10 vinkkiä: Ostoksilla Espanjassa

Shoppailu Espanjassa ei juurikaan eroa muusta manner-Euroopan tarjonnasta.

Ostoksilla käyminen tarkoittaa eri ihmisille hieman eri asioita, mutta vaatteista ja ruuasta kiinnostuneita hemmotellaan ympäri Espanjaa monin eri tavoin – kiitos espanjalaisten vaatemerkkien sekä ihastuttavien torien. Sijaintinsa vuoksi Espanja on täynnä marketteja, kojuja ja herkullisia elämyksiä ympäri vuoden.

Espanjan kaupungit ja kylät tarjoavat monipuolisesti tuotteita niin merkkitavaroita suosivalle kuluttajalle, kuin persoonallisempia matkatuliaisia etsivälle matkaajallekin.

Matkaajan kannattaa varautua myös rennompaan espanjalaiseen elämänmenoon. Kaupat eivät välttämättä ole auki keskellä päivää, kun myyjä on viettämässä siestaa. Kaupoille kannattaakin suunnata aamupäivän suhteellisessa viileydessä tai myöhemmin iltapäivästä/illasta. Suuret ketjut ja ostoskeskukset ovat totuttuun tapaan auki koko päivän, mutta pienemmät puodit sulkevat ovensa helteiltä.

10 vinkkiä ostoksille Espanjaan

1) Kaikki saman katon alla

Jokaisesta suuresta espanjalaisesta kaupungista löytyy El Corte Inglés -tavaratalo.Jokaisesta suuresta espanjalaisesta kaupungista löytyy El Corte Inglés -tavaratalo.

El Corte Inglés on Espanjan ainut suuri tavarataloketju, joka tarjoaa kaiken mahdollisen helposti saman katon alta. Tavarataloja löytyy jokaisesta suuresta espanjalaisesta kaupungista, tarjoten vaatteita, tavaroita sekä ruokaa moneen makuun ja tyyliin. Tavaratalosta on helppo löytää myös espanjalaisten suunnittelijoiden tuotteita vaatteista koruihin – varsinkin jos pienissä puodeissa kiertely ei ole makuusi. Samalla turistikojuja kaduilla vierastava matkailija voi saada saman tavaran, pienen tuliaisen, jopa edullisemmin kuin katukauppiaalta.

2) Espanjalaiset vaatemerkit

Osaa espanjalaisista vaateketjuista ei ainakaan toistaiseksi löydy Suomesta.Osaa espanjalaisista vaateketjuista ei ainakaan toistaiseksi löydy Suomesta.

Euroalueesta huolimatta espanjalaiset brändit voivat olla huokeampia kotimaassaan. Ostoskaduilla ja ostoskeskuksissa kannattaakin pitää silmällä korkealaatuisia tuotteita tarjoavia putiikkeja, joista osa on myös suomalaisille hyvin tunnettuja vaikka niitä ei heti espanjalaisiksi mielläkään.

Vaateketjuista tunnetuimpia ovat Zara, Springfield, Pull and Bear, Desigual sekä Massimo Dutti. Muita erinomaisia paikallisia merkkejä, joita kannattaa pitää silmällä, ovat Armand Basi, Blanco sekä Stradivarius.

3) Kierrä kirpputoreilla

El Rastron kirppis Madridissa on avoinna aina sunnuntaisin ja kansallisina vapaapäivinä.El Rastron kirppis Madridissa on avoinna aina sunnuntaisin ja kansallisina vapaapäivinä.

Käytettyä, erikoista, persoonallista ja edullista tavaraa löytyy helposti kirpputoreilta. Pienissä kylissäkin on usein marketteja ja kirppareita varsinkin viikonloppuisin.

Madridissa sunnuntaisin ja kansallisina vapaapäivinä auki oleva El Rastro (Calle Ribera de Curtidores, lähin metroasema La Latina)on suurin ja suosituin. Kirpputori on auki klo 09-15. Barcelonassa kannattaa unohtaa Las Ramblas, ja suunnistaa Mercat Del Encants -torille (Placa de les Glories Catalanes). Paikka on auki ma, ke, pe ja la klo 09 - 20. Useat myyjät kuitenkin pakkaavat tavaransa jo iltapäivän aikana.

4) Madrid

Mercado de San Miguel on auki myöhään iltaan, ja ehdoton vierailukohde kulinaristeille.Mercado de San Miguel on auki myöhään iltaan, ja ehdoton vierailukohde kulinaristeille.

Suurkaupunki Madrid tarjoaa jokaiselle jotakin. Sen shoppailu voidaan jakaa alueisiin, joista jokaisella on oma tyylinsä ja budjettinsa. Calle Preciados -