Playa del Inglesin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

Mukava pikku hotelli

muus    09.06.2011    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: Rebecca Park

Rebecca park sijaitsee hyvällä paikalla, oikeastaan Yumbon ja toisen isomman ostoskeskusryppään "välissä". Ihan kävelymatkan päässä on myös San Fernando, jossa hiukan halvempia marketteja (esim. Eurospar ja Hiperdino). Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja englantilainen aamiainen piti kyllä hyvin nälkää loitolla. Ei tainnut olla kovin kalliskaan. Tenniskenttä löytyy, itse ei sitä tullut "koeajettua". Biljardia tuli pelailtua muutaman kerran, mutta yllättäen ulkona altaalla olevat pöydät ovat pulunpaskassa.

Siivous pelasi hyvin ja hotelli oli täysin odotustemme mukainen. Eli ei mikään luksus, mutta hienosti pärjättiin.

Arvosana hotellille:

Upea hotelli

Vieras    03.04.2011    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2011 | Hotelli: Gran Canaria Princess FFFF

Saavuimme yöllä hotelliin, jossa meidän hotellihuoneessa odotti muhkea illallinen. Meillä oli all inclusive . Hotellissa oli mahtavat ja monipuoliset ruoat ja juomat. Kokit paistoivat monenlaisia herkkuja johin pystyi itse vaikuttamaan.Vatsat olivat niin kauan täynnä aamupalasta, että lounaalle ei pystynyt mennä vaan saimme tehdä itse hampurilaisia tai muuta pikkupurtavaa uima-altaan lähellä olevasta ulko grillistä. Juomia oli monenlaisia, alkoholia sisältäviä tai ilman. Oli mukavaa kun illallisen pystyi nauttimaan vasta myöhemmin kun sali oli auki klo 21 saakka. Kaipaamaan jäimme niitä jälkiruoka juustokakkuja ja muita herkkuja.

Hotelli oli todella siisti.Pinnat oli uusittu ja palvelu pelasi. Saimme huoltomiehen heti vaihtamaan rikki menneet lamput. Ilmastointi toimi hyvin omassa huoneessa.

Koko viikon paistoi aurinko täydeltä terältä ja lämmintä oli välillä jopa 29 astetta.

Hotellissa oli vähän suomalaisia sillä hetkellä. Suurin osa iäkkäämpiä joten meno rauhallista.

Joka ilta oli erilaisia esityksiä. Oli esim. esiintyjiä käärmeiden sekä papukaijojen kanssa. Kynttilä illallinen josta kaikista otettiin romanttisia kuvia jotka sai itselle ilmaiseksi.

Karnevaalit sattuivat samalle viikolle. Ne olivat uskomattoman hieno suuri tapahtuma. Niihin ja asuihin oli todella satsattu aikaa ja mielikuvitusta.

Ajokultturi on siellä hurjaa, mutta halpaa. Matka Maspalomasiin maksoi vain 5 e, Olimme taksi kolarissa , mutta ei käynyt pahemmin meille. Onneksi olivat turvavyöt kiinni.

Inglesissä turvallista liikkua, ei tarvinut pelätä rosvoja. Voimme suositella kohdetta ja hotellia.

Arvosana hotellille:

Kotini Inglesissä

Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Hotel Parque Tropical

Hotelli idyllisesti sisustettu. 2hh:t reilun kokoisia, 1hh pieniä ja ylimmissä kerroksissa, ei kylpyä vaan suihku.

Rauhallinen allasalue trooppisen puistoalueen keskellä. Päivisin käynti huonekortilla suoraan rantakadulle, -kadulta. Öisin sisäänkäynti huoneavaimella pääovesta, joka lukitaan klo 24.00. Vastaanotta avoinna 24h/vrk. Vastaanotossa ei puhuta suomea, mutta ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa ja espanjaa puhutaan ainakin. Aamiainen on runsas, sillä pärjää pitkälle iltapäivään. Aulatiloissa on toisessa kerroksessa internethuone, jossa kaksi kolikoilla toimivaa konetta ja printterit. Olen asunut parikymmentä kertaa ja ensi viikolla taas lähtö Inglesin kotiini.

