Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tansanian matkakokemukset ja vinkit

Kilimanjaro

Vieras    20.04.2013    Kilimanjaron muita vinkkejä    Kilimanjaro

Jos mietiskelet lähtöä Kilimanjaron vaellukselle ja kaipaat lisätietoja, niin pistäydypä sivustolla

vaellus.ohoi.fi/default.asp?...vuID=29178

Jos et halua yksityiskohtaisia tietoja, niin jätä väliin.

"globerunner"

Sansibar

aamulintu    11.07.2009    Sansibarin muita vinkkejä    Sansibar

Sansibar on ihana sekoitus arabialaista henkeä, omanilaisia vaikutteita, sekä trooppista, afrikkalaista kulttuuria. Stone Townissa suosittelen shoppailukierroksia -täältä sisustaja todella löytää kotiinsa viemisiä! Ilta-aikaan Stone Townissa kannattaa nauttia päivällistä rantakahviloissa ja fiilistellä kalamarkkinoilla. Tässä kaupungissa on tunnelmaa. Suosittelen myös muutaman päivän vierailua rantakohteisiin, Esim. Kendwaan (pääsee pikkubusseilla; Stone Townin hotelleista kannattaa kysellä kuljetuksia, ne usein järjestyy suoraan hotelleista). Kendwan hotellit kannattaa kuitenkin varata etukäteen. Ihanaa Bungalow-majoitusta tiedossa, trooppisessa ympäristössä. Sansibarilla todella tuntee tulleensa paratiisiin. Suosittelen myös snorklausta -snorklausretkillä oli keväällä 2008 hintaa n. 20-25 dollaria. Retkille pääsee paikallisten kautta; kauppaavat retkiä turisteille rannoilla.

Ngorongoro turistin silmin..

aamulintu    11.07.2009    Ngorongoron nähtävyydet    Ngorongoro

Ngorongoro tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nähdä niin upeita maisemia, kuin kerralla valtavasti eläimiäkin. Matkalla Ngorongoroon Arushasta voit nähdä myös Masai-heimon asuinalueita. Muistathan lähteä matkaan auringon noustessa -ja varaudu siihen, että kuvassasi leijonan kanssa on myös jokunen turistiauto.

Ngorongoron suojelusalue

Ngorongoron suojelualue on laaja suojelualue Arushan kaupungin lähellä Tansanian pohjoisosassa, lähellä Kenian rajaa. Sen muodostaa Ngorongoron muinaisen tulivuorikraaterin sisäosat, ja alueen pinta-ala on 8 288 neliökilometriä. Varhaisten ihmisen jäänteiden löytöpaikka Olduvain rotko kuuluu myös alueeseen. Alue oli aluksi osa Serengetin kansallispuistoa, mutta konfliktit maasaiden kanssa johtivat erillisen suojelualueen perustamiseen. Toisin kuin kansallispuistossa, asutus ja pienimuotoinen kotitarveviljely ovat sallittuja suojelualueella. Suojelualue on myös Unescon maailmanperintöluettelossa.

Mandala Travelin matkalla näet Kilimanjaron jylhien vuorten sekä Sansibarin rantojen lisäksi Ngorongoron kuuluisan suojelusalueen. Lisätietoa osoitteesta:

www.mandalatravel.fi/mt/kili...nsibar.htm

MANDALA TRAVELIN OHJEITA VUORILLA LIIKKUMISEEN

TURVALLISUUS MATKOILLA

Turvallisuus on päämäärämme vuorilla liikuttaessa.

Vuoristossa emme tee kompromisseja turvallisuuden suhteen. Olemme rakentaneet kaikki esitteemme vaellus- ja kiipeilyohjelmat siten, että ohueen ilmanalaan totuttelemiseen käytetään runsaasti aikaa. Tämä vähentää vuoristotautitapauksia ja siitä seuraavia ikäviä keskeytyksiä.

Oikeat varusteet mukaan

Pakkaamalla mukaan oikeanlaiset varusteet saamme matkasta enemmän irti. Olemme laatineet jokaista matkaa varten erikseen omat varustelistat, jotka helpottavat sinua varusteiden valinnassa. Neuvomme varustevalinnoissa myös ilmaisissa matkainfoissamme. Vuosien kokemus vuorilla on opettanut, mitä mukaan kannattaa pakata ja mitä ei.

