Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Las Palmasin matkakokemukset ja vinkit

Näin meidät ryöstettiin Las Palmasissa (1.2.2019)

Vieras    24.02.2019    Las Palmasin vaarat ja ongelmat    Las Palmas

Kävelemme keskipäivällä rannan läheisyydessä olevaa pienempää katua. Eteen tulee parkkiautomaatti, jonka vieressä seisoo nainen ja mies, siististi pukeutuneita, n. 40-vuotiaita. Mies kysyy englannin kielellä voimmeko rikkoa kahden euron kolikon yhden euron kolikoiksi. Kerron että jätin kolikkokukkaron autoon. Nainen viittoilee minua automaatin viereen ja näyttää sormellaan jotain automaatissa olevaa tekstiä. Sanon että en ymmärrä tästä automaatista mitään.

Sillä aikaa mies tekee rahanvaihtoa puolisoni kanssa, joka on jo kaivanut esiin euron kolikot. Ne eivät kelpaakaan, vaan mies haluaa pienempiä kolikoita. Hän pitää kiinni puolisoni kukkarosta ja sohii sormellaan kolikoita. Miehellä on samassa kädessä parinkymmenen sentin levyiseksi taiteltu muovikassi. Puolisoni hermostuu miehen kolikoiden pengontaa ja lähtee pois.

Mies tulee minun luokseni ja kysyy jos voisin kuitenkin katsoa kukkarostani niitä kolikoita. Otan kukkaroni esiin ja näytän, että kolikko-osasto on tyhjä. Mies tarttuu kiinni minunkin kukkarooni ja tipauttaa vahingossa oman kolikkonsa minun kukkarooni ja alkaa tökkiä kukkaroni kolikko-osastoa. Silloin huomaan, että kassitaitoksen alla oleva, miehen toinen käsi on juuri vetämässä seteliä ulos kukkaroni setelipuolelta. Tempaisen setelin takaisin ja huudan puolisolleni, että nyt lähdetään. Mies huutaa perään, että se on hänen. Ehkä hän tarkoittaa taiteltua muovikassia, jonka olin tempaissut rahojeni kanssa. En noteeraa miehen huutoa, vaan kävelemme rivakasti pois.

Olemme sen verran sekaisin tapahtuneesta, että emme tarkista puolisoni kukkaroa. Vasta noin vartin kuluttua kun puolisoni yrittää maksaa kaupassa ostostaan, hän huomaa että kaikki setelit (80 euroa) ovat poissa.

Vasta vähitellen meille kirkastuvat kaikki varkaiden taktiset kuviot.

- Avuttomalla ilmeellä he vetoavat turistin auttamishaluun.

- He kysyvät vain kolikon vaihtoa eli pikkujuttua, jonka ei pitäisi huolestuttaa turistia.

- Nainen vetää toisen turistin huomion muualle, jotta hän ei näe mitä mies puuhaa toisen turistin kanssa.

- Varas tarttuu tiukasti kiinni turistin kukkaroon, jotta se pysyy paikallaan setelien tyhjennyksen ajan.

- Sopivan kokoiseksi taiteltu muovikassi pitää piilossa varkaan toisen käden touhut.

- Varkaan sormi tökkii turistin pikkurahoja, jotta turistin huomio pysyy vain niissä.

- Varas tiputtaa muka vahingossa oman kolikkonsa turistin kukkaroon, jotta saa aikaan hämminkiä ja syyn kaivella lisää turistin kolikkopuolta.

Kalevi

kaupunkihótelli rannan lähellä

Vieras    24.03.2015    Las Palmasin hotellit    Las Palmas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2015 | Hotelli: Best Western Plus Hotel Cantur

Rauhallinen ja siisti hotelli karussa ympäristössä, mutta sijainniltaan hyvä.

Sängyt eivät vastaa kuvausta, vaan on todella kovat.

Arvosana hotellille:

Kinkkua Las Palmasissa

PATA on kinkun nimi, jota saa tapaksena useista pikku-kapakoista. Aamupäivisin Pata on lämmintä.

Se on tehty aivan meidän kinkun tapaan, mutta tuoreesta, ei suolatusta, kinkusta. Suosittelen.

Mukava ostoskeskus Las Palmasin liepeillä

Anni61    14.01.2014    Las Palmasin ostokset    Las Palmas

Ennen Las Palmasia Inglesistä tultaessa on uudehko ( pari vuotta vanha) ostoskeskus, josta löytyvät kaikki mahdolliset vaateketjut, mitä matkailija saattaa mieliä. Palvelu oli miellyttävää ja satuimme paikalle alennusmyyntien aikaan niin hinnatikin olivat paikallaan.

