Matkakokemukset - Muita vinkkejä Teneriffasta: Sivu 2

Yleistä asiaa puertosta

Vieras    29.12.2009    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Aivan ihana paikka.Todella vehreätä ja vihreää.Teimme matkan 4-11.12.2009.Ilmat olivat lämpimät. Keskilämpötila oli noin 25 astetta.Meidän onneksemme ei satanut kertaakaan vaikka pari pilvistä päivää osuikin.Puerton vehreyden taustalla kun on sadepäivät mitä talvi aikaan on ilmeisesti jonkin verran. Ilma oli puhdasta ja helppoa hengittää. Kadut siistit ja puhtaat.Taisivat ne pestä päivittäin.Nuoria matkailijoita oli vähän ja discoissa oli hiljaista.Mutta joulukuu onkin turistien osalta melko hiljaista aikaa.Kaupoissa ja kojuilla sai kierrellä rauhassa. Kauppiaat eivät tuputtaneet väkisin.Edullinen maa niin ruoan kuin juomienkin suhteen.Etenkin kaupoista ostettaessa.Ranta hiekka oli rumannäköistä eli mustaa mutta pehmeätä ja ihanan lämpöistä kun aurinko siihen osui.Aallot olivat korkeita joten ei ihan pienille lapsille sopiva uimapaikka.Suosittelen ihmisille jotka arvostavat siistiä ja puhdasta ympäristöä,ystävällisiä paikallisia ihmisiä ja luonnon kaunista ympäristöä.

koko kaupunki

Vieras    06.11.2009    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Yksi maailman ihanimmista paikoista,tänne tekee mieli aina palata....en tiedä mistä johtuu,mutta näin se vaan on......

Yleisiä kokemuksia Teneriffalta

Pasaatituuli    17.10.2009    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Saari on miellyttävän monipuolinen ja siten tarjoaa monenlaista tekemistä olit sitten puhdas auringonpalvoja tai kokenut jalkapatikoija tai siitä väliltä. Eteläosat ovat pääosin kuivia ja kuumia ja siten aurinkoa etsivän toivepaikkoja, kun taas pohjoispuolella saarta on huomattavasti vehreämpää. Se on johtanut, että suuri osa saaren maataloudesta on keskittynyt sinne, mutta tässä yhteydessä ei pidä ajatella että sieltä ei löytyisi auringonottoon soveltuvia paikkoja lainkaan. Vaikka keskimäärin laskien eteläosissa saarta on jonkun verran enemmän aurinkoisia päiviä kuin pohjoisessa niin kyllä mm. Puerto de la Cruzissakin saa ihonsa hyvinkin punaiseksi niin halutessaan. Pohjoisosista saarta löytyy suurin osa vaelluspoluista.

Saaren keskustassa sijaitseva Teiden tulivuori on ihan oma juttunsa. Maisema vuorta ympäröivällä ylängöllä on kuumaisemaa muistuttavaa punertavaa kivimaisemaa, jossa on kuitenkin ihan oma kasvi- ja eläinkuntansa. Itse vuorelle pääsee köysirataa pitkin 3550 metrin korkeuteen. Sitä korkeammalle haluavien pitää hankkia ennakkoon lupa puistohallinnon toimistosta saaren pääkaupungista Santa Cruzista.

Henkilökohtaisesti arvostan Teneriffan pohjoispuolta enemmän sieltä löytyvän aidon paikallisen elämän ja kulttuurin vuoksi. Voin suositella kokemuksesta ajankohtaa vuodenvaihteen ympärillä, sillä sekä uusi vuosi että loppiainen näkyvät katukuvassa erityisesti - etenkin loppiainen, joka on paikallinen "joulu". Se tietää 5.1. illan Itämaan tietäjien kulkueita, joita järjestetään eri puolilla saarta. Eräissä paikoissa vuoristoa nämä "tietäjät" saapuvat aidoilla kameleilla kun taas Puerto de la Cruzissa ajokkina ovat traktorien vetämät mahtavasti koristellut kärryt. Siinä ohessa näkee paikallisia torvisoittobändejä, erilaisia urheilu- ja lasten ryhmiä sekä yleensäkin kaikkea paraatiin ja karnevaaliin liittyvää. Illan päättää yleensä upea ilotulitus.

aurinko

loma    24.03.2009    Los Gigantesin muita vinkkejä    Los Gigantes

Olimme maaliskuussa-09 los giganteksessa ja oltiin kaikin puolin tyytyväisiä sekä hotelliin että paikkaan.Huone siivottiin joka päivä ja ruokaa oli yllin kyllin.Meidän aikana ei ollut minkäänlaista häiriötä ja yöt olivat rauhallisia.Ihmiset olivat ystävällisiä ja kelitkin olivat hyvät.aurinko paistoi joka päivä ja lämmintä +22C!

