10 vinkkiä: New Yorkiin shoppailemaan? Yes, please!

New York on shoppailijan unelmakaupunki. Ostoksia voi tehdä tunnelmallisissa pikkuputiikeissa, valtavissa tavarataloissa, kalliissa merkkiliikkeissä, edullisilla outlet alueilla ja hyvän valikoiman erikoismyymälöissä. Etenkin silloin kun euron arvo on vahva dollariin nähden, tuntuvat hinnat jopa edullisilta Suomeen verrattuina.

10 vinkkiä New Yorkissa shoppailuun

1) Macy’s

Macy’s on yli 160 vuotta sitten perustettu yhdysvaltalainen tavarataloketju. New Yorkin myymälää on mainostettu maailman suurimmaksi tavarataloksi ja kyllä se yksi suurimmista onkin. Kyseessä ei ole luksustavaratalo, mutta ei myöskään halpakauppa. Ainakin paikalliset käyvät mielellään Macy’lla ostoksilla. Se on myös tunnettu hyvistä kausialennusmyynneistään (Herald Square, 34th Street ja Broadway)

2) Bloomingdale’s

Bloomingdale’s tavaratalo avattiin Manhattanille jo vuonna 1879. Se on tunnettu viimeisimpien trendivaatteiden ja tuotteiden ostospaikkana. Hintataso on korkeampi kuin Macy’lla, mutta katseltavaa ja kosketeltavaa riittää. Esimerkiksi laukkuvalikoima Bloomingdale’lla on häikäisevä. Tavaratalossa myydään myös sen oman tuotemerkin ”Bloomie’s” tuotteita. (Lexington Avenue, East 59th Street)

3) Century 21

Century 21 on outlet myymälä keskellä Manhattania, jossa myydään merkkivaatteita vähintään 40–75% alennuksella. Ruuhka-aikaan paikalla voi olla todella paljon ihmisiä. Silloin kassoille ja sovituskoppeihin on valtavat jonot. Hyvällä tuurilla voi kuitenkin tehdä huippulöytöjä. Century 21 sijaitsee entisen Ground Zeron eli nykyisen One World Trade Centerin rakennustyömaan vieressä. Paikalla, jossa kohosivat ennen World Trade Centerin kaksoistornit. Paikka on Cortland Streetilla Church Streetin ja Broadwayn välissä.

4) 5th Avenue

5th Avenue on yksi kuuluisimpia ostoskatuja Manhattanilla. Paras tapa on lähteä kävelemään katua Fifth Avenue metroasemalta alaspäin. 48th Streetin ja 59th Streetin välisellä osuudella sijaitsevät mm. Tiffany, Disney shop, Fendi ja Jimmy Choo. Manolo Blahnikin myymälä löytyy kun poikkeat 5th Avenuelta West 54th Streetille.

5) Madison Avenue

Lisää merkkiliikkeitä löytyy Madison Avenuen ostosalueelta 53rd Streetin ja 72nd Streetin välillä. Kun kävelee Fifth Avenuen metroasemalta ensin yhden korttelin välin itään ja lähtee sitten Madison Avenueta pohjoiseen, pääsee tutkimaan mm. Lacosten, Calvin Kleinin, DKNY:n, Armanin ja Dolce & Gabbanan liikeitä. Alueelta löytyy myös luksustavaratalo Barneys (Madison Avenue, East 60th ja 61st Streetit). Sieltä voi ostaa kaikkien tunnettujen muotisuunnittelijoiden luomuksia samoin kuin vain asiantuntijapiirien suosimien muotisuunnittelijoiden vaatteita.

6) Soho

Sohossa Lower Manhattanilla voi shoppailla upeissa trendiputiikeissa ja käydä välillä kahvilla tyylikkäissä kahviloissa. Alueella kannattaa käydä arkipäivinä, sillä viikonloppuna voi olla ruuhkaista. Parhaat kaupat sijaitsevat Broadwayn, West Broadwayn, Canal Streetin ja Prince Streetin välisellä alueella. (Metro Prince Street)

7) Little Italy

Sohon itäpuolella sijaitsee NoLita eli North of Little Italy. Se on kehittynyt uniikiksi ostosalueeksi, kun Sohon vuokrat alkoivat olla liian korkeita uusille muotisuunnittelijoille. Heidän pikkuputiikeissaan voi tehdä todella ainutlaatuisia ostoksia. NoLitan putiikit sijaitsevat pääasiassa Mulberry Streetin, Elizabeth Streetin, Kenmare Streetin ja East Houston Streetin välisellä alueella. (Metro Spring Street)

8) Union Square Greenmarket

Union Square Greenmarket pystytetään joka maanantai, keskiviikko, perjantai ja lauantai Unionin aukiolle 14th Streetille klo 8-16. Joskus tori on tilapäisesti siirretty Madisonin aukiolle. Paikalla on koko osavaltion alueelta maanviljelijöitä ja pientuottajia tuotteineen. Tunnelma on, kuten maalaistorilla kuuluukin, vilkas ja iloinen. Tarjolla on tuoreita kasviksia ja hedelmiä sekä kotitekoisia tuotteita kuten päärynä- ja omenasiideriä. (Metro 14th Street Union Square)

9) Avirex

Avirex on erikoiskauppa, joka myy sotilas- ja motoristivaatteita. Se on myös USA:n ilmavoimien pilottitakin virallinen toimittaja. Avirex sijaitsee Broadwaylla Sohon pohjoispuolella Bond streetin ja Bleecker streetin välissä (Metro Bleecker Street).

10) Woodbury Outlet

Woodbury Outlet on reilun tunnin bussimatkan päässä New Yorkista. Siellä on 220 merkkiliikkeen Outletmyymälät. Gray Line bussi kulkee 42nd Streetin ja 8th Avenuen kulmasta Part Authorityn bussiterminaalissa sijaitsevalta Visitor Centeriltä. Matkan edestakainen hinta on $42 ja siihen kuuluu alekuponkivihko, jonka hinta on 10$. Kupongeilla on mahdollista saada liikkeistä merkittäviä lisäalennuksia. Bussiliput etuineen voi ostaa jo etukäteen netistä.

Etenkin tavarataloissa (ainakin Macy’s ja Bloomingdale’s) turistit saavat usein n. 10 % lisäalennuksen, kun hakevat asiakaspalvelusta alennukseen oikeuttavan kortin (Visitors shopping pass). Sen saamiseksi on oltava passi mukana.

New Yorkin kaupoissa on Ale suurin piirtein samoihin aikoihin, kuin Suomessa eli joulun ja juhannuksen jälkeen. Lisäksi siellä on usein erilaisia kampanjoita etenkin paikallisten juhlapyhien aikaan. Outletmyymälöissä myydään tuotteita aina alehinnoilla.

Yhdysvalloista saa tuoda Suomeen verovapaasti tavaraa 430 €:n arvosta.

Lennot New Yorkiin löydät Napsun lentohausta.

Teksti: Virpi Keränen, ViisastenMatka

Lue myös: 10 vinkkiä: New York, New York

Lue myös: 10 vinkkiä: New York – kulttuuria ja historiaa

Lue lisää kohteesta: New York


Julkaistu 8. lokakuuta, 2013

Pieni hetki, sivua ladataan.