Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Eilatissa

Migdalor beach

harour    22.12.2013    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Pikkuinen ranta varsinaisen Coral Beachin ja meriobservatorion eteläpuolella on tutustumisen arvoinen. Rannalle pääsy on ilmaista, toisin kuin Coral Beachille. Rannalla on vessat, vaatteidenvaihtosermi, rantatuoleja 15 shekeliä kappale, pieni baari josta (melko kalliilla) syötäviä ja juotavia. Myös snorkkeleita löytyy henkilökunnalta. Korallit hyvin säilyneitä!

Luonnontieteellinen puutarha

Vieras    03.11.2013    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Kannattaa käydä katsomassa.

Siellä pohjos-puolella sen kauppakeskuksen takana. Keskellä hiekkaa ja autiomaata on sinne perustettu ja rakennettu kasvitieteellinen puutarha.

Jopa pieninen sademetsineen.

Kannattaa mennä.

Kivoja paikkoja vaikka kirjan kanssa päiväksi.

Eilatin ja Israelin rannat, ja omatoimiretkeily

Vieras    17.03.2012    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Vedenalaisella observatoriolla on kiva viettää päivää lasten kanssa, tai miksei ilmankin :) Siellä suunnassa olevat koralliriutat ovat tosi kauniita, ja snorklaillen voi ihastella niitä lähemminkin.

Delfiiniranta on intiimi pieni ranta, jossa oikeasti voi ihastella delfiinejä joko laiturilta käsin, snorlaillen tai sukeltaen. Ranta on pieni, mutta kaunis keidas, jossa saa hyvinkin aurinkoisen päivän kulumaan. Rannalla on kahvila/baari, josta voi tilata suolaisia haukkapaloja ja juomaa, wc.t ja pieni matkamuistomyymälä.

Luonnonsuojeluranta on hyvää aluettä snorklailuun, samoin prinsessaranta Egyptin rajan tuntumassa. Kaupungit rannat on ihan mukavia, joskin aika kansoitettuja. Mutta minä kyllä viihdyin hyvin :) Maisemat uimarannalta on tosi kauniit. Eilat on ihan Akabanlahden poukamassa, ja vastarannalla näkyy jordanialainen Akaban kaupunki ja kauniit vuoret sekä Eilatin, että Akaban takana.

Rannan kävelykatua kun kävelee ihan Jordanian rajan tuntumaan, löytää pienen rauhallisen rannan, jossa on ihana kellua vaikka uimapatjalla.

Eilatin rannat ovat kauniita ja siistejä, mutta kapeita ja pieniä. Jos haluaa leveitä, "loputtomia", ihanan vaaleahiekkaisia unelmarantoja kannattaa reissata bussilla tai lentäen Tel Aviviin! Koko Israelin Välimeren puolen rannikko on ihanaa rantaa täynnä; Tel Aviv, Herzilya, Natanya, Cesarea, Haifa, Nahariya ym ym.

Muutenkin suosittelen lämpimästi tekemään omatoimimatkoja Eilatista esim. Tel Aviviin ja Jerusalemiin. Israelissa on loistavat bussiyhteydet joka paikkaan, ja Eilatista pääsee helposti lentäen Tel Aviviin (joko Ben Gurionin tai Sde Dovin kentille). Tel Avivissa herkkusuiden kannattaa käydä Rothschild bulevardin varrella olevassa Max Brenner- suklaaravintolassa! Se jos mikä on herkkusuun paratiisi!!!

Israel on pieni maa, mutta siellä on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Maasto vaihtelee hurjasti etelän kuivasta aavikkomaisemasta pohjoisen vehreyteen. Ihan pohjoisessa kannattaa kokeilla Hamat Gaderin kuumavesilähteitä, tai lähteä köysiratahissillä ylös Manaran huipulle, josta avautuvat huikeat maisemat! Hurjapäät voivat kokeilla "köysiliukua" alas :) Tai 1200m pitkällä radalla go kart- "autolla" :) myös seinäkiipeilyä, maastopyöräilyä, kajakkeja ym ym voi siellä kokeilla! Manara cliffs sijaitsee Kiryat Shmonan kaupungissa.

Israelissa on todella helppoa, turvallista ja edullista tehdä retkiä ominpäin, ei kannata vain jämähtää pariksi viikoksi paikalleen tai mennä matkatoimiston mukana. Paljon enemmän näkee ja kokee ominpäin!

Observatorio

Edith    21.09.2011    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Merenalainen "akvaario" jossa itse mennään alas syvyyksiin "lasihuoneeseen" ja katsellaan meressä uivia kaiken kirjavia kaloja ja ihania koralleja. Ihana merimaailma. Kannattaa käydä. ps. pienen bussi/taksi matkan päässä kaupungista, reippaimmat voi mennä vaikka kävellen.

Mukava lomakohde

Vieras    17.03.2010    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Eilat on on hyvin eurooppalaisen oloinen lomakaupunki. Siisti ja rento. Hieman petyin rantoihin, jotka olivat kapeita ja hotellikompleksit olivat liian rannalla.

Monenlaista tekemistä riittää lapsiperheille. Delfiinirannalla voi koululaisetkin tutustua laitesukellukseen delfiinien kanssa. Suosittelen! Koralliranta ei ollut nimensä veroinen. Korallit olivat siellä hakusassa ja tiukka rantavahti todella vahti jokaista liikettä kiikareilla. Snorklaamaan kannattaa lähteä veneellä.

Red Sea Star ravintola on jokaisen lapsen unelmapaikka. Ravintola on veden alla ja ikkunoista voi seurata satojen kalojen uintia. Tosin runsas ateria voi jäädä kakkoseksi..

Petran retki Jordaniaan on ikimuistoinen ja hintansa väärti. Reilun kilometrin pituinen sola on aivan uskomaton. Sen jaksaa pienetkin reippaat tallaajat kävellä ja takaisin voi tulla hevosen kyydillä, jos väsähtää.

Tosi pieni paikka

Gristalli    26.06.2008    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Eilat on pieni kaupunki,täynnä hotelleja ja kerjäläisiä.Eilatissa on todella kuuma,sielä palaa helposti.Ei kannata lähteä kuin viikoksi,sen jälkeen paikka alkaa kyllästyttää ja kaiken on nähnyt.

Kerjäläiset,pummit ja narkkarit ovat koko ajan kimpussa ja rantahiekka on täynnä huumeneuloja.En lähtisi sinne toiste.

Lisäksi lentokenttä sijaitsee ihan keskellä kaupunkia.Trafiikki on kova ja aiheuttaa paljon melua ja häiriötä.

Oletko vieraillut Eilatissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.