Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Eilatin matkakokemukset ja vinkit

Tarvittava löytyy

Vieras    06.04.2017    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Isrotel Riviera Club

Siisti ja hiljainen paikka, rantaan sopiva kävelymatka. Keittolevy vaihdettiin, ja sekin alkoi pelata.

Ruokaa saa laitettua halvemmalla, kun vaivautuu kävelemään keskustassa olevan lentokentän toiselle puolelle, siellä on supermarket ja hinnat noin suomalaisia.

Hyvä kuntosali löytyy vierestä saman ketjun isommasta hotellista, respa neuvoo.

--- Halpa ja hyvä kokemus!

Arvosana hotellille:

Hotelli joss mikään ei toimi

Vieras    07.01.2017    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2017 | Hotelli: U Coral Beach Club Eilat

Aurinkomatkat joutui vaihtamaan hotellimme ja päädyimme U-Coral hotelliin. Hotellilla olisi kaikki mahdollisuudet menestyä, mutta mikään ei toimi. Kaikkea joutuu pyytämään ja siltikin ongelmia. Henkilökunta ei puhu juurikaan englantia. Paikka on täynnä juutalaisia ja arabeja. Palveluasennetta ei ole yhtään. Kosher-sääntöä noudatetaan tiukasti: pieni lapseni ajettiin pois ravintolasta koska joi maitoa (ei suostu juomaan muuta). Huoneet ja muut tilat ovat likaisia sekä kuluneita. Viihdeohjelma on hepreaksi. Tilataksia eivät meinanneet soittaa vaikka pyysi. Respan väki syö sipsiä samalla kun palvelee. Osa tiloista on kiinni, mm. rantaravintola suljettu remontin vuoksi. Ilmanvaihto huoneissa ei toimi. All-inclusivessa lautaset likaisia. Ruoissa ei ole kylttejä mitä ovat. Allergikolle ei ollut varattu ruokia vaikka etukäteen ilmoitettiin. Jokaiselle aterialle esimerkiksi pitäisi erikseen pyytää sopiva leipä. Huonepalvelu vie pyyhkeet pois mutta ei tuo uusia tilalle.

Ei ikinä enää Israeliin eikä Fattal-ketjun hotelleihin!

Arvosana hotellille:

Eilat-monipuolinen matkailukohde

Vieras    28.12.2015    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Olemme käyneet Eilatissa noin 5 kertaa ja edelleen tsekkailen äkkilähtöjä sinne. Kohteena Eilat on valtavan monipuolinen, löytyneekö vastaavaa kohdetta mistään, ja lyhyen matkan päässä. Snorklailua, sukellusta ym. vesiurheilulajeja on tarjolla mahtavat määrät ja mahdollisuudet harrastaa puhtaassa ja rikkaassa punaisessameressä. Delfiinejä on kiva käydä katselemassa delfiinirannalla ja merenalainen akvaario on varsinkin lapsille tosi hieno kokemus. Snorkailemalla näkee värikkäitä kaloja ihan rannassakin, mikä on erikoista näin suomalaisesta. Lähikibbutsilla kannattaa käydä ehdottomasti ruokailemassa ns. lauantain sapattiaterialla. Ruokia on tarjolla valtavat määrät, jokaiselle löytyy jotakin ja tässä oiva mahdollisuus maistella uusia ruokia. Samalla voi nähdä juutalaisperheen sapattiaterian viettoa.

Toripäivinä torilla voi basaarityyliin shoppailla tuttuun etelänmaalaiseen hintaan kaikenlaista, tosin kovin iso tori ei ole ja shoppailumahdollisuudet eivät ole Eilatissa kaikkein parhaat. Hedelmätorilta saa ihanimmat hedelmät, mitä voi toivoa hedelmätoripäivänä! Jos haluaa halpaa shoppailtavaa, voi aina mennä rajan yli Jordanian puolelle Agabaan. Egyptin puolelta Tabasta löytyy basaari myös, se vain ei ole kovin iso. Taksit eivät montaa euroa maksa, matkaa on vain muutama kilometri. Rajan yli kulkeminen on oma projektinsa ja viisumista joutuu toki maksamaan, mutta on se sen arvoista ja itse siitä selviää hyvin ilman opasta. Agabassa on isot basaarit, mistä löytyy halpaa shoppailtavaa joka lähtöön ja aivan täysin erilainen tunnelma (ja maa) kuin Eilatissa. Ja silti on iloinen, kun pääsee taas siistiin, hygieniseen ja turvalliseen Eilatiin takaisin:)

Terrori iskujen mahdollisuus on varmasti joka puolella maailmaa juuri nyt mahdollista, mutta voin vakuuttaa, että Israel on joutunut rakentamaan turvasysteeminsä niin hyviksi ja ylivoimaisiksi, että itse koen sen olevan tälläkin hetkellä vielä hyvinkin turvallinen kohde. Eilatissahan ei muutoin juuri ole rikollisuutta laisinkaan.

