Pargan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Pargassa ei mitään tekemistä

Vieras    14.06.2012    Pargan hotellit    Parga
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: Achilleas

Pienehkö hotelli nätillä rannalla. Iltavuoron poika kohtelias mutta ei osannut esim. tuuletinta käynnistää, tosin siitä

ei juuri hyötyä ollut kuumina öinä. Parempi ratkaisu ikkunat auki ja hyttysmyrkkyä iholle. Aamiaistarjoilun nainen

vahti kuin kotka mitä pöydästä otetaan.

Tjäreborgin oppaassa sanottiin että niukka keittiövarustus. Paikan päällä saimme todeta ettei yhdessäkään huoneessa ollut minkäänlaista keittiötä. Ruokailuvälineetkin piti ostaa. Hyvin pieni jääkaappi nökötti nurkassa.

Näköalat: Erittäin pieneltä parvekkelta näkyi vastapäisen hotellin parvekkeet ja etuovelta hotellien katot.

Ei onneksi näkynyt torakoita niin kuin Espanjassa.

Plussaa: Katolla asui viehättävä villikissa kolmen poikasensa kanssa. Ruokimme niitä kaupasta saatavalla Whiskasilla.

Hirvittävän kovat helteet kesäkuussa. Ainoa ajanviete uiminen. Ulkona liikkuminen mahdollista vain aamulla ja iltamyöhällä.

Koko ajan oli ikävä vasta hankitulle kesämökille, jossa riitää jatkuvasti puuhaa.

Arvosana hotellille:

Parga

Vieras    10.06.2012    Pargan ravintolat ja baarit    Parga

Pargaan tekee mieli palata takaisin.

Kaunis, pieni, idyllinen ja lämmin paikka. Ihmiset ystvävällisiä ja lämpimiä, huolehtivat asiakkaistaan. Ruoka hyvää, maisemat kauniit, vesi kirkasta, suloiset pikkukivirannat.

Suosittelen ehdottomasti hieman ylempänä sijaitsevaa Blue Bar:ia, jossa henkilökunta mukavaa ja huolehtivaista. Myös baari on kaunis parvekkeellisella näköalallaan. Jätimme osoitteemme heidän vieraskirjaansa ja lähettivät jopa joulukortin vuoden lopussa.

Toinen suosittelemani baari oli alempana kujalla ja siellä soi rocki koko illan. Toisinaan Ouzoa tarjottiin kaikille tiskin ääressä oleville asiakkaille. ;)

Bargaan tkee mieli palata takaisin.

Pargasta

Vieras    08.01.2012    Pargan nähtävyydet    Parga

Pargassa ei juurikaan nähtävyyksiä. Jos on mahdollisuus kandee käydä Korfun saarella tai Albaniassa (molempiin tekee suomalaiset matkanjärj.retkiä). Parga sijaitsee tosiaan rinteessä, joten hulppeet maisemat ja ihanat rannat.

perustason hotelli

Vieras    08.01.2012    Pargan hotellit    Parga
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Bacoli

Ihan perustason hotelli. Parasta oli ehkä aamiainen. Kävelymatkan päästä keskustasta. Asiakaspalvelu tökki mm. luvattiin hoitaa pyytämämme asia mutta eivät muistaneet enään sitä jälkeenpäin. Uima-altaan vesi oli tosi kylmä, ehkä keskikesän helteillä positiivinen asia..

Arvosana hotellille:

Kodikas hotelli

Piuri    12.07.2010    Pargan hotellit    Parga
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: Rezi

Kodikas hotelli lähellä palveluita Pargan kylään johtavan tien varressa.

Arvosana hotellille:

Parga on paras

Vieras    21.04.2010    Pargan muita vinkkejä    Parga

Olemme mieheni kanssa käyneet Pargassa jo viisi kertaa ja vieläkään paikka ei anna kyllästymisen merkkejä. Joka kerta on tullut vierailtua Styx virralla ja se on aina yhtä ihana ja vilvoittava paikka.

