Eilatin matkakokemukset ja vinkit

Eilat - suomalaisten suosittelemat ravintolat

Vieras    01.01.2020    Eilatin ravintolat ja baarit    Eilat

Kaikki Eilatissa vierailleet suomalaiset-kirjoittakaa ravintolakokemuksenne Facebook suomalaisten suosittelemat-sivulle. Sivun tarkoitus on koota suomalaisten hyödyksi ne ravintolat ja baarit joissa aidot suomalaiset ovat vierailleet.

Kaikki Eilatissa viime aikoina vierailleet-kirjoittakaa kokemuksenne!

Erittäin meluisa hitelli

Vieras    05.12.2019    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2019 | Hotelli: Isrotel Royal Garden Hotel

Hotellin sisäpihalla soitetaan elävää musiikkia erittäin suurella äänenvoimakkuudella joka ilta kello 21-23.15, joten jos haluat nukkua lomallasi hyvin, älä valitse tätä hotellia. Päivisin osassa hotellia tehdään rakennustöitä, josta myös tulee melua, jota yritetään peittää allasmusiikilla.

Arvosana hotellille:

Esitetiedot eivät pidä paikkaansa

Suomalaiset2    28.11.2019    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2019 | Hotelli: Astral Maris Hotel

Hotellin huoneet kaipaavat päivitystä.Ei vastaa läheskään tähtien mukaista tasoa !Päivä vierähtää tietysti muualla kuin hotellihuoneessa mutta esim.lattiatiloja (varsinkin kylppärissä) ei kannata paljon tutkiskella. Asuin 3. krs ja allasalueen musiikki kuului klo 9-18 joka päivä TODELLA kovaa suoraan huoneeseen, koska kaiuttimet oli suunnattu suoraan kohti. Allasalueella ei ainakaan tänä aikana ollut kuin muutamia henkilöitä, joka sinänsä mukavaa. Aurinkovarjot osin repsottavat ja rikkinäiset, altaan vesi jääkylmää, allasalueen puulattiasta sai tikkuja jalkaan (kengät pelastivat)."Allasvahti" mieshenkilö/t istui omassa tuolissaan varjossa joka päivä puhelintaan näpräten, vähät välitti jos lapset juoksentelivat (kielletty kyltein) tai joku hyppäsi altaaseen (kielletty merkein).Kerran mainitsin asiasta hänelle mutta suhtautui olankohautuksella, jatkoi puhelimensä selaamista. Wifi ei toiminut kuin iltaisin hotellin aulassa jonkin aikaa. Hotellissa paljon Israelilaisia (?) ja muita kait lähimaista sekä venäläisiä, suomalaisia 3 hlöä!! Kovaäänistä porukkaa lapsista vanhuksiin, kukaan ei tervehdi, ryntäilevät, tönivät, eivät väistä. Hotellin aamiainen ja päivällinen buffet pöydistä riittävät mutta saman sisältöiset koko viikon.Joitakin ruokapaikkoja rantabulevardilla ja eteenpänä, Aurinkomatkojen kohdekartta(appiversio) on hyvä opaste liikumiseen ympäristössä.Hotellin henkilökunta tervehti vaihtelevasti, vastaanotto ei koskaan. Pyyhkeet vaihdettiin joka päivä ja huoneet siivottiin suurinpiirtein. Siivoojat ystävällisiä, vastasivat tervehdykseen. Tästä hotellista ainoastaan huono kokemus, en tiedä miten muut hotellit toimivat, alueellahan on niitä monta.Läheinen ranta oli siivoton, kovaääninen ja täynnä. Olin Aurinkomatkojen matkalla yksin. Lähdin hakemaan aurinkoa ja lämpöä ja ne sain! Olisi ollut kiva myös tuntea itsensä tervetulleeksi, valitettavasti niin ei ollut.

Arvosana hotellille:

Uima-allas

Vieras    20.03.2019    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2019 | Hotelli: ISROTEL ROYAL GARDEN ALL SUITE

Pää uima-allas on remontin alla ja työtä sivusilmällä katsoessa valmistuu käyttöön vasta kun kausi on ohi vaikka luvataan valmistuvaksi maaliskuun alussa. Ei kovin ripeästi edisty mikään työ kun katsoo.

Vinkkinä Royal Gardenin asukkaille: Kannattaa kysyä samaan ketjuun kuuluvasta viereisestä Riviera-hotellista. Heillä on

rauhallinen ja tyylikäs allas-alue.

Arvosana hotellille:

Erikoinen Eilat

Vieras    20.03.2019    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Suosittelen kohdetta niille, jotka kaipaavat talvikautena aurinkoa ja vähän turisteja. Maaliskuussa päivälämpötilat +30. Muuta positiivista kohteessa ei ole. Löytyy monia parempiakin vaihtoehtoja maailmalta, myös läheltä.

