10 vinkkiä: Rentoa menoa paratiisirannoilla, suuntana Trinidad ja Tobago

Karibianmerellä unohtaa kiireen. Useista pienistä saarista koostuva Trinidad ja Tobago on yhdistelmä letkeää menoa, hyvää musiikkia ja unohtumattomia rantoja.

Trinidad tarjoaa musiikkia ja menoa, kauniita rantoja sekä paratiisin lintubongareille. Se on hauska yhdistelmä snorklausta ja juhlimista, herkullisia ruokia ja hyviä pyöräily- sekä vaellusreittejä.


Tobagon saari on niin pieni, että se sopii erinomaisesti automatkailuun. Saaren voi kiertää päivässä, ja nähdä samalla sekä rantaelämää, vesiputouksia että kulttuuria. Huhu kertoo, että Tobagon saari on toiminut myös Robinson Crusoen tarinan inspiraationa. Pienen kylän tuntua edesauttaa vain 70 000 ihmisen populaatio ja verrattain maltilliset turistimäärät.

Ja miksi tyytyä vain yhteen saareen? Trinidadin ja Tobagon välillä kulkee säännöllinen lauttayhteys, ja ympäröiville saarille saarihyppelyä harrastamaan kannustavat matkaa taittavat veneet sekä useat matkanjärjestäjät.

10 vinkkiä Trinidadille ja Tobagolle:

1) Angel Reefin koralliriutta


Angel Reefin koralliriutta on ihanteellinen kohde snorklausta harrastaville.Angel Reefin koralliriutta on ihanteellinen kohde snorklausta harrastaville.

Jättimäinen koralliriutta, Angel Reef, sijaitsee Tobagon luoteisosassa. Alue on ihanteellinen kohde snorklausta harrastaville. Kirkas vesi mahdollistaa esteettömät näkymät, ja meri on täynnä koralleja, vedenalaista elämää ja eksoottisia kaloja. Useat matkanjärjestävät tarjoavat koko päivän kestäviä venereissuja alueelle, josta voi helposti muodostua loman kohokohta.

2) Ihastele merinahkakilpikonnia, ja auta


Merinahkakilpikonna on äärettömän uhanalainen.Merinahkakilpikonna on äärettömän uhanalainen.

Äärettömän uhanalainen merinahkakilpikonna on harvinainen näky. Niiden pesimäaika on maaliskuusta kesäkuuhun, jolloin ne nousevat molempien saarien pohjoisille ja läntisille rannoille. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat lupia ja matkoja turisteille katsomaan tätä harvinaista näkyä. Vapaaehtoiset voivat myös osallistua pesimärantojen vahtimiseen, ja näin suojella munia varkailta.

3) Argylen vesiputouksen virkistävät vedet


Argylen vesiputousArgylen vesiputous

Tobagon korkein vesiputous, 54 metriä, sijaitsee koillisosassa. Viileä ja kirkas vesi valuu alas kolmessa kerroksessa ja sitä ympäröi rehevä kasvillisuus. Putoukselle patikointi kestää noin 15-20 minuuttia pitkin selkeästi merkattua polkua. Polulle on pieni pääsymaksu. Putouksella pystyy kiipeämään myös kerrokselta toiselle. Toisen kerroksen luonnollisesti syntyneet altaat ovat erinomaisia pulahtamiseen, ja ylin kerros mahdollistaa myös sukeltamisen.

4) Pigeon Point Beach ja Nylon Pool

Nylon Pool on kirkasvetinen allas keskellä merta koralliriuttojen keskellä.Nylon Pool on kirkasvetinen allas keskellä merta koralliriuttojen keskellä.

Tobagon eteläkärjestä löytyy Pigeon Point-ranta, josta tehdään retkiä Nylon Poolille. Alue on kirkasvetinen allas keskellä merta koralliriuttojen keskellä. Se on suosittu vierailukohde, ja sinne suuntaa helpoiten lasipohjaisella turistiveneellä. Retkien aikana matkaajat voivat pulahtaa oudon rauhalliseen altaaseen, ja nauttia ainutlaatuisista maisemista keskellä merta. Samalla reissulla on tarjolla yleensä snorklausta koralliriutoista kiinnostuneille.
Saaren kaunein auringolasku on paikallisten mukaan nähtävissä juuri Pigeon Pointin rannalta.

5) Pirate’s Bayn hiekat houkuttavat


Pirate’s Bay BeachPirate’s Bay Beach

Tobagon pohjoisen rannikon saavuttaa parhaiten autolla. Saarta kiertävät turistiveneet pysähtyvät useimmiten myös alueella, mutta ranta on suurimmalta osin autio varsinkin viikolla, johtuen kävelymatkasta mantereelta päin tullessa. Kävelymatkaa harkitsevien kannattaa varautua portaisiin, joita on paljon. Perillä odottaa rauhallinen, valkohiekkainen ranta ja kirkas vesi, sekä aution saaren kiehtova tunnelma. Sopii erinomaisesti rauhallisempaa menoa etsiville.