Pieni rantakadun hotelli

Vieras    06.04.2013    Las Palmasin hotellit    Las Palmas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2013 | Hotelli: Brisamar

Mainiolla sijainnilla oleva hotelli josta osasta huoneita merinäköala. Suunnilleen keskella Canteras rantaa. Ilmainen internet. Hyvä siivous.

Aurinkomatkoilla on vain takapihan hissittömässä lisärakennuksessa huoneita .

Esim Tjäreborg tarjoaa merenpuolelta melkein samaan hintaan ja hissillisenkin puolen huoneita pihallepäin tuntuvasti

halvemmalla kuin Aurinkomatkat.

Arvosana hotellille:

Idafe

Vieras    13.02.2013    Las Palmasin hotellit    Las Palmas
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Idafe

Täysin keskustassa oleva kerrostalo-tyyppinen hotelli. Henkilökunta ystävällistä ja luotettavanoloista. Ruokailumahdollisuuksia ei ollut. Huoneet perussiistit, siivous päivittäin. Äänet keskustan kaduilta kuuluivat selkeästi, mukaan kannattaa varata korvatulpat.

Hotelli sopii hyvin sellaisille, jotka haluavat hotellista yöpaikan ja tavaroiden säilytyspaikan. Hotellista pääsi helposti kaikkialle ja ostoksia pystyi hyvin tuomaan huoneeseen ja jatkamaan päiväänsä kaupungilla, rannalla tai nähtävyyksien parissa.

Arvosana hotellille:

kanarian saaret

liisukka    16.12.2012    Las Palmasin nähtävyydet    Las Palmas

Olin Kanarian risteilyllä Kirstiina Katariinalla..Lento oli Las Palmasiin..ja sieltä läksimme kirtämään eri saaria..aamulla aina uudella saarella..Näki paljon ja tuli retkiä tehtyä..oli todella hauska viikon risteily..että suosittelen.

Playa las canteras

Vieras    05.11.2012    Las Palmasin ostokset    Las Palmas

Las Palmas viikko 44/2012: viikko alkoi aurinkoisena ja jatkui lämpimänä, vaikka yksi kunnon sadepäiväkin mahtui mukaan. Päivällä jopa +38 C, yötkin hyvin lämpimiä. Hintataso yllätti alhaisuudellaan. Kosmetiikka ja parfyymit lähes poikkeuksetta alennusmyynnissä.

Rannalla syö suomaiseen lounashintaan ruhtinaallisesti, kaupungilla vielä ruhtinaallisemmin.

Jos tähän aikaa vuodesta haluaa lämpimään eikä ole kuin viikko lomaa, suosittelen Las Palmasia.

Las Palmas on kunnon kaupunki, jossa on muutakin kuin hiekkaa ja tarvittaessa sitä hiekkaakin löytyy useammasta paikasta. Sinne vaan. Siistiä on. Kadut ja rannat puhdistetaan joka ilta.

Las Arenas

muus    30.11.2011    Las Palmasin ostokset    Las Palmas

Jos haluaa mennä kunnolla shoppailemaan, kannattaa suunnata Las Arenas-ostoskeskukseen. Se on tämän saaren suurin ostoskeskus josta löytyy jokaiselle jotakin! Jos etsii vaikka hieman edullisempia vaate- ja kenkäkauppoja, on alakerrassa oleva Primark siihen oiva paikka. Myös "tasokkaampia" liikkeitä löytyy, esim. Zara.

Jeopardy -kellot

Vieras    07.11.2011    Las Palmasin ostokset    Las Palmas

Varokaa "aitoja" , tyylikkäitä liikkeitä, joissa myydään mm.laadukkaita kelloja. Palvelu on erinomaista, kellot yms. saa omasta mielestään edullisesti. Ihmettelimme Jeopardy-kellojen aitoutta, he näyttivät netistä Swatch Jeopardy -sivustot, jotka nyt tutkiessa kuuluvatkin siis sveitsiläiselle kuuluisalle Swatchille ja Jeopardy on yksi heidän mallinsa.

Mm. Multipresios - niminen liike Calle Ripoche no 4 - kadulla oleva liike on täyttä huijausta.

Vaikka olemme kokeneita matkailijoita, ko. liike huijasi meitä todellakin.Yritimme ottaa yhteyttä takuutodistuksessa ja kuitissa olevaan liikkeeseen. Kuitissa lukee Classic, joka tutkimusten jälkeen osoittautuu manner-Espanjassa olevan Classic Communications - organisaatioon. E-mail -osoitetta, toimivaa puhelinnumeroa eikä muutakaan löydy.

Ihmettelimme huimaa hinnanalennusta - "no money, eurocrise"

Nim. huijattu

Shoppailua El Corte Inglesen tavaratalossa

Maarit77    29.01.2011    Las Palmasin ostokset    Las Palmas

Vaikka vuosien saatossa Las Palmasiin on tullut paljon uusia putiikkeja ja ostoskeskuksia, jaksaa El Corte Inglesen tavaratalo ja etenkin tammikuun alet vetää puoleensa. Saman katon alta saat tasokasta kansainvälistä kosmetiikkaa, mutta joka hinnaltaan on huomattavasti edullisempaa kuin esim. Seutulassa; sekä huippusuunnittelijoiden vaatteita ja kenkiä.