Aivan eri maailma on taas Jerusalem, missä tunnet olevasi ikään kuin eri maassa, vaikka samassa maassa ollaan kuin Eilatissa. Raamatun ajan pyhät paikat ovat vaikuttavia ja basaareja ja shoppailtavaa löytyy joka lähtöön Jerusalemin basaareista, mikäli shoppailu kiinnostaa. Normi bussilla pääsee edullisesti aamulla Eilatista Jerusalemiin ja taas illalla takaisin, mutta suosittelen ainakin ensikertalaiselle ehdottomasti järjestettyä matkaa. Opastuksesta kannattaa maksaakin jotakin, niin paljon kerrottavaa paikoista riittää. Ja samalla pääsee kuolleelle merelle, mikä on toki hyvin erikoinen ja käymisen arvoinen paikka.

Eilat on todella monipuolinen ja hieno kohde, josta pääsee pariin muuhun maahan pistäytymään, mikäli haluaa ja historiaa löytyy, sekä kaikkea sitä, mitä normaalilta rantalomalta voi haluta. Kohtuullisen kallis hintataso on ainut miinus, mitä keksin, mutta myös edullisia löytöjä Eilatistakin voi tehdä, varsinkin n. 3+ kilometrin päässä sijaitsevissa ostospaikoissa, joita on supermarket ja sen lähistöllä sijaitsevat kaupat, minne voi mennä edullisilla busseilla tai kävellen.

En voi kuin suositella, tämä on meille "lähellä oleva Florida".

yksinkertainen perushotelli

Vieras    27.04.2014    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Isrotel Riviera Club

Hotellin sijainti on hyvä ja hotellin yleiset tilat on siistit. Huoneet kuitenkin melko kuluneet ja kolhiintuneet, joten ensivaikutelma huoneesta oli epäsiisti. Keittonurkkaus ja ruokapöytä oli hassusti sijoitettu heti siihen, kun ovesta tullaan sisään. Kun istuit pöydän ääressä, niin wc:n ovi oli kosketusetäisyydellä.

Hotellissa on ruokakauppa, jonka valikoima keskitasoa. Puolenkilometrin säteellä löytyy myös parempaa valikoimaa. Tiesimme kyllä etukäteen, että hotellissa ei ole ravintolaa eikä baaria, mutta silti se oli miinus.

Allasalue oli kiva, mutta vesi niin jäätävän kylmää joulukuussa, etten nähnyt kenenkään uivan siinä.

Eilatia kohteena suosittelen. Vähän kallis Suomeen verrattuna, mutta siistiä, ystävällistä, hyvää ruokaa ja kivaa nähtävää lähietäisyydellä. Mm. delfiiniranta, Underwater world.

Arvosana hotellille:

Matka Petraan Eilatista.

Vieras    01.04.2014    Eilatin aktiviteetit ja harrastukset    Eilat

Kävimme Eilatissa viime vuonna. Emme ostaneet etukäteen retkiä tai mitään muutakaan aktiviteettejä.

Paikan päältä ostimme matkan petraan ja jerusalemiin koska saimme ne puoleen hintaa mitä olisivat suomessa maksaneet.

Voin lämpimästi suositella Eilattiin menijöille!

Esimerkiksi matka Petraan maksoi vain 140e.

Tarjouksia voi kysellä suoraan osoitteesta

www.mantis-tours.com

youtu.be/fg3tnpFZk94

Ystävällinen asiakaspalvelu!

Monipuoliset ravintolat

Vieras    15.01.2014    Eilatin ravintolat ja baarit    Eilat

Eilatissa on runsaasti monenlaisia hyviä ravintoloja:

Mamas Beach; hyvät valikoimat, isot ja edulliset annokset.

Gulf; pikkasen hulvatonta menoa, hyvä ruoka ja suomenkielinen ruokalista.

Mike´s Place ja Irish Pub; perinteisiä isoja hampurilaisannoksia ja paljon muuta

Pastor; sivukadulla oleva pastaravintola hyvillä annoksilla ja palvelulla.

