Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

10 vinkkiä: Moderni ja eksoottinen Singapore

Siistiin ja turvalliseen Singaporeen on helppo ihastua! Tässä kaupunkivaltiossa pääsee tutustumaan Aasian kulinaariseen kirjoon, asiointi on helppoa englanniksi ja liikkuminen sujuu paikalliseen tapaan edullisesti ja joustavasti metrolla. Tämä yksi maailman tiheimmin asutetuista kaupungeista on merkittävä talouden keskus ja hyvin länsimaalainen sijainnistaan huolimatta.

Ihmiset ovat palvelualttiita, iloisia ja aidosti kiinnostuneita auttamaan turisteja saamaan maassa vietetystä ajastaan kaiken irti. Maan historia ja sen kehitys näkyy hyvin arkkitehtuurissa, joka vaihtelee brittityylisestä aasialaiseen ja huipentuu hulppeisiin pilvenpiirtäjiin.

10 vinkkiä Singaporeen

1) Ruokakulttuuri

Pikaruokaa SingaporessaPikaruokaa Singaporessa

Ruokakulttuuri on kehittynyt muun maan tapaan muuttovirran mukana ja tästä Kaakkois-Aasian pienestä maasta löytyy herkkuja ympäri Aasian.

Maanantaina maukasta malesialaista, tiistaina tulista intialaista, keskiviikkona korealaista kimchiä, torstaina juhlallista japanilaista, perjantaina puolestaan indonesialaista! Jokaiselle varmasti löytyy se omia makuhermoja hivelevä herkku! Ruoka on laadukasta ja edullista. Varsinkin paikallisten suosimissa katukeittiöissä voit tutustua aitoihin makuihin todella edullisesti. Turistien suosimilla alueilla ravintolat puolestaan ovat melko keskinkertaisia ja kalliita.

Singapore Sling on maan nimikkodrinkki ja se kannattaakin maassa nauttia, vaikka hintansa puolesta melko tyyris onkin.

2) Singapore River Cruise

The Merlion -patsasThe Merlion -patsas

Singapore River Cruise on oiva tapa nähdä keskustan nähtävyyksiä ja kuulla niiden historiasta. Laiva ohittaa muun muassa The Merlion -patsaan, joka on Singaporen maskotti ja toivottaa vieraat tervetulleiksi maahan merenrannassa. Patsas kerääkin ympärilleen turistit kameroineen ympäri vuoden.

3) Singapore Flyer

Singapore FlyerSingapore Flyer

Singapore Flyerista, eli meren rannassa olevasta maailmanpyörästä pääset ihastelemaan kaupungin siluettia. Päivällä näet kauniin sinisenä kiiltävän meren ja vieressä sijaitsevan arboretumin vehreyden. Auringon laskun aikaan näet puolestaan kaupungin mahtavat valot.

Mikäli kaipaat jotain erityistä, voit myös nauttia illallista tai drinksuja maailmanpyörässä. Loistava lahjaidea esimerkiksi merkkipäivää viettävälle!

4) Orchard Road -ostoskatu

Orchard Road, SingaporeOrchard Road, Singapore

Orchard Road on paikka, johon kannattaa suunnata ostoksille. Kadun varressa on monia ostoskeskuksia, joista löytyy liikkeitä oli budjettisi mikä tahansa.

Maksaminen käy helposti niin käteisellä kuin luottokortilla ja aikaa shoppailuun kannattaa varata runsaasti, jos ajatuksena on kiertää useampi ostoskeskus.

5) Singaporen kansallismuseo

Singaporen kansallismuseoSingaporen kansallismuseo

National Museum of Singapore on loistava paikka oppia lisää maan mielenkiintoisesta ja monimuotoisesta historiasta. Jätä tylsät historian kirjat kotiin ja tutustu maahan omaan tahtiisi kuuntelemalla juuri sinua kiinnostavat asiat nauhalta.

Museossa on myös paljon muutakin kuin historiaa eikä se missään nimessä oli liian raskas lapsille.

6) Marina Bay Sands

Marina Bay SandsMarina Bay Sands

Marina Bay Sands on arkkitehtonisesti vaikuttava luomus, sillä rakennus näyttää siltä kuin kolmen pilvenpiirtäjän päälle olisi nostettu laiva. Wow!