6) Maracas Bayn rantaelämää


Maracas BayMaracas Bay

Trinidadin suosituin ranta sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä Port of Spainista pitkin pohjoista rantatietä. Se ihastuttaa valkoisella hiekalla, huojuvilla palmuilla ja erinomaisilla uintimahdollisuuksilla, sillä ranta sijaitsee syvässä lahdessa . Tarjolla on pukukoppeja sekä suihkut ja trinidadilaista erikoisuutta Bake and Shark-nimistä naposteltavaa myyviä pieniä kojuja.


7) Pysy aktiivisena


Trinidadin ja Tobagon kirkkaissa vesissä kelpaa uida ja sukeltaa!Trinidadin ja Tobagon kirkkaissa vesissä kelpaa uida ja sukeltaa!

Trinidad on täynnä aktiivisen lomailijan unelmapaikkoja. Vuoristoiset maisemat tarjoavat haasteita pyöräilyä tai patikoimista harrastaville matkaajille. Kirkkaat vedet ovat omiaan sukellusintoilijoille, ja lasipohjaiset turistiveneet tarjoavat snorklaajille kauniita koralliriuttoja ja kaloja ihasteltavaksi. Parasta on, että kiinnostavimmat paikat on saavutettavissa autolla sillä rannan läpi ajaa noin kolmessa tunnissa. Näin aktiivilomasta voi nauttia omassa aikataulussa, syöksyen uuteen seikkailuun vaikka joka päivä.

8) Värikäs Carapichaima


Hanuman-patsas Carapichaimassa.Hanuman-patsas Carapichaimassa.

Trinidadin keskiosassa sijaitseva kylä tarjoaa erikoislaatuisen yhdistelmän afrikkalaisia ja intialaisia kulttuureja. Alueella onkin paljon moskeijoita sekä temppeleitä, sekä non 25 metriä korkea Hanuman-patsas. Ehdoton käyntikohde on Waterloon hindutemppeli, joka tunnetaan nimellä Temple in the Sea, koska se jatkuu mereen saakka. Värikäs ja eksoottinen teema jatkuu ympäröivissä pikkukylissä kuten Korea Village, Brickfield Village ja Orange Field Village.

9) Pääkaupunki Port of Spain

Trinidadin ja Tobagon pääkaupunki on Port of Spain.Trinidadin ja Tobagon pääkaupunki on Port of Spain.

Trinidad ja Tobagon pääkaupunki houkuttelee vuosittaisella karnevaalilla, joka pidetään helmikuun alussa. Musiikki valtaa kadut ja ravintolat viikoiksi, mutta meno huipentuu maanantaina ja tiistaina pidettäviin katuparaateihin. Port of Spain on alueen kaupallinen keskus, tarjoten pankkeja, ravintoloita ja hotelleja saarten matkailijoille. Sen mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin karnevaalien lisäksi kuuluvat mm. 1907 rakennettu The Red House ja läpimitaltaan noin 3,5 kilometrin pituinen Queen’s Park Savannah, joka on paikallisten suosima ulkoilualue. Sen länsipuolella on nähtävissä myös niin kutsuttu The Magnificent Seven, 1900-alussa rakennetut koristeelliset suuret kartanomaiset rakennukset.

10) Lintujen bongausta


Trinidadin ja Tobagon kansallislintu, rubiini-iibis.Trinidadin ja Tobagon kansallislintu, rubiini-iibis.

Trinidadin läntisellä rannikolla sijaitsee suuri suomainen alue, Caronin lintujen suojelualue, jossa asustaa yli 150 lintulajia. Mielenkiintoisin näistä on maan kansallislintu, rubiini-iibis. Linnut ilmestyvät alueelle iltapäivisin, ja alueelle tehdään bongausretkiä lasipohjaisilla turistiveneillä. Näin matkaaja voi tutustua alueen lintuihin, kaimaaneihin, käärmeisiin ja opossumeihin iibiksiä odotellessaan. Lintubongareiden toinen unelmakohde on Asa Wright Nature Centre saaren pohjoisosassa, joka tarjoaa kierroksia kävellen ja veneellä - lintuja voi bongata myös mukavasti verannalta teetä siemaillen.


Milloin mennä?

Karibianmeren eteläosassa on tammikuusta toukokuuhun kuiva kausi, joka on suosituinta matka-aikaa. Ilmasto on kuitenkin lämmin ympäri vuoden, ja sadekaudella sadekuurot enemmänkin virkistävät ilmaa kuin estävät nauttimasta alueen rannoista ja luonnosta ankarimpia sadeviikkoja lukuunottamatta.

Lue lisää kohteesta: Trinidad ja Tobago

Teksti: Ursula Borg | Kuvat: Dreamstime.com


Julkaistu 2. marraskuuta, 2016

Pieni hetki, sivua ladataan.