Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

10 vinkkiä: Romanttinen vesiurheilun paratiisi Malediivit

Malediivit on kuin täydellinen postikortti. Valkoisia hiekkarantoja silmänkantamattomiin, kirkkaita vesiä jotka houkuttelevat snorklaamaan, laiskasti huojuvia palmuja, hemmottelua ja hyvää ruokaa.

Sadoista pienistä saarista koostuva Malediivit tarjoaa laiskottelijalle kylpylöitä ja rantatuolin, aktiivilomailijalle sukeltamista ja surffaamista. Sen kirkkaat vedet takaavat sen, että outoja elämyksiä löytyy helposti: Malediiveilla on vedenalainen kylpylä, ravintola ja yökerho.

Kauniisti kimalteleva meri on mukana rennossa lomanvietossa joka käänteessä; tänne tullaan rentoutumaan ja nauttimaan elämästä paikassa joka näyttää paratiisilta.

10 vinkkiä Malediiveille:

1) Ui haiden kanssa

Malediiveilla pääsee pulahtamaan mereen myös haiden kanssa. Jos uskaltaa.Malediiveilla pääsee pulahtamaan mereen myös haiden kanssa. Jos uskaltaa.

Malediivit on harvoja paikkoja maailmassa jossa turvallisesti uiminen paholaisrauskujen ja valashaiden kanssa on mahdollista. Haiden kalastus on maassa kielletty ja sen sijaan niiden bongaaminen ja tapaaminen tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen elämyksen vailla vertaa. Matkajärjestäjät tarjoavat yösukelluksia, venematkoja ja snorklausretkiä eri tapaamispaikoille.

Malediivit on täydellinen matkakohde ihmisille, jotka nauttivat luonnosta ja merenalaisesta elämästä. Järjestetyillä reissuilla voi tavata helpostikin viisi tunnetuinta näissä vesissä eläjää; kotkarausku, paholaisrausku, merikilpikonna, delfiini ja hai. Snorklaaminen kirkkaissa vesissä jossa näkyvyys voi olla kymmeniäkin metrejä, on jokaisen matkaajan pakko kokea.

2) Pääkaupunki Malé

Malediivien pääkaupunki Malé.Malediivien pääkaupunki Malé.

Pienellä saarella sijaitseva pääkaupunki on tiheään asuttu värikäs keskus. Se tarjoaa aidon kurkistuksen paikallisten elämään. Malén kalamarketti on kiinnostava nähtävyys, täynnä ihmisiä, kuhinaa sekä tuoretta kalaa joka lähtöön. Kalamarketin lähellä sijaitsee paikallisten ostospaikka, marketti joka pursuaa herkullisia ja tuoksuvia mausteita. Shoppailu kannattaa muutenkin hoitaa Maléssa, jossa kauppoja on pienistä putiikeista trendikkäämpiin ketjuihin.

Muita nähtävyyksiä pikkuruisessa kaupungissa ovat mm. Muleeaage & Medhu Ziyaarath, kaksi erillistä rakennusta joista toinen toimii nykyisin presidentin asuntona. Moskeija Old Friday on rakennettu 1656, ja se hurmaa korallista tehdyillä mutkikkailla koristeillaan.

3) Sukella seikkailuun

Malediivit tunnetaan sukeltajien paratiisina, ja vedenalainen maailma onkin siellä uskomattoman kaunis.Malediivit tunnetaan sukeltajien paratiisina, ja vedenalainen maailma onkin siellä uskomattoman kaunis.

Malediiveilla ensikertalaisetkin pääsevät helposti sukeltamisen makuun, sillä Malediiveilla järjestetään useissa paikoissa sukelluskursseja. Sukeltajien paratiisina tunnetun Malediivien parhaita paikkoja harrastukselle ovat mm. Maaya Thila, Maldives Victory, Lankan Manta Point sekä kenties tunnetuin, Banana Reef, jossa värikkäät kalat, korallit ja vedenalainen maailma avautuu luolien kätköistä kiehtovalla tavalla.

British Loyalty Wreck on tunnettu sukelluskohde; vanha öljytankkeri jonka torpedo upotti vuonna 1944. Se sijaitsee Addu-atollilla, ja sukeltajat pääsevät uimaan myös tankkerin sisään tutkimaan kiinni kasvaneita koralleja ja aluksen sisätiloja.

4) Hyppää dhonin kyytiin

Perinteinen malediivilainen puuvene eli dhoni.Perinteinen malediivilainen puuvene eli dhoni.

Dhoni on perinteinen malediivilainen puuvene, joka yhdistää purjehtimisen moottoriveneeseen. Näillä veneillä tehtävät retket ovat suosittuja, ja niitä tarjoaakin usea paikallinen matkanjärjestäjä. Retket voivat kestää päivän, tai useita päiviä, jolloin samalla reissulla tutustutaan useaan pieneen saareen, nautitaan herkullisesta ruuasta ja paistatellaan auringossa sekä snorklataan.

5) Hemmottele itseäsi kylpylöissä

Jopa kylpylärakennukset näyttävät näin houkuttelevilta Malediiveilla.Jopa kylpylärakennukset näyttävät näin houkuttelevilta Malediiveilla.

Huikean merimaiseman ympäröimänä ei kenties ensimmäiseksi tule mieleen vetäytyä hierottavaksi, mutta Malediivit on täynnä ensiluokkaisia kylpylöitä ja palveluita. Osa kylpylöistä on rakennettu veden päälle, joten voit ihastella lasilattian läpi rauskujen uintia hemmottelun lomassa. Useimmissa resorteissa on oma kylpylänsä, mutta luksusmaisia hoitoloita löytyy pitkin saaria jotka tavoittaa parhaiten taksilla tai vaikka mopolla.

