Matkakokemukset - Muita vinkkejä Tilosista

Hotelli Eristos Beach

Vieras    22.06.2012    Tilosin muita vinkkejä    Tilos

Todella rauhallinen perheen pitämä hotelli n 6 km päässä Livadiasta. Isot, valoisat ja siistit huoneet. Päärakennuksen edustalla isohko allas.

Henkilökunta kertakaikkisen avulias ja ystävällinen, tosin puhuivat vain Saksaa ja Kreikkaa!

Hotellin ravintolan tarjoama ruoka ei todellakaan ole kasvissyöjän -saati kalansyöjän- paratiisi. Ruoat ovat kovasti saksalaisvaikutteisia. Ranskalaisia, panerointia, uppopaistoa...

Ruokien hinta 3-8 euroa annos.

Huomioitavaa, saarelta saa savukkeita vain Livadiasta yhdestä paikasta. Myyjä ei ole aina paikalla joten kannattaa varautua tähän tilanteeseen.

Saarella on vain yksi taksi sekä yksi vuokrattava skootteri.

Koska saarella ei ole valosaastetta, öinen tähtitaivas on jotain aivan uskomatonta.

Enpä lähtisi lapsien kanssa kyseiseen paikkaan, sillä aktiviteettejä ei ole.

Rauhallinen saari Rodoksen tuntumassa

Vieras    04.11.2011    Tilosin muita vinkkejä    Tilos

Olimme kaksi viikkoa Tiloksella elokuun loppupuolella. Matka sinne hoitui Rodoksen satamasta katamaraanilautalla ja kesti vajaat kaksi tuntia. Asuimme Livadiassa hotelli Irinissä, jota voi suositella. Tilos on hyvin rauhallinen ja ehdottomasti ei mikään menomesta. Tavernoissa, joita on parikymmentä, ei ole sisäänheittäjiä eikä kaduilla matkamuistomyymälöitä. Meihin suhtauduttiin hyväntahtoisesti ja ystävällisesti. Saarella on yksi pankkiautomaatti, Livadiassa, ja sillä on oma vara-aggregaattinsa sähkökatkojen varalta. Uimarannat Livadian rantaa ja Eristosia lukuunottamatta ovat pieniä poukamia eri puolilla saarta, eivät hiekkarantoja vaan pyöreitten mukulakivien peitossa ja useimmat vaikeakulkuisten vuohipolkujen päässä. Pelkillä sandaaleilla ei oikein pärjää ja polun löytäminen on välillä haasteellista, mutta palkitsevaa. Vaelluskartasta on hyötyä ja sellainen kannattaa ostaa paikallisesta mini-marketista. Rantareissulle kannattaa ottaa mukaan runsaasti vettä ja evästä, koska rantabaarit loistavat poissaolollaan, ja ehdottomasti hellehattu, ainakin meidän matkallamme lämpöä piisasi. Vesi on hyvin kirkasta ja vuoret karun kauniita.

Matkailijat ovat kyllä löytäneet Tiloksen, pienessä Livadian satamassa vaihtuivat purjeveneet tiheästi, mutta edelleen saarella lienee enemmän vuohia kuin turisteja. Vuohi esiintyi myös ruokalistalla kalojen ja perinteisten kreikkalaisten ruokien kanssa. Kaikki maistui hyvältä eikä hinta huimannut. Vakaa aikomus on palata Tilokselle parin vuoden kuluttua.

Oletko vieraillut Tilosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.