Arvosana hotellille:

Syöminen etelässä

Eksyin näille sivuille vähän vahingossa, ja ihmettelen todella "vaarallinen ruokakulttuuri" kirjoittajien ruokapaikkoja. Itse olen viettänyt Inglesissä viimeiset 14 talvea, lyhyempiä ja pidempiä jaksoja, enkä ole koskaan saanut sieltä mitään mahapöpöä!! Terve järki tulee kuitenkin pitää mukana aina ulkomailla ja varsinkin lämpimissä maissa syödessä: en koskaan syö seisovasta pöydästä, syön vain keitettyä tai paistettua ruokaa ravintoloissa. En osta esim. jäätelöä rantakuppiloista, ellen ole varma että kylmälaiatteet ovat kunnolliset. Inglesin ravintoloissa voi huoletta syödä!

Huoneistohotelli

Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 1993 | Hotelli: El Timon

Viihtyisä huoneistohotelli.Kahdessa tasossa olevat erittäin tilavat huoneet.Hyvin varusteltu viihtyisä keittiö.Mukava pieni allas sisäpihalla, jonne päin myös parvekkeet ja terassit ovat.Rauhallinen paikka.Ainoastaan läheiseltä isommalta tieltä voi kantautua joihinkin asuntoihin meteliä, jos makuuhuone vieressä.Korvatulpat varoiksi mukaan :)

Arvosana hotellille:

The Red Cow & Shenanigans

Vieras    22.02.2011    Playa del Inglesin ravintolat ja baarit    Playa del Ingles

Red Cowista sai todella hyvää ruokaa edulliseen hintaan, ja menun laajuus pitää huolen että jokaiseen makuun löytyy jotain. Annoksia on laidasta laitaan niin kokonsa kuin makunsa puolesta. Ruokaa saa myös pyydettäessä mukaan, ja ainakin matkakohteeseen saapuessamme keskiyön aikaan ravintolan henkilökunta teki mielellään meille annokset mukaan takaisin hotellille vietäväksi.

Ravintola löytyy Prisma ostoskeskuksesta.

Ravintolan alakerrassa on myös baari Shenanigans, jossa on lapsi/perheystävällistä viihdettä joka ilta. Hintataso on edullinen.

Kodikas ja pieni hotelli

Vieras    05.01.2011    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Caserio Azul

Olemme menossa kolmatta kertaa Caserio Azul- hotelliin. Matka Inglesiin on jo kuudes, mutta en edes hakenut muita hotelleja. En pidä suurista, meluisista aamiaisbuffeteista enkä väenpaljoudesta uima-altaalla. Tässä hotellissa on pienoiskeittiö, parveke ja oma rauha. Sijainti hyvä sekä keskustaan että rantaan. Asukkaat ovat yleensä pitkään ja vähän ikääntyneempiä, joten melua ei synny. Henkilökunta ystävällistä ja huomaamatonta. Läheisistä kauppa- tai huvikeskuksista ei ole ollut haittaa.

Arvosana hotellille:

Valitse ostosten teko paikka

Vieras    03.01.2011    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

Neuvoni oisi ostoksista seuraava.Tee hankinnat vain niistä kohteista joita opas suosittelee.Joissa myös takuuasiat hoidetaan.Me sorruimme ostamaan eräästä ei suositellusta kohteesta videokameran.Liikkeessä se toimi,mutta kun filmasimme ,,jo maksamallamme kameralla ulkona,tulos karmea.Siis ei mitään kunnon kuvaa/ääntä. Seuraavana aamuna palasimme perumaan kauppaa.ja näytimme heille,kuva materiaalia.Ei puhettakaan että oisivat peruneet kaupan.Olemme paljon matkustaneena,oppineet saamaan hyviä elektroniikka/ym laitteita.Monen tunnin väännön jälkeen otimme tilalle tavallisen digi kameran.Totta tietty hävisimme kaupassa/vaihdossa mut parempi kuin ei mitään.Eivät suostuneet palauttaan rahoja.Tietenkään.Mieheni anto aika sapiskaa ko liikkeessä ja kehotti siellä olevia asiakkaita olemaan uskomatta myyjien vakuutteluita hyvistä tuotteistaan.Hän on itse laatu tarkkailija eräässä yhtiössä,siksi uskalsi toimia varoittaen ja.voin kertoa,et sillä hetkellä asiakkaita läksi ulos siitä liikkeestä.Ja vielä liikkeen ulkopuolella mieheni käännytti monta asiakasta pois.Myyjät/omistajat intiasta muuttaneita.Kansallisuus tietty ei ongelma,mut jos joku arvaisi liikkeen tosta kommentista.Ei ostoksia sieltä.

