Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Plataniaksen matkakokemukset ja vinkit

Ihana paikka

Vieras    16.06.2017    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2017 | Hotelli: Hotel Evropi

Ihanan tunnelmallinen pieni paikka! Kaikki tarpeellinen löytyi, hyvä palvelu, siivoojat ja henkilökunta todella mukavia. Aamupala oli todella hyvä ja ruoat mitä allasbaarista sai muutenkin todella maittavia. Ei mitään pahaa sanottavaa..meidän huoneeseen ei edes kukon laulu kuulunut mistä monet sanoivat:) kissatkaan ei häirinneet..ainoa kissa joka pihalla pyöri oli "hotellin oma" vanha kissa (kuulema yli 15v) ja ei häirinnyt ketään:) mielellään lähdetään uudestaan

Arvosana hotellille:

E.V. tours autoliike huojaa ihmisiä systemaattisesti

Vieras    19.07.2016    Plataniaksen vaarat ja ongelmat    Platanias

Vuokrasimme autoliikkestä 8 hengen tila fiatin mikä oli noin 20 vuotta vanha. Otin autosta ulkopuolelta noin 10 kuvaa ja täytin paperin mihin kirjoitetaan kaikki naarmut ja klommot. Sisätä emme katsoneet mitään koska auto näytti perus siistiltä.

Kun palautimme auton, niin liikkeennomista väitti että olimme rikottaneet vaihdekepin vaikka se oli jo rikki. Hän oli todella törkeä ja kiroili meille.

Hän veloitti luottokortiltamme 80 euroa vaikka se ei sopinut meille.

Tapasimme myös apollo matkojen työntekijän joka kirjasi asian, mutta ei sanojensa mukaan voinut tehdä mitään, sanoi vain että menkää tekemään raportti poliisiasemalle. Olemme matkustaneet ja vuokranneet autoja useiden vuosien ajan eikä ikinä ole vastaavaa tullut vastaan.

Oikein mukava hotelli

Vieras    30.06.2016    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2016 | Hotelli: Hotel Evropi

Kiva, siisti hotelli. Siistit huoneet. Meillä oli kaksi huoneistoa yhdistettynä todella iso lukaali. Mukava allasalue. Illalla saattaa häiritä mopojen äänet, koirien haukunta, jne. Aamulla naapurissa asuvat kukko herättää.. :)

Arvosana hotellille:

huoneistohotelli

Vieras    14.06.2016    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2016 | Hotelli: Marika Suites

Vanhan puolen hotellihuone oli todella kauhea! Terassin edessä kävelypolku, josta näki sisään, verhot kiinni koko ajan. Vuotava vessan poistoputki, jätevesi vuoti suihkun viereen. Varustetaso surkea, pari lusikkaa, haarukkaa ruoan valmistamiseen. Valitimme vuodosta, siisteydestä ja varustetasosta oppaan kautta. Vuoto korjattiin. Henkilökunnan ja oppaidenkin (Finnmatkat) käytös muuttui pilkalliseksi, jopa hyökkääväksi, kun halusimme desinfiointia. Siinä vaiheessa olimme jo vatsataudissa. Hotellilta ei mitään hyvitystä, matkatoimistolta pyytämättä reklamaation jälkeen säälittävä 50 euron lahjakortti. Matkustamme pari kertaa vuodessa, lähinnä Euroopassa, mutta tämä Finnmatkojen matka jäi viimeiseksi.

Arvosana hotellille:

Lomakylän tunnelmia

Vieras    19.05.2016    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2016 | Hotelli: Porto Platanias Beach Resort & Spa

Etsimme helppoa lomanviettoa ja valinta kohdistui isoon hotelliin "kaikilla herkuilla". Toipilaskuntoisena toivoin liikkumiseen sujuvia ratkaisuja, majoitus myös tämä huomioiden. Toiveeksi se jäikin. Ensin ohjattiin huoneeseen, josta ei löytynyt tilattua pienoiskeittiötä. Asia kyllä järjestyi ok-kuntoon ripeästi. Alueen sokkeloisuus ja opasteiden puute oli puheenaiheena lähes jokaisen kanssa. Reitit ulos, hissiin, käytävään ulos, luiskaan, pihan läpi... Kreikkalaista ystävällisyyttä ei löytynyt, asiallista kohtelua ja "virkahymyä" kyllä. Aamiainen ja ruokailut jättivät toivomisen varaa. Tarkka kirjanpito ovella, "hovimestari" saatteli pöytään, sitten se alkoi :sekalainen juoksentelu itsepalvelulla ruokaa hakemassa... Kulku joka suunnasta: kaksi hissiä sisään- ja uloskäynti, portaat ylös ja alas, ravintolasaliin ja -salista, ruokien hakuun ja takaisin..tila n. 10 neliötä. Huh, varo lapsia, anna tilaa vanhukselle, kainalon alta juoksee muksu äitiä kohti.. "Helppoa ja rauhallista ruokahetkeä" jäi kaipaamaan.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen hotelli

