Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

10 vinkkiä: Junalla rantalomalle Eurooppaan?

Yhteistyössä

VR

Euroopan paras biitsikausi on juuri alkamassa. Lämpimin aika suunnata kohti rantoja alkaa toukokussa ja jatkuu eteläisessä Euroopassa jopa lokakuulle. Perinteinen tapa siirtyä Suomesta rantalomakohteeseen on lentämällä, mutta mitäpä jos tänä kesänä nauttisit maisemista ja tunnelmasta jo koko matkan ajan, ja matkustaisit kohteeseen junalla?

Interrail on verraton tapa matkustaa, kun haluat matkalla nähdä useampia kohteita kerralla, fiilistellä erilaisia kulttuureja, maistella aitoja makuja ja kokea kaiken tämän edullisesti.

Listasimme kymmenen kaunista rantaa Euroopassa, joiden hiekalle pääset nautiskelemaan helposti reilaamalla. VR:n sivuilla voit tutustua reittisuosituksiin tai suunnitella matkasi aivan oman mielesi mukaan!

10 vinkkiä Euroopan rantoihin reilimatkan varrella:

1) Marina di Pisa, Italia

Kaltevan tornin ihailun jälkeen kannattaa käydä myös Marina di Pisan rannoilla.Kaltevan tornin ihailun jälkeen kannattaa käydä myös Marina di Pisan rannoilla.

 • Lähin rautatieasema: Pisa

Monet käyvät Pisassa vain ihmettelemässä sitä yhtä kuuluisaa tornia, mutta lähellä Pisan kaupunkia on muutakin kaunista katseltavaa. Noin 15 kilometrin päässä Pisan kaupungista löytyy kilometritolkulla kaunista rantaviivaa ja mahdollisuus yhdistää kaupunki- ja rantaloma.

Lähin rantakaupunki on Marina di Pisa, jossa rannat ovat päällystetty valkoisilla pikkukivillä. Aivan luonnon itse muokkaama ranta ei siis ole kyseessä, mutta kaunis biitsi joka tapauksessa.

2) Budva, Montenegro

Budva on loistava paikka yhdistää historiantäyteinen ranta- ja kulttuuriloma.Budva on loistava paikka yhdistää historiantäyteinen ranta- ja kulttuuriloma.

 • Lähin rautatieasema: Budva

Budva on Adrianmeren rannalla sijaitseva historiallinen kaupunki. Budvassa hiekkarantaa on yli kymmenen kilometrin pituudelta ja kauniin turkoosi merivesi on erittäin houkuttelevaa.

Budvan yksi nähtävyyksistä on Sveti Stefanin 1400-luvulla rakennettu kalastajakylä, jonne pääsee kävellen kapeaa rantaväylää pitkin. Budvan läheisyydessä on myös suosittuja vaellusreittejä ihastuttavan, vehreän luonnon keskellä.

3) Connemara, Irlanti

Connemaran kansallispuistossa on myös kauniita hiekkarantoja.Connemaran kansallispuistossa on myös kauniita hiekkarantoja.

 • Lähin rautatieasema: Galway

Läntisessä Irlannissa sijaitseva Connemaran kansallispuisto on huikean kaunis. Connemaran maisemiin kuuluu vihreitä laaksoja, vuoria ja kallioita, mutta myös hiekkarantaa löytyy.

Connemaraan suuntaavien kannattaa tutustua myös Kylemore Abbeyyn, joka on 1800-luvulla rakennettu luostarikirkko. Se on mahtipontinen rakennus, joka sijaitsee järven rannalla ja sulautuu satumaisen kauniisti ympäröiviin vuoriin ja maisemiin.

4) Zandvoort aan Zee, Hollanti

Rantaloma yhdistettynä Amsterdamin kaupunkilomaan? Kesäaikaan se onnistuu!Rantaloma yhdistettynä Amsterdamin kaupunkilomaan? Kesäaikaan se onnistuu!