Olemme matkustaneet paljon maailmalla avoimin mielin ja kunnioittaneet maan kulttuuria ja ihmisiä mutta Eilat ihmetytti töykeydellä, vetelyydellä, tehottomuudella, epäloogisuudella ja aivan järjettömillä turvatoimilla, joissa ei oikeasti ollut enää mitään järkeä. Huonosti ja typerästi organisoitu varsinkin maasta poistuessa mutta myös päivittäisissä asioissa.

Ylipäätään kaikki asiat on tehty hirveän vaikeaksi. Rahanvaihtopisteet joita ei ihan helposti löydä, lähes kielitaidottomat ihmiset, jotka eivät suurinpiirtein halua, että siellä ollaan jne. Palvelun hitaus sekä töykeys ja tähtitieteelliset hinnat tuotteessa kuin tuotteessa. Mikään ei oikein toimi. Jäi aika tylsä kuva koko kohteesta.

Ihana hotelli Dan Eilat

Vieras    12.01.2019    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2019 | Hotelli: Dan Eilat

Vietimme Eilatissa viikon tammikuussa, ja valisimme hotelliksi Dan Eilatin executive-huoneella. Hotelli on parhaalla paikalla, altaat isoja ja lämmitettyjä. Huoneemme oli 12. kerroksessa ja huikeat näkymät merelle. Aamiainen on runsas ja valikoimaa niin, että hengästyttää. Kannattaa ostaa sellainen huone, johon kuuluu VIP loungen palvelu. (K18) Siellä voi käydä pitkin päivää syömässä ja juomassa ihanan rauhallisessa ja ylellisessä ilmapiirissä. Hotellihuone on iso ja siisti. Wc- ja pesutilat ovat avarat niin, että suihku, amme ja wc ovat omia tilojaan erillisen lasioven takana. Yleiset tilat ovat laajat ja henkilökunnan palvelu hyvää.

Arvosana hotellille:

Tarvittava löytyy

Vieras    06.04.2017    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Isrotel Riviera Club

Siisti ja hiljainen paikka, rantaan sopiva kävelymatka. Keittolevy vaihdettiin, ja sekin alkoi pelata.

Ruokaa saa laitettua halvemmalla, kun vaivautuu kävelemään keskustassa olevan lentokentän toiselle puolelle, siellä on supermarket ja hinnat noin suomalaisia.

Hyvä kuntosali löytyy vierestä saman ketjun isommasta hotellista, respa neuvoo.

--- Halpa ja hyvä kokemus!

Arvosana hotellille:

Hotelli joss mikään ei toimi

Vieras    07.01.2017    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2017 | Hotelli: U Coral Beach Club Eilat

Aurinkomatkat joutui vaihtamaan hotellimme ja päädyimme U-Coral hotelliin. Hotellilla olisi kaikki mahdollisuudet menestyä, mutta mikään ei toimi. Kaikkea joutuu pyytämään ja siltikin ongelmia. Henkilökunta ei puhu juurikaan englantia. Paikka on täynnä juutalaisia ja arabeja. Palveluasennetta ei ole yhtään. Kosher-sääntöä noudatetaan tiukasti: pieni lapseni ajettiin pois ravintolasta koska joi maitoa (ei suostu juomaan muuta). Huoneet ja muut tilat ovat likaisia sekä kuluneita. Viihdeohjelma on hepreaksi. Tilataksia eivät meinanneet soittaa vaikka pyysi. Respan väki syö sipsiä samalla kun palvelee. Osa tiloista on kiinni, mm. rantaravintola suljettu remontin vuoksi. Ilmanvaihto huoneissa ei toimi. All-inclusivessa lautaset likaisia. Ruoissa ei ole kylttejä mitä ovat. Allergikolle ei ollut varattu ruokia vaikka etukäteen ilmoitettiin. Jokaiselle aterialle esimerkiksi pitäisi erikseen pyytää sopiva leipä. Huonepalvelu vie pyyhkeet pois mutta ei tuo uusia tilalle.

Ei ikinä enää Israeliin eikä Fattal-ketjun hotelleihin!

Arvosana hotellille:

Eilat-monipuolinen matkailukohde

Vieras    28.12.2015    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Olemme käyneet Eilatissa noin 5 kertaa ja edelleen tsekkailen äkkilähtöjä sinne. Kohteena Eilat on valtavan monipuolinen, löytyneekö vastaavaa kohdetta mistään, ja lyhyen matkan päässä. Snorklailua, sukellusta ym. vesiurheilulajeja on tarjolla mahtavat määrät ja mahdollisuudet harrastaa puhtaassa ja rikkaassa punaisessameressä. Delfiinejä on kiva käydä katselemassa delfiinirannalla ja merenalainen akvaario on varsinkin lapsille tosi hieno kokemus. Snorkailemalla näkee värikkäitä kaloja ihan rannassakin, mikä on erikoista näin suomalaisesta. Lähikibbutsilla kannattaa käydä ehdottomasti ruokailemassa ns. lauantain sapattiaterialla. Ruokia on tarjolla valtavat määrät, jokaiselle löytyy jotakin ja tässä oiva mahdollisuus maistella uusia ruokia. Samalla voi nähdä juutalaisperheen sapattiaterian viettoa.

