10 vinkkiä: Euroopan hurmaavat pääkaupungit

Suunnitteletko seuraavaa kaupunkilomaa? Arvotko kaupunkien välillä, minne olisi mielenkiintoisinta lähteä? Tässä poimimamme 10 tuttua ja upeaa pääkaupunkia Euroopassa, joihin kaikkiin pääsee Suomesta muutamissa tunneissa lentäen. Jokaisen alla olevan kaupungin hulinaan sulautuu helposti viikonloppureissulla, mutta kaikissa on tekemistä ja nähtävää ehdottomasti myös pidemmäksi aikaa.

10 vinkkiä Euroopan pääkaupunkeihin:

1) Berliini, Saksa

Museosaari, BerliiniMuseosaari, Berliini

Saksan pääkaupunki Berliini on maan suurin kaupunki n. 3,5 miljoonalla asukkaallan. Berliini onkin yksi Euroopan tärkeimmistä kultturisista ja poliittisista keskuksista. Se on tunnettu festivaaleistaan, vilkkaasta yöelämästään sekä kulttuuritarjonnastaan. Shoppailun, ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi Berliinistä löytyy myös kauniita puistoja, joissa voi nauttia rennosta tunnelmasta.

Lue myös: 10 vinkkiä: Vaikuttava Berliini

Lue myös: 10 vinkkiä: Monimuotoinen, omalaatuinen, ihana: Berliini

2) Wien, Itävalta

Taidehistorian museo, WienTaidehistorian museo, Wien

Itävallan pääkaupunki Wien tuo välittömästi mieleen monia musiikin suurmiehiä, kuten Mozartin, Haydnin ja Beethovenin. Wien on edelleenkin yksi Euroopan klassisen musiikin ja oopperan keskuksista.

Korkeakulttuurin lisäksi Wien tarjoaa museoita ja upeaa barokkityylin arkkitehtuuria, mutta myös ostoksia ja iltaelämää. Itävallassa on vahva kahvilakulttuuri, joten kannattaa pysähtyä nauttimaan kuppi kahvia ja herkullisia leivoksia turisteilun ohessa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Keisarien Wien

3) Rooma, Italia

Fontana di Trevi, RoomaFontana di Trevi, Rooma

Roomassa on sitä jotain. Italian uskomattoman kaunis, historiantäyteinen pääkaupunki, jonka kaduilla kulkiessa tulee selittämättömän iloiseksi. (Varo toki taskuvarkaita, he lannistavat fiiliksen hetkessä!)

Herkullinen ruoka ja viini, historialliset rakennukset, kauniit ihmiset ja sointuva italiankieli onnistuvat hetkessä luomaan onnellisen olotilan. Eikä shoppailua voi unohtaa: italialaiset luksusmerkit ovat kaikki sulassa sovussa, vieri vieressä (Via dei Condotti), mutta toki edullisempiakin ostoksia voi kaupungin ihastelun ohessa tehdä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Rooma – ikuinen kaupunki

4) Lontoo, Iso-Britannia

Big Ben ja Westminsterin silta, LontooBig Ben ja Westminsterin silta, Lontoo

Lontoo on Iso-Britannian pääkaupunki ja Euroopan kolmanneksi suurin kaupunki (Istanbulin ja Moskovan jälkeen) yli 8,6 miljoonalla asukkaallaan.

Lontoo ei paljoa lisähehkutusta tarvitse, sen museot ja nähtävyydet, miljoonakaupungin hulina, ostokset, ravintolat ja rajaton määrä iltamenomahdollisuuksia puhuvat jo puolestaan.

Lue myös: 10 vinkkiä: Superkaupunki Lontoo

Lue myös: 10 vinkkiä: Lontoo – kulttuuria ja historiaa

5) Pariisi, Ranska

Louvren taidemuseo, PariisiLouvren taidemuseo, Pariisi

Ranskan pääkaupunki Pariisi on erittäin suosittu kaupunkilomakohde monipuolisuutensa vuoksi. Pariisista löytyy hotellivalikoimaa budjettimatkasta luksuslomaan. Kulttuurista voi nauttia museoita ja muita tunnettuja nähtävyyksiä kierrellen, tai vain kuljeskella kaduilla ihastellen upeaa arkkitehtuuria ja nauttia Pariisin hulinasta.