Iso hotelli mäen rinteessä

lova    09.12.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: Seaside Hotel Sandy Beach FFFF

Olimme 4 aik+6v lapsi viikon ko. hotellissa. Henkilökunta oli tosi kohteliasta ja avuliasta. Huoneen siisteys

oli hyvä, lakanat vaihdettiin viikon aikana kerran ja kylpypyyhkeitä ainakin joka toinen päivä. Huoneessa oli

myös oma tallelokero, joskin melko hankala aluksi käyttää (hinta 12 €/vko).

Käytävä, jossa huoneemme sijaitsi, on auki ulos. Siitäkö johtunee vai mistä, käytävällä näin elämäni

ensimmäisen torakan (aika iso). Ei niitä kyllä huoneessa näkynyt.

Olimme kakkoskerroksessa (hotellissa noin 10 kerrosta) , huone kadun puolella, liikenne kuului.

Meillä oli all inclusive-paketti, joka oli todella runsas. Kokit paistoivat haluamasi pihvit ja kalat odottaessasi,

samoin aamulla munat/munakkaat. Myös valmiita ruokia oli kaiken aikaa. Joka päivä oli eri teema maiden

mukaan (esim. ma Italia, ti Espanja jne). Eipä silti, ehkä 2 viikkoa olisi "tympinyt".

Keittiötä on kehuttu saaren parhaimmiksi, sitä kai lieneekin.

Uima-allas ei ollut kovin iso, mutta auringonottopaikkoja oli sekä altaan vieressä että kerroksien päässä

terasseilla. Hotellia voi kyllä suositella.

Arvosana hotellille:

Ihmisasumiseen kelpaamaton huone

Vieras    06.12.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: IFA Continental Hotel

Hotellin yleiset tilat samoinkuin uima-allastilat olivat käypäset. Aamiainen ja päivällinen oli maittava.

Mutta se huone, maali lohkeili seinällä, pöytä oli sotkettu jollain valkoisella mössöllä, sohva oli kuin pakanamaan kartta täynnä läikkiä ja kokolattiamatolla oli oudonnäköinen iso "lammikko", verhot olivat reikäiset. Huone oli kokonaisuudessaan nuhruisen tuntuinen. Vuode oli kova, nukuttiin ilmeisesti joustinpatjan päällä.

Olimme kahdenkeskeisessä keskustelussa hotellin johdon kanssa, ei johtanut kuin osittaisiin parannuksiin viimeisinä päivinä.

Arvosana hotellille:

paljon kokemuksia

Vieras    24.08.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2009 | Hotelli: Parguemar, Corona Roja, Green Field, Europa

Olen käynyt ainakin 10 kertaa Inglesissä.

Kokemuksia hotelleista:

Europa, älkää missän nimessä menkö! Nukkuva ja epäkohtelias portsari ei löydä huoneen avaimia kun palaat hotelliin. Allas varjossa, aurinko paistaa n1,5-2 tuntia. Kolkko hotelli! Ranta lähellä.

Corona Roja, siellä tuulee että sukat pyörii jaloissa, käytävät kaikuu, nuorisopaikka ja paljon melua.

Green Field, rauhallinen vaikka ravintolat vieressä, viihtyisä ja puhdas

Parquemar, bungalow sopiva 3-4 henkilölle, oma piha, allas aurinkoisessa paikassa, auttavainen ja ystävällinen henkilökunta

Arvosana hotellille:

Ajankohta sama !

