Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Chicagon matkakokemukset ja vinkit

Matka Tukholmasta Lincolniin

riittainkeri    02.09.2014    Chicagon lennot & liikenne    Chicago

Kone Tukholmasta Chicagoon lahti tasan kaksi tuntia myohassa. Koneen jarruissa oli kuulemani mukaan ollut jotain vialla. Suurin osa koneen matkustajista lensi Chicagoon vain jatkaakseen matkaa sielta muualle Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Tama tarkoitti sita, etta suurin osa naista matkustajista missasi jatkolentonsa myohastymisemme takia. Todella upeasti se hoidettiin, silla n. tunti ennen kuin aloimme laskeutua, meille kuulutettiin ja kerrottiin, etta olemme kaikki"rebooked already" ja etta meidan tulisi vain menna SAS:n virkailijan luo sinne ja sinne kuullaksemme, mille lennoille meidat oli buukattu. Pitka lento meni hyvin, muta totta kai on tosi rankkaa vasyneena menna kaikkien maahantulomuodollisuuksien lapi, tulliin oli 200 metrin jono ja Chicagon kentalla (Atlantan jalkeen USA:n liikennoidyin kentta) etaisyydet ovat niin mielettomat, etta pelkastaan sirtyminen terminaalista toiseen on kuin siirtyminen kaupungista toiseen. Tulin Omahaan 2,5 tuntia myohassa. Ystavattareni oli siis saanut odottaa minua kentalla useamman tunnin. Plus, etta han v. 2006 loukkasi tapaturmaisesti silmansa niin, etta han menetti nakokyvyn oikeasta silmastaan eika han voi eika saa ajaa autoa pimean aikaan Interstate-teilla. Ja koska pimea oli juuri laskeutumassa, jouduin mina viela ajamaan Omahasta Lincolniin. Auto on melkein tulitera, iso Nissan, joten siihen kylla sai kaasuttamalla vauhtia, mutta taytyy sanoa, etta loppumatkasta olin niin vasynyt, etta minun oli pakko avata auton sivuikkuna, jotten nukahtaisi irattiin. Kuitenkin viela ennen nukkumaan menoa kavimme Taco Bellissa syomassa oikeat, kunnon tacot. )

Maahantuloviranomaiset

riittainkeri    31.08.2014    Chicagon vaarat ja ongelmat    Chicago

Sain juuri kuulla, etta Yhdysvalloissa on yleisesti tiedossa, etta Chicago on "helpoin" paikka tulla maahan, Yhdysvaltojen maahantuloviranomaisethan saattavat heittaytya todella hankaliksi - meinaan vaan, etta KOKEMUSTA ON !!! Jos eivat muuten vaikeuta tuloasi, voivat kuitenkin pitkittaa vasyneen matkalaisen paasya perille kuulustelemalla ummet ja lammet. Eilinen oli helpoin ja lyhyin kohtaamiseni takalaisen viranomaisen kanssa. Olinhan papereihini jo tayttanyt asianmukaiset kohdat ja vakuuttanut, etta en ole terroristi, en huumekauppias enka ollut natsi vuosina 1938-1945 :):):) Sormenjalkeni ja silmaterani kun olivat erilaiset kun yhdenkaan heidan etsimansa suurrikollisen kanssa, mies vain heitti jotain huulta ja antoi jatkaa matkaa. Eli jos haluatte paasta nopeasti muodollisuuksista, lentakaa maahan Chicagon ei New Yorkin kautta.

Tupakoija lentokoneessa

riittainkeri    31.08.2014    Chicagon lennot & liikenne    Chicago

Tupakoijille paras vinkki pitkille lentomatkoille: Ostakaa Nicoretten imeskelytabletteja. Katevassa kayttopakkauksessa on 20 imeskelytablettia.Niita on eri makuja. Itse ostin "jaaminttua" eli icemint-makua. Lentomatka Tukholmasta Chicagoon meni taysin kivuttomasti ja mukavasti. Matkan aikana soin nelja hyvanmakuista "hengityksenraikastajaa" eika

tehnyt tupakkaa lainkaan mieli. Paatin jopa etsia vastaavia taalta jenkkilasta ja alkaa niiden avulla ainakin radikaalisti vahentaa polttamista (siihen menee liikaa rahaa). Nicorette-purkan syominen ja jauhaminen on tyolasta: siina tulee leukaperat kipeaksi, ja nikotiinilaastarissa taas nikotiini tulee tasaisesti koko ajan eli tabletilla vain katkaiset sen "piikin"tupakanhimossa\nikotiinintarpeessa.

