Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Valamossa

Luostarisaarella käynti

jumppis    27.06.2011    Valamon nähtävyydet    Valamo

Teimme Sortavalasta retken Valamon luostariin 1996, siemenen pyhityspäivänä. Jokainen saa itse selvittää milloin kyseinen päivä on kalenterissa. Vesimatka tapahtui Sukhorovin nopealla alumiini veneellä, joka vaikutti olleen Neuvostoliiton armeijan peruja. Vene oli vuokrattu yksinomaan päiväksi pikkuryhmämme käytöön.

Pyhän Nikolaoksen skiitta ottaa "mereltä" tulijat vastaan ja sinne ainakin ennen on jätetty "pyhäähenkeä" täynnä olevat turistit selviämään. Itse luostari sijaitsee pääsaarella pitkän vuonon päässä.

Tapasimme siellä 90 vuotta vanhan Annan, joka puhui Suomea. Hän oli asunut ikänsä saarella, Neuvostoajankin. Hän oli sairaanhoitaja, siis hoiti sotilaasta munkkiin kaikki. Kaipasi kovin kahvia kun sitä ei kuulemma silloin sieltä saanut. Eipä meilläkään ollut kahvipakettia silloin mukana. Nyt Anna on 105 vuotta, mikäli on joukossa mukana enää!

Kuvat puhukoot puolestaan: www.valamoseura.fi/albumi.htm

almanakka.helsinki.fi/nimipa...ll1996.pdf

Opastettu Valamon "retki"

Vieras    07.08.2009    Valamon nähtävyydet    Valamo

Opastus on hyvä ja mielenkiintoinen. Naiset sekä myös tyttölapset varatkaa mukaan hame ja huivi kirkkoa varten jos ette halua käyttää lainavaatteita = kietaisuhame ja huivi. Mukavat kengät jalkaan ja pukeutuminen sään mukaan. Kävelymatka on rasittava ja vaativa, huonokuntoisen ei ehkä kannata osallistua. Varaa mukaan juotavaa, taukoja ei pahemmin ole ja ruokailukin on nopeata toimintaa (20 min) ja retki jatkuu. Lepäämispaikkoja eikä muitakaan taukopaikkoja ole kuin yksi kahvila. Valokuvata saa kaikissa muissa paikoissa paitsi niissä joissa se erikseen mainitaan (opas kertoo nämä paikat). Saarella löytyy matkamuistoja myyviä kojuja sekä myymälä lisäksi. Jos lähdet Valamoon Sortavalasta niin matka kestää vesibussilla noin 45 min. Paikka on todella tutustumisen arvoinen ja mieleenpainuva.

Oletko vieraillut Valamossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.