Tässä muutama esimerkki joissa kävimme Tammikuussa 2013.

Rantaa ja asiallisia ihmisiä

harour    22.12.2013    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Tulin juuri Eilatista. Joulukuu ei ole paras mahdollinen matkustuskuukausi: sää oli viileä ja hyvin tuulinen. Alkuviikosta olisi ollut takille tarvetta ja paikallisetkin kulkivat talvivaatteissa. Toki viileys ei osaa matkaajista haittaa, mutta Eilat on enimmäkseen rantalomakohde, ja minulle meinasi tulla viikon aikana tylsää, kun rannalla tuli kylmä. Toki retkiä olisi voinut tehdä vaikka minne muualle, mutta siihen viikko olisi taas ollut liian lyhyt aika. Eilat on parhaimmillaan auringon paahteessa. Ihmiset ovat erittäin asiallisia ja ystävällisiä. Venäläisiä todella paljon, myös ihan asukkaina Eilatissa. On turvallista, hintataso ja hygieniataso molemmat Suomen luokkaa. Kannattaa muistaa, että perjantai ja lauantai ovat juutalaisten viikonloppupäivät, jolloin kaupat noudattavat erityisaukioloaikoja.

Rajanylitys Jordanian ja Israelin välillä

harour    22.12.2013    Eilatin vaarat ja ongelmat    Eilat

Jos menee ensimmäistä kertaa Eilatiin ja on varannut valmismatkan, jossa täytyy erikseen maksaa lentokenttäkuljetuksista, tässä kohteessa se on lähes pakollista! Emme olisi ikinä selvinneet Aqaban lentokentältä Israelin puolelle omin voimin: Aqaba sijaitsee Jordaniassa ja Eilat Israelissa. Eilatissa on toistaiseksi lentokenttä keskellä kaupunkia, mutta sinne lentää nykyisin vain maansisäisiä lentoja. Rajanylitys Jordanian ja Israelin välillä onkin oma prosessinsa: rajalla täytyy maksaa tietyt ylitysmaksut ja näyttää passiaan lähes kymmenellä eri tarkistuspisteellä. Lisäksi laukut läpivalaistaan monta kertaa ja viranomaiset saattavat kysellä laukkujen sisällöstä ja matkan tarkoituksesta jne. Toki kysymys on vain turvallisuudesta huolehtimisesta, mutta ensikertalaisena voi joutua pulaan, jollei ole varautunut!

Paljon ostoskeskuksia täynnä merkkivaateliikkeitä

harour    22.12.2013    Eilatin ostokset    Eilat

Eilat on selvästi vain rantalomakohde, eikä siellä ole oikein muuta tekemistä, kuin rantaan ja mereen liittyvää. Hotellialue on täynnä huippuhotelleja ja erilaisia tavarataloja ja ostoskeskuksia löytyy eri kokoisia eri puolilla kaupunkia noin 15. Kaikki niistä ovat täynnä hyvää (kallista) huippumerkkitavaraa: vaatteita, koruja. Tämä oli itselleni pettymys, sillä olin odottanut Eilatin olevan täynnä erilaisia bazaareja jne., mutta tietysti merkkitavaraa hakevalle aivan upeat ostosmahdollisuudet.

Migdalor beach

harour    22.12.2013    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Pikkuinen ranta varsinaisen Coral Beachin ja meriobservatorion eteläpuolella on tutustumisen arvoinen. Rannalle pääsy on ilmaista, toisin kuin Coral Beachille. Rannalla on vessat, vaatteidenvaihtosermi, rantatuoleja 15 shekeliä kappale, pieni baari josta (melko kalliilla) syötäviä ja juotavia. Myös snorkkeleita löytyy henkilökunnalta. Korallit hyvin säilyneitä!

Erittäin toimiva, jollei kaipaa luksusta

harour    22.12.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Rimonim Central Park

Hotellin henkilökunta on oikein ystävällistä, huone oli myös toimiva ja kaikin puolin ok. Kylpyamme, kuumaa vettä, vedenkeitin, hyvä sänky, parveke. Ehkä hieman ränsistynyt, mutta se ei haitannut. Aamiaisbuffetin valikoima oikein hyvä; paljon erilaisia muroja, juustoja, kasviksia, pannukakkuja, muffineja, kananmunia, munakkaita. Ei tarvinnut pelätä mahatauteja.

