Raliul Clujului

Valitse sopivin hotelli.
kaupunki / hotellin nimi
tulopäivä
lähtöpäivä
huoneita
aikuisia
lapsia
ikä

Kokemuksia tästä hotellista

Terveyskylpylä

onttopohjaoy    14.05.2009    Romanian hotellit    Romania
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 1977 | Hotelli: Raliul Clujului

1970-luvulla matkallani Romanian terveyshotellissa paikallinen terveyslääkäri suositteli uimista paikallisen lammen metsän puoleisella rannalla. Siellä oli vedessä sameana muutaman sentin mittaisia uivia matoja kuhisemalla. Kukaan meistä ei uinut siinä.

Meille tarjottiin myös Romanian "kansallisjuomaa": lämmitettyä Palinkaa (tunnetaan myös nimellä Ţuica [tsuikka]) hunajalla. Palinka on jotain luumu-uutetta sisältävää 60 % alkoholia ja niin pahaa, että söisin vaikka mämmiä kaalikääryileillä ennemmin kuin joisin sitä. Tuotiin heti reilusti litran laseissa pöytään ja jos sen joi, ei tarvinnut ruokailusta sinä päivänä haaveilla. Ei muuta kun hunajaa juoman joukkoon. "When you come to Romania, this is water." paikallinen hovimestari sanoi. Kohta koko paikka tuoksui ( haisi ) tsuikalle.

Ruoka oli vähintäänkin eksoottista ja terveellistä, kunhan ei syönyt sitä, kuten:

- kananjalkakeittoa, jossa koivet kelluivat ylösalaisin vihreässä keitossa. Jalat olivat sen näköisiä, että niillä on kävelty muutama tuhat kanalaa ympäri ja sisään mennessä ei oltu muistettu pyyhkiä jalkoja. Kananlihaa ei tietääkseni ollut, tai en kyllä katsonut, jos suoraan sanon.

- lehmänpötsikeittoa, jossa pitkät suolenpätkät lilluivat oksennuksen värisessä vihreässä liemessä.

Rohkeimmat useamman lasillisen tsuikaa nauttineet, jopa maistoivat terveysruokia. Muut seurasivat mielenkiinnolla henkilön ilmeitä ja reaktioita ruokailun edetessä.

Terveellistä matkalla oli se, että kun ei syönyt eikä juonut, niin laihtui parissa viikossa rantakuntoon. Suosittelen mielihyvin esimerkiksi laihduttajille.

Arvosana hotellille:

Oletko yöpynyt tässä hotellissa? Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.