10 vinkkiä: Värikäs, herkullinen, unohtumaton Tokio

Tokiossa on kaikkea. Sen loppumaton kuhina ja täpötäydet metrovaunut voivat joko hurmata, tai tuntua ylivoimaisilta. Ostoskaupunkina se on vailla vertaa - ostoskeskuksia ja katuja, outoa ja värikästä tyyliä, merkkivaatteita sekä elektroniikkaa - täältä on mahdoton lähteä tyhjin käsin kotiin.

Julkinen liikenne on sujuvaa, tehokasta ja turvallista - kunhan ensin keskittyy hetken tulkitsemaan karttaa, joka hämmentää laajuudellaan.

Tokio on tunnettu sushiravintoloistaan, värikkäistä valoistaan ja karaokestaan, mutta siellä pääsee myös rauhoittumaan etsimällä sopivat paikat hiljentymiselle. Yksin tuskin tulet olemaan kuitenkaan koskaan.

Museot ja temppelit tarjoavat hengähdyshetken, ennen sukeltamista takaisin ihmisten täyttämille kaduille. Keisarillista palatsia ympäröi suuri viheralue, josta osa on puutarhoineen avoin yleisölle. Sensō-jin buddhalainen temppeli on Tokion vanhin, hurmaavan kaunis ja ehdottomasti käynnin arvoinen.

10 vinkkiä Tokioon:

1) Tokion kansallismuseo

Tokion kansallismuseo pitää sisällään maailman laajimman kokoelman japanilaista taidetta kimonoista samurai-miekkoihin.Tokion kansallismuseo pitää sisällään maailman laajimman kokoelman japanilaista taidetta kimonoista samurai-miekkoihin.

Museoiden ja historian ystäville tärkein käyntikohde on Tokion kansallismuseo. Se pitää sisällään maailman laajimman kokoelman japanilaista taidetta kimonoista samurai-miekkoihin.

Kolmikerroksinen Tōyōkan on hyvä käyntikohde buddhalaisten veistosten ihailijoille, kun taas vain pari tuntia uhraavien kannattaa pitäytyä Honkanissa, päägalleriassa.

2) Sykkivä Shinjuku

Shinjukusta löytyvät pilvenpiirtäjät, kaupat, baarit ja ravintolat sekä ihmiskuhina.Shinjukusta löytyvät pilvenpiirtäjät, kaupat, baarit ja ravintolat sekä ihmiskuhina.

Tokio ei olisi Tokio ilman Shinjukua. Täällä ovat pilvenpiirtäjät, kaupat, baarit ja ravintolat sekä ihmiskuhina. Nimellä tarkoitetaan yleensä juna-aseman ympärille rakentunutta aluetta.

Kabukichon alue on täynnä viihdettä karaokesta ja ravintoloista pelihalleihin - unohtamatta sen mainetta punaisten lyhtyjen alueena.

Golden Gai on tunnelmallisempi alue pienine baareineen sekä ravintoloineen, kun taas yksi kuvatuimmista alueista lienee Omoide Yokocho - kapeiden kujien ja ravintoloiden täyttämä sokkelo luoteeseen Shinjukun juna-asemasta.

Syönnin ohella voit viettää iltaa pelaten pachinkoa esimerkiksi yhdessä suosituimmista saleista, värikkäillä valoilla houkuttelevassa Espace Pachinko Parlorissa (1-23-3 Kabukicho).

3) Harajukun värit ja shokeeraava tyyli

Lettuja ja jäätelöä söpöstä kojusta? Onnistuu Harajukussa.Lettuja ja jäätelöä söpöstä kojusta? Onnistuu Harajukussa.

Täältä tulevat Japanin oudoimmat trendit, erikoisen näköiset teinit ja Lolitat. Vaikka alueella on kaikkien tunnetuimpien merkkien liikkeet, löytyy Harajukun ihmisistä persoonia joka lähtöön - tämä on se Japani joka nähdään populaarikulttuurissa.

Laforet-ostoskeskus tarjoaa yli 100 liikettä, jotka ovat vieneet käsitteen kawaii eli söpöilyn uudelle tasolle.

