Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

10 vinkkiä: Monikulttuurinen, rento ja tapahtumarikas Toronto

Monelle voi tulla yllätyksenä, että Toronto on yksi maailman monikulttuurisimmista kaupungeista. Noin puolet asukkaista on alunperin kotoisin muualta kuin Kanadasta, ja tästä johtuen kaupunki on täynnä monipuolisia kulttuurielämyksiä, ravintoloita sekä tapahtumia.

Sen iltaelämä on vilkasta ja varsinkin kesäisin kaupunki herää eloon lukuisilla festivaaleilla höystettynä.

Torontossa matkailija voi herkutella Chinatownissa, tai vaikka suunnata Little India ja Little Italy -nimillä kutsuttuihin kaupunginosiin syömään. Tämän jälkeen voi suunnata vaikka maailmanluokan balettiin.

Jääkiekon ystävät voivat tutustua kanadalaiseen kiekkokulttuuriin Toronto Maple Leafsien ottelussa ja kesäisin lukuisat suuret ulkoilualueet ja puistot houkuttelevat matkailijoita puoleensa. Iltaelämä on vilkasta; siitä pitävät huolen lukuisat baarit sekä konsertit.

Ps. Yhden Toronton tunnetuimmista maamerkeistä, kaupungintalon, on suunnitellut suomalaisarkkitehti Viljo Revell. Vuonna 1965 valmistunut rakennuskompleksi kaarevine tornitaloineen on edelleen hyvin nykyaikainen ulkoasultaan. Kuvan kaupungintalosta löydät artikkelin lopusta.

10 vinkkiä Torontoon:

1) Niagaran putoukset

Maailman kuuluisimmat vesiputoukset kannattaa käydä Toronton vierailulla katsastamassa!Maailman kuuluisimmat vesiputoukset kannattaa käydä Toronton vierailulla katsastamassa!

Torontosta tälle kuuluisalle nähtävyydelle on noin 90 minuutin ajomatka. Voit ihailla valtavia vesimassoja seisomalla lähellä reunaa, sillä korkeuksissa sijaitseva Table Rock tarjoaa erinomaisen näköalan alas putouksilta.

Samalla visiitillä voit merkitä listaasi tehdyksi seisomisen maailman pisimmällä kahden maan rajalla: täällä Yhdysvallat ja Kanada kohtaavat sulassa sovussa.

2) CN Tower näkyy kauas

CN-torni on Toronton kaupunkisilhuetin tunnusmerkki.CN-torni on Toronton kaupunkisilhuetin tunnusmerkki.

550 metriä korkeaa tornia on hankala olla huomaamatta. Torni tarjoaa mahtavat näkymät yli Toronton, ja se oli aikoinaan maailman korkein. Virallinen näköalatasanne sijaitsee 346 metrissä, ja tornissa on myös mahdollisuus kävellä tyhjän päällä lasilattian läpi näkymiä ihaillen.

SkyPod tarjoaa huimapäille näköalan 447 metrissä, mutta rauhallisempaa menoa etsivät voivat suunnata ruokaa ja juomaa tarjoavaan SkyTerrace-ravintolaan, jossa näkymistä voi nauttia tukevasti istuskellen.

3) Torontossa shoppailun ystävät ovat hyvässä seurassa

Aivan Toronton keskustassa sijaitsevassa Eaton Centerissa vierähtää himoshoppaajalla koko päivä.Aivan Toronton keskustassa sijaitsevassa Eaton Centerissa vierähtää himoshoppaajalla koko päivä.

Suosittu Eaton Centre on keskustan suurin ja suosituin ostoskeskus, täynnä kauppoja. Sieltä löytyvät kaikki tunnetut vaatemerkit, sekä hyvä valikoima kahviloita ja ravintoloita joissa levähtää ostosten lomassa.

St. Lawrence Market tarjoaa elämyksiä antiikin sekä ruuan ystäville; noin 50 kojua tarjoaa kaikkea juustoista leivoksiin ja käsintehtyyn pastaan.

Kahdesti vuodessa Torontossa järjestetään myös Pohjois-Amerikan suurin kuluttajille suunnattu käsityötapahtuma One of a Kind, jossa persoonallisuus on huipussaan. Täällä kannattaa käydä, jos reissu osuu yksin tapahtuman kanssa.