Tottakai, Malediiveilta löytyy myös maailman ensimmäinen vedenalainen kylpylä.

6) Saarihyppelyä parhaimmillaan

Baa-atolli kuvattuna yläilmoista.Baa-atolli kuvattuna yläilmoista.

Malediivit muodostuu pienistä atolleista; pieniä saaria on alueella melkein 1 200 kappaletta. Useimmat lomakeskukset ja hotellit tarjoavat retkiä tai veneen kuljettajineen, jotta alueesta ja sen tarjonnasta saa mahdollisimman paljon irti.

Myös useat matkanjärjestäjät tarjoavat erillisiä saarihyppelymatkoja, joissa matkailijoita viedään useammalle saarelle. Lähistöltä voi löytyä juuri se täydellinen autio ranta, kiinnostava snorklauspaikka tai mieluisa ravintola, vain yhden - tai viiden - saaren päässä.

7) Majoitus persoonan ja budjetin mukaan

Meren päällä sijaitsevat bungalowit ovat mahtava, mutta melko hintava majoitusvaihtoehto.Meren päällä sijaitsevat bungalowit ovat mahtava, mutta melko hintava majoitusvaihtoehto.

Malediivit elää pitkälti turismista. Niinpä majoitusvaihtoehtoja on moneen eri makuun ja monelle eri lompakolle. Hienoimmat resortit tarjoavat bungaloweja, jotka sijaitsevat meren päällä - merta voi ihastella kenties lasilattian läpi.

Heppoisemmat rantamajat syrjemmässä tarjoavat omatoimisemmalle reissaajalle täydellisen elämyksen, ja perushotelleissakin hymy on herkässä, meri lähellä ja rannat huumaavan kauniita. Vain noin 200 saarta yli tuhannesta on asutettuja; moni hotelli tarjoaa myös mahdollisuuden yöpyä autiolla saarella oman ryhmän kesken.

8) Vieraile paikallisessa kylässä

Ukulhasin kalastajakylässä Malediiveilla asuu noin tuhat asukasta.Ukulhasin kalastajakylässä Malediiveilla asuu noin tuhat asukasta.

Malé on helpoin paikka tutustua paikallisten elämään lomakeskusten ulkopuolella. Pienillä saarilla asustaa kuitenkin kiinnostava kansa, ja retki paikallisten asuttamalle saarelle kannattaa jos kulttuuri sekä paikalliset tavat kiinnostavat.

South Malella sijaitseva Guraidhoo, noin kahden tunnin lauttamatkan päässä Malésta, on helppo löytää. Kylä on erinomainen esimerkki paikallisesta pikkukylästä; asukkaita on noin 2 000. Sen läpi kävelee noin puolessa tunnissa, pieniltä kujilta löytyy kauppoja ja ravintoloita - tunnelma on hyvin erilainen kuin tyylikkäissä resorteissa.

On hyvä muistaa, että Malediivien pääuskonto on islam - sopivasti peittävät vaatteet paikallisissa kylissä ovat tarpeen.

9) Aallot haltuun

Yksi hyvin suosittu vesiurheilulaji Malediiveilla on kite surfing eli leijalautailu.Yksi hyvin suosittu vesiurheilulaji Malediiveilla on kite surfing eli leijalautailu.

Jos surffaaminen on sinulle SE juttu, on Malediivit luultavasti unelmalistallasi. Alueen useat atollit tarjoavat lukemattomia täydellisiä surffauskohteita, joissa aallot hemmottelevat alan harrastajia. Paikalliset voivat kuljettaa matkailijoita pitkin tunnetuimpia, tai parhaimpia, rantoja, tai voit osallistua surffauskurssille jossa harrastuksen alkeet otetaan haltuun.

Surffaajille matka-ajaksi suositellaan yleensä touko-joulukuuta; tästä huolimatta tungosta ei ole sillä paikkoja on lukemattomia. Tunnetuimmat surffausrannat löytyvät Huvadhoo-atollin Tiger Stripesista, tai Male-atollin Pasta Pointista.

10) Heittäydy romanttiseksi

Malediivit on yksi maailman romanttisimmista kohteista. Tarjolla on iltaristeilyjä hyvän ruuan ja viinin kera, kynttiläillallisia ravintolassa turkoosinvärisen meren yllä, yhteisiä kylpylähoitoja ja tietenkin mahdollisuus mennä naimisiin meren rannassa.

Tuskin mikään on romanttisempaa kuin yön yli kestävä reissu kahdelle hengelle autiolla saarella tai kävely auringonlaskun aikaan meren rannassa - ei ihme että Malediivit on pariskuntien ja häämatkalaisten unelmakohde.

Milloin mennä Malediiveille?

Trooppinen ilmasto voi joskus olla jopa tuskallisen kostea tai paahtavan kuuma. Sade ripottelee Malediiveilla yleensä heinä-elokuussa, sekä marraskuusta maaliskuulle monsuunien vuoksi.

Sukeltajat ja snorklaajat suosivat kuitenkin juuri huhtikuun ja lokakuun välistä aikaa, sillä merivesi on kirkkaimmillaan ja vesiurheilun harrastajat hakeutuvat alueelle näihin aikoihin.


Aurinkoisin, ja suosituin, aika on joulukuusta huhtikuulle, jolloin myös hotellit ja lennot ovat kysytyimpiä.

Miten mennä Malediiveille?

Suomalaisista matkanjärjestäjistä Apollomatkat ja TUI järjestävät pakettimatkoja Malediiveille.

Teksti: Skye Borg | Kuvat: Dreamstime.com

Lue lisää kohteesta: Malediivit

Päivitetty 5.10.2017


Julkaistu 24. lokakuuta, 2016

Pieni hetki, sivua ladataan.