10 vinkkiä: Häämatkalle Euroopan aurinkoon?

Täydellinen auringonlasku, lumoava merimaisema. Unelmien uima-allas, hempeä kesäpäivä. Eurooppa on täynnä aivan upeita kohteita ja toinen toistaan romanttisempia hotelleja häämatkalle aikoville. Jollei matkakohde ole ollut ehdottomasti lukittuna jo aikaisemmin, saattaa valinnan vaikeus yllättää häämatkaa suunnittelevat.

Tässä poimintoja ihanista kohteista ja hotelleista, jotka sovipat loistavasti erityisesti kesäkaudella häämatkalle lähteville. Kohteiksi valikoitui muun muassa Geneve, Santorini, Lido di Jesolo, Como-järvi sekä Benidorm.

Vinkki: Kun varaatte hotellia häämatkallenne, muistakaa mainita varauksen lisätiedoissa matkan tarkoitus. Usein hotellit haluavat antaa pientä ekstrapalvelua ja tehdä häämatkastanne ikimuistoisen!

1) Lago di Como, Italia

Varennan kylä Como-järven rannalla. Kuva: johnkruger1 | Adobe StockVarennan kylä Como-järven rannalla. Kuva: johnkruger1 | Adobe Stock

Lago di Como, eli Como-järvi on ehdottomasi yksi Italian kauneimmista kohteista.

Upeat vuoret ja auringossa kimalteleva järvivesi ovat yhdistelmä, joka saa ihailijansa sanattomaksi. Ei siis ihme, että useat julkkikset, kuten George Clooney, Matthew Bellamy ja Madonna, ovat myöskin hankkineet loma-asunnon täältä. Como-järvelle voi matkustaa vuoden ympäri, mutta parhaimmillaan se on kesällä.

2) Kotor, Montenegro

Kotorin keskiaikainen vanhakaupunki on säilynyt hyvin. Kuva: ecstk22 | Adobe StockKotorin keskiaikainen vanhakaupunki on säilynyt hyvin. Kuva: ecstk22 | Adobe Stock

Montenegron Kotor on UNESCO:n maailmanperintökohde, eikä syyttä: Kotor on kuvankaunis rantakaupunki, jonka keskiaikainen vanhakaupunki on hyvin säilynyt.

Kotoriin pääsee helposti matkustamaan myös Dubrovnikin kautta, sillä Dubrovnikiin järjestetään Suomesta huomattavasti enemmän lentoja kuin Podgorican lentokentälle, jolle ei Suomesta pääsee suorilla lennoilla. Matka Dubrovnikin kentältä Kotoriin on noin 2 tuntia.

3) Santorini, Kreikka

Santorinin tunnetuin maisema avautuu Oian kaupugissa. Kuva: santosha57 | Adobe StockSantorinin tunnetuin maisema avautuu Oian kaupugissa. Kuva: santosha57 | Adobe Stock

Kauniit, perikreikkalaista arkkitehtuuria edustavat valko-siniset talot rinteessä ja taustalla sininen meri. Santorini houkuttelee matkailoijoita kaikkialta maailmasta tällä upealla näkymällä.

Valkoista hiekkarantaa ei tältä saarelta löydy, mutta tummakivisiä rantoja on useampia.

Keikkalaisen ruuan ystäville Santorini on taivas. Useissa ravintoloissa herkullinen ateria nautitaan upeita maisemia ihaillen.

4) Geneve, Sveitsi

St. Pierren katedraalista on hieno näkymä Geneven kaupungin yli. Kuva: Stockbym | Adobe StockSt. Pierren katedraalista on hieno näkymä Geneven kaupungin yli. Kuva: Stockbym | Adobe Stock

Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Genevejärven rannalla.

Kaupunki on mahtava kohde kulttuurista, shoppailusta ja luontomatkailusta kiinnostuneille. Kaunis vanhakaupunki ja auringossa kimalteleva järvi -combo takaavat romanttisen tunnelman.

5) Mallorca, Baleaarit, Espanja

Mallorcan saari on täynnä kauniita rantapoukamia, joissa merivesi on kristallinkirkasta. Kuva: pixelliebe | Adobe StockMallorcan saari on täynnä kauniita rantapoukamia, joissa merivesi on kristallinkirkasta. Kuva: pixelliebe | Adobe Stock

Valkoiset hiekkarannat, ihana meri ja loistava ilmasto tekevät saaresta miellyttävän häämatkakohteen.