Iso ostoskeskus Chicagon lähellä

maria    26.10.2011    Chicagon ostokset    Chicago

Jos on matkalla Chicagossa ja tekee mieli shoppailla isossa ostoskeskuksessa, kannattaa ottaa suunnaksi Woodfield Mall. Se sijaitsee n. 45km Chicagon keskustasta luoteeseen. Kyseisessä ostoskeskuksessa on n. 300 kauppaa (ravintolat mukaan lukien), saman katon alla. Amerikassa kaikki on isoa. :)

www.shopwoodfield.com

3.7. ilotulitus yläpuolelta nähtynä

Pasaatituuli    07.11.2009    Chicagon nähtävyydet    Chicago

Poikkeavan mukava kokemus on nauttia USA:n itsenäisyyspäivän aattona järjestettävästä ilotulituksesta John Hancock Center'in näköalatasanteelta katsottuna. Näkymät 344 metrin korkuisesta rakennuksesta ovat huimaavat. Paikalle tulee kuitenkin saapua todella hyvissä ajoin sillä ikkunapaikat menevät ensimmäisenä niiden eteen "leiriytyneille".

Osoite on 875 North Michigan Avenue.

Ennakointi kannattaa Chicagon Greyhound-terminaalilla

Pasaatituuli    17.10.2009    Chicagon lennot & liikenne    Chicago

Yhdelle lähtöportille kokoontuu yleensä useammalle samoihin aikoihin lähteville bussille meneviä henkilöitä, jotka saattavat blokata kulun juuri minun vuorolleni. Näin ollen hyvissä ajoin jonottamaan, muuten joutuu järjestämään lipun uudelleenkirjoituksen, mikä ei tunnu olevan arkipäivää toimistohenkilökunnalle - tiedän kokemuksesta.

Lollapalooza

maria    21.02.2008    Chicagon aktiviteetit ja harrastukset    Chicago

Jos joskus sattuu Chicagoon elokuun alussa, kun Grand Parkissa järjestetään Lollapalooza-rockfestari, kannattaa mennä katsomaan. Liput maksaa viikonlopuksi n. 100€, mutta bändejä saa kuunnella koko rahan edestä. Elokuussa Chicagossa on tosi kuuma, joten kannattaa varautua hikoilemaan. :) Ja siellä nurtsilla istuksellessa (ehkä olutta nauttiessa), takana on ihan mielettömät maisemat ja väkeä on paljon. Suosittelen.


Oma matka

  • Chicago
    Lähtö: Elokuu 13, 2003
    Paluu: Syyskuu 10, 2004

Tähän saattaa jäädä koukkuun!

Vieras    17.02.2008    Chicagon vaarat ja ongelmat    Chicago

Ensimmäinen kosketukseni Chicagoon sattui elokuussa 2005 -

The Windy City, kuten Chicagoa kutsutaan, tarjoili parhaat puolensa, lämpöä, aurinkoa, hieman ukkosta ja usvaisia aamuja siten, että uudelleen pitää mennä käymään.

Rannat, niin Navy Pier'ltä, hiekalta tai Sears Towerista katsottuina ovat upeat. Huviveneiden ihailijoille satama on mahtava paikka, eikä yöelämästä ole puutetta.

Mieleenpainuvinta oli kuitenkin kuljeskelu pitkin kaupungin katuja paljain jaloin - ei lasia, roskia tms. vain kuumaa asfalttia!

Kokeilkaa - oma uusintareissuni on tuloillaan elokuussa -08

Juustokakkua

Sigu    04.02.2008    Chicagon ravintolat ja baarit    Chicago

The Cheesecake Factoryssa on todella hyvää (ja järkyttävän suuret annokset) juustokakkua. Varmasti löytyy makuja joka lähtöön. Aivan ihanaa! Ja jos/kun koko palasta ei jaksa kerralla syödä, sen saa tietenkin mukaan, joten seuraavan päivän aamupalakin hoituu siinä samalla.. Jälkiruokien lisäksi siellä on mm. hyvät (ja jättisuuret) salaatit.

Keskustan Cheesecake Factory sijaitsee Michigan Avenuella, John Hancock Centerissä (joka on muuten yksi kiva nähtävyys, jos tykkää korkeista rakennuksista. Sieltä on upea näkymä Michiganjärvelle.)

Oletko vieraillut Chicagossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.