Takeshita Dori on ostoskatu, joka tulvii samaa tunnelmaa. Alue on täynnä ravintoloita, kauppoja, kahviloita ja ihmeteltävää.

Hiljaisuuttakin löytyy: hieman etelään sijaitsee Shibuyan kaupunginosa jossa on Yoyogi-puisto sekä Meiji Jingu-temppeli.

4) Meiji Jingun temppeli

Meiji Jingun temppeli sijaitsee Yoyogi-puistossa.Meiji Jingun temppeli sijaitsee Yoyogi-puistossa.

Yoyogi-puistossa sijaitseva Meiji Jingu -temppeli tarjoaa hyvän hetken rauhoittumiselle. Paikalle johtaa Harajukun Jingu Bashi-silta, joka on yleensä täynnä nuorisokulttuurin edustajia poseeraamassa.

Tämä shinto-temppeli on alunperin rakennettu 1920, mutta pystytettiin uudestaan 1958. 12 metriä korkea torii-portti tervehtii tulijoita ja sulkee sisäänsä rauhalliseen tunnelmaan ihmisjoukoista huolimatta.

Kaksi kertaa päivässä järjestetään seremonia, nikkusai, jossa tarjotaan ruokaa ja rukouksia jumalille. Paras aika vierailla onkin klo 8 aamulla, tai klo 14.

5) Herkuttele, nauti

Tokio on taivas sushin ja aasialaisen ruuan ystäville.Tokio on taivas sushin ja aasialaisen ruuan ystäville.

Sushin ja aasialaisen ruuan ystäville Tokio on taivas. Pitkät liukuhihnat kiertävät ruokailijoiden edessä lautaset täynnä toinen toistaan herkullisempia sushiannoksia.

Hienommat ravintolat tarjoavat ruokaelämyksiä kaikkiin makuihin, ja jotkut ravintolat ovat niin pieniä että niihin mahtuu vain kourallinen ihmisiä. Nuudelikeitot, salaatit, merenelävät - Tokio on herkuttelijoiden suosikkikohde.

Voit osallistua myös suosituille kurssille, jossa opetetaan tekemään aitoa sushia, päivä voi alkaa matkalla kalatorille.

Ja teemaravintolat; outo Tokio tarjoaa robottitaisteluita ja ruokaa, goottimeininkiä pihvin ja kallotuopin muodossa, Kill Bill -elokuvan teemaisen ravintolan sekä esimerkiksi sairaalateemaista tunnelmaa.

Lue myös: Kuinka selvitä Tokion hienoimmissa ravintoloissa

6) Hemmottele itseäsi kuumassa lähteessä

Tunnelma Odaiban kylpylässä on vanhahtavan hurmaava, tuulahdus menneiltä ajoilta. Kuva: Ooedo-Onsen MonogatariTunnelma Odaiban kylpylässä on vanhahtavan hurmaava, tuulahdus menneiltä ajoilta. Kuva: Ooedo-Onsen Monogatari

Shoppailu ja kiertäminen ovat rankkaa puuhaa. Odaibassa sijaitseva Ooedo-Onsen Monogatari on teemapuisto, joka on rakennettu kuumien lähteiden idean varaan. Sen tunnelma on vanhahtavan hurmaava, tuulahdus menneiltä ajoilta.

Kylpylä on hyvä käyntikohde kylpyläkulttuuria etsiville ensimmäiseksi askeleeksi, vaikkei aidoin kokemus olekaan. Alueella on tarpeeksi viihdettä myös perheen pienimmille, eli aikaa saa kulumaan helposti iltapäivän verran.

Jalkakylpyjä, ravintola ja baari sekä esityksiä - samalla kun kuljeskelet ympäriinsä kevyessä kylpykimonossa odottaessasi hierontaasi, tai pulahdusta joihinkin useista altaista.

7) Rauhoitu hetki vanhan kaupungin tunnelmassa

Ueno Park on yksi parhaista paikoista ihailla keväistä kirsikkapuiden kukkaloistoa.Ueno Park on yksi parhaista paikoista ihailla keväistä kirsikkapuiden kukkaloistoa.

Luontoa, puistoa ja vehreyttä kaipaavat voivat suunnata Uenon alueelle, jossa on vielä jäljellä myös aimo annos vanhankaupungin tuntua.