4) Rentoudu High Parkissa

High Park on suosittu puisto Toronton keskustassa.High Park on suosittu puisto Toronton keskustassa.

High Park tarjoaa sekä kesällä että talvella tekemistä ulkoilmasta nauttiville. Kesäisin alue täyttyy auringonpalvojista, piknik-ryhmistä sekä pyöräilijöistä. Alueella on suuri lampi, teatterilava, leikkikenttiä, urheilukenttiä, puutarhoja sekä luonnonpolkuja. Keväisin puistoa koristavat kukkivat kirsikkapuut huhtikuun lopussa, jotka houkuttelevat ihmisiä alueelle.

Alueelle pääsee helposti, sillä High Parkin metroasema on noin 200 metrin päässä pohjoispuolen sisäänkäynnistä.

5) Vietä ilta kulttuurin parissa

Elgin and Winter Garden Theatre sijaitsee Toronton Yonge Streetilla.Elgin and Winter Garden Theatre sijaitsee Toronton Yonge Streetilla.

Toronto on kuuluisa rikkaasta ja vilkkaasta teatteritarjonnastaan. Useat näytelmät, kiertueet sekä showt matkaavat Toronton läpi, ja kaupunki onkin saanut lisänimen North Broadway. Kaksi suosituinta teatteria ovat Elgin and Winter Garden Theatre, joka on historiallisesti merkittävä kokonaisuus, sekä Young Centre for the Performing Arts.

Torontosta löytyy myös National Ballet of Canada: 1951 perustettu ryhmä on yksi maailman kuuluisimpia.

6) Suuntaa hippimäiseen Kensington Marketiin

Kensington Market on yksi Toronton rennoimpia naapurustoja.Kensington Market on yksi Toronton rennoimpia naapurustoja.

Rennoimpia naapurustoja Torontossa on ehdottomasti Kensington Market. Sen katujen varsilta löytyy kauppoja, jotka myyvät vinyylilevyjä ja vintage-muotia, sekä pieniä kahviloita ja baareja joissa voi viettää aikaa ihmisiä katsellen. Sen tunnelma on boheemi ja rento, taidegalleriat tarjoavat nähtävää samalla kun voit ostaa syötävää leipomoista tai pienistä ruokakaupoista.

Autolla alueelle on turha suunnata, sillä kaupunginosan kapeat kadut täyttyvät jalankulkijoista ja pyöräilijöistä varsinkin viikonloppuisin.

7) Distillery District - baarit ja historia sulassa sovussa

Toronton Distillery District toimi aikoinaan maailman suurimpana tislaamona, mutta nykyään sieltä löytyy useita pieniä putiikkeja, ravintoloita ja pubeja.Toronton Distillery District toimi aikoinaan maailman suurimpana tislaamona, mutta nykyään sieltä löytyy useita pieniä putiikkeja, ravintoloita ja pubeja.

Jos etsit vilkasta iltaelämää, ja haluat tutustua paikalliseen pubikulttuuriin, kannattaa suunnata Distillery District -alueelle. Se on aikoinaan toiminut maailman suurimpana tislaamona, mutta on tätä nykyä kauniiden kävelykatujen valloittama naapurusto täynnä pieniä putiikkeja, taidegallerioita, ravintoloita ja pubeja.

Alue on hyvä kohde shoppailusta ja hyvästä ruuasta nauttiville matkaajille. Sen lukuisat sisäpihat ja terassit ovat astetta tasokkaampia kuin boheemimpien kaupunginosien, tehden siitä turvallisen ja laadukkaan käyntikohteen.

8) Torontossa ei ole pulaa museoista

Toronton Hockey Hall of Fame. Ikkunasta pilkistää - kenenkäs muunkaan kuin legendaarisen kanadalaiskiekkoilijan - Wayne Gretzkyn 99-numeron pelipaita.Toronton Hockey Hall of Fame. Ikkunasta pilkistää - kenenkäs muunkaan kuin legendaarisen kanadalaiskiekkoilijan - Wayne Gretzkyn 99-numeron pelipaita.