Vieras    29.03.2015    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Hotel Evropi

Olimme ensimmäistä kertaa Kreetalla ja saari kyllä iski suoraan sydämeen..

Meillä oli äkkilähtö ja valitsimme Plataniaksen ja Hotelli Evropin.

Hotelli oli pieni ,kodikas,siisti ja isäntäväki :isä,äiti ja pojat vaimoineen aivan superia...Super market oli tien toisella puolella ja siitä iso +,sekä lyhyt matka rannalle ja keskustaan.Evropissa on myös pieni uima-allas siisti ja puhdas...

Söin heidän baarissa maailman parhaan pizzan ja muukin ruoka oli tosi hyvää..Aamupalan laitoimme itse,koska huoneessa oli siihen tarvittavat välineistöt..Myös tytöt,jotka huolehtivat siivouksesta olivat mukavia ja hoitivat työnsä huolellisesti..Ikävä jäi ja taatusti,kun taas pääsen matkalle,niin valitsen kyseisen paikan ja Evropin...

Arvosana hotellille:

Atlantica Caldera Bay hotelli

Vieras    03.11.2014    Plataniaksen nähtävyydet    Platanias

Sijaitsee aivan meren rannalla. Meidän huoneemme oli kahdessa kerroksessa jossa oli kaksi parveketta sekä oma uima-allas hotelli altaan lisäksi. Olimme lokakuun puolenvälin aikaan ja altaan vesi tuntui kylmältä mutta merivesi oli lämpöisempää. Ilman lämpötila oli joka päivä yli 20 asteen. Ruokapaikat oli kaikki ihan ok, Stamna etenkin jäi mieleen, hyväntuulisen omistajan takia.

Jos jotain negatiivista sanoisi niin ne oli kulkukoirat kaduilla. Satuimme näkemään kun yksi paikallinen pappa ajoi skootterilla suoraan päin koiraa joka yllättäen läksi ylittämään tietä. Mies kaatui ja nousi ylös, eikä hänelle käynyt mitään vakavaa, mutta koira lähti ulvoen johonkin pelästyneenä.

Haniassakin tuli paikallis bussilla käytyä. Sieltä löysimme liikkeen joka painatti kuvia paitoihin. Siellä oli valmiita kuvia kansioissa ja jos niistä ei löytynyt niin netistä selasimme kuvia ja tekstejä, josta paidan kuva saatiin tehtyä. Hinta oli n. 10 €. Hanian ja Plataniaksen kaupunkien välissä oli isompi kauppa nimeltään Jumbo. Sieltä löytyi kaikkea kotiin, pesuaineista, leluihin yms.

Ravintola Sokrates

Vieras    23.06.2014    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Ravintola Sokrates sijaitsee yläkylään johtavan tien varrella, heti suuren, keskellä tietä kasvavan suuren oliivipuun jälkeen, tien vasemmalla puolella.

Ravintolan ilmapiiri on miellyttävä, henkilökunta on ystävällistä ja terassilta on kauniit maisemat. Ravintolalla on yksittäisannosten lisäksi valmiita 'settejä', joihin kuuluu ouzo, kreikkalainen salaatti, leipä, pääruoka sekä puna/valkoviiniä valinnan mukaan.

Ravintola kuuluu vakiokohteisiimme Plataniaksessa.

Pieni, idyllinen hotelli Maria Suites

Vieras    23.06.2014    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Maria Suites

Pienen matkaa Plataniaksen pääaukiolta ns. yläkylään johtavan tien varrella sijaitsee idyllinen hotelli Maria Suites. Olemme vierailleet siellä nyt 3 kertaa ja aiomme vierailla jatkossakin. Hotellin hyviä puolia ovat kaunis allasalue, hyvä sijainti yläkylään johtavan tien varrella, ystävällinen omistajarouva, kohtuullinen hinta sekä kauniit maisemat (ainakin ylimmistä huoneistoista näkyy merella). Ravintolaa/baaria hotellissa ei ole, mutta lähistöllä on useita ravintoloita, eikä matkaa pääkadun baareihin ja ravintoloihin ole kuin 200-300 m.

