Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Jäämeressä

Moto2008

Vieras    28.09.2008    Jäämeren nähtävyydet    Jäämeri

Lähdimme mieheni kanssa yks`kaks yllättäen kiertämään Pohjois-Norja Nuorgamista ylöspäin ja Kilpisjärveltä takas Suomen puolelle...moottoripyörällä. Kyllähän moni on matkan taittanut moottoripyörillä mutta sen enempää varautuen matkaan eli lämpimää vaatetta päälle ym. hankintaa mukaan ottaen me "hullut" taitoimme lenkin 2:ssa päivässä,yhden yön olimme Altassa yötä. Mahtavia,karuja maisemia,niiden keskellä tunsi itsensä aika pieneksi...Lähtisimme kyllä uudelleenkin mutta paremmin varustautuneena:)

Elämyksiä ja karun kaunista maisemaa

Vieras    23.09.2008    Jäämeren nähtävyydet    Jäämeri

Jäämeren rannikko Norjassa Grense Jakobelvistä (Venäjän rajalta) Skibotniin on näkemisen arvoinen. Sää vain on kesälläkin ylensä kylmä - mutta olemme olleet sellaisenakin kesänä (1988) , että oli +30 kaksi viikkoa ja se oli jotain... Muina kesinä on ollut vain muutamia päiviä hellettä, mutta jos vain on poutaa ja näkyvyys hyvä - se riittää. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, ei liian jyrkkää mutta mahtavaa! Tilaa riittää.Kalastella saa meressä ilman lupia paitsi makeiden vesien suistoissa - ja yleensä siellä on saanutkin seitiä ja turskaa, vaikkakin kalakanta on vähentynyt 2000 luvulla. Rinteillä vaeltelu on ihan eri luokkaa kuin kotimaan tuntureilla. Mutta telttailemaan emme kehoita - ellei säätiedotus lupaa varmasti sitä 2 viikon hellejaksoa. Päätieltä kannattaa tehdä puikkaisuja rantakyliin. Olemme harrastaneet Jäämeren matkailua (asuntovaunulla) jo vuodesta 1979 joka kesä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja jatketaan perinnettä niin kauan kuin tossu liikkuu ja ajolupa säilyy. Emme lupaa, etteä kaikki tykkäävät, mutta kannatta tutustua, eikä luovuttaa, jos heti eka kerralla säät menee myttyyn. Ainoa paha miinus on Norjan hintataso, tarpeellinen mukaan kotoa!!!

hämäriä muistoja

Matkaaja70    05.06.2008    Jäämeren nähtävyydet    Jäämeri

muistan jäämerestä vähän - siksi olenkin sinne tänä kesänä menossa.

70 -luvulla kävimme paljon lapissa ja tulihan sitä jäämerelläkin käytyä. muistikuvani ovat kylmä vesi, paljon kiviä rannassa sekä matkalta tunneleita ja lampaita tiellä.

mahtaako enää mikään muistikuva osua kohdilleen kun aikuisena näkee? pian sen saa tietää ja kerron tarkemmin sitten ;)

Oletko vieraillut Jäämeressä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.