Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Taorminassa

Bella Taormina

Sissel74    20.08.2013    Taorminan nähtävyydet    Taormina

Olimme Taorminassa viikon verran kesäkuun alussa 2013. Sää oli jokaisena päivänä hyvä, vain yhtenä päivänä ripsi hieman vettä. Lämpötilat olivat +23 - +28 C, joten hyvin tarkeni ja ei ollut liian kuuma.

Kaupunki on upealla paikalla, joka puolella oli jotain kaunista nähtävää. Useita upeita näkemisen arvoisia paikkoja, ystävällisiä ihmisiä, hyvää ruokaa ja uskomattoman hyvää jäätelöä! Kävimme tutustumassa kreikkalaiseen teatteriin, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Teatterilta on upeat maisemat Naxoksenlahdelle ja ylhäältä teatterin takaa Joonianmerelle ja hyvällä säällä voit nähdä Calabrian (Manner Italia) siintävän horisontissa. Käydessämme teatterilla, siellä oli meneillään filmifestivaalien rakennushommat.

Toinen paikka missä kannattaa ehdottomasti käydä on kaupungin puutarha Parco Duca di Cesarò/Giardino Pubblico. Puutarhassa on upeita istutuksia ja henkeäsalpaavat maisemat Naxoksenlahdelle. Siellä oli suorastaan humalluttavan ihana istuskella ja kuunnella lintujen ääniä ja tuulen suhinaa puissa, silmänruokaa puistossa oli yllinkyllin, Bougainvilleaa erityisesti! Me kävimme puistossa kahdesti, niin upea paikka se oli. Puisto on ilmainen nimensä mukaan.

Yhtenä aamuna otimme mukaan vesipulloja ja jalkaan laitoimme lenkkikengät ja lähdimme kiipeämään ylös Castelmolaan porrasreittiä hotellimme (Splendid) läheltä. Kiipeäminen oli kyllä todella hikistä ja tuntui, että emme koskaan pääse tai jaksa perille, sen verran rankkaa ja jyrkkää kiipeämistä se oli. Eli ei kannata lähteä porrasreitille, jos on huonokuntoinen! Ylhäällä vastassa oli upea keskiaikainen kylä ja sokkeloiset ja kapeat kujat. Valitettavasti linna oli remontissa ja sinne ei päässyt. Vietimme muutaman tunnin ylhäällä ja kävelimme samaa porrasreittiä takaisin alas Taorminaan. Tämäkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.

Osallistuimme matkanjärjestäjän mukana päivän retkelle Etnalle ja mehiläistarhalle Etnan juurella sijaitsevaan Zafferena-Etnean kylässä. Pienellä bussilla huristelimme Taorminasta Etnalle. Etna on näkemisen arvoinen paikka, varatkaa lämmintä vaatetta päälle ja tukevat kengät jalkaan. Ylhäällä Etnalla tuulee todella viileästi. Odotin enemmän Etnan reissusta, toki käynti siellä oli mieleenpainuva, mutta itselleni jäi sellainen maku suuhun, että paikka oli vain yksi turistirysä, jossa hinnat oli kirjaimellisesti pilvissä. Mehiläistarhalla oli myytävänä paikallisia herkkuja: hunajaa, oliiviöljyjä, viinejä yms. Ja tokihan sieltä ostimme monenlaista herkkua kotiintuotavaksi!