Pargasta on helppo lähteä seikkailemaan muuallekkin ja olemmekin käyneet Olympiassa , Ateenassa , Napflionissa ja monessa muussa paikassa, mutta aina paluu Pargaan on ollut se paras hetki.

Toiveissa on joskus viettää siellä aikaa pidempäänkin.Pargan ravintoloita en lähde tässä arvioimaan totean vain että vielä en ole siellä huonoa ruokaa syönnyt.

Pikku taksivenematkat lähirannoille ovat viihhdyttäviä varsinkin pienessä aallokossa. Paras ranta on Lichnos ja kauempana kaupungista on Ag Paraskevi kylän jälkeen hauskan serpentiinilaskun jälkeen upea pikkuranta, nimeä en tiedä, mutta siellä on hieno snorklata.

Pargan paikalliset ihmiset ovat todella mukavia. Ja tässä samalla paljastan sen parhaan mezepaikan , se on Cornerbaari Taksit ovat siinä edessä ja paikan vieressä on apteekki ja toisella puolen kylän isoin kirkko. Cornerin edessä on on aina paljon skoottereita parkissa . Kun tilaat juoman saat aina lautasellisen syötävää sen kanssa:)

Parga kannattaa kokea aina uudestaan ja uudestaan...

koukun laivalla

JARI    30.10.2009    Pargan aktiviteetit ja harrastukset    Parga

Olin kesällä -09, Pargalla ja paikka yllätti. Hienoja linnoja pari kappaletta, retki Captain hookin laivalla ( puinen " merirosvolaiva") oli elämys, delfiinit hyppi laivan vierellä musiikin pauhatessa taustalla oli hieno kokemus. Maasto on mäkistä joten on paljon rappusia joita kuljet, menet sitten linnaan, näköala ravintolaan taikka kiertelet vain kauppakujia. Isot uimarannat joista voi vuokrata vaikka polkuveneen, myös paljon muita veteen liittyviä harrastuksia on saatavilla. Kylästä lähtee pikkujuna joka kulkee tietäpitkin kauempana olevaan vanhaan linnaan, toinen linna on aivan kylän reunalla.

tosi siisti ja ystävällinen

jani87    08.10.2009    Pargan hotellit    Parga
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2009 | Hotelli: Bacoli

kannatta mennä hotelli bacolii siis tosi hieno paikka ja tosi ystävällinen palvelu ja hyvät uima allas alueet kaikki kunnoss...yks miinus tuli siit oltii 2´vk ja oli sama aamupala mut vielä parempi palvelu,,,huoneiss on ilmastoinnit(40e tv parveke 2kerrosta, iso viilee vastaanotto aula.altaat pestii joka ilta ja piha kivetykset yms...

Arvosana hotellille:

Sopii lapsiperheille

Tuutikki100    29.09.2009    Pargan muita vinkkejä    Parga

Kreikassa ei tarvitse aina mennä saarille! Mantereelta löytyy viehättävä Parga! Pienten lasten kanssa matkustaville se on sopiva paikka sikäli, että sieltä löytyy oivat mahdollisuudet leppoisaan rantaelämään. Ihan kylän tuntumassa on parikin hyvää uimarantaa, joista toiselle mennään joko pienellä aluksella tai oliivilehdon läpi kävellen. Laivamatka ei monta minuuttia kestä, mutta on lapsille jo sekinoman hieno juttunsa. Ja kun Pargan alue on nähty,kannattaa vuokrata auto ja hurauttaa lähikylien elämää ihmettelemään.

Loistavia Baareja ja tavernoja!!

Jäppinen    08.08.2009    Pargan ravintolat ja baarit    Parga

Kahden viikon reissumme aikana tuli monissa ravintoloissa ja baareissa käytyä! Pargan ranta bulevardi on täynnä toinen toistaan tunnelmallisempia kreikkalaisia ravintoloita. Yksi hyvä oli Bacchos niminen kreikkalainen taverna, joka oli aina tupaten täynnä. Kohteliaat ja hauskat kreikkalaiset herrasmiehet tarjosivat talon puolesta juomat, jos jaksoi odottaa muutaman minuutin vaikka pienellä muurilla istuskellen. Ruoka täälä oli ihan parasta, varsinkin sovlaki ja tzatsiki jäivät mieleen. Muutaman kerran pyysimme heiltä tzatsikia mukaan hotellille : Saimme ison paketin sitä ja kaiken ilmaiseksi!