Huoneistoja voi varata suoraan mariasuites.gr tai booking.com -sivuston kautta. Hotellilla on monia vakioasiakkaita, jotka tulevat vuosi vuoden jälkeen uudestaan.

Arvosana hotellille:

Ravintola Sunset

Vieras    23.06.2014    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Jos haluat syödä hyvää kreikkalaista ruokaa ja nauttia kauniista maisemista yli Plataniaksen kylän, kannattaa ehdottomasti kokeilla ravintola Sunsetiä.

Se sijaitsee matkalla 'yläkylään' eli lähdetään nousemaan yläkylään vievää tietä, mennään pienen matkaa ohi vanhan, keskellä tietä kasvavan oliivipuun, kunnes saavutaan pienen, kioskin kokoisen kaupan kohdalle (tien vasemmalla puolella). Minikaupan kohdalta lähtee kapea tie/kuja kohti Ravintola Sunsetiä ja siinä on myös kyltti Restaurant Sunset 80 m.

Olemme käyneet useita kertoja Plataniaksessa ja vasta nyt löysimme tämän mukavan ja kauniilla paikalla sijaitsevan perheravintola Sunsetin. Ehkä se on jäänyt huomiotta, koska se sijaitsee hieman sivussa eikä sillä ainakaan nyt kesäkuussa ollut sisäänheittäjää.

Sen sijaan kuulimme paikalliselta pariskunnalta huonoja kommentteja ravintola Astreasta. Siellä tehdään vahvoja paukkuja ja omankin kokemuksen mukaan yritetään juottaa ihmiset humalaan. Tuodaan pöytään juomia, joita emme edes tilanneet. Liian tyrkyttävä meininki, mutta kuka mistäkin pitää....

Ravintola, merinäköala

Vieras    09.06.2014    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Huikea näköala pöydistä. Ihanan ystävälliset tarjoilijat ja mehukasta kana souvlavia! Nam!

Mieletön kokonaisuus!

Vieras    28.04.2014    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Avra Imperial Beach Resort & Spa

Todella mahtava kokonaisuus! Paljon uima-altaita, todella kattava aamupala, huoneet uusia/uudehkoja ja tilavia, siisti hotelli... Oma uima-allas erityisesti plussaa! Ainoa miinus, oli hotellin todella suuri koko!

Arvosana hotellille:

Mukava perhehotelli

dozzy83    05.03.2014    Plataniaksen hotellit    Platanias
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 1998 | Hotelli: Futura Hotel

Huoneistohotelli Futura oli mukava ja rauhallisella paikalla, mukavan iso allas. Huoneistoja oli aika paljon, meidän oma sattui olemaan maan tasalla ja eräänä aamuna heräsimme siihen kun lattialla vettä, oli puutahuri kastellut kukkia oven ulkopuolella ja vedet tulivat asuntoomme sisälle :D muuten ei valittamista. Allasbaarista sai hyvää jäätelöä ja hotellin yhteydessä oli pieni minimarketti, josta viimeisenä päivänä löysimme tarvittavat tuliaiset :)

Arvosana hotellille:

Paras taverna

Vieras    21.09.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tulimme eilen Plataniaksesta. Siellä olemme käynteet jo toistakymmentä kertaa. Tuttu paikka siis.

Testasimme tälläkin reissulla pari entuudestaan meille tuntematonta tavernaa. Yksinkertaisesti voi todeta , että Plataniakasessa ei huonoa ruokapaikkaa olekaan. Mutta ehdoton ykkönen on ASTREA. Sinne pääseen keskusaukion Hanian puoleisesta päästä yläkylään lähtevää katua pitkin. Tätä katua kiivetään ylös, eikä käännytä missään vaiheessa vasemmalle tai oikealle. Matkalla ohitetaan mm. sellainen kiva kohta jossa keskellä katua kasvaa puu. Matkan loppupäässä tie kääntyy melko jyrkästi vasemmalle. Vielä vähän matkaa ja oikealle puolelle jää kirkko.

