10 vinkkiä: Kuvankaunis Valencia

Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia on kaunis sekoitus historiallista ja modernia arkkitehtuuria. Sijainti Espanjan itärannikolla on tehnyt Valenciasta yhden Espanjan tärkeimmistä satamakaupungeista ja näin ollen luonut siitä vilkkaan keskuksen hyvällä kulttuuritarjonnalla, loistavilla shoppailumahdollisuuksilla ja herkullisella ruokakulttuurilla. Ja rantakaupunkina sillä on tietenkin myös loistavat puitteet rantaelämälle – niin ilmaston kuin hiekkarantojenkin johdosta.

10 vinkkiä Valenciaan:

1) Vanha kaupunki

Vanhan kaupungin maisemia ValenciassaVanhan kaupungin maisemia Valenciassa

Vanha kaupunki El Carmen on ehkä Valencian sympaattisin kaupunginosa. Sieltä löytyy suloisia, pieniä ja kiemurtelevia katuja, joilla kuljeskelu on itsessään jo elämys.

El Carmenissa on myös loistava ravintolatarjonta, joten tunnelma vain nousee iltaa kohden.

2) Torres de Serranos

Torres de SerranosTorres de Serranos

1300-luvun lopussa rakennetut, goottilaistyyliset Torres de Serranos -kaksoistornit ovat jäänne Valenciaa ympäröineestä muurista. Nykyisin ne ovat yksi kaupungin kuvatuimmista kohteista. Torneihin pääsee myös vierailemaan, ja ylhäältä onkin oikein kauniit maisemat kaupungin yli. Sisäänpääsymaksu on 2€.

3) Taiteen ja tieteen kaupunki

Taiteen ja tieteen kaupunkiTaiteen ja tieteen kaupunki

Ciudad de las Artes y las Ciencias on moderni – jopa futuristinen – ilmestys ja hyvin suosittu nähtävyys. Paikka on kiva vierailukohde myös lapsiperheille, sillä museossa on tekemistä vaikka koko päiväksi. Jättimäistä silmänpuolikasta esittävän rakennuksen sisältä löytyy muun muassa IMAX-elokuvateatteri, planetaario ja akvaario.

4) Rantalomaa

La Malvarrosa BeachLa Malvarrosa Beach

Valencia on erittäin kiva kohde kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen. Kaupungin keskustassa on kaksi hiekkarantaa: Las Areans ja La Malvarrosa Beach. Molemmissa biitsiä piisaa yli kilometrin verran. Molemmissa on myös hyvät peruspalvelut; vessat, suihkut ja pukuhuoneet sekä ravintoloita.

Aivan Valencian kaupungin eteläpuolella on Albuferan luonnonpuisto. Luonnonpuiston dyynit yhdistettynä merenrantaan tarkoittaa vain yhtä asiaa: kaunista ja hienohiekkaista rantaa. Suosittuja rantoja luonnonpuiston laitamilla ovat muiden muassa: El Saler ja La Garrofera Beach.

5) Herkkuruokaa!

Paellaa, nam!Paellaa, nam!

Paellaa tarjoillaan kaikkialla Espanjassa, mutta alunperin se on Valenciassa. Jättipannulla valmistettu riisipaistos tarjoillaan rantakaupungeissa usein merenelävillä, mutta sen saa halutessaan myös muulla lihalla tai kasvisversiona. Kyytipojaksi sopii erinomaisesti vaikka paikallinen viini, Merseguera.

Espanjassa kun ollaan, tapas ei myöskään ole ikinä huono vaihtoehto. Valenciassa järjestetään myös useita opastettuja viini+tapas-kierroksia, joilla pääsee maistelemaan onnistuneita ja autenttisia komboja!

6) Mercado Central

Mercado Central, Valencian kauppahalliMercado Central, Valencian kauppahalli

1900-luvun alussa valmistunut Valencian kauppahalli on hyvä esimerkki tuon ajan modernista rakentamisesta. Kauppahallissa on yli tuhat kojua, joista voi ostaa paikallisia herkkuja. Torilta löytyy myös tuliaiskauppoja sekä ravintoloita.

Kauppahalli on avoinna maanataista lauantaihin 7:30-14:30, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Sunnuntaisin se on suljettu.

7) Neitsyt Marian aukio

Turia-suihkulähde Neitsyt Marian aukiollaTuria-suihkulähde Neitsyt Marian aukiolla

Plaza de la Virgen on kaunis paikka hetken hengähdykselle. Aukiolla on useita ravintoloita ja kahviloita sekä tunnettu Turia-suihkulähde. Aukiolla on mukava istuskella ja ihmetellä kaupungin menoa. Paikka on suosittu myös paikallisten keskuudessa. Myös Valencian katedraali ja El Migulete -kellotorni sijaitsevat aukion laidalla.

8) Estació del Nord

Valencian päärautatieasema. Takaa pilkistää Valencian härkätaisteluareena.Valencian päärautatieasema. Takaa pilkistää Valencian härkätaisteluareena.

Valencian päärautatieasema on aivan varmasti muutaman valokuvan arvoinen nähtävyys. Arkkitehtuuri ja sisustus on kunnianosoitus Valencian perinteille: koristelu on saanut vaikutteita niin appelsiineista, perinteisitä valencialaisista taloista kuin alueen kansallispuvuistakin.

Aivan rautatieaseman vieressä on myös Valencian härkätaisteluareena Plaza de Toros de Valencia. Siitäkin saa räpsäistyä pari kuvaa samalla, jos sisälle ei halua mennä.

9) Kaupungintalo

KaupungintaloKaupungintalo

Valencian kaupungin talo Ayuntamiento de Valencia on 1700-luvulla rakennettu barokki-vaikutteiden ja perinteisen espanjalaisen arkkitehtuurin sekoitus. Valencian kaupunginhallituksen lisäksi rakennuksessa toimii myös historian museo, ja rakennukseen pääseekin vierailemaan. Erityisen suosittu valokuvauspaikka on rakennuksen etupuolella sijaitseva parveke.

Rakennus on avoinna maanantaista perjantaihin, kello 10-14. Sisäänpääsy on ilmainen.

10) El Miguleta

El Miguletan kellotorniEl Miguletan kellotorni

El Miguleta on 1300- ja 1400-lukujen taitteessa valmistunut goottilaistyylinen kellotorni. Se sijaitsee aivan Valencian katedraalin vieressä. Ylhäällä kellotornissa odottavat mahtavat maisemat, mutta ensin on kiivettävä 207 porrasta ja maksettava 2 euron sisäänpääsymaksu.

Kellotorni on avoinna päivittäin kello 10-13 ja 16:30-19.

Milloin mennä Valenciaan?

Valencia on kiva kohde ympäri vuoden. Talvellakaan lämpötila ei usein laske alle +15 asteen, eli on kaupunkilomakohteeksi oikein hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat yhdistää kaupunki- ja rantalomaa, on kesäkausi touko-syyskuussa parempi ajankohta.

Miten mennä Valenciaan?

Valenciaan ei lennetä Suomesta suoria lentoja, mutta yhden pysähdyksen taktiikalla Helsingistä Valenciaan on tarjolla edullisiakin lentoja. Kaupunkiin on hyvät myös hyvät junayhteydet esimerkiksi Alicantesta, Barcelonasta tai Madridista.

Teksti: Maria Heikkilä, Napsu.fi | Kuvat: Dreamstime.com

Lue lisää kohteesta: Valencia

Päivitetty 13.9.2017


Julkaistu 23. maaliskuuta, 2016

Pieni hetki, sivua ladataan.