Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Las Palmasissa

Näin meidät ryöstettiin Las Palmasissa (1.2.2019)

Vieras    24.02.2019    Las Palmasin vaarat ja ongelmat    Las Palmas

Kävelemme keskipäivällä rannan läheisyydessä olevaa pienempää katua. Eteen tulee parkkiautomaatti, jonka vieressä seisoo nainen ja mies, siististi pukeutuneita, n. 40-vuotiaita. Mies kysyy englannin kielellä voimmeko rikkoa kahden euron kolikon yhden euron kolikoiksi. Kerron että jätin kolikkokukkaron autoon. Nainen viittoilee minua automaatin viereen ja näyttää sormellaan jotain automaatissa olevaa tekstiä. Sanon että en ymmärrä tästä automaatista mitään.

Sillä aikaa mies tekee rahanvaihtoa puolisoni kanssa, joka on jo kaivanut esiin euron kolikot. Ne eivät kelpaakaan, vaan mies haluaa pienempiä kolikoita. Hän pitää kiinni puolisoni kukkarosta ja sohii sormellaan kolikoita. Miehellä on samassa kädessä parinkymmenen sentin levyiseksi taiteltu muovikassi. Puolisoni hermostuu miehen kolikoiden pengontaa ja lähtee pois.

Mies tulee minun luokseni ja kysyy jos voisin kuitenkin katsoa kukkarostani niitä kolikoita. Otan kukkaroni esiin ja näytän, että kolikko-osasto on tyhjä. Mies tarttuu kiinni minunkin kukkarooni ja tipauttaa vahingossa oman kolikkonsa minun kukkarooni ja alkaa tökkiä kukkaroni kolikko-osastoa. Silloin huomaan, että kassitaitoksen alla oleva, miehen toinen käsi on juuri vetämässä seteliä ulos kukkaroni setelipuolelta. Tempaisen setelin takaisin ja huudan puolisolleni, että nyt lähdetään. Mies huutaa perään, että se on hänen. Ehkä hän tarkoittaa taiteltua muovikassia, jonka olin tempaissut rahojeni kanssa. En noteeraa miehen huutoa, vaan kävelemme rivakasti pois.

Olemme sen verran sekaisin tapahtuneesta, että emme tarkista puolisoni kukkaroa. Vasta noin vartin kuluttua kun puolisoni yrittää maksaa kaupassa ostostaan, hän huomaa että kaikki setelit (80 euroa) ovat poissa.

Vasta vähitellen meille kirkastuvat kaikki varkaiden taktiset kuviot.

- Avuttomalla ilmeellä he vetoavat turistin auttamishaluun.

- He kysyvät vain kolikon vaihtoa eli pikkujuttua, jonka ei pitäisi huolestuttaa turistia.

- Nainen vetää toisen turistin huomion muualle, jotta hän ei näe mitä mies puuhaa toisen turistin kanssa.

- Varas tarttuu tiukasti kiinni turistin kukkaroon, jotta se pysyy paikallaan setelien tyhjennyksen ajan.

- Sopivan kokoiseksi taiteltu muovikassi pitää piilossa varkaan toisen käden touhut.

- Varkaan sormi tökkii turistin pikkurahoja, jotta turistin huomio pysyy vain niissä.

- Varas tiputtaa muka vahingossa oman kolikkonsa turistin kukkaroon, jotta saa aikaan hämminkiä ja syyn kaivella lisää turistin kolikkopuolta.

Kalevi

Oletko vieraillut Las Palmasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.