Taiteen ja historian ystäviä hemmotellaan myös Torontossa. Royal Ontario Museum on Kanadan suurin luonnonhistorian museo. Sen persoonallinen sisäänkäynti kätkee sisäänsä gallerian toisensa perään dinosauruksia, näyttelyitä muinaisesta Egyptistä ja muumioista. Tilassa on usein myös erikseen lapsille suunnattuja näyttelyitä. Neljässä kerroksessa oleva museo tarjoaa myös ravintolan sekä kaupan täynnä erikoisia tuliaisia.

Torontosta löytyy myös BATA Shoe Museum, AGO Art Gallery of Ontario, sekä jääkiekon ystäville maailmankuulu Hockey Hall of Fame. Huonon ilman sattuessa tekemisestä ei siis tule pulaa.

9) Nauti vauhdista

Canada's Wonderland on Kanadan suurin huvipuisto.Canada's Wonderland on Kanadan suurin huvipuisto.

Lapsille, ja lapsenmielisille, tarjolla on kesäkuukausina huimapäistä menoa. Huvipuisto Canada’s Wonderland aukeaa toukokuussa ja on auki läpi kesän syyskuuhun saakka, ja sen jälkeen viikonloppuisin auki lokakuun loppuun asti.

Tarjolla on valtava valikoima vuoristoratoja, ravintoloita, vesipuisto, lapsille suunniteltuja laitteita sekä dinosaurus-aiheinen teemapuisto. Liput kannattaa ostaa internetistä ennakkoon, jolloin sisäänpääsyssä säästää huomattavasti.

10) Ulos reippailemaan

Upea Scarborough Bluffs (tai lyhyemmin The Bluffs) sijaitsee Ontariojärven rannalla, Toronton keskustasta 15 kilometriä itään.Upea Scarborough Bluffs (tai lyhyemmin The Bluffs) sijaitsee Ontariojärven rannalla, Toronton keskustasta 15 kilometriä itään.

Toronto on täynnä puistoja: puutarhoja, rantoja, kävelyreittejä ja pyöräilymahdollisuuksia on loputtomiin. Suurin kokonaisuus on Scarborough Bluffs, alue joka houkuttelee paikallisia sekä matkaajia ulos luonnon ääreen.

15 kilometrin pituudelta Lake Ontarionin rantaa reunustava jyrkänne sisältää monta eri puistoa. Alueella on paljon luonnonpolkuja, pyöräreittejä, rantoja, puutarhoja ja muita virkistystarkoitukseen tarkoitettuja palveluita. Lisäksi jyrkänne tarjoaa huikeat näköalat yli järven.

Extravinkki: Toronton kaupungintalo

Toronton kaupungintalo on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Sen on suunnitellut suomalaisarkkitehti Viljo Revell, ja kokonaisuus valmistui vuonna 1965.Toronton kaupungintalo on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Sen on suunnitellut suomalaisarkkitehti Viljo Revell, ja kokonaisuus valmistui vuonna 1965.

Milloin mennä Torontoon?

Suomalaiselle Kanadan ja Toronton ilmastossa ei ole mitään yllättävää. Talven napakka pakkanen tuntuu tutulta, ja kaupunki tarjoaa tekemistä myös talvikuukausille sillä lukuisat museot ja kulttuuritarjonta pitävät huolen sisäoloissa viihtymisestä.

Kesäisin kaupunki herää eloon useiden festivaalien muodossa, ja puistot ova kauneimmillaan. Moni suosii kaupunkia keväällä, huhti-toukokuun aikana. Tuolloin kaupungissa kukkivat kirsikkapuut ja ilma ei ole vielä helteinen eivätkä tungokset suuria. Suosituin matkailusesonki kohdistuu kesä-elokuulle, jolloin turisteja on paljon, ja lämpötilat kipuavat noin +25 asteen tietämille.

Lennot Torontoon löydät Napsun lentohausta.

Teksti: Ursula Borg | Kuvat: Dreamstime.com

Lue lisää kohteesta: Toronto


Julkaistu 9. tammikuuta, 2017

Pieni hetki, sivua ladataan.