Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tunisian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Yllättävä kokemus jalkatilan suhteen, Nouvelair

nompparelli    30.08.2010    Djerban lennot & liikenne    Djerba

Matkustimme Djerballe elokuussa 2010 ja lentoyhtiönämme oli Nouvelair. Täytyy myöntää, että hieman pelotti kun oli lukenut kaikkea keskustelupalstoilta kyseisestä yhtiöstä. Lähtö onnistui ihan loistavasti, samoin laskeutuminen ongelmitta.

Koneen tilat olivat mahtavat, kun esim. vertasimme Thomas Cook:iin. Mieheni Teneriffan matka oli täyttä tuskaa kun hän joutui istumaan Thomas Cookissa "polvet suussa", mutta Nouvelairissa saimme istua nahkapenkeillä ja tilaa jaloille oli yllin kyllin!

Tarjoilu sisältyi lennon hintaa, mutta ruoka ei kovinkaa hyvää ollut! Virvokkeita tarjoiltiin koko lennon ajan, niin kauan kun niitä riitti. Henkilökunta oli kyllä aika yrmeää, mutta neljän tunnin lennolla se ei paljoakaan haitannut. Englantia osasivat hyvin puhua, joka oli yllättävää tunisialaisilta.

Siisti, myös sijainniltaan

Vieras    30.08.2010    Soussen hotellit    Sousse
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Nejma

Sijainti todella hyvä. Varsinaiseen eskustaan lyhyt kävelymatka ja merikin heti tien toisella puolella. Vilkkaasta liikenteestä huolimatta kuitenkin "rauhallinen" hotelli, meteli ei nimittäin kuulu häiritsevästi esim. allasalueelle saati huoneisiin. Henkilökunta ystävällistä, eivätkä olleet "piilossa", vaan vuorokauden ajasta riippumatta aina joku tai useampi oli työssään.

Rahanvaihto ei aina onnistunut, kun eurot olivat loppu, mutta esim. pankki on aivan hotellin vieressä (ehkä vaihtavat pankissa hieman parempaan kurssiin). Komissiota ei peritä. Isompi ruoka/tavaramarketti löytyy n. 100m päästä. Niin ja alkoholiakin näytti olevan tuolla myynnissä, me emme sitä tosin saaneet ostettua, koska olimme kohteessa ramadanin aikaan !!

Huoneemme oli korkeahko ja siten ihanan ilmava, tosin tehokas ilmastointi oli myös käytössämme. Huoneesta löytyi iso jääkaappi johon sai näppärästi mm. vesipullot kylmenemään. Siivooja kävi joka päivä siivoamassa ja petaamassa. Ylimääräiset rahat ja maksukortit, passit säilytimme tallelokerossa, joka oli ilmainen.

Huoneemme oven aukaiseminen tuotti "tuskaa". Lukkopesät ovat aivan omaa luokkaansa (kuulin, että muutkin räpläsivät oviensa kanssa). Avaamisessa ei voinut hosua vaan oli rauhassa houkuteltava aukeamaan. Onneksi mieheni oli tässä näppärämpi ja ennenkaikkea kärsivällisempi.

Hotellin omia pyyhkeitä ei tule viedä allasosastolle, joten ostapa rantapyyhe heti lähimmästä matkamuistokaupasta. Kaikki varailivat petejä heti aamiaiselle mennessään ja mikäli ei siihen samaan kisaan lähtenyt mukaan, niin pedittäpä saatoit jäädä. Tosin hiekkarantahan on tien toisella puolella ja siellä on hotellin oma alue, jonka pedit ovat maksuttomia.

Aamianen oli aika yksinkertainen ja samankaltainen joka päivä viikon aikana. Mutta kun siihen tottui, niin "maassa maan tavalla" tässäkin kohtaa. Lounaan söimme useampana päivänä hotellin ulkoilmaravintolassa. Merelliset pitsat ja pastat olivat runsaita ja sopivan suolaisia kaljan tai viinin kera.