 • Lähin rautatieasema: Zandvoort aan Zee

Amsterdamista puolen tunnin junamatkan päässä löytyy pitkästi hiekkarantaa. Zaandvoort aan Zeessä kultainen hiekka on erityisen hienoa ja tuntuu mukavalta - tosin keskikesällä polttavan kuumalta - jalkojen alla.

Amsterdamin ja Zandvoort aan Zeen väliin jää suloinen Haarlemin kaupunki, jossa kannattaa piipahtaa. Haarlemissa on hyvä ravintolavalikoima sekä useita museoita.

Ps. Amsterdamissa hankitulla Museumkaartilla pääsee myös Haarlemin museoihin jonon ohi ja maksutta.

5) Siracusa, Sisilia, Italia

Siracusassa historian havina ja kauniit rannat mahdollistavat onnistuneen loman.Siracusassa historian havina ja kauniit rannat mahdollistavat onnistuneen loman.

 • Lähin rautatieasema: Siracusa

Sisilian itärannikolla sijaitseva Siracusan kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Kulttuurimatkan lomassa voi käydä pulahtamassa meressä ja hengähtää jollakin Siracusan monista hiekkarannoista.

Päänähtävyyksiä Siracusassa ovat muiden muassa Piazza Duomo sekä Roomalainen amfiteatteri.

6) San Sebastián, Espanja

La Conchan ranta San Sebastiánissa on yksi suosituimmista.La Conchan ranta San Sebastiánissa on yksi suosituimmista.

 • Lähin rautatieasema: San Sebastián

San Sebastiánissa on useita hiekkarantoja, joista kolme suosituinta ovat La Concha, Ondarreta sekä Zurriola Beach.

Zurriola Beach on hyvin suosittu surffaajien keskuudessa. Sieltä löytyy myös välinevuokrausta sekä surffikouluja, jos apua harrastuksen aloittamiseen tarvitaan.

San Sebastián isännöi vuoden 2016 Euroopan kulttuuripääkaupunkina, joten tapahtumia ympäri kaupunkia riittää ja vierailijoiden viihtyvyyteen on panostettu jopa tavanomaista enemmän.

7) Tarifa, Espanja

Tarifa Beachin dyynit ovat kieltämättä houkuttelevat. Rantaviivaa jatkuu silmänkantamattomiin.Tarifa Beachin dyynit ovat kieltämättä houkuttelevat. Rantaviivaa jatkuu silmänkantamattomiin.

 • Lähin rautatieasema: Algeciras

Aivan Espanjan eteläisimmästä kärjestä löytyy Tarifa Beach. Hienohiekkaiset dyynit ja ranta, joiden edessä Välimeri kohtaa Atlantin, houkuttelee niin auringonpalvojia kuin surffareitakin viettämään kesäpäivää.

Algecirasista Gibraltarille on vain noin puolentunnin matka, joten niillä huudeilla kun on, kannattaa käydä tsekkaamassa myös tuo legendaarinen nähtävyys!

8) Algarve, Portugali

Praia da Rocha on yksi Algarven kuvatuimmista rannoista.Praia da Rocha on yksi Algarven kuvatuimmista rannoista.

 • Lähin rautatieasema: Faro

Portugalin eteläisin maakunta on Algarve. Se ulottuu Portugalin ja Espanjan rajalta aina Atlantin tyrskyihin, Portugalin lounaisrannalle. Algarven alueella on kymmeniä kauniita hiekkarantoja, joista valinnan voi tehdä sen mukaan, kuinka pitkälle Farosta haluaa matkaa jatkaa.

Suosittuja rantoja Algarvessa ovat esimerkiksi Praia da Rocha, Praia da Falésia sekä Armacao de Pera.

9) Tenby, Iso-Britannia

Tenby on sympaattinen kylä, jonka kolme rantaa ovat hyvin hoidetut.Tenby on sympaattinen kylä, jonka kolme rantaa ovat hyvin hoidetut.