Tämä meren rannassa sijaitseva 5-tähden hotelli sisältää myös useita ravintoloita, teattereita, kauppoja ja paljon muuta. Hotellin asukkaat voivat myös uida yhdessä maailman mahtavimmassa katolla sijaitsevista Infinity-uima-altaasta. Tässä altaassa, joka sijaitsee 55 kerroksisen hotellin katolla, ei näytä olevan reunoja lainkaan.

Mikäli vietät maassa pidemmän aikaa, eikä 5-tähden hotelli sovi budjettiisi, voit aina harkita tätä hotellia esimerkiksi yhdeksi yöksi ja päättää lomasi tyylillä! Turistit voivat toki tutustua hotellin katolta avautuvaan maisemaan ilman hotellipalveluiden käyttöäkin.

7) Singapore Zoo

Singapore ZooSingapore Zoo

Singapore Zoo on eläintarha, jossa pääset tutustumaan eksoottisiin eläimiin ja mikäli haluat kokea jotain ainutlaatuista, kannattaa eläintarhaan mennä illalla. Night Safari on loistava mahdollisuus nähdä monet yöllä aktiivisimmillaan olevat eläimet vireinä. Hyppää vain vaunuun, joka kierrättää sinut ympäri eläintarhaa ja nauti.

Eläintarhasta ei puutu jännitystä, sillä sen lisäksi, että pääset tarkkailemaan villien leijonien toimintaa, pääset seuraamaan taiturimaisien tulenpuhaltajien näytöksiä. Tätä eläintarhaa ei syyttä ole valittu maailman parhaaksi!

8) Sentosan saari

Sentosan saariSentosan saari

Sentosan saari on yksi Singaporen mielenkiintoisimmista kohteista. Saarelle pääset autolla sillan kautta, lautalla tai yläilmoihin kohoavan köysiradan avulla. Siellä vierähtääkin helposti kokonainen päivä.

Kyseessä on elämyssaari, jossa voit nauttia ihanista ravintoloista, rantaelämästä tai vaikka golfista. Saarelta löytyy myös Singaporen kasino, Universal Studio -teemapuisto sekä Underwater World -akvaario. Tekemistä löytyy siis laidasta toiseen ja varmasti koko matkaseurueelle.

9) Chinatown

ChinatownChinatown

Chinatown on kyseisille maalle omistettu alue Singaporen sisällä. Muutamien kortteleiden alueella voit mielessäsi matkata keskelle punaista ja kultaista Kiinaa ja nauttia tunnelmasta kiinalaisten lyhtyjen koristamilla kaduilla.

Mikäli mielesi tekee kiinalaista ruokaa, kannatta suunnata tarkastelemaan Chinatownin ravintoloiden tarjonta.

10) Metro

Singaporen metroSingaporen metro

Metrolla liikkuminen on helppoa ja edullista. Vaikka matkat eivät kartalla näyttäisikään pitkiltä, ei reittejä välttämättä ole suunniteltu jalankulkijoille. Lisäksi, kuuma keli tai sadekuurot saattavat myös kannustaa käyttämään julkisia kulkuvälineitä.

Turisteille suunniteltu 1-3 päivän Tourist Pass on erinomainen sijoitus. Kortilla voit matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla (metrolla tai bussilla) juuri niin paljon kuin haluat. 10-20 SGD maksavan kortin saat kätevästi isoimmilta metroasemilta, kuten Changin lentokentältä.

Milloin mennä Singaporeen?

Sään puolesta Singapore on hyvä lomakohde läpi vuoden. Tyypillisesti monsuunikautena marras-tammikuussa päivittäin tulee lyhyitä sade kuuroja, mutta lämpötilan ollessa +25-+30, pieni sadekuuro on jopa tervetullut.

Miten mennä Singaporeen?

Etäisyys Suomesta Singaporeen ei ole se lyhyin, mutta kiitos Finnairin suorien lentojen, matka ei tunnu raskaalta. Lento kestää kuitenkin noin 11-13 tuntia. Sijaintinsa ja erinomaisten lentoyhteyksien ansiosta Singapore on myös helppo yhdistää muihin lähellä oleviin lomakohteisiin, kuten eksoottiseen Malesiaan tai Indonesiaan.

Lennot Singaporeen löydät Napsun lentohausta.

Teksti: Johanna Raittila | Kuvat: Dreamstime.com

Lue lisää kohteesta: Singapore

Päivitetty 5.4.2018


Julkaistu 13. maaliskuuta, 2014

Pieni hetki, sivua ladataan.