10 vinkkiä: Espanjan ihastuttavat hiekkarannat

Suomalaisten suosikkikohteessa Espanjassa on kymmenittäin toinen toistaan upeampia hiekkarantoja. Biitsikausi Espanjassa jatkuu käytännössä koko vuoden, sillä eteläisessä manner-Espanjassa ja Kanariansaarilla paistatellaan myös talvella, kun taas pohjoisemmilla rannoilla ihmislaumat luonnollisesti vähentyvät kelien lähtiessä putoamaan lähelle "talvista" +10 astetta.

Poimimme kymmenen kaunista rantaa Espanjassa, jotka kannattaa lisätä vierailtavien biitsikohteiden listalle. Pääset näkemään rannan sijainnin kartalla klikkaamalla sen nimeä.

10 kaunista rantaa Espanjassa

1) Cala Agulla Beach, Mallorca

Cala Agulla Beach, MallorcaCala Agulla Beach, Mallorca

Mallorcan koillisosassa, Llevantin luonnonpuiston ympäröimänä sijaitsee Cala Agullan ranta. Ranta on valkoista, hienoa hiekkaa ja turkoosi meri jatkuu pitkään vain puolenmetrin syvyisenä, joten se sopii loistavasti myös lapsiperheille. Vesiurheilumahdollisuuksia Cala Agullassa ei ole, mutta rantalentopallo on suosittu aktiviteetti.

Rannalla on hyvät peruspalvelut: vessat, uimavalvoja (sesonkiaikaan), ravintola ja rantabaari. Paikanpäälle voi tulla helposti myös autolla, sillä lähistöllä on parkkipaikka, tosin maksullinen sellainen.

2) Cala Fonda, Tarragona

Cala Fonda, TarragonaCala Fonda, Tarragona

Cala Fondan pieni, kultahiekkainen ranta on mukavan hiljainen ja rauhallinen paikka viettää biitsipäivää. Ranta on suojainen kalkkikivipoukama, jota ympäröi rehevä kasvillisuus. Paikalle eksyy - juuri edellämainitusta syystä - myös nudisteja, joten jos tämä häiritsee, kannattaa suunnata vaikkapa Tarragonan suuremmalle Punta de la Mora Beachille.

Cala Fondan rannalle pääsee vain kävellen, eikä siellä ole palveluja. Mukaan kannattaa siis pakata omat eväät ja riittävästi juotavaa, jos rannalla aikoo viettää koko päivän.

Tarragona sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta etelään. Kaupunkien välillä kulkee myös useita busseja.

3) Zahara de los Atunes, Cádiz

Zahara de los Atunes, CádizZahara de los Atunes, Cádiz

Andaluciassa, aivan eteläisessä Espanjassa, Cádizin maakunnassa sijaitsee Zahara de los Atunesin ranta. Kaunista, kultaista hiekkarantaa riittää yli kuuden kilometrin verran. Ranta on suosittu myös paikallisten keskuudessa, mutta suuren kokonsa vuoksi ranta ei tunnu ylikansoitetulta.

Suosittuja aktiviteetteja tällä rannalla ovat surffaus, purjelautailu ja purjehdus. Zahara de los Atunesin rannalla on hyvät palvelut, suihkut, vessat, pukuhuoneet ja useampia ravintoloita. Paikalla on myös uimavalvojat ja merenkäynnistä kertovat varoitusliput. Ranta on palkittu hyvästä ylläpidosta ja siisteydestään.

4) Playa de Sotavento, Fuerteventura

Playa de Sotavento, FuerteventuraPlaya de Sotavento, Fuerteventura

Mahtavista biitseistään tunnetulta Fuerteventuralta on vaikea valita vain yhtä hiekkarantaa. Fuerteventuralla hiekka on erittäin hienoa ja tuntuu jalkojen alla miellyttävän pehmeältä. Saarella välillä kovaksikin yltyvä tuuli antaa hyvät puitteet surffaukseen, purjelautailuun ja muihin vesiurheilulajeihin.

Saaren eteläpäässä sijaitseva Playa de Sotavento on yksi hyvä vaihtoehto rantapäivän viettoon. Rantaa riittää yli viisi kilometriä ja rantavesi jatkuu matalana pitkään. Aurinkotuoleja alueella ei ole, mutta hiekkadyynien muodostamiin tuulensuojiin on mukava leiriytyä. Rannalla on pieni kioski, mutta muita palveluita sieltä ei löydy.