Lastenrattailla olisi aika hankalaa liikkua siellä koska oli korkeita mäkiä ja portaita.jylhät maisemat.Suosittelemme sellaisille jotka haluavat rauhallista lomaa ja lapsiperheille.All inclusive vaihtoehdon kannattaa ehdottomasti ottaa koska silloin ei tarvitse huolehtia ruokilusta mitenkään muuten kun mennä valmiiseen pöytään.Jos rantaelämää haluaa viettää niin ei ole välttämättä paras paikka.ei ollut kuin 3 rantaa ja pieniä ja ei voinut ainakaan lapset meressä uida kovan merenkäynnin takia.

Vuokra-auto

Olisimme vuokranneet auton 7.2 lauantaiksi. Aurinkomatkojen esitteessä sanottiin, että heidän kauttaaan auto toimitetaan hotellille, mutta näin ei ollutkaan vaan se olisi pitänyt itse hakea vuokraamosta kilometrin päästä, joten jätimme auton vuokraamatta.

Hyvää ruokaa ja hotelleja Teneriffalla

sailku    08.02.2009    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Hotellimme oli ensimmäiselllä matkalla Blue star Oasis Americasin ja Los Cristanoksen rajalla ja toisella matkalla Blue Village Parque Cristóbal, joka sijaitsee Playa se las Americasissa /Avda. Rafael Puig 7, Playa de las Américas. Sen lähistöllä on kolmen hyvä ravintolan rypäs, joista yhdessä saa hyvää espanjalaista ruokaa ja kahdessa muussa italialaista ruokaa. Paras oli Mama Rosa, joka on tunnettu ravintola, jossa saa sekä Italialaisia ja kansainvälisiä ruokia.

Huoneistohotelli Colónin lähellä Avenida de Penetraciónilla. Myös palvelu on hyvää vaikka liikkuu lasten kanssa. Myös hotellit olivat hyviä, Parquoe Cristobalin sijainti oli erinomainen ja keskeisellä paikalla Americasissa. Oasis oli kaukana keskustasta, mutta hotellin palvelu oli sitäkin parempi. Sieltä oli bussikuljetus keskustaan monta kertaa päivässä. Mukava kokemus oli Los Cristianosin "kylä" kapeinen katuineen

Myös lämmintä mukaan!

Kannattaa näin "talvikaudella" ottaa myös muutakin kun lyhyttä vaatetta reissuun. Meillä kävi niin että jouduttiin ostaan paikan päältä lämmintä vaatetta. Jotenkin ne vaan jäi siinä kun matkalaukkuja pakattiin. Oltiinko sitten vähä pettyneitä reissun lämpötiloihin vai mistä lie johtu palelut. Mutta oli humattavasti mukavampi istua päivää/iltaa ulkoilmaravintoloissa kun sai ensimmäisen illan jälkeen tarpeeks vaatetta päälle.

Teneriffa

Las Vegas hotelli on ihan hyvä.

Hotelli Ocean Palace

Rauhallinen, tasokas ja miellyttävä hotelli. Isot huoneet ja uima-altaat. Ei häiriköintiä eikä ylimääräistä meteliä öisin. Ainakaan siinä osaa hotellia missä me olimme. Henkilökunta ystävällistä.

Hyvää ruokaa ja kävelymatkan päässä rannasta ja Fanaben keskustasta. Suosittelen :)

Coral beach-hotelli

Viihtyisä huoneistohotelli hyvällä paikalla jos ei halua ihan ydinkeskustassa majailla. Ihmettelen ettei ole saanut sen enempää pisteitä Tjäreborgin asiakkailta. Ainoa mistä voi moittia on suihkut ja niiden toimivuus. Se oli kuitenkin kaiken kaikkiaan pikkuseikka. Suihkussahan tuli vaan kävästyä hyvin nopeasti kerran päivässä :)

Yleensä mainostetaan hotellien aamiaista aika vaatimattomaksi mutta täällä se oli todella runsaanlainen. Omasta seurueesta suurin osa on todella nirsoja ruuan suhteen ja jopa hekin kehuivat että kaikkee löytyi. Sama koski myös hotellin illallista. Oli sorttia laatua. Kielitaitoa näillä hotellin henkilökunnalla ei pahemmin ollut mutta se teki kaikesta sitäkin hauskempaa :) Meillä ainakin kun mitään ikävyyksiä ei sattunut matkalla ja kaikki asiat saimme selvitetyiksi.

