Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Viipurista

Pyorällä Viipuriin

Vieras    06.04.2018    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

Olemme ystäväni kanssa pyöräilleet useaan kertaan Lappeenrannasta Viipuriin. Olemme ajelleet Nuijamaan, Vaalimaan sekä Svetokorskin asemien kautta. Eniten pidän Nuijamaan kautta polkaisusta. Tiet ovat hyvät, kapeat kyllä paikka paikoin, mutta liikenne ottaa hyvin huomioon pyörälijät, noin yleisesti ottaen. Svetokorskia en suositteli kenellekään. Ajoimme sieltä vesisateessa koko matkan, liikenne oli kaaosmainen, tie niin kuoppainen, että pelotti isojen rekkojen pyyhältäessä ohi. Vaalimaalla sen sijaan on hyvät, leveät tiet, mutta liikenne melkoinen.

Itse Viipurisssa olemme saaneet pyörät turvallisesti yöpaikkaamme, jättäneet ne sinne lähtiessämme tutustumaan kaupunkiin. Olemme saaneet aina kivat ja edullisesti majapaikat nettiä käyttäen.

Suosittelen kyllä lämpimästi pyöräreissua Viipuriin

Viipurissa yhtä turvallista mitä Pariisissa, Lontoossa tai Mallorgalla

Vieras    22.09.2016    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

Viipurissa on yhtä turvallista mitä esim. otsikoissa mainituissa paikoissa. Olen vieraillut viipurissa 40-50 kertaa vuodessa. Jos olet kännissä, niin sinulle käy kuten Euroopan muissa pääkaupungeissa. Myös yöelämää yksi tai pienessä ryhmässä kannattaa valttää. Nämä kaksi asiaa kun pidetetään mielessä, miin Viipuri avautuu jopa eksoottisena paikkana. Yksi tapahtuma on yli muiden: Heinäkuun viimeisena sunnuntaina pidettävät meripäivät. Tuhannet Viipurilaiset perheet tulevat piknikille viipurinlahden äärelle. Sotalaiva merimiehineen vierailevat. Paikalle tulevat kävelykykyiset veteteraanit, ja erityisesti lapsille on kymmeniä toimintapaikkoja. Kesän ja talven aikana on muutakin toimintaa ja ne nähtävyydeT !!!, Vain positiivisia kokemuksia,

matkalla Viipurissa

jamoti    24.06.2014    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

Olen käynyt kymmeniä kertoja Viipurissa, jossa olen saanut asiallista, mukavaa ja hymyilevää palvelua niin kuin muuallakin leningradin ja Karjalan tasavallan alueilla.

Kun käyttäytyy niin kuin koto Suomessakin eikä örvellä viinan kanssa, eikä ole ylimielinen ystävällisiä venäläisiä kohtaan niin pärjää vallan mainiosti.

On matkoilla tapahtunut jos jotakin rengaspuhjennut tai vesiletku mennyt niin konepelti ylös ja kukaan ei ajanut ohitse kysymättä tarvitsisinko apua.

On mukava matkustaa siellä. Suosittelen siellä matkustamista niin katoaa opetetut ja ennakkoluulot hartioilta heitä kohtaan.

Kaupunkiloma Viipurissa

Vieras    18.07.2013    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

Vietimme kaupunkiloman (3pv) Viipurissa 13-15.07 2013. Mentiin/tultiin laivalla Saimaan kanavaa pitkin. Hotelli oli

Victoria ja voin suositella kyseistä hotellia. Kyseisinä päivinä oli todella hellettä ja huoneessa oli ilmastointi. Aamupalat oli todella runsaat ja maukkaat. Rahanvaihtopiste (auki joka päivä) oli aivan hotellin vieressä ja respassa oli myös automaatti josta sai yleisimmillä korteilla paikallista valuuttaa. Meininki oli hieman erilaista kuin Suomessa, mutta maassa maan tavalla. Ei tarvitse pelätä tulla ryöstetyksi jos vähänkin pitää tavaroistaan huolta. Eli rahat ehdottomasti housujen taskuun ja ei anna aihetta/tilaisuutta pitkäkyntisille. Rahojaan levittelevät ja umpikännissä olevat suurella todennäköisyydellä käännetään. Ostosten teko on mielenkiintoista siellä. Suomessa monesti joutuu etsimään myyjää, mutta Viipurissa myyjät ovat todella aktiivisia. Eli joka puolella kuulee hyvä rouva/herra ostakaa.

Hintataso on Suomeen verrattuna edullista. Ravintoloissa noin puolet halvempaa ruoka/juomat. Kauppahalli on kokemisen arvoinen paikka vaikka hintataso on korkeampi kuin vähän syrjäisemmissä pikku putiikeissa. Etenkin naisille mielenkiintoinen shoppailu-paikka. On rätei ja lumpui todella paljon ja edullisesti. Yleisesti hinnat ovat noin 40% Suomen hinnoista. Ainut epäkohta oli kahvi.