Tuli oltua myös toukokuun alusta pari viikkoa Inglesissä-taisipa olla 15. kerta.Samaan aikaan oli myös mailmanlaajuinen Gay-poikain hulabaloo.Metakka ja elämöinti oli sitä luokkaa,että lasten,pulujen ja muurahaisten

läsnäolo olisi miellyttänyt hiukka enempi!Puppeleiden lukumäärä oli n. 4000,joten kadut ja rannat olivat täynnä halailevia,tatuoituja juhlijoita 9vrk.-Illalla vasta alkoi se oikea meno Jumbossa.Kello 18.oo oli alustava 3:n tunnin

bassorumpu rytinä,joka vaihtui klo 21 rap/rock menoksi kestäen aamuun.Hotelli sijaitsi Jumbon naapurissa ja boksit

olivat tarkoitetut todella 4000 hengelle...joten hyvin kuului.Kyyhkysten kynnet eivät pysyneet parvekkeen kaiteessa jyrinän ansiosta.-Enpä tainnut kyllä kuulla lasten parkuakaan.-Tähän kun lisätään pari viikkoa aiemmin hiekkarantaan eksynyt pilssipaska,niin olihan elämysmatka.-Ymmärrys "vähemmistökansaa" kohtaan lisääntyi.Miksihän immeiset ei aina ymmärrä heitä.

Hotelli pariskunnille

Vieras    20.05.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2010 | Hotelli: Sunprime Atlantic View & Spa

Varasimme Tjäreborgin kautta tarkoituksella Playa Del Inglésistä hotellin, jossa ei taatusti olisi lapsiperheitä. Matkustimme 2 viikon matkalle 5.-19.5.2010. Hotelli oli sanalla sanoen aivan mahtava. Siisti, todella ystävällinen henkilökunta, siivous ja tiskaus joka päivä ja hotellin aamiainen (88€ / 2 vkoa) oli jotain aivan uskomatonta. Vaikka olisi joka aamu syönyt eri eväitä, ei olisi ehtinyt maistella kaikkea. Tuorepuristettuja mehuja, hedelmiä, leikkeleitä, vastapaistettua leipää ainakin kymmentä sorttia, croissantteja, juustoja, pekonia, munia useampaakin sorttia ja noin 100 muuta herkkua oli tarjolla joka aamu. Aamiainen lisäpalveluna matkan ajaksi on todella hintansa väärti, noin 6€ per päivä / 2 vkoa.

Kolme uima-allasta, oma pieni kauppa, kylpyläpalvelut porealtaineen ja pieni kuntosali. Huone (perustaso) oli avara ja varustettu omalla keittokomerolla sekä tilavalla kylpyhuoneella. Omalla parvekkeella oli mukava viettää siestaa ja istua iltaa. Jos iltaisin halusi katsella telkkaria, kanavia näkyi Espanjan ja Italian -valikoimista, CNN, CNBC, Eurosport ja Saksan MTV joitain mainitakseni. Myös suomenkielinen nettiradiokanava oli kuultavissa telkkarin kautta.

Maisemat huoneestamme olivat hotellin puutarhan ja uima-altaiden suuntaan. Keittiön varustetaso oli kuin kotona olisi kokkaillut. Varusteista löytyi kahvin- ja vedenkeittimet, jääkaappi ja mikroaaltouuni. Kaikki kilkkeet löytyivät juustohöylästä, saksista ja pastasiivilästä lähtien. Jopa shampanjalasit oli huomioitu. Lähin paikallinen kauppa oli 100 metrin päässä oleva Spar Market. Vesi kuulemma olisi ollut juomakelpoista, mutta ostimme marketista vettä. 6 x 1,5 l -sikspäkki kustansi 3,50 hotellin kaupassa, euron vähemmän Sparissa. Lähin ruokaravintola oli 50 metrin päässä sijaitseva pasta/pizza/pihvipaikka, jonka hinta-laatusuhde oli kohdallaan.

Hotellin aulassa oli 6 "nettikonetta" joihin sai tilattua internet-aikaa respasta. Hinnat alkaen 2€ / 30 min. Tietenkin mitä pidempään halusi surffailla, sitä halvemmat hinnat olivat. Oman läppärin käyttö wlan-yhteydellä onnistui myös samalla systeemillä.

Hotellin lobbybaarissa oli iltaisin elävää musiikkia ja baarimikot sekoittelivat drinksuja. Erityisesti strawberry daiquireja kului iltaisin - ainakin meillä. Baarissa olut maksoin 3,50€ ja drinkit 5-7€. Kyseisestä paikasta sai tilattua myös voileipä/juustotarjotin-osastoa klo 22.30 lähtien jos teki mieli iltapalaa. Baari oli auki aamuyhteen, mutta baarista kuuluva musisointi ei yltänyt huoneisiin saakka.

