Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Pargassa

Ihana Parga

Vieras    20.08.2019    Pargan nähtävyydet    Parga

Pargasta on tullut se oma lomakylä maailmalla. Viehättävä kylä ,rauhallinen. Löytyi myös kiva majapaikka eli huoneistohotelli Tropical. On sopivan matkan päässä kylän ytimestä. Parasta Pargassa in se ettei se ole mikään bilehelvetti. Hotelli on rauhallinen, vain noin 20 huonetta. Allasalue on kiva. Oliivilehdot ympärillä on lähes parasta. Jo 20 kertaa on kylässä oltu eikä loppua näy. Kreikkaa kierrettiin aiemmin eri saarilla. Kivaa oli sekin mutta nyt on pakko päästä Pargaan vuosittain.

Ali Pashan linnoitus ja mini-juna

ViidakonMursu    07.08.2014    Pargan nähtävyydet    Parga

Lähdimme käymään Ali Pashan linnoituksella, joka kohoaa 400metrin korkeudessa Pargasta ehkä noin 6 kilometrin päässä. Itse olen sen verran pelkuri auton/skootterin vuokrauksen kanssa, joten menimme sellaisella mini-junalla, joka lähti Krioneri beachin edestä. Reissu kesti 2tuntia ja maksoi aikuisilta 8e lapsilta 6e.

Varoituksen sana minijunasta. Junaan ei voinut ostaa etukäteen lippuja (niinkuin esimerkiksi Kreetalla) vaan lippuja piti olla jonottamassa puolisen tuntia ennen junan lähtöä. Järjestely oli aivan naurettava, sillä tästähän ei ollut missään erikseen mainintaa ja hankalaltahan se tuntui mennä odottelemaan junaa ja toivoa että paikkoja olisi vielä jäljellä. Ensimmäisellä kerralla me emme saaneet lippuja, toisena päivänä sitten onnisti.

Ali Pashan linnoitukselta aukesi upeat näkymät. Lefkas, Paxos, Antipaxos sekä Korfun saaret näkyivät linnoitukselta. Linnoitus itse oli kohtuu ok kunnossa, sillä se on rakennettu joskus 1800-luvun puolivälissä (ellen väärin muista) ja näyttävä sekin oli. Suosittelen menemään paikan päälle käymään joko autolla tai sitten tuolla junalla. Lasten kanssa tuo juna on varmasti ihan hauska.

Pargasta

Vieras    08.01.2012    Pargan nähtävyydet    Parga

Pargassa ei juurikaan nähtävyyksiä. Jos on mahdollisuus kandee käydä Korfun saarella tai Albaniassa (molempiin tekee suomalaiset matkanjärj.retkiä). Parga sijaitsee tosiaan rinteessä, joten hulppeet maisemat ja ihanat rannat.

kokemuksia pargasta

Vieras    28.07.2009    Pargan nähtävyydet    Parga

Olimme pargassa heinäkuussa 2009. Paikka oli kaikinpuolin ihana. Asuimme Achilleas (viihtyisä!!! )hotellissa, jota voin suositella sijainnin puolesta. Jos matkustaa heinäkuussa kannattaa miettiä jaksaako kivuta 1.3 km hotellille ylämäkeen 30 asteen helteessä (auringossa yli 40 astetta) me emme olisi jaksaaneet. Hotellimme oli rannalla ja oli mukava pulahtaa uimaan hetken mielijohteesta...aamuuinnille..iltauinnille. Ja LYHYT kävely ruokapaikkoihin kuuman päivän jälkeen oli nyt suurinpiirtein se mitä jaksoi. Totesimme 2 vkon loman jälkeen että mukavinta pargassa olisi todennäköisesti kesäkuussa. Ainakin heinäkuun loppu alkoi paikka olla niin täpötäynnä turisteja, lähinnä kreikkalaisia ja italialaisia ,jotta vähän tuli ahdasta. Ajoimme vuokraautolla Ionninaan, Artaan, Accheron joelle (2X), Lefkadaan, Vonitsaan ja Igumenitsaan. Accheron jokea voin suositella. Mukaan croksit tms. Vedenpitävä pussi kameralle ja matkaan. Yläjuoksua voi kulkea n.2-3 km jalkaisin/uiden. Kannattaa välttää viikonloppua (paljon porukkaa). Tunnelma oli henkeäsalpaava. Jos vuokraa auton kannattaa ottaa pulloihin ns.pesuvettä mukaan takakonttiin. Monissa paikoissa ei ole rannoilla suihkua. Joten käyttöä vedelle tulee...jalkojen huuhtelu pölyisen autolle kävelymatkan jälkeen jne...Kannattaa varautua korkeisiin nopeuksiin maanteillä sekä hankalapääsyisiin mutta niin kauniisiin rantoihin.

Oletko vieraillut Pargassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.