Pariisin pikkuputiikit ovat houkuttelevan söpöja, mutta myös isommat tavaratalot ovat koristeltu uskomattoman kauniisti ja ovat upeita nähtävyyksiä jo itsessään.

Lue myös: 10 vinkkiä: Pariisin pakolliset

6) Madrid, Espanja

Plaza de Cibeles, MadridPlaza de Cibeles, Madrid

Espanjan pääkaupunki Madrid on upea suurkaupunki. Museoita, palatseja ja puistoja pullisteleva kaupunki on kultturimatkaajan unelma, mutta tämä jalkapallohullu kaupunki on tottakai hyvä valinta myös urheilun ystävälle.

Miljoonakaupunkina ostos- ja ravintolavalikoima Madridissa on valtava.

Lue myös: 10 vinkkiä: Maistuva Madrid ei jätä kylmäksi

7) Praha, Tsekki

Kaarlensilta, PrahaKaarlensilta, Praha

Tsekin pääkaupunkia Prahaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Ainutlaatuisten historiallisten rakennusten takia Praha on hyvin suosittu kaupunkikohde, jota tullaan ihastelemaan kaikkialta maailmasta. Näistä rakennuksista voi nauttia vain siemaillen kahvia kadunvarren kuppilassa. Praha on myös olutintoilijan taivas. Asukaslukuun suhteutettuna Tsekeissä juodaan eniten olutta maailmassa.

Praha on kaunis kaupunki ympäri vuoden ja tekemistä riittää kulttuurikokemuksista shoppailuun. Erityisesti Prahan joulumarkkinat ovat suosittu tapahtuma.

Lue myös: 10 vinkkiä: Kaunis, kauniimpi, Praha

8) Lissabon, Portugali

Belem-torni, LissabonBelem-torni, Lissabon

Portugalin pääkäupunki Lissabon on loistava valinta kaupunki- ja rantaloman yhdistämistä suunnittelevalle matkailijalle.

Lissabon on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista ja huokuu historiaa ja kaunista arkkitehtuuria. Jo kävely kauniilla kaduilla on kulttuurielämys. Ostosmahdollisuudet ovat valtavat, samoin ravintola-, kahvila- ja baarivalikoima. Tähän kun lisätään vielä valkoiset hiekkarannat, voidaan varmuudella sanoa, että Lissabonissa on jotain ihan jokaiselle!

Paras matkustusaika Lissaboniin on aurinkoa ja lämpöä toivoville touko-lokakuussa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Seikkailijoiden Lissabon

9) Budapest, Unkari

Kalastajanlinnake, BudapestKalastajanlinnake, Budapest

Unkarin pääkaupunki Budapest on Tonavan helmi. Budapest on loistava kohde viikonloppulomaksi, sillä kapunki on näppärän kokoinen, ja jo muutamassa päivässä ehtii nähdä paljon. Kaikille löytyy varmasti mieleistä tekemistä, haluat sitten kierrellä katselemassa keskustan nähtävyyksiä tai rentoutua yhdessä Budapestin kylpylöistä. Budapestin hintataso on alhaisempi kuin Suomen, joten kaupunki sopii hyvin myös shoppailuun.

Lue myös: 10 vinkkiä: Unohtumaton Budapest

10) Amsterdam, Alankomaat

Herengracht, AmsterdamHerengracht, Amsterdam

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam on ehdoton kevät kaupunki, mutta vierailemisen arvoinen mihin vuodenaikaan tahansa. Kaupunki on museoiden luvattu maa, niitä löytyy jättimäisen upeasta Rijksmuseumista aina pienen kahvilan yläkerrassa toimivaan teepannumuseoon.

Amsterdamin vanha arkkitehtuuri on hymyilyttävän suloista, ja kaupungin läpi kulkevat kanaalit tekevät maisemista unohtumattoman kauniit. Ravintoloita ja baareja on paljon, samoin ostosmahdollisuuksia.

Pyörä on paras tapa liikkua tässä suht kompaktissa kaupungissa. Jos liikut jalan, muista väistää pyöriä! Niitä on jokapuolella ja kello soi herkästi.

Lue myös: 10 vinkkiä: Amsterdam!

Teksti: Maria Heikkilä | Kuvat: Dreamstime.com


Julkaistu 21. syyskuuta, 2016

Lisää valmismatkoja
Pieni hetki, sivua ladataan.