Hotelli tosi hyvä

Vieras    16.03.2010    Las Palmasin hotellit    Las Palmas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Reina Isabel Hotel

Kokemuksia hotelli Reina Isabelista. Tärkein ensin. Kerrankin kuntosali oli oikea kuntosali. Laitteita oli runsaasti. Sijaitsi ylimmässä 8:ssa kerroksessa. Näköalat olivat aivan huikaisevat. Salin vieressä jatkuvalämmiteinen sauna, porealtaat, uima-altaat ja auringonottoterassit tarjoilubaareineen. Käyttö oli tehty helpoksi. Salille pääsi omalla avainkortilla ilman aikavarauksia. Hotellin henkilökunta oli kaikkialla ystävällistä ja siivoojasta hotellin johtajaan muistivat sanoa jokainen aamu huomenta asiakkailleen. Ammupala oli monipuolinen, tosin siihenkin alkoi kypsymään jo loppuviikosta. RI:stä pääsi suoraan kadun yli rannalle ja siellä oli hotellin asiakkaille varatut paikat peteineen ilman erillistä velotusta. Hotelli on saanut virallisesti 4 tähteä. Mainostavat tosin itseään 5 tähden hotelliksi. Taksitolppa oli hotellin edessä ja hotellin julkisivu oli edustava.

En löytänyt erityistä valitettavaa ellei sellaisena voida pitää yhtä virheellistä laskutusta alabaarissa ja yhtä rikkonaista vatsan treenauslaitetta. Rantakatu sopi hienosti lenkkeilyyn. Erityisesti lähdettäessä katua länteen (oikealle) päin pääsi lopussa juoksemaan hiekkateitä nousevaan maastoon meren ja vuorten välissä. Suosittelen. Terv. Hannu ja Seija Kainuusta

Arvosana hotellille:

Liikemieshotelli hienolla paikalla

Vieras    16.02.2009    Las Palmasin hotellit    Las Palmas
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: Melia Las Palmas

Eivät taida myydä huoneita ilman aamiaista, joka sinänsä on runsas ja hyvä vaikka alkaa muutaman aamun jälkeen kyllästyttää.

Huoneet pieniä, mutta parvekkeet rannalle päin avaavat hienot maisemat. Hinnat noin satkun verran yöltä kahden hengen huoneesta.

Sijainti aivan Canteras rannan vieressä sopii auringonottajille, hotellissa on toki myös upea upea uima-allas.

Muutoin näyttää olevan liikemiespaikka kravattimiehineen ja kongressitiloineen. Respa toimii sujuvalla englannilla ja palveu on asiallista vaikkei ehkä sydämellistä. Plussa vielä siitä että taksitolppa on hotellin edessä. Yökerho kellarissa, mutta eihän se haittaa !

Arvosana hotellille:

Leppoisaa käyskentelyä meren äärellä

Vieras    08.02.2009    Las Palmasin muita vinkkejä    Las Palmas

Ihana tasainen kävelykatu myötäilee 4.km pitkää Canterasinrantaa.

Väsähdettyäsi voit istahtaa lukuisten kuppiloiden aurinkovarjon alle ja tilata vaikka kannullisen Sangriaa.

Mikä sen ihanampaa kuin katsella merelle ja antaa lomalle valtuudet tehdä tehtävänsä.

Siisti liikemieshotelli

kaarina    31.01.2009    Las Palmasin hotellit    Las Palmas
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: AC Hotel Gran Canaria by Marriott

-perushotelli pohjoismaiseen makuun

-siisti, hiljainen,hyvä palvelu, suht´koht´ hyvällä paikalla, hyvät näköalat, liian tuuliset parvekkeet, aika hyvä aamiainen

9.11.2008 yövyimme AC-hotellissa 18.kerroksessa, kun aamuyöllä n.klo 03.30 alkoivat palohälytyskellot ulvomaan.

Siinä sitten yöasuissa juostiin 18 kerrosta rappuja myöten ala-aulaan johon oli jo jokunen muukin juossut .

Ala-aulan respassa oli kuitenkin yövahtina nuori nainen, joka ei osannut lainkaan englantia eikä palohälytyskään kuulunut 18 kerrosta alempana, joten

mitään ei tehty asialle.

Palohälyttimet ulvoivat noin tunnin, palokuntaa ei näkynyt eikä kukaan edes pahoitellut tapahtumaa (!).

Mitenköhän olisi käynyt tositilanteessa ?????

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Las Palmasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.