5) Playa de Ses Illetes, Formentera

Playa de Ses Illetes, FormenteraPlaya de Ses Illetes, Formentera

Formentera muistuttaa hiekkarannoiltaan Karibiaa: valkoista perunajauhohiekkaa ja kristallin kirkasta vettä silmänkantamattomiin. Playa de Ses Illetes -ranta on yksi Formenteran tunnetuimmista hiekkarannoista ja kesäsin siellä auringonpalvojia riittääkin. Rannan läheisyydessä on useita hyviä ravintoloita, joihin kiireisimmän sesongin aikaa kannattaa tehdä pöytävaraus. Myös vessat, suihkut ja maksullinen pysäköinti kuuluvat rannan palveluihin.

Formenteralle pääsee mukavasti myös päiväretkelle Ibizalta.

6) Playa de Santa Cristina, Lloret de Mar

Playa de Santa Cristina, Lloret de MarPlaya de Santa Cristina, Lloret de Mar

Espanjan Costa Bravalla, noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta pohjoiseen, löytyy kaunis Santa Cristinan ranta. Se sijaitsee pienessä lahden poukamassa, johon tuuli ei yllä, joten merivesi on mukavan tyyntä ja rannalla tarkenee hyvin. Rantahiekka Santa Cristinassa on kauniin kultaista.

Rannalla on pieni kioski, josta voi ostaa juomia ja jäätelöä. Myös suihkut ja wc löytyy.

7) Cala Galdana, Menorca

Cala Galdana, MenorcaCala Galdana, Menorca

Yksi Menorcan parhaista - ja suosituimmista - biitseistä löytyy saaren etelärannalta. Hiekka on valkoista ja hienoa täydellisessä puoliympyrässä, joten merenkäynti on tyyntä ja miellyttävää myös lasten kanssa matkustaville. Cala Galdanan vesi on kauniin turkoosia ja jatkuu matalana pitkään.

Cala Galdanassa on kaikki tarvittava rennon ja helpon rantapäivän viettoon. Aurinkotuolien, vessojen ja suihkujen lisäksi rannalla on useita ravintoloita ja parkkipaikkojakin löytyy rannan läheisyydestä.

8) Playa de San Juan, Alicante

Playa de San Juan, AlicantePlaya de San Juan, Alicante

Kahdeksan kilometrin päässä Alicanten keskustasta pohjoiseen löytyy kaunis, vaaleahiekkainen San Juanin ranta. Ranta on seitsemän kilometriä pitkä ja alueelta löytyvät hyvät rantalomapäivää helpottavat palvelut, kuten suihkut, vessat, uimavalvojat ja ensiapupiste. Alueella on lastenleikkipaikkoja, rantalentopallokenttiä sekä laaja valikoima hyviä ravintoloita. Aivan rannan läheisyydessä on myös 18-reikäinen golfkenttä.

9) Rodas Beach, Cies Islands

Rodas Beach, Cies IslandsRodas Beach, Cies Islands

40 minuutin venematkan päästä manner-Espanjasta löytyy yksi Espanjan parhaiten pidetyistä salaisuuksista. Galician itsehallintoalueeseen kuuluvat Cies-saaret ovat luonnonpuisto, jonka luontoa pyritään suojelemaan erityisen tarkoin. Saarella on päivittäinen vierailijamäärä (2200 henkilöä), eikä siellä ole lainkaan hotelleja. Saarella pystyy kuitenkin yöpymään leirintäalueella, mutta siitäkin on tehtävä ennakkoon ilmoitus. Saattaa kuulostaa hankalalta, mutta Cies-saaret ovat kyllä kaiken vaivan väärti. Kaunista luontoa, huikean upeat hiekkarannat, loistavat patikointireitit ja rajallinen määrä kanssamatkustajia!

Venekuljetuksia Cies Islandsille kulkee Vigosta, Cangasista ja Baionasta päivittäin, kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Saarelle on kaikilta lemmikkieläimiltä pääsy kielletty.

10) Cala Nova, Ibiza

Cala Nova, IbizaCala Nova, Ibiza

Ibizan itärannikolla sijaitseva Cala Nova on kiva pieni ranta, jossa vaalea hiekka, kirkas sininen merivesi ja Baleaarien saarille tyypillinen vehreä pinjamäntymaisema yhdistyvät.

Palveluiden - WC:t, ravintolat, uimavalvoja - puolesta ranta sopii mainiosti myös lasten kanssa biitsipäivää viettäville, mutta välillä voimakkaiksi äityvien merivirtauksien kanssa kannattaa olla tarkkana. Rannalla tapaa toisinaan myös surffareita, mutta Cala Novan aallot eivät välttämättä riitä kaikkein hurjimpien harrastajien makuun.

Teksti: Maria Heikkilä | Kuvat: Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Ostoksilla Espanjassa

Lue myös: 10 vinkkiä: Espanjan taivaalliset herkut

Lue lisää kohteesta: Espanja


Julkaistu 15. elokuuta, 2016

Lisää Espanjan valmismatkoja
Pieni hetki, sivua ladataan.