Lähtöpäivänä huoneiden luovutus olisi ollut 12, mutta ostimme lisäaikaa, koska lentokentälle nouto oli vasta 19 aikoihin. Huone maksoi mielestäni n.30 dinaaria eli about 15é. Joka oli siis pikkusumma siitä ilosta, että sai kuuman päivän jälkeen käydä vielä huoneessa suihkuttelemassa jne.

Arvosana hotellille:

hotelli lähellä rantaa

nompparelli    24.08.2010    Djerban hotellit    Djerba
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Sangho Village

Vietimme viikon loman Sangho Villagessa elokuussa 2010. Hotelli oli suuri , huoneita oli satoja ja hotelli kokonaisuus koostui monesta eri rakennuksesta. Iso allasalue oli keskellä kaikkea. Altaalle pääsi helposti hotellihuoneesta ja altaalta ruokailemaan. Lapsille oli myös oma pienempi allas ja mielestäni se oli hyvä,koska isompi allas oli todella syvä.

Hotellilla oli oma alueensa rannalla, joka oli tarpeeksi suuri. Jokaiselle lomailijalla oli oma rauhansa rannalla ja kaikille riitti maksuttomia aurinkotuoleja ja varjoja. Hotellin vastaanotosta rantaan oli n. 90 metriä. Ranta sopi perheen pienimmillekin, koska ranta oli erittäin matala. Aikuinen sai kahlata monta kymmentä metriä että uiminen oli mahdollista. Merivesi oli todella puhdasta ja elokuussa se on vielä kaiken lisäksi lämmintä :)

Hotelli oli kaikenkaikkiaan siisti. Huoneissa oli tehokkaat ilmastoinnit, jotka olivatkin elintärkeitä vempeleitä +45 asteen helteillä. Huoneet siivottiin jokapäivä, lakanat vaihdettiin viikon loman aikana kolme kertaa ja puhtaat pyyhkeet tuotiin jokaisen siivouksen yhteydessä.

Hotellin ruoka oli mielestäni aika kehnoa. Matkamme oli all inclusive ja viikon matkan aikana ehti kyllästymään samoihin mauttomiin ruokalajeihin. Myös hotellin ravintolan haju oli todella tunkkainen, suorastaan oksettava. Ruokalajeja oli kyllä useita, mutta kun ruuat eivät tuntuneet maistuvan miltään. Onneksi joihinkin pöytiin oli laitettu suola- sekä pippurisirottimet, joilla sai ruokiin edes hieman makua.

Hotellin henkilökunta oli ihan "jees ". Pieni kielimuuri vallitsi suomalaisen matkailijan ja henkilökunnan välillä. Englantia osasi puhua vain aniharva, ja sekin onnistui heiltä todella huonosti. Ranskaa tietenkin puhuivat mieluusti, myös saksa ja italia taittuivat suurelta osin henkilökuntaa.

Rahan vaihto oli mahdollista hotellin vastaanotossa.

Hotellin aulassa oli maksullinen internet. Televisioita ei hotellihuoneissa ollut eikä kyllä missään yleisissäkään tiloissa. Allasalueella oli " Sangho Theater ", joka vetikin iltaisin yleisöä, jossa hotellin "viihdyttäjät " esittivät milloin mitäkin. Illan ohjelma alkoi ensiksi lapsiesityksillä, joissa turistilapset pääsivät esittämään lasten lauluja, ranskaksi tietenkin.

Hotellin baarissa oli bijardipöytä ja muutamia pelikoneita, joita saattoi ajankuluksi pelailla. Alueella oli myös tenniskenttiä ja minigolf-rata. Aivan ihanaa oli, että hotellilla oli oma "mini zoo ", jossa oli marsuja, kaneja, vuohia, undulaatteja, kanoja, kukkoja ja riikinkukkopariskunta.

+ Kaunis hotellialue

+ rentouttava ilmapiiri

+ paljon ohjelmaa, sitä kaipaavalle

+ hiekkaranta lähellä

- huono ruoka

- englanninkielen osaamattomuus

- jokailtainen lasten esitys, jossa samat laulut ja tanssit

- " keskellä korpea "

Arvosana hotellille:

"Silmään kusettajat"

RiMaAnHa    17.06.2010    Tunisian vaarat ja ongelmat    Tunisia

Tunisia on mielenkiintoinen maa monessa mielessä.