Hotellilla kävi lääkäri joka päivä klo 13 ja Tjäreborgin oppaat piipahtivat paikalla myös iltaisin rupattelemassa. Kaikista tapahtumista, tapaamisista jne. ilmoitettiin selkeästi respan maastossa. Hotellissa oli myös pari hyllyä sekalaista kirjallisuutta (pokkareita), joita sai lainata esim. altaalla luettavaksi. Lisäksi hotellin aulasta löytyi pankkiautomaatti, josta pystyi nostamaan perinteisimmillä luottokorteilla ja Visa Electronilla käteistä sujuvasti. Automaatti oli tosin puolet ajastamme huollettavana.

Suosittelen hotellia kaikille yksin tai kaksin matkustaville, pariskunnille ja häämatkalaisille. Sunprime ei majoita alle 12-vuotiaita matkalaisia, joten lapsettomat parit voivat nauttia olostaan ilman metelöiviä kakaroita. Hotelli oli muutenkin todella rauhallinen, eikä varsinaista yöelämää ollut. Sen sijaan kävelemällä 400 m pääsi sujuvasti keskustaan ja yöelämään. Taksi ei maksanut juuri mitään, lähtöhinta 2,15€ ja 5 km ajelun jälkeen sai mersukyydistä pulittaa huikeat 2,60€.

Jos hotellista jotain negatiivista haluaa etsiä, kylpyhuoneessa tavattiin pari pientä muurahaista ja puutarhassa pesinyt kyyhkynen istahti hetkeksi parvekkeen kaiteelle :)

Playa Del Inglés oli kauttaaltaan siisti ja joka paikkaan pääsi terveillä jaloilla kävellen tai taksilla. Söimme joka päivä ulkona ja vatsa toimi normaalisti. Ravintolat olivat poikkeuksetta siistejä ja törmäsimme pariin otteeseen paikallisiin terveystarkastajiinkin. Sikajuhlat, torakat, ördäävät suomijuntit ja muu hölmöily on jäänyt 80-luvulle, paikkakunta oli todella asiallinen. Iltaisiin kadulla pystyi liikkumaan tuntien olonsa turvalliseksi, sillä poliiseja ja vartijoita riitti, mm. hotellissa oli oma vartija. Mitään satunnaisia katukaupusteiljoita kummempaa emme havainneet ja hekin poistuivat häiritsemästä kun vain sanoi ystävällisesti "ei." Toivottivat vielä hyvää päivänjatkoa mennessään.

Lähtisin ehdottomasti toistekin samaan hotelliin, tosin tällä kertaa nauttimaan lomailusta koko kuukaudeksi :)

Arvosana hotellille:

Mukava huoneistohotelli

Vieras    23.04.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2010 | Hotelli: Agaete Park

Hotellissa oli ystävällinen henkilökunta. Siivous oli todella perusteellinen ja 5krt/vko. Uima-altaalle paistoi aurinko klo 10-19, runsaasti aurinkotuoleja ja uima-altaassa puhdas vesi. Jos tekee paljon ruokaa itse, niin kannattaa kävellä vähän matkan päähän (tai mennä taxilla, vain n.2,80€ suunta) San Fernandon alueelle paikallisten kauppaan Mercadonaan, siellä mahtavat valikoimat ja puolet halvempaa kuin "turisti marketeissa" vieressä Sparissa ja Hyper dinossa jne.

Arvosana hotellille:

Vaarallinen ruokakulttuuri

Vieras    18.12.2009    Playa del Inglesin ravintolat ja baarit    Playa del Ingles

Olemme käyneet kolmen miehen porukalla Inglesissä tammikuussa 2007 ja joulukuussa 2009. Kummallakin kerralla sairastuimme jokainen ruokamyrkytykseen. Edellisellä kerralla oireet alkoivat paluulennolla, viimekerralla Inglesissä. Suomessa sitä tautia joutui sairastamaan viikon, mutta siellä Inglesissä annettiin tippa ja sulfaa norsun annos, joten vatsa parani vuorokaudessa, mutta silti loma meni piloille. En matkusta sinne enää milloinkaan.

Oletko vieraillut Playa del Inglesissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.