Puerto De la Cruz ja Tsekki

Vietimme mukavan parivikkoisen viime keväänä Puerto De La Cruzissa. Hotelimme oli Masaru, joka oli tosi positiivien yllätys. Anatain hotelille **** 4 tähteä vaikka Tjareborgin luokitus oli ***+ Kolme plus. Matkastani olen kirjoittanut matkekertomuksen "Seijasiskon Neuleblogiini" r

r

seijasisko.vuodatus.net/blog...18.3.2008r

r

Viime kesän Tsekin matkamme oli aivan huippureissu ja siitä voi lukea myös blogistani:

r

seijasisko.vuodatus.net/blog...+7%2F2008r

r

r

r

ilmastosta

Vieras    19.12.2008    Los Gigantesin muita vinkkejä    Los Gigantes

jos menee marraskuussa,kannattaa varutua pilviin,aurinko paistoi vain yhtenä päivänä..muutoin jyihät maisemat ja tosi rauhallinen paikka,uida vaan ei voinut meressä kovan tuulen takia,kannattaa kiertää saarta,puerto de la cruz kylmä paikka ja saaren pääkaupunki ei todellakaan mikään turistipaikka...play de las americanos taas turistirysä...vanhat brittirouvat kovia juomaan....

Huoneistohotelli Atlantida

Sijaitsee Teneriffalla, Los Cristianosin pienessä merenrantakaupungissa.

Sopii erittäin hyvin lapsiperheille, seurueille ja eläkeläisille. Hotellissa on kolme uima-allasta, joista yksi on lämmitetty. On myös ravintola ja baari sekä monenlaista aktiviteettia; mm. minigolf, jalkapallo, tennis, koripallo, biljardi, jne.

Yleistä Puerto de la Cruzista

Jos haluaa nähdä enemmän "aitoa" kanarialaista tunnelmaa ja ihmisiä, niin kannattaa valita tämä paikka. Ei ole niinkään turistirysä, kuten Playa de las Americas. Myös vehreydestä ja kukista pitävälle on oiva paikka.

Rannat ovat tummaa hiekkaa. Aina ei pääse suoraan mereen uimaan isojen aaltojen vuoksi. On toki tyynempiäkin hetkiä jolloin sekin onnistuu. Takuuvarma onkin sitten merivesialtaat, joita on useampi ja vähän eri kokoisia. Isoimman vieressä on paikka, jossa saa juotavaa ja pientä purtavaakin. Mekin ostimme sieltä erittäin hyvät täytetyt voileivät.

Muistaakseni ainakin syksyllä -06 jolloin Teneriffalla olimme, niin merivesialtaille pääsy maksoi 5 € / henkilö. Siellä sai olla niin kauan kuin halusi, mutta välillä ei saanut poistua tai sitten piti maksaa uudestaan. Varjot ja patjat aurinkotuoleille maksoivat erikseen. Niiden hintaa en muista.

Jos haluaa kierrellä saarta eikä halua vuokrata autoa, niin bussilla pääsee aika hyvin vähän joka puolelle ja vielä melko useinkin.

Lopuksi voisin ehdottomasti suositella villikania syötäväksi. Oli suorastaan suussa sulavaa Rustico -nimisessä ravintolassa, joka oli San Telmon alueella rannassa ja kadun alapuolella. Ja kuka tykkää drinkeistä, niin suosittelen caipirinhaa, joka on todella raikas. Siihen menee cachacaa eli sokeriruokoviinaa, sitten murskattua limeä, sokeria ja jäämurskaa.

Loro Parquesta sen verran, että vaikka liput ovat melko kalliit, niin suosittelen silti. Oli kyllä mielestäni hintansa väärtti ja aikaa siellä sai kulumaan ihan kiitettävästi. Hyvät jalkineet on hyvä olla ettei jalat väsy. Varsinkin kun me jouduimme jonottamaan aika kauan ennenkuin pääsimme juurikaan eteenpäin.

Tässä vielä muutamia linkkejä:

www.loroparque.com/

(Loro Parquen sivut)

www.aguilasjunglepark.com/la...p?wlang=en

(Jungle parkin sivut, eläinpuisto tämäkin)

www.freebirdone.com/

(Tällä katamaraanilla käytiin bongailemassa valaita ja delfiinejä, suosittelen!)

Hotelli Girasol

Hotelimme oli Girasol ja olimme siihen ihan tyytyväisiä. Huone oli keskitasoa ,ei mikään hieno mutta ei huonokaan. Huoneessa oli keittonurkkaus ja tietenkin jääkaappi joka oli meistä suuri +. Parveke oli kadulle päin ja siihen ei kyllä paistanut aurinko monestikaan, mutta kiipesimme katolle uima-altalle aurinkoa paistattelemaan. Aamupala sisältyi huoneen hintaan ja oli ihan ok. Suosittelen matkailijoille jotka eivät etsi luksusta , vaan tyytyvät ihan tavalliseen majoitukseen.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.