Toripäivinä torilla voi basaarityyliin shoppailla tuttuun etelänmaalaiseen hintaan kaikenlaista, tosin kovin iso tori ei ole ja shoppailumahdollisuudet eivät ole Eilatissa kaikkein parhaat. Hedelmätorilta saa ihanimmat hedelmät, mitä voi toivoa hedelmätoripäivänä! Jos haluaa halpaa shoppailtavaa, voi aina mennä rajan yli Jordanian puolelle Agabaan. Egyptin puolelta Tabasta löytyy basaari myös, se vain ei ole kovin iso. Taksit eivät montaa euroa maksa, matkaa on vain muutama kilometri. Rajan yli kulkeminen on oma projektinsa ja viisumista joutuu toki maksamaan, mutta on se sen arvoista ja itse siitä selviää hyvin ilman opasta. Agabassa on isot basaarit, mistä löytyy halpaa shoppailtavaa joka lähtöön ja aivan täysin erilainen tunnelma (ja maa) kuin Eilatissa. Ja silti on iloinen, kun pääsee taas siistiin, hygieniseen ja turvalliseen Eilatiin takaisin:)

Terrori iskujen mahdollisuus on varmasti joka puolella maailmaa juuri nyt mahdollista, mutta voin vakuuttaa, että Israel on joutunut rakentamaan turvasysteeminsä niin hyviksi ja ylivoimaisiksi, että itse koen sen olevan tälläkin hetkellä vielä hyvinkin turvallinen kohde. Eilatissahan ei muutoin juuri ole rikollisuutta laisinkaan.

Aivan eri maailma on taas Jerusalem, missä tunnet olevasi ikään kuin eri maassa, vaikka samassa maassa ollaan kuin Eilatissa. Raamatun ajan pyhät paikat ovat vaikuttavia ja basaareja ja shoppailtavaa löytyy joka lähtöön Jerusalemin basaareista, mikäli shoppailu kiinnostaa. Normi bussilla pääsee edullisesti aamulla Eilatista Jerusalemiin ja taas illalla takaisin, mutta suosittelen ainakin ensikertalaiselle ehdottomasti järjestettyä matkaa. Opastuksesta kannattaa maksaakin jotakin, niin paljon kerrottavaa paikoista riittää. Ja samalla pääsee kuolleelle merelle, mikä on toki hyvin erikoinen ja käymisen arvoinen paikka.

Eilat on todella monipuolinen ja hieno kohde, josta pääsee pariin muuhun maahan pistäytymään, mikäli haluaa ja historiaa löytyy, sekä kaikkea sitä, mitä normaalilta rantalomalta voi haluta. Kohtuullisen kallis hintataso on ainut miinus, mitä keksin, mutta myös edullisia löytöjä Eilatistakin voi tehdä, varsinkin n. 3+ kilometrin päässä sijaitsevissa ostospaikoissa, joita on supermarket ja sen lähistöllä sijaitsevat kaupat, minne voi mennä edullisilla busseilla tai kävellen.

En voi kuin suositella, tämä on meille "lähellä oleva Florida".

yksinkertainen perushotelli

Vieras    27.04.2014    Eilatin hotellit    Eilat
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Isrotel Riviera Club

Hotellin sijainti on hyvä ja hotellin yleiset tilat on siistit. Huoneet kuitenkin melko kuluneet ja kolhiintuneet, joten ensivaikutelma huoneesta oli epäsiisti. Keittonurkkaus ja ruokapöytä oli hassusti sijoitettu heti siihen, kun ovesta tullaan sisään. Kun istuit pöydän ääressä, niin wc:n ovi oli kosketusetäisyydellä.

Hotellissa on ruokakauppa, jonka valikoima keskitasoa. Puolenkilometrin säteellä löytyy myös parempaa valikoimaa. Tiesimme kyllä etukäteen, että hotellissa ei ole ravintolaa eikä baaria, mutta silti se oli miinus.

Allasalue oli kiva, mutta vesi niin jäätävän kylmää joulukuussa, etten nähnyt kenenkään uivan siinä.