Turistien palvelussa yritetään kupata rahat, jos ei pidä varaansa. Tätä tekevät niin taksit, kaupat, hotellin respa, kuin matkatoimiston käyttämät paikalliset oppaatkin.

Maa itsessään on nähtävyyden arvoinen!

Krokotiilifarmi

Vieras    02.06.2010    Djerban nähtävyydet    Djerba

Kävimme Djerballa toukokuun lopussa, joka ei vielä ole parasta turistiaikaa, joten kesällä tämä tilanne voi olla toisin. Djerballa ei paljon aktiviteetti mahdolisuuksia, nähtävyyksiä ym. ollut. Mutta yhden hyvän nähtävyyden löysimme... Krokotiillifarmi joka sijaitsi Djerba Explore alueella oli loistava. Liput sinne sisään maksoivat aikuiselta 12 TDN ja lapselta 6TDN. Samalla lipulla pääsi myös kahteen museoon jotka olivat alueella. Finnmatkojen kanssa sinne olisi myös päässyt, mutta aikuiselta tämä kierros olisi maksanut 25TDN, ja opas olisi ollut englannin kielinen, joten päätimme mennä farmille omatoimisesti enkä kadu yhtään.

Basaari alue

Vieras    02.06.2010    Djerban vaarat ja ongelmat    Djerba

Basaarialueet varsinkin Midouissa olivat yhtä painajaista. Ovat varmaan muuallakin, mutta kirjoitanpa silti. Alku hinnat ovat karmaisevia, eräästäkin vyöstä alkuhinta oli 170TDN ja lopulta ostimme sen 14TDN:llä. Myyjät ovat erittäin päälle käyviä ja myös ilkeitä jos et heiltä mitään osta. Mieluumin kävinkin loppu ajan niin sanotuissa Fixed Priceissä, jossa hinta oli jo valmiina eikä tinkiä tarvinnut. Näistä joitain tuotteita sain jopa halvemmalla kuin muut basaareista.

elämyksiä

Riley    31.05.2010    Hammametin nähtävyydet    Hammamet

Hammametissa kun olet mene ehdottomasti retkelle SidiBou Sideen,kaunis sinivalkoinen taiteilijakylä,siellä silmä lepää.Tosin sieltä löytyy paljon kauppiaita ja ostettavaa,mutta kuuluu kait asiaan.Toinen mielenkiintoinen käyntikohde on Karthagon retki,kouluajoista tulee mieleen...ja sitten Bardon mosaiikkimuseo,todella käymisen arvoinen.Opastetulla retkellä saat enemmän irti kuin ominpäin,kuulet faktat ja yleensä ollut kivat matkaoppaat,jotka ovat kertoneet hauskasti ja kiinnostavasti paikoista.

kiva hotelli

Riley    28.05.2010    Hammametin hotellit    Hammamet
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Hotel Marco Polo

Hyvä sijainti,siisti,henkilökunta todella mukavaa,hyvä ruoka...kaikki pelasi loistavasti. Huoneet siistit ja tilavat,kylppäri ihana,allasalue aivan loistava,suosittelen!

Arvosana hotellille:

Positiivinen kokemus

Vieras    23.04.2010    Soussen muita vinkkejä    Sousse

Kokemus Tunisian matkasta oli pelkkää plussaa. Ei ihmiset siellä ollu muita kummenpii. Totta kai joka maassa pitää pitää huolta rahoistaan ym. tavaroistaan. Ja kyllä tunisialaiset huumoria ymmärtää. Itsestäs kiinni miten ihmiset sinuun suhtautuu. Ja hotellimme Royal Jinene saa täydet 10 pistettä! Ruoka hyvää ja valinnan varaa ihan kivasti (puolihoito). Kokki-pojat tosi mukavii, huumorii ymmärtävii. Eipä jääny suru puseroon, kun kävi syömässä.

Luettuani muiden ihmisten kokemuksia, en ymmärrä missä maassa he ovat olleet. Sain aivan eri käsityksen ko. maasta. Uudelleen menen kun on taas sellainen tilanne, että rahavarat ja vapaus antaa myöten.