Baareista suosikisemme muodostui il Posto. Se oli kokonaan pinkki; Pinkin kristallikruunut, sohvat, tuolit, seinät... Se oli aivan ihana! Tarojilija ja ilmeisesti paikan omistaja oli hieman tuhdimpi täti, joka aina iloisesti tervehti meitä ja toi lisää snackseja. Hän otti myös mieluusti valokuvia perheestämme kamerallamme. Pirtelöt, jäätelöannokset, drinkit ja tietysti olut oli ihan parasta!

Toinen baari joka jäi hyvin mieleen oli Kastro. Se sijaitsi korkealla Vuoren rinteessä, lähellä venetsialaista linnoitusta. Sinne pysähdyimme usein hörppäämään jonkinlaista virvoketta jos olimme matkalla Valtokselle tai sieltä takaisin.

Parasta Pargassa

Vieras    31.07.2009    Pargan ravintolat ja baarit    Parga

Olimme juhannuksen jälkeen 3 viikkoa Two Brothers hotelissa. Hotelli haisi homeelle, muuten OK, isäntä erittäin ystävällinen. Kävimme päivittäin kahvila Meetingissä ouzolla ja retsinalla. Joka kerta tuli mezelautanen eteen veloituksetta parhaimmilla kerroilla kaksikin lautasta. Kävimme useissa eri ravintoloissa, mutta Bacchos

oli selvästi paras. Hinnat olivat kohtuulliset, annokset isoja ja erittäin hyviä ja palvelu ehdottomasti parasta mitä olemme ikinä kohdanneet missään.

Lähdemme syyskuussa uudestaan pojan perheen kanssa, 5kk:n ikäinen Veera mukana.

Parga oli muutenkin verrattuna moniin turistikohteisiin edullinen paikka.

kokemuksia pargasta

Vieras    28.07.2009    Pargan nähtävyydet    Parga

Olimme pargassa heinäkuussa 2009. Paikka oli kaikinpuolin ihana. Asuimme Achilleas (viihtyisä!!! )hotellissa, jota voin suositella sijainnin puolesta. Jos matkustaa heinäkuussa kannattaa miettiä jaksaako kivuta 1.3 km hotellille ylämäkeen 30 asteen helteessä (auringossa yli 40 astetta) me emme olisi jaksaaneet. Hotellimme oli rannalla ja oli mukava pulahtaa uimaan hetken mielijohteesta...aamuuinnille..iltauinnille. Ja LYHYT kävely ruokapaikkoihin kuuman päivän jälkeen oli nyt suurinpiirtein se mitä jaksoi. Totesimme 2 vkon loman jälkeen että mukavinta pargassa olisi todennäköisesti kesäkuussa. Ainakin heinäkuun loppu alkoi paikka olla niin täpötäynnä turisteja, lähinnä kreikkalaisia ja italialaisia ,jotta vähän tuli ahdasta. Ajoimme vuokraautolla Ionninaan, Artaan, Accheron joelle (2X), Lefkadaan, Vonitsaan ja Igumenitsaan. Accheron jokea voin suositella. Mukaan croksit tms. Vedenpitävä pussi kameralle ja matkaan. Yläjuoksua voi kulkea n.2-3 km jalkaisin/uiden. Kannattaa välttää viikonloppua (paljon porukkaa). Tunnelma oli henkeäsalpaava. Jos vuokraa auton kannattaa ottaa pulloihin ns.pesuvettä mukaan takakonttiin. Monissa paikoissa ei ole rannoilla suihkua. Joten käyttöä vedelle tulee...jalkojen huuhtelu pölyisen autolle kävelymatkan jälkeen jne...Kannattaa varautua korkeisiin nopeuksiin maanteillä sekä hankalapääsyisiin mutta niin kauniisiin rantoihin.