Perinteistä kahvia ei saanut yhdestäkään kahvilasta. Ainoastaan expressoa,lattea,cappuccina. Hotellin aamupalalla oli oikeaa kahvia, tosin aika laihaa sellaista. Kannatta opetella muutaman sanan Venäjää. Esim.

kiitos, näkemiin, hyvää huomenta, päivää, iltaa. Venäläiset ovat kovin ilmeettömiä joten Venäjäksi sanotut kiitos näkemiin saa jopa hymyn huulille. Takavuosina paikka oli aika levoton, eli matkailijoita ryöstettiin lähes päivittäin kun saapui esim. kauppatorille. Nykyään on turvallista liikkua Viipurissa kun vain pitää edellä mainitut asiat mielessä. Paikalliset poliisit / bisneksen tekijät ovat ilmeisesti siistineet / häätäneet varastelevat porukat pois paikkakunnalta. Jos ei ole turisteja niin ei ole kauppiaille tulojakaan. Oli todella mielyttävä kaupunkiloma ja

suosittelen sitä niille jotka eivät ole aikaisemmin käyneet Viipurissa.

LINNAKAUPUNKI

Vieras    17.07.2012    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

NO NIIN LOPULTA PÄÄSTII YHTEEN KANNAKSEN SUURPITÄJÄÄN . NO TOVERIN ISON KÄDEN JÄLKI NÄKYY KAIKKIALLA MUTTA YKSI HIENNOIMMISTÄ "suomalaisista" KAUPUNGEISTA RAJAN TAKANA .

luottokortit

erkkiluht    16.10.2011    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

luottokortit ei käy aina maksuksi joka paikassa jossa on korttien tunnukset ovissa ja kassoilla.

vaihtelevuus.

Vieras    30.01.2011    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

Tullessa jo kohdekaupunkiin,ensin kierrellä tai hotelliin.Tärkeitä ostos kohteita ympäri kaupunkia ja kaupunki-kierros.Sitten hotellinsa ja ilta-ohjelma vapaata.Parhaita hotelleja-Drushpa/hotelli-viipuri jane..

Pitää jo ennen kaupunkiin tuluoa kin rahat,passit jo turvaan.Ei kuljeta ulkona autosta,lompakkoa,passia.

Voi kierrellä myös kävellen kaupunkia. Matka-Jortikka T.MI. Tilaus-Ajot/Valmismatkat.

Koti ja Ulkomaille.

Teen matkoja myös tännekin,ja muualle venäjällekin.Karjalan-Kotiseutumatkoja. Myös ,Baltiaankin.

Kuvia Viipurista, myös esikaupungeista.

Vieras    31.01.2010    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

viipur.com

Viipuri-kärpäsen purema :)

Vieras    03.09.2008    Viipurin muita vinkkejä    Viipuri

Olen nyt käynyt kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä Viipurissa, ja taisi se matkakärpänen päästä purasemaan. Vuosiviisumin hankin jo keväällä, mutten sitten päässytkään matkalle heti. Ryhmäviisumi on minusta kallis, jos tykkää siellä reissata useamman kerran vuodessa. Täältä kulkee ainakin kolmen matkanjärjestäjän bussit 2 x viikossa, joten pääsee kyllä lähtemään milloin vaan jos itselle aika sopii.

Olen käynyt tiistaisin, kun vähän hirvittää ne lauantairuuhkat - mutten kyllä ole porukoilta kuullut valituksia niistäkään. Setelirahat (eurot) kannattaa vaihtaa kotimaassa jo pienemmiksi seteleiksi, ja hyvä jos on monta taskua mihin niitä laittaa.

Kauppahallissa ja torilla ei kannata hyväksyä ensimmäistä hintaa, mitä myyjä tarjoaa. Parempi jos vaan huitasee kädellä, ettei sillä hinnalla maksa. Yleensä tulevat hyvin vastaan, jos ei liian innokkaalta näytä. Ekalla kerralla en osannut vielä tinkiä, mutta eiköhän siihenkin pian opi.

Karusellista porukat on ostaneet laadukkaita ruokatarvikkeita, sinnekin saa 3:lla eurolla lisäalennuskortin (voi ostaa sen sieltä viinakaupasta).

Ensi kerralla voisi ehkä kokeilla jotain ravintolaa; tähän asti olen ottanut eväät mukaan kun tuo budjetti on olt niin pieni. Kiva kun täältä saa vinkkejä hyvistä paikoista, missä kannattaa käydä.

No eipäs tässä sen kummempia turinoita, jään odottamaan teiltä lisää vinkkejä :)

Oletko vieraillut Viipurissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.