Eilatia kohteena suosittelen. Vähän kallis Suomeen verrattuna, mutta siistiä, ystävällistä, hyvää ruokaa ja kivaa nähtävää lähietäisyydellä. Mm. delfiiniranta, Underwater world.

Arvosana hotellille:

Matka Petraan Eilatista.

Vieras    01.04.2014    Eilatin aktiviteetit ja harrastukset    Eilat

Kävimme Eilatissa viime vuonna. Emme ostaneet etukäteen retkiä tai mitään muutakaan aktiviteettejä.

Paikan päältä ostimme matkan petraan ja jerusalemiin koska saimme ne puoleen hintaa mitä olisivat suomessa maksaneet.

Voin lämpimästi suositella Eilattiin menijöille!

Esimerkiksi matka Petraan maksoi vain 140e.

Tarjouksia voi kysellä suoraan osoitteesta

www.mantis-tours.com

youtu.be/fg3tnpFZk94

Ystävällinen asiakaspalvelu!

Monipuoliset ravintolat

Vieras    15.01.2014    Eilatin ravintolat ja baarit    Eilat

Eilatissa on runsaasti monenlaisia hyviä ravintoloja:

Mamas Beach; hyvät valikoimat, isot ja edulliset annokset.

Gulf; pikkasen hulvatonta menoa, hyvä ruoka ja suomenkielinen ruokalista.

Mike´s Place ja Irish Pub; perinteisiä isoja hampurilaisannoksia ja paljon muuta

Pastor; sivukadulla oleva pastaravintola hyvillä annoksilla ja palvelulla.

Tässä muutama esimerkki joissa kävimme Tammikuussa 2013.

Rantaa ja asiallisia ihmisiä

harour    22.12.2013    Eilatin muita vinkkejä    Eilat

Tulin juuri Eilatista. Joulukuu ei ole paras mahdollinen matkustuskuukausi: sää oli viileä ja hyvin tuulinen. Alkuviikosta olisi ollut takille tarvetta ja paikallisetkin kulkivat talvivaatteissa. Toki viileys ei osaa matkaajista haittaa, mutta Eilat on enimmäkseen rantalomakohde, ja minulle meinasi tulla viikon aikana tylsää, kun rannalla tuli kylmä. Toki retkiä olisi voinut tehdä vaikka minne muualle, mutta siihen viikko olisi taas ollut liian lyhyt aika. Eilat on parhaimmillaan auringon paahteessa. Ihmiset ovat erittäin asiallisia ja ystävällisiä. Venäläisiä todella paljon, myös ihan asukkaina Eilatissa. On turvallista, hintataso ja hygieniataso molemmat Suomen luokkaa. Kannattaa muistaa, että perjantai ja lauantai ovat juutalaisten viikonloppupäivät, jolloin kaupat noudattavat erityisaukioloaikoja.

Rajanylitys Jordanian ja Israelin välillä

harour    22.12.2013    Eilatin vaarat ja ongelmat    Eilat

Jos menee ensimmäistä kertaa Eilatiin ja on varannut valmismatkan, jossa täytyy erikseen maksaa lentokenttäkuljetuksista, tässä kohteessa se on lähes pakollista! Emme olisi ikinä selvinneet Aqaban lentokentältä Israelin puolelle omin voimin: Aqaba sijaitsee Jordaniassa ja Eilat Israelissa. Eilatissa on toistaiseksi lentokenttä keskellä kaupunkia, mutta sinne lentää nykyisin vain maansisäisiä lentoja. Rajanylitys Jordanian ja Israelin välillä onkin oma prosessinsa: rajalla täytyy maksaa tietyt ylitysmaksut ja näyttää passiaan lähes kymmenellä eri tarkistuspisteellä. Lisäksi laukut läpivalaistaan monta kertaa ja viranomaiset saattavat kysellä laukkujen sisällöstä ja matkan tarkoituksesta jne. Toki kysymys on vain turvallisuudesta huolehtimisesta, mutta ensikertalaisena voi joutua pulaan, jollei ole varautunut!

Paljon ostoskeskuksia täynnä merkkivaateliikkeitä

harour    22.12.2013    Eilatin ostokset    Eilat

Eilat on selvästi vain rantalomakohde, eikä siellä ole oikein muuta tekemistä, kuin rantaan ja mereen liittyvää. Hotellialue on täynnä huippuhotelleja ja erilaisia tavarataloja ja ostoskeskuksia löytyy eri kokoisia eri puolilla kaupunkia noin 15. Kaikki niistä ovat täynnä hyvää (kallista) huippumerkkitavaraa: vaatteita, koruja. Tämä oli itselleni pettymys, sillä olin odottanut Eilatin olevan täynnä erilaisia bazaareja jne., mutta tietysti merkkitavaraa hakevalle aivan upeat ostosmahdollisuudet.

Oletko vieraillut Eilatissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.