Kapteeni auttaa

Vieras    05.06.2009    Pargan muita vinkkejä    Parga

Hei,

Olen ollut Pargassa kahteen otteeseen. Eka kerralla yksin heinäkuussa ja toka kerralla aikaisin toukokuussa mieheni kanssa.

Eka kerralla yksi nuori suomalaisneitonen oli pulassa. Oli varannut kahden viikon lennot, mutta suunnitellut olevan toka viikon ystävän luona manner-Kreikassa. Ystäväpä ei päässytkään ajoissa Kreikkaan ja näin neitonen oli ilman majapaikkaa. Minulla oli 2 viikoksi huone yksinäni ja olimme jo aiemmin nähneet ja jutelleet.

Neitonen kertoi saaneensa vinkkiä kysellä huonetta satamassa ja oli yhyttänyt yhden taksiveneen "kapteenin", joka oli nähnyt vaivaa, soitellut sinne sun tänne, mutta heinäkuu kun oli, ei majapaikkaa löytynyt. Minä sitten majoitin neitosen omaan huoneeseeni.

Tämän jälkeen tuo ihana vanhempi, harmaapäinen "kapteeni" oli aina ystävällinen - saimme molemmat puoleen hintaan matkan Acheron-joelle (STYX-virralle), muutaman matkan läheiselle uimarannalle jne. Eikä mies kuitenkaan missään vaiheessa pyrkinyt "iholle", kuten useasti kreikkalaiset miehet saattavat yrittää "tehdessään palveluksia". Kehui kovasti suomalaisia. Sanoi, että on niin mukavaa, kun suomalaiset opettavat lapsetkin sanomaan "efharisto" tai "kalimera" yms. kreikaksi. Toista ovat kuulemma kreikkalaiset :) turistit.

Rakastuin ihaniin oliivipuumetsiköihin, rantoihin, kaupungin kujiin ja ystävällisiin ihmisiin. Ylhäällä, lähellä linnoitusta oli "Sakis" -niminen ravintola, jonka kreikkalainen ruoka oli loistavaa!

Hotelli Enetiko

Eme    07.04.2009    Pargan hotellit    Parga
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2007 | Hotelli: Enetiko

Jos Pargaan on suunnitteilla matka, ja hotelli vielä mietityttää suosittelen todella lämpimästi hotelli Enetikoa.

Miinus kyseisessä hotellissa on valitettavasti hirveä ylämäki, joka saattaa pistää hengästyttämään helpostikkin.

Mutta on se hengästyminen sitten niiden maisemien arvoista mitä hotellista ylhäältä näkee.

Hotelli on muutenkin todella siisti ja hieno niin ulkoisesti kun sisäisestikkin.

Aika uudestahan hotellista on myöskin kyse.

Ja on muuten erittäin kohtelias ja mukava henkilökuntakin.

Mukavaa oli kaikin puolin viikko asustella Enetikossa

Arvosana hotellille:

Parga bar

Eme    07.04.2009    Pargan ravintolat ja baarit    Parga

Syrjäinen, ei kovin helposti löydettävä välttämättä, pieni, mutta hyvin kodikas. Halvimmat hinnat alkoholeissa Pargassa.

Tämä baari tuli hyvin tutuksi lomillani pargassa.Viihdyin todella hyvin siellä iltaa istuen.

Muita turisteja ei juuri näkynyt, paikallisia vain, mutta en minä niin välitäkään muista turisteista.

Siellä kävi muutamana iltana eräs vakioturisti Serbiasta merirosvovaatteineen laulamassa ja tanssimassa kera tamburiinin. todella hauska mies.

Poistui aina illan päätteeksi moottoripyörällään.

Suosittelenkyllä käväisemistä kyseisessä kuppilassa. En sitten tiedä onko monen mieleen, minun mieleeni oli.

Oletko vieraillut Pargassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.