Kaikki OK

Vieras    05.04.2010    Douzin hotellit    Douz
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Sun Palm Douz

Kovin erilainen kokemus lähimenneisyydestä. Olimme tässä hotellissa yötä kahden päivän Sahara-retkemme aikana. Mielestäni sain koko viikon mittaisen matkamme parasta ruokaa juuri täällä. Ravintolan tarjoilijat eivät kaikki todella olleet tehtävien tasalla - juomia sai odottaa ja lopulta pyytää kahdesti.

Yleiset tilat suorastaan ylelliset ja kameliratsastuksen jälkeen hotellin?/matkatoimiston? tarjoama mehu todella maittoi.

Huoneet tilavat ja karut, mutta siistit. Pieni ikkuna selittynee auringon porotuksella: suuret ikkunat päästäisivät kuumuuden sisälle? Ymmärrän karuuden olevan tyypillistä tunisialaisissa asumuksissa, miksi ei siis myös hotellissa? Pääasia, että sängyt olivat hyvät.

Arvosana hotellille:

Erittäin siisti hotelli

Vieras    15.11.2009    Soussen hotellit    Sousse
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2009 | Hotelli: Dessole Abou Sofiane Resort - All Inclusive

Olimme vaimon kanssa kahden viikon lomalla ko. hotellissa. Hotelli on siisti. All inclusive ruoka on liian yksipuolista. Ruokaa on paljon, mutta ei vaihtelua, vaan samat ruoat päivästä toiseen. Samoin aamiaisella aina samat leikkeleet. Mielestämme ei luulisi olevan vaikeaa tehdä esim viikon menu, jota vaihdettaisiin.

Jos menette tähän hotelliin, niin omat pyyhkeet on paras ottaa mukaan. Hotellin pyyhkeet ovat kuin postimerkkejä, siis liian pienet.

Yleisesti ottaen hotelli sopii rauhaa rakastaville, koska se ei ole mikään melupaikka. Ohjelmaa on päivisin ja iltaisin niin paljon, että ei tarvitse lähteä mihinkään jos ei halua. Joka ilta tunnin mittainen show jonkun aiheen ympärillä ja päivällä erilaisia aktiviteetteja joihin on mukava osallistua. Helppoa lomaa lyhyen lentomatkan päässä.

Arvosana hotellille:

Varo "tuttuja" Tunisiassa.

Patjaha    23.09.2009    Soussen vaarat ja ongelmat    Sousse

Olimme lomakauden alussa Tunisiassa Soussessa. Törmäsimme päivittäin huijareihin jotka tekeytyivät "tutuiksi". Yleensä henkilö kävelee sinun ohitsesi ja tervehtii tuttavallisesti. Seuraavassa kadunkulmassa seisoo sama henkilö ja sama tervehdys. Hetken kuluttua hän kävelee vierelläsi ja kysyy että etkö tunne häntä, kertomansa mukaan hän työskentelee samassa hotellissa jossa asut. Tässä vaiheessa meillä soi aina hälytyskellot, emmekä lähteneet hänen matkaansa "kamelimarkkinoille, moskeijaan, hänen tuttunsa halpaan myymälään" tai muuhunkaan houkutukseen. Jäi pieneksi arvoitukseksi oliko heillä tarkoitus ryöstää meidät vai houkutella johonkin kaupantekoon?

Samalla menetelmällä myydään kaduilla merirosvolaivoihin "halpoja" lippuja, jotka osoittautuvat hinnaltaan lähes kaksinkertaiseksi satamassa myytyihin nähden.

Matkakokemuksia Port El Kantaouista & Soussesta

Matkasimme syyskuussa 2008 Tunisian Port El Kantaouihin. Matka oli varattu Tjäreborgilta ja hotellimme oli Kanta (ei huoneistohotellin puoli). Matka oli hyvin järjestetty ja oppaat olivat osaavia ja avuliaita. Hotellistakaan ei moitteen sanaa löytynyt. Säät oli syyskuussa erinomaiset, lämpöä riitti jokaiselle päivälle 25-35 astetta ja loma oli todellinen aurinkoloma.

