niin ei kannatta lähteä Eilattiin koska samalla rahalla pääsee 20 parempaankin paikkaan. + oli että ilmat oli jees...

Suosittelen lämpimästi!

Vieras    16.03.2010    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Luin pari kommenttia Eilatista ja siellä jo 9 kertaa käyneenä ajattelin muutaman asian mainita.

Ensinnäkin nuo kommentit että huumeneuloja olisi rannalla ja kerjäläisiä, niin herää vain kysymys että missäköhän maassa kyseinen henkilö on mahtanut käydä.

Rannoilla en ole koskaan nähnyt huumeneuloja, enkä kerjäläisiä. Siisti,rauhallinen ja ystävällinen kohde.

Takuu varma aurinkokohde =)

Sopii perheille, vanhemmille kuin nuorillekkin.

Uusi matka tilattuna voin vain suositella kyseistä kaupunkia ja maata.

Jos nähtävää haluaa enemmän niin kannattaa suunnata Jerusalemiin ja Tel Aviviin.

ihana Eilat

bibii    28.11.2009    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

tulin hetki sitten Eilatista Israelista, vietin siellä elämäni ihanimman ja rentouttavimman viikon. Olimme ystävämme kanssa vaatimattomassa hotellissa, mikä riitti meille mainiosti. Hotellit ja ympäristö yleisesti olivat siistejä, hygieniataso oli hyvä (kummankaan vatsa ei mennyt koko reissulla sekaisin tai tullut kuumetta yms). Nähtävyyksiä riittää niin Eilatissa kuin Jerusalemissa, kuolleella merellä tai Eilatin lähikaupungeissa. Maisemat olivat upeita! Ihmiset olivat pääosin mukavia, ainoastaan pari kertaa täytyi sanoa tiukasti "ei" jos joku yritti liian innokkaasti päästä mukaan seuraan. Varsinkin hotellin ja ranta-alueen työntekijät olivat aivan ihania, avoimia ja iloisia ihmisiä. Ja mitä tulee noihin puheisiin huumeneuloista ja roskista, itse en nähnyt yhtäkään koko lomani aikana, enkä nähnyt edes pummeja kuin kerran nukkumassa sivukujalla. Eli ei tarvitse pelätä tällaisia asioita jos lähtee Eilatiin!! Eilatissa tunsi olonsa turvalliseksi, kauppakeskuksiin mennessä laukut tarkistettiin mutta en kokenut sitä ollenkaan häiritsevänä, vaan olin ennemminkin tyytyväinen että turvallisuudesta huolehdittiin. Lentokentällä suomeen lähdettäessä minua ja ystävääni kuulusteltiin lähemmäs puoli tuntia, kyseltiin missä olimme olleet ja olimmeko tavanneet paikallisia, tavarat katsottiin yms. Tässäkin tilanteessa työntekijät sanoivat että kysyvät ainoastaan siksi, että haluavat varmistaa ettei kukaan ole laittanut laukkuumme mitään sinne kuulumatonta. Eli tottakai nämä tilanteet voivat tuntua erikoisilta, mutta avoimella asenteella ja ymmärryksellä pääsee pitkälle. Turhaa sitä on alkaa valittamaan että "on liian tiukat turvatoimenpiteet", parempi niin päin kuin toisinpäin!!! Menen varmasti takaisin Eilatiin, toivottavasti muillakin on yhtä hyviä kokemuksia Israelista kuin minulla! :)

Oletko vieraillut Eilatissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.