Parina päivänä kävimme alhaalla merenrannassa. Ensin tutustuimme Isola Bellan rantaan, joka on isoa kiveä. Emme vuokranneet aurinkotuoleja vaan makoilimme kivikolla pyyhkeinemme. Kävimme myös kahlaamassa itse saareen, johon olisi päässyt tutustumaan pientä maksua vastaan, mutta emme menneet, koska taitelijan rakennuttama villa oli suljettu, joten vain saarta pääsi kiertämään pääsymaksua vastaan. Saarihan on Unescon suojelukohde. Isola Bellan rantaan menimme ylhäältä Taorminasta kätevästi Funivia köysiratahissillä (muutaman euron maksu suuntaansa) ja samoin palasimme samaisella hissillä ylös. Via Pirandellolta kulkee köysirata merenrannassa sijaitsevaan Mazzaroon, josta on pieni kävelymatka Mazzaron rantaan sekä Isola Bellalle. Toisena rantapäivänä kävelimme porrasreittiä alas Mazzaroon, jossa vuokrasimme aurinkopedit ja nautimme kuumasta auringonpaisteesta, isoista aalloista ja hyvästä pienestä lounaasta eräässä rannan kahviloista. Merivesi oli todella kylmää kesäkuun alussa, mutta uskalsimme heittää talviturkit isoihin aaltoihin.

Itse Taorminan keskusta sijaitsee kävelykatu Corso Umberton varrella. Kadun varrella on upeita merkkiliikkeitä, joissa on korkeat hinnat. Sivukujilta löytyy huokeampihintaisia liikkeitä ja kerran viikossa on markkinat, joista voi ostaa edullisesti esim. vaatteita. Piazza Aprile aukio on Corso Umberton sydän. Aukiolta avautuu upeat maisemat alas Naxoksenlahdelle, Etnalle sekä ylös Monte tauro vuorelle. Kävelykatu täyttyy iltaisin turisteista ja paikallisista ihmisistä ja kaikki vain kävelevät ja oleskelevat siellä. Kävelykadun varrella on lukemattomia liikkeitä, ravintoloita, jäätelöbaareja ja monenlaista nähtävää. Kaupunki on todella näkemisen arvoinen, joka paikassa on siistiä ja Taormina on todella rauhallinen kaupunki.

Viikko vierähti todella nopeaan nautiskellen upeista ilmoista, maisemista, kauniista ja ystävällisistä ihmisistä, maailman parhaista jäätelöistä, herkullisista ruuista. Menetimme kyllä sydämemme Sisilialle ja varmasti tulemme matkustamaan sinne uudestaan. Sisiliaahan sanotaan Välimeren kelluvaksi kukkapurkiksi ja tuo kesäkuun alku on ehkä paras aika matkustaa Sisiliaan, koska silloin kukkaloisto on parhaimillaan ja ilma ei ole vielä liian kuuma.

Suosittelen Sisiliaa ja Taorminaa matkakohteeksi niille, jotka eivät ehkä etsi perinteisiä aurinko/rantalomakohteita. Näkemistä ja kokemista riittää. Paikalliset osaavat englantia, mutta minä pärjäsin vallan mainiosti muutaman vuoden italian opinnoilla. Taormina on jet-set kohde, hintataso on Suomen luokkaa, mutta edullisiakin ja hyviä vaihtoehtoja löytyy ostosten ja ruokien saralta, kunhan vain vähän poikkeaa kävelykadulta sivukujille. Matkalaukkuihimme hamstrasimme esim. paikallisia viinejä (manteliviiniä), marinoituja valkosipulinkynsiä, kuivattuja valkosipuleita sekä maustettuja oliiviöljyjä, kuivattuja chilejä (peperoncino), hunajaa, vaatteita, kenkiä yms yms. Mutta se ainut mitä todella olisin halunnut tuoda mukana, sitä ei voinut Suomeen asti tuoda nimittäin maailmanparas jäätelö!

Muistoja Taorminan matkalta

Irene    27.08.2010    Taorminan nähtävyydet    Taormina

Olimme vuonna 2007 heinäkuun toisen viikon lomalla Taorminassa, johon rakastui ensi silmäyksellä. Mielettömät korkeuserot, talojen arkkitehtuuri, ihana hotellimme Vello D´oro, Välimeri, aurinko ja runsas luonto sypressipuineen ovat jotain, joka teki syvän vaikutuksen. Taormina on nähtävyys!