 • Lähin rautatieasema: Tenby

Tenby on mukava merenrantakylä Länsi-Walesissa. Kylässä on kolme rantaa: North Beach, Castle Beach ja South Beach. Kaikki kolme ovat viihtyisiä, sopivia myös lapsiperheille ja palkittuja siisteydestään.

Tenbyn edustalla oleva St. Catherinen saari ja sen linnake ovat mielenkiintoinen vierailukohde. Saaren aukioloajat vaihtelevat, sillä sinne ei pääse nousuveden aikaan. Tällä hetkellä saarella olevaa linnaketta kunnostetaan, mutta vierailijat pääsevät ihastelemaan näkymiä. Ajankohtaisimmat tiedot aukiolosta ja nousuvedestä löydät heidän Facebook-sivuiltaan.

Päivitys: St. Catherinen linnake on suljettu toistaiseksi vierailijoilta.

10) Wolfganesee, Itävalta

Wolfganeseessä ympäröivät maisemat tekevät rantapäivästä ikimuistoisen.Wolfganeseessä ympäröivät maisemat tekevät rantapäivästä ikimuistoisen.

 • Lähin rautatieasema: Salzburg

Wolfganesee on Salzburgin maakunnassa sijaitseva kirkasvesinen järvi, jota ympyröi uskomattoman kauniit vuoristomaisemat. Suosittuja kesäkaupunkejä järven rannalla ovat St. Wolfgang ja St. Gilgen.

St. Wolfgangista lähtee myös historiallinen junareitti ylös Schafberg-vuorelle, josta on upeat maisemat. Matka vuorelle kestää 40 minuuttia (n. 5,5 km) ja huipulla ollaan yli kilometrin korkeudessa. Sympaattisen junamatkasta tekee se, että kuljetus hoituu nostalgisesti höyryveturilla.

Mitä huomioida ennen Interrailia:

- Lipputyyppejä on kaksi:

 • Interrail Global Pass on voimassa kaikissa Interrail-maissa, jotka löydät VR:n www-sivuilta. Interrail Global Passilla voit käyttää Suomessa yhden päivän meno- ja yhden paluumatkaan. Lipun voimassaoloajan voit valita 5 päivästä 1 kuukauteen.
 • Interrail One Country Pass kattaa nimensä mukaisesti maakohtaisia matkustuspäiviä. Mukana olevat maat ja lippujen hinnat löydät täältä.

- Lippuja myydään kaikissa VR:n lipunmyyntipisteissä. Tarvitset mukaan passin tai virallisen henkilökortin. Kortin voit ostaa myös netistä osoitteesta interrail.eu.

- Lentämällä lähtöpaikkaan? Voit aloittaa matkasi myös lentämällä suoraan ensimmäiseen kohteeseesi ja jatkaa sieltä matkaa junalla.

- Perhereilille? Jopa kaksi alle 12-vuotiasta lasta matkustaa aikuisen kanssa maksutta! Mahtava idea ikimuistoiseksi perhelomaksi!

- Ennen matkaa kannattaa ladata myös offline-tilassa toimiva Rail Planner App, johon voit ladata aikataulut ja tietoja kohdemaasta.

- Hanki hyvä rinkka ja pakkaa mukaan vain olennaista! Vinkkejä reilireissun pakkaukseen löydät täältä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Interraililla makumatka Eurooppaan

Lue myös: 10 vinkkiä: Interrailin suunnitteluun kannattaa panostaa

Lue myös: 10 vinkkiä: Interrail lasten kanssa

Teksti: Maria Heikkilä, Napsu.fi | Kuvat: Dreamstime.com

Päivitetty 23.3.2017


Julkaistu 16. toukokuuta, 2016

Lisää valmismatkoja
Pieni hetki, sivua ladataan.