Arvosana hotellille:

Siisti, iso hotelli paikallisasutuksen lähellä

Vieras    14.12.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Nova Like Hotel, Eilat - an Atlas Hotel

Olimme kaksi viikkoa tässä hotellissa joulukuussa. Hotelli on hieman kauempana rannalta mutta kuitenkin vain lyhyen kävelymatkan päässä siitä. Lähellä on lentokenttä, josta ei kuitenkaan kantautunut melua. Uima-allas on suuri ja osa siitä on lapsille tarkoitettu. Hotelli on ns. Kosher-hotelli, (kuten kai useimmat hotellit Eilatissa) joka tarkoittaa sitä, että esim. Aamiaisella ei tarjota ollenkaan lihavalmisteita. Sapattina eli lauantaina ei valmisteta munakkaita eikä keitetä kahvia vaan kaikki on valmistettu ja valmisteltu etukäteen perjantaina. Juotavaksi saa vain neskahvia ja vettä kuumavesipannusta. Myös yksi hisseistä toimii sapattihissinä ts. Automaattisesti, ettei tarvitse itse painella nappia. Sehän on työtä!!! Henkilökunta on pääosin venäläisiä ja eritrealaisia tummia miehiä. Venäläiset eivät ole niitä kaikkein ystävällisempiä työntekijöitä, se täytyy myöntää valitettavasti! Sen sijaan tummat ihmiset (siivoojat ja tarjoilijat) olivat ystävällisiä ja kohteliaita. Huone oli todella siisti ja tilava, olohuone ja makuuhuone, joissa kummassakin tv. Iso parveke altaalle päin oli myös erittäin mukava yllätys. Pidimme kovasti huoneestamme, se oli kalustettu modernisti. Kaiken kaikkiaan olimme tyytyväisiä lomaamme tässä hotellissa.

Arvosana hotellille:

Coral beach

Vieras    08.12.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2013 | Hotelli: Coral Beach

Olimme marras-joulukuussa Coral beach hotelissa.Hotelli on suunnattu perheille ja niin sanottu all exclusive.Hintaan kuuluu aamiainen,päivällinen,kahvi ja illallinen.Kaikki juomat kuuluvat myös hintaan.Hotelissa on myös paljon aktiviteettejä lapsille,mutta ohjaajat puhuvat hepreaa.Myös aikuisille on vesijumppaa,joogaa,surffausta,snorklausta ja sukkellusta.Itse hotelli on mielestäni perustasoa.Uima-altaat on sekä aikuisille ja lapsille.Hotellista on pääsy suora pääsy kävelysillan ylitse rannalle.Tämä oli todella käytännöllistä,koska lapsien kanssa on helppo kulkea kävellen.Rantaloma paikkana Eilat tarjosi meille mitä halusimme,mutta muuten paikka on aika pieni ja karu.Eilatin keskellä on lentokenttä ja Egyptiin menevällä tiellä satama-alue.Emme päässeet kokemaan Eilatin yö elämää,koska olimme lapsien kanssa liikenteessä.Voisin mennä uudestaan mutta menisin ehkä Rajan yli egyptiin halvempien hintojen perässä.Egyptin tabasta saa all exclusive mövenpick hotellista vajaalla 200euroa/vuorokausi kun Coral Beach oli 300 euroa/vuorokausi.Voi olla että hannukka loma vaikutti hintaan koska kaikki paikat oli loppuun myyty.

Toni Leinonen

Arvosana hotellille:

Tasokas,rauhallinen

Vieras    27.11.2013    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Isrotel King Solomon

Kaikilta osin laadukas hotelli. Erittäin hyvä sijainti allas alueella.Näköalat huoneesta,altaan puoli,hienot.2h.huone siisti,laadukas,rauhallinen.Palvelu ystävällistä.Aamiainen erittäin hyvä,illallinen loistava.Hyvä allas alue jossa pyyhkeet ja tarjoilu.Myös varjoisia paikkoja.Kahden viikon kokemuksella:erinomaiset puitteet loman viettoon.Lapset huomioitu todella hyvin.

Arvosana hotellille:

Luonnontieteellinen puutarha

Vieras    03.11.2013    Eilatin nähtävyydet    Eilat

Kannattaa käydä katsomassa.

Siellä pohjos-puolella sen kauppakeskuksen takana. Keskellä hiekkaa ja autiomaata on sinne perustettu ja rakennettu kasvitieteellinen puutarha.

Jopa pieninen sademetsineen.

Kannattaa mennä.

Kivoja paikkoja vaikka kirjan kanssa päiväksi.

Oletko vieraillut Eilatissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.