Ensimmäiset päivät kuluivat Taorminan kaupunkia tutkiessa ja ihmetellessä sen kauneutta. Sisialaiset kerääntyivät kävelykadulle iltaisin syömään ja viettämään aikaa yhdessä perheiden kanssa.

Joka ilta siellä soi tunnelmallinen live-musiikki aukiolla ja turistit nauttivat olostaan. Ruoka ja viinit maistuivat hyvältä.

Julio Iglesiaksen konsertti oli amfiteatterissa, mutta emme onnistuneet saamaan lippuja.

Muutaman päivän päästä uteliaisuus veti lähikylään, Castelmolaan Taorminan yläpuolelle. Oli ainutlaatuista kavuta sinne polkuja pitkin ja tulla alas toista yhtä mielenkiintoista reittiä.

Pistäydyimme matkan varrella vuoren rinteellä olevaan pieneen kappeliin, jonka ikivanhat, kauniit seinämaalaukset oli kaivettu esiin. Seesteinen hiljaisuus täytti kappelin, samoin tervetullut viileys.

Onneksi oli isot pullot vettä mukana.

Maisemat olivat Castelmolan kylästä silmiä hiveleviä. Pikkuruisessa kylässä on museo, pikkukauppoja, kahviloita, todella kapeita kujia ja erikoisuutena haukkaesityksiä.

Suurimman huomion veivät kuitenkin maisemat Välimerelle, joka kiilsi kuin hopea.

Matkakuvista löytyy paljon ottamiamme kuvia.

Seuraavana päivänä kävelimme korkealta Taorminan kukkulalta alas Naxokseen, jossa uimme ja söimme. Kiertävät markkinat osuivat olemaan siellä ja teimme edullisia vaateostoksia.

Taormina sijaitsee kukkuloiden keskellä ja ja kaupunkia on ylhäällä ja alhaalla.

Menimme hotellista gondolihissillä suoraan uimarannalle. Sieltä matka jatkui vähän matkan päässä olevaan Isola Bella -saareen, joka on Unicefin maailmanperintökohde ja jonka ranta on paikallisten suosittu vapaa-ajan viettopaikka. Peremmälle saareen on pääsy kielletty.

Ranta-alueet olivat kauniita ja viihtyisiä. Ravintoloiden ulkoterassit koristeltu upeilla kukkaistutuksilla. Joimme eräässä ravintolassa elämämme kalleimmat oluet!

Rannoilla oli mahdollisuus päästä veneellä merikierrokselle.

Teimme eräänä päivänä omatoimibussiretken Messinan kaupunkiin ja näimme matkalla Sisilian itärannikon ja sen pienet kylät.

Osallistuimme kansainväliselle retkelle Pohjois-Sisiliaan. Näimme hotellin seinällä ilmoituksen retkestä ja kyllä kannatti!

Monrealen, Palermon ja Cefalun käynneistä olen kirjoittanut erilliset matkakertomukset.

Hintataso Sisiliassa oli sama kuin Suomessa.

Ostimme uniikin posliiniesineen antiikkikaupasta muistoksi tältä matkalta.

Pasta ja pizzat olivat erinomaisia. Sisialaiset olivat ystävällisiä, omanarvontuntevia ja kauniita.

Ilma oli koko viikon kuin unelma!

Kävelimme viikon aikana kymmeniä kilometrejä jyrkkiä teitä, joten kunto parani huikeasti.

Vielä koittaa päivä, jolloin menemme uudelleen Taorminaan!

Suosittelemme!

kuin kaunis maalaus

carina    01.05.2008    Taorminan nähtävyydet    Taormina

Taormina on hyvin kaunis paikka puutarhoineen ja rakennuksineen. Kreikkalaiselta teatterilta sanotaan olevan maailman kauneimmat näköalat alas meren lahdelle.

Oletko vieraillut Taorminassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.