Tässä vaiheessa ASTREAn pihalla jo varmaan näkyykin Dimitri, joka on paikan "sisäänheittäjä". Dimitri ilahtuu ikihyviksi heti kun kuulee tulijoiden puhuvan suomea! Dimitri on poikkeuksellinen sisäänheittäjä: Ei vänkää väksin ja ymmärtää jos haluatkin jatkaa matkaa. Mutta jos haluat hyvää ruokaa ja käsittämättömän mukavan

henkilökunnan palvelua ja jos vielä haluat tulla tosihyvälle tuulelle niin älä ohita ASTREAA.

Niin. Henkilökunta tulee helposti kilistämään kanssasi ja saattaa itsekin siemaista tilkan Ouzoa. Saattaapa joku henkilökunnasta tulla tarjoamaan koko seureueelle ilmaiseksi ouzot. Varsinkin jos kysyt henkilökunnalta: "What time is it.... Is it ouzotime?"

Esimerkiksi Stifado -lihapata on tosihyvä ja annos reilun kokoinen. Hinantkin ovat kohdallaan.

Ja kaupan päälle saat vielä hukeat näkymät, Astreassa on sellainen ulkoilmaterassi joka näyttää olevan tyhjän päällä. Sieltä avautuu näkymä ohi kylän merelle asti.

Paikan pomo ja omistaja on Jorgos.

Hotelli Caldera Bay ja Plataniaksen parhaat tavernat

Vieras    11.06.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tässä tulee lähes 20 kertaa Kreetalla käyneen ajatuksia: Caldera Bay on verrattain uusi hotelli ja sen sijainti on erinomainen. Se on aivan rannalla ja kuitenkin vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Plataniaksen keskusaukiolta. Hotelli koostuu useista rakennuksista ja alueella on monia uima-altaita. Sopii yhtä hyvin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Aamiainen maksoi 6 euroa ja oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Illallinen seisovasta pöydästä 12 euroa ja oli hintansa arvoinen.

Lähellä on monia hyviä ruokapaikkoja. Parhaat tavernat ovat: Droisia, Mylos, Diogenis, Astrea

Hotellilta pääkatua länteen (oikealle) n. 200 m ja vasemmalla puolen pääkatua on MYLOS. Mylos taitaa olla Plataniaksen kallein ja myös tasokkain taverna. Ruoka on hyvää ja ympäristö erinomainen, sillä taverna on rakennettu vanhan myllyn ympärille. Heti Myloksen jälkeen vasemmalle kääntyy sivukatu. Sivukatua n. 50 m ja oikealla sijaitsee DROISIA. Ehkäpä Plataniaksen paras ruoka, ystävällinen henkilökunta ja tunnelmallinen ympäristö.

Hotellilta itään pääkatua keskusaukiolle asti INKA-marketin vierestä portaat ylös on DIAGENIS - eli vasemmalla puolella katua hotellilta tultaessa. Aivan upea kattoterassi ja näkymä merelle tai toisella puolella tavernaa näkymä pääkadulle. Loistavaa ruokaa, isot annokset ja ehdottomasti edullisinta!

Oikealta puolelta pääkatua eli heti keskusaukion jälkeen lähtee katu vanhaan yläkylään. Kannattaa kiivetä ylös asti vaikka välillä onkin monia sisäänheittäjiä. Kiipeä ihan ylös, oikealle jää kirkko. Siellä kadun päässä on

ASTREA ja luultavasti Dimitri odottaa sinua jo ovella. Hän on aivan ihastuttava velikulta, vähän nuhjuinen mutta niin persoonallinen, ystävällinen ja erittäin fiksulla tavalla tulijoita ASTREAA ohjaava, että on ihan pakko mennä sisään. Etkä tule katumaan. Näkymä sieltä korkealta on huikea!!! Ruoka on hyvää vaikkakin annokset ovat maltillisen kokoisia verrattuna Diogeniksen annoksiin. Mutta henkilökunta on niin loistavaa, että ASTREASSa jokainen varmasti viihtyy. Viimeistään sitten kun Dimitri tai joku muu henkilökunnasta tulee ison Ouzo-pullon kanssa pöytääsi ääreen, kaataa kaikille snapsit ja skoolaa pöytäseurueen kanssa. Olenpa täällä nähnyt sellaisenkin, että tarjoilija hyppäsi pöydälle tarjoilemaan seinän viereiselle asiakkaalle.

Oletko vieraillut Plataniaksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.