Hotelli oli hyvin siisti ja asiakaspalvelu hyvää. Huone oli tasokas, ilmastointi, ei kokolattiamattoa, suhteellisen iso kylpyhuone suihkulla & ammeella, lcd-tv ja isohko parveke. Huone siivottiin päivittäin eikä siivoojien jäljessä ollut moittimista. Yhtenä päivänä huoneen ilmastointi hajosi ja kävimme siitä samantien ilmoittamassa infossa. Lupasivat lähettää korjaajan, mutta muutamankaan tunnin kuluttua korjaajaa ei näkynyt. Vasta toisen valittamiskerran jälkeen saimme korjaajan huoneeseen ja ilmastointi pelasi lopun aikaa hyvin. Hotellilla oli upea ja suuri allasalue ja iso plussa oli, että aikuisille oli selkeästi erillinen uima-allas jossa sai rauhassa ottaa aurinkoa ja uida. Hotellin illallisbuffet oli hyvä ja jokaisena iltana sai syötyä mahansa täyteen, ruokia oli tarjolla moneen makuun. Myös aamiaisbuffetin syömiset kelpasivat paremmin kuin hyvin.

Paikkana Port El Kantaoui oli viihtyisä, rauhallinen ja turvallinen paikka, jossa kaikki oli lähellä. Sopiva paikka hotellitukikohdaksi, josta on helppo tehdä matkoja muualle. Sousseen Port El Kantaouista on noin 15 km matka, jonka taittaa edullisesti taksilla tai vielä edullisemmin tuktukilla. Soussessa on hyvät ostosmahdollisuudet muutamine länsimaalaistyylisine kauppakeskuksineen ja basaarialueineen. Omasta mielestäni parhaimmat vaatteet ja asusteet löytyvät basaarialueelta eli medinasta. Hinnatkin olivat siellä suhteellisen halvat suomalaiseen makuun ja osassa erityisesti naistenvaateliikkeistä oli kiinteät hinnat. Naisten vaatteet ja asusteet olivat hienoja ja vastasivat ihan eurooppalaista muotia.

Ruoka Tunisiassa oli omasta mielestäni todella hyvää, sopivan mausteista mutta ei tulista. Kuskus oli aivan mahtavaa ja harissaan dipattuun patonkiin jäi koukkuun. Ruoka oli edullista sekä kaupoissa, että ravintoloissa. Lisäksi juomat olivat halpoja lukuunottamatta tuontialkoholeja.

Tunisiasta jäi hyvä mielikuva ja voisin itse sinne joskus vielä tehdä uudenkin matkan. Tunisiassa kuitenkin kannattaa muistaa sanonta "maassa maan tavalla". Minihameet ja pikkutopit kannattaa jättää suosiolla kotiin tai rajoittaa niiden käyttö vain hotellialueelle. Matkaan kannattaa ennen kaikkea lähteä avoimin mielin!

kodikas kokonaisuus

Vieras    06.07.2009    Hammametin hotellit    Hammamet
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: Bel Azur - All Inclusive

Hotelli on osa kokonaisuutta ja itse Bel Azur muodostuu hotellista ja bungaloweista. Hotellialue on siisti ja todella hieno. Uima-altaita on useampi sekä rantaan on matkaa kivenheitto (bungalowista pääsee takaovesta suoraan rantahiekalle!).

Puolihoitona hotellissa, ei tarvitse sitten muuta matkalla syödäkään! Erinomaiset ateriat, aina tuoreita hedelmiä ja maukkaita makuja. Hotellissa paljon venäläisiä ja ranskankielisiä eurooppalaisia. Palvelua saa ehkä heikosti englanniksi.

Arvosana hotellille:

Hyvä allasalue

vuju    26.01.2009    Hammametin hotellit    Hammamet
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2008 | Hotelli: Mediterranee

Upea allas-alue, kolme allasta ja erittäin suuri puistoalue, Hyvä runsas ruoka täyshoidolla.Iltaisin ohjelmaa, tanssia ja päivälläkin jotain aktiviteettia.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Tunisiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.