Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Los Angelesissa

Lacrosse

Vieras    20.12.2014    Los Angelesin aktiviteetit ja harrastukset    Los Angeles

Lacrosse on joukkuelaji, joka on saanut Kaliforniassa suurta suosiota. Varsinkin, kun jalkapallo on saanut huonoa mainetta 15-vuotiaan pojan kuoltua jalkapallokentalle koulun harjoituksissa ja muutama muukin jalkapalloilija on topeksinyt hakaten vaimojaan jne. (Time-lehdessa oli pitka artikkeli jalkapalloilun aiheuttamista aivovaurioista) . Lacrossessa pelaajilla on mailat, jonka paassa on "basket" ja kumpikin joukkue tietty yrittaa palloa toisen maaliin. Los Angelesin alueella on useita Lacrosse-kerhoja, joihin kuka tahansa voi menna lajia kokeilemaan. Esim. nyt joulun aikaan monet juutalaiset ovat varanneet lacrosse-kenttia kayttoonsa (siis sellaiset, jotka eivat ole aikaisemmin pelanneet). Suosittelen lampimasti liittymaan joukkoon esim. Venice Beachilla, kun kasaavat kokoon lacrosse-teamia ... just for fun !

Kirkko Amerikassa

Oli suhteenne uskontoon ja kirkkoon mika tahansa, Amerikassa reissatessanne kannattaa tutustus paikallisiin kirkkoihin. Kirkon rooli siella kun on niin erilainen kuin taman meidan valtionkirkkomme rooli meidan yhteiskunnassamme.

Gospel-kuorojen esiintymiset ovat upeita !! Lisaksi kirkon piirissa on paljon erilaista toimintaa. Koska kirkko pyrkii korvaamaan myos puuttuvan sosiaaliviraston, kirkot jarjestavat paljon erilaisia myyjaisia, keratakseen rahaa,pystyakseen sitten auttamaan varattomia. Niinpa esim. parhaat pikkuleivat joulupoytaan loytaan yleensa kirkon myyjaisista (suoraan sanoen en muista koskaan syoneeni niin herkullisia ja niin paljon pikkuleipia kuin soin edellisviikolla kirkon pikkuleipia). Myos upeita vaateloytoja tekee kirkon myyjaisista ja vain parilla dollarilla. Yleensa suhteellisen varakkaat ihmiset antavat vahan kaytettyja vaatteitaan kirkon myyjaisiin ja monet vaatteet ovat todella upeita merkkivaatteita ja melkein kuin uusia.

Ihan tavallinen jumalanpalveluskin on kokemus, koska se on niin vapaamuotoinen.

Yleiso saattaa rajahdella nauruun papin kertoessa saarnassaan jotain hauskaa tai kuten nyt Kiitospaivan jumalanpalveluksessa, kun pappi sanoi, etta vain kalkkuna puuttuu, johon vanha, kalpea kanttori nosti katensa ylos ja totesi, etta ei puutu:)

Kirkko on myos yksi paikka, joka voi mahdollisesti auttaa, mikali reissullanne olette jossain pulassa.

Oletko vieraillut Los Angelesissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.