Puerto Ricon matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

Basaarikauppaa ja pikku huijauksia

Vieras    23.04.2008    Puerto Ricon ostokset    Puerto Rico

Tulin äsken Gran Canarian Puerto Ricosta ja sinne ensi kertaa matkaaville muutama varoituksen sana (jälleen kerran) rannan ja ostoskeskuksen elektroniikka- ym. basaarikauppiaista;

Tänä vuonna, aivan kuten muinakin vuosina, ostoskeskukseen joko katselemaan, ostelemaan, syömään tai muuten vain kävelemään mennessä, pikkukauppojen tummat kauppurit käyvät edelleen hanakasti kiinni jokaiseen "ei paikalliseen" ohikulkijaan jos vain satutkin katsomaan kauppiaan puljuja kohti.

Tämä on mielestäni erittäin ärsyttävä tapa lähestyä turistia, olipa tämä sitten ostoaikeissa tai ei. (moinen tapa on vaivannut minua kaikkina 9:na aiempanakin kertana, ja se lienee yksi Kanarian saarten suurimmista miinusmerkkisistä asioista)

Tänä vuonna houkuttimena oli milloin digi- tai videokameraa - jopa kahden euron hintaan !! (arvannet, että tuollainen ei sisällä mitään tai toosa on valmiiksi sökö).

Taitavasti kauppiaat kuitenkin kietovat löpinöillään ja tyhjillä lupauksilla saaliinsa ansaan, jolloin helposti "normaaliin" kaupankäyntiin tottunut huomaa tulleensa höynäytetyksi alkuun sikahyvän ja edullisen, joskus jopa oikean, merkkituotteen ostossa.

Katsellessani halpaa digikameraa (Sony) kauppoja ruvettiin heti hieromaan 125 € kamerasta. Pitäydyin kuitenkin hintarajassa 90€, jossa piti kameran lisäksi tuleman 1Gt muistikortti + muut tarpeet. Kun saimme homman sovittua

kyseistä kameraa ei sitten ollutkaan uutena "varastossa" vaan sellainen

saataisiin seuraavalle päivälle. Vaihtoehtoisia, vähintään yhtä hyviä tai parempia olisi toki heti löytynyt jos olisin maksanut 100-150 € lisää. Annoin muiden tarjousten olla, mutta lupasin kuitenkin palata seuraavana päivänä katsomaan, josko Sony olisi ilmestynyt puljuun.

Arvata saattoi että ei ollut - kauppias kertoikin alkuun huippu mallina mainostamansa Sonyn olevankin vanhaa mallia ja että tilalle tarjottaisiin Olympuksen ohuempaa ja paremmalla optiikalla olevaa mallia 125 € lisähintaan l. yht. 215 euroon! Ilmoitin kamerakaupan hinnaksi sovitut 90€ ja sillä hyvä! Aikansa marmatettuaan kauppias ilmoitti suostuvansa tähän mutta kameraa ei saisikaan heti, vaan se pitäisi "valmistella"

ja että voisin tulla hakemaan sen 15 - tai oikeastaan 30 minuutin kuluttua...

Päätinkin tässä vaiheessa unohtaa koko kaupan mokoman mutakuonon kanssa ja lähdin rantabaariin kaljalle.

Toteankin että pyri välttämään kaikkea kaupankäyntiä näiden huijareiksi luokiteltavien kauppiaiden kanssa äläkä missään nimessä lähde mukaan jos alkuperäinen ostosi kohde ei ykskaks olekaan saatavilla, tai tilalle tarjotaan jotain aivan muuta "parempaa" versiota.

Kaupan teon jälkeen kun valitusoikeutta tuotteen hintaan tai laatuun ei käytännössä ole.

Vältä mm. näitä Pto Ricon rantakadulla, C.C. Pasarela'lla olevia liikkeitä:

J.S. Souvenirs Electronic ja Jai Sai Mata Souvenir-Electronic

Oletko vieraillut Puerto Ricossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.