Mallorcalla on upeat vuoristomaisemat sekä pieniä, suloisia kalastajakyliä. Saarta kannattaakin lähteä kiertämään nähdäkseen Mallorcan monipuolisen luonnon ja sen kauneuden.

6) Lido di Jesolo

Lido di Jesolo sijaitsee noin 45 minuutin automatkan päässä Venetsiasta. Kuva: Mustafa Kurnaz | Adobe StockLido di Jesolo sijaitsee noin 45 minuutin automatkan päässä Venetsiasta. Kuva: Mustafa Kurnaz | Adobe Stock

Vain 40 kilometria Venetsiasta luoteeseen sijaitsee Lido di Jesolo, jossa valkoista hiekkarantaa riittää kilometritolkulla. Kaupunki on sopivan lähellä romanttista Venetsiaa, mutta tarpeeksi kaukana sen väenpaljoudesta.

Lido de Jesolo on mukava kohde yhdistää kaupunki- ja rantaloma.

7) Dubrovnik, Kroatia

Kroatian Dubrovnik huokuu historiaa. Kuva: dreamer4787 | Adobe StockKroatian Dubrovnik huokuu historiaa. Kuva: dreamer4787 | Adobe Stock

Yksi Kroatian suosituimmista lomakohteista on Adrianmeren rannalla sijaitseva Dubrovnik. Kaupunki huokuu historiaa ja on sanoinkuvaamattoman kaunis. Välimeren ilmasto – mainio kesäsää ja lempä syksy – sekä kristallin kirkas merivesi tekevät kohteesta unohtumattoman.

Dubrovnikissa on myös hyvä valikoima ravintoloita ja shoppailijatkin ovat varmasti tyytyväisiä saaliiseensa.

8) Nizza, Ranska

Nizza on kaunis kesäkohde. Kuva: Marco | Adobe StockNizza on kaunis kesäkohde. Kuva: Marco | Adobe Stock

Nizza on Ranskan Rivieralla sijaitseva, suosittu matkakohde – ja aivan ansaitusti. Sen merellinen kaupunkimaisema on kiehtovan kaunis.

Nizzan suojaisan sijainnin vuoksi heinä- ja elokuussa voi olla hyvinkin kuuma. Tämä kannattaa tietenkin huomioida, jos liika auringon porotus ei miellytä.

9) Valletta, Malta

Maltan pääkaupunki Valletta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kuva: sborisov | Adobe StockMaltan pääkaupunki Valletta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kuva: sborisov | Adobe Stock

Välimerellä sijaitseva Maltan saari on täynnä mielenkiintoista historiaa ja paljon nähtävää. Myös Malta on UNESCO:n maailmanperintökohde. Malta on ilmastoltaan miellyttävä toukokuusta syyskuuhun.

Monia hiekkarantoja ei Maltalta löydy, mutta uimaan mereen pääsee kuitenkin. Kalliorantoja on useampia ja merivesi ihanaa kirkkaan turkoosia. Päiväretkelle voi lähteä myös Maltan kauniille sisarsaarelle Gozolle.

10) Benidorm, Espanja

Benidormissa voi helposti viettää rentoa rantalomaa. Kuva: Olaf Speier | Adobe StockBenidormissa voi helposti viettää rentoa rantalomaa. Kuva: Olaf Speier | Adobe Stock

Benidorm on eläväinen rantakaupunki noin 40 minuutin ajomatkan päässä Alicantesta. Kaunis Costa Blanca ja takuuvarma kesäaurinko houkuttelevat matkailijoita rennolle rantalomalle Benidormiin.

Benidormissa on hyvät palvelut ja paljon tekemistä, mutta esimerkiksi ostospäiväksi tai kulttuurin nälkään kannattaa suunnata noin 30 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevaan Alicanteen. Upea suurkaupunki Valenciakaan ei ole Benidormista kaukana - Valenciaan ajaa Benidormista kahdessa tunnissa.

Lue myös: Häämatka hakusessa?

Artikkelia päivitetty 22.3.2024


Julkaistu 18. maaliskuuta, 2016

Lisää Santorinin valmismatkoja
Pieni hetki, sivua ladataan.