Vakuutukset

Matkalle lähtiessä tulee varmistaa, että oma matkavakuutus kattaa normaalin vaeltamisen ja ettei vakuutuksessa ole 3000 metrin korkeus rajaa, jonka yläpuolella vakuutus ei ole voimassa. Vakuutuksen tulee kattaa vuoristotaudin hoitokulut evakuointikuluineen. Kiipeily- ja jäätikkövaeltaminen luokitellaan vakuutusyhtiöissä vaarallisiksi lajeiksi. Kiipeilymatkalle osallistuvan tulee hankkia matkavakuutus, joka kattaa myös kiipeilyn. Tämä onnistuu vakuutusyhtiössä pientä lisämaksua vastaan.

Ohut ilmanala

Vuoristossa liikkuminen edellyttää elimistöltä sopeutumista pienempään happimäärään ja ilmanpaineeseen. Mikäli nousutahti on liian nopea, saattaa matkailijalle kehittyä vuoristotaudiksi nimetty ilmiö, AMS (Acute Mountain Sickness). Tällöin elimistö ei ole ehtinyt sopeutua ohueen ilmanalaan.

Vuoristotaudin oireet alkavat yleisemmin 2500–3500 metrissä. Oireita voidaan välttää oikealla nousutahdilla. Suositeltava nousutahti on 2500-3500 metrin jälkeen n. 350 metriä vuorokaudessa.

Lepopäivä tulisi pitää 1000 metrin välein. Kaikilla vaellus- ja kiipeilyreiteillä tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Vuoristotaudin oireet lievenevät ja paranevat usein 1- 2 vuorokauden aikana henkilön levätessä samassa korkeudessa. Mikäli oireet eivät katoa, nousua ei voida enää jatkaa. Tällöin ainoa lääke on laskeutuminen alemmaksi, jolloin oireet usein katoavat.

Mikäli nousua jatketaan oireista huolimatta, saattaa kehittyä hengenvaarallinen aivoödeema HACE, (High Altitude Cerebral Edema) tai keuhkoödeema HAPE (High Altitude Pulmonary Edema). Tällöin potilas on välittömästi evakuoitava. Ensiapuna ödeematapauksissa käytetään pumpattavaa painekammiota sekä lisähappea.

Matkan johtajamme tunnistavat vuoristotaudin oireet ja osaavat toimia asianmukaisesti tapauksen ilmetessä. Kannamme aina mukana vuoristotauti-lääkkeitä, LA-puhelimia sekä satelliittipuhelimia jotka auttavat mahdollisissa ongelmatilanteissa. Pystymme tilaamaan helikopterievakuoinnin mikäli se on tarpeellista. Osalla matkoistamme kannamme mukana pumpattavaa painekammiota Gammow Bagiä sekä lisähappea.

Lisäinfoa ja yhteydenotot:: Mandala Travel Oy, www.mandalatravel.fi, info-at-mandalatravel.fi

Mandalan matkoja Kilimanjarolle:

www.mandalatravel.fi/mt/kili...nsibar.htm

www.mandalatravel.fi/mt/kili...-kenya.htm

www.mandalatravel.fi/mt/kili...t-meru.htm

Todella persoonalinen hotelli StoneTownissa

JokuVaan    29.06.2008    Sansibarin hotellit    Sansibar
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2008 | Hotelli: Tembo hotel

Hotellin huoneet oli sisustettu niin upean persoonallisesti ja kauniisti, että niitä on vaikea kuvailla. Sijaitsee aivan rannalla ja lähellä ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Uima-allas pihalla. Kaikissa huoneissa ei parveketta. Siisti kylpyhuone pyöreällä ja erikoisella kylpyammeella. Huoneissa ilmastointi. Suosittelen!

Arvosana hotellille:

Iso viidentähden hotelli paratiisirannalla

JokuVaan    29.06.2008    Sansibarin hotellit    Sansibar
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2008 | Hotelli: Bluebay Beach Resort

Kaunis ja viihtyisä hotelli upealla rannalla.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Tansaniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.