Ueno Park, japanin ensimmäinen puisto, tarjoaa jättimäisen puistoalueen lisäksi taidegallerian, museoita ja se on erinomainen kirsikankukkien ihastelupaikka keväisin. Tushima Tenmangu sekä Kaneiji-temppelit ovat myös tällä alueella.

Yanesen ja Yanaka Ginza - tunnelmallinen vanhan kaupungin alue on tunnettu kävelykohde ihastuttavine taloineen. Kaduilla käyskentelee myös paljon kissoja, suosittu kuvauskohde kaikille.

8) Kirjojen ystävien paratiisi

Japanilaisia Manga-sarjakuvakirjoja paikallisessa kirjakaupassa.Japanilaisia Manga-sarjakuvakirjoja paikallisessa kirjakaupassa.

Jimbocho, Kandan kaupunginosassa sijaitseva alue, on tulvillaan kirjakauppoja. Siksi sitä kutsutaankin myös nimellä Book Town, sillä antikvariaatteja on joka kulmalla. Alueelta löytyy yli 170 kirjakauppaa ja kustantamoita.

Lokakuun lopussa alueella järjestetään myös vuosittainen kirjafestivaali. Englanninkielisiä kirjoja etsivien kannattaa vierailla esimerkiksi joissakin seuraavista: Kitazawa Bookstore, The Isseido Booksellers tai Books Sanseido.

Alueelle pääsee helpoiten metrolla; lähimmät pysäkit ovat Jimbocho, Kudanshita ja Shin-Ochanomizu/Ogawamachi/Awajichoi. Kartta alueesta löytyy tästä linkistä.

9) Shoppaile Ginzan alueella

Ginza on shoppailijan paratiisi.Ginza on shoppailijan paratiisi.

Shoppailusta, ja varsinkin merkkituotteista kiinnostuneiden, kannattaa suunnata Ginzan kaupunginosaan. Täällä sijaitsevat useat suuret tavaratalot (Hankyu, Seibu, Matsuya), tunnetut merkit putiikkeineen sekä tyylikkäät kahvilat ja viimeisin muoti.

Alueelta löytyy kuitenkin myös toisenlaista ihmeteltävää - Tsukijin markettialue ja kalatori on tulvillaan mereneläviä, mutta myös herkullista ruokaa kojuista sekä ruuanlaittovälineitä kotikokeille tuliaisiksi.

10) Vieraile läheisillä saarilla

Hachijojima on yksi Tokion edustalla sijaitsevista Izusaarista.Hachijojima on yksi Tokion edustalla sijaitsevista Izusaarista.

Tokiosta pääsee näppärästi koneella tai laivalla myös ympäröiville saarille - aluetta kutsutaan yleisesti nimellä Izusaaret.

Suurin näistä on Ohshima, jolla sijaitsee myös suosittu Mihara-vuori sekä kuumat lähteet.

Kauniita hiekkarantoja sekä lisää kuumia lähteitä löytyy Niijima-saarelta, kun taas Kouzushima on ennen kaikkea luonnonystävien käyntikohde.

Milloin mennä Tokioon?

Tokio on erinomainen matkakohde mihin vuodenaikaan tahansa. Se ei hiljennä vauhtiaan edes talvella, vaan kaupat, ravintolat ja elämykset toimivat täydellä teholla vuoden ympäri kuten kaikissa maailman suurkaupungeissa.

Tokion kirsikkapuut kukkivat suloisimmin maaliskuun lopulta pitkälle huhtikuuhun. Tuota aikaa ja näkyä kuvaillaan taianomaiseksi, joten kevät on erittäin varteenotettava aika matkustaa Tokioon.

Kesällä kaupungissa on kuitenkin eniten turisteja, joten kokeneemmat matkailijat suosivat syksyä. Tuolloin lämpötilat ovat siedettävämmät, eikä museoissa ole yhtä pitkiä jonoja.

Talvet ovat suomalaisittain leutoja ja jopa piristäviä.

Paras aika matkustaa on siis kiinni omasta mukavuustasosta.

Teksti Ursula Borg | Kuvat: Dreamstime.com


Julkaistu 18. tammikuuta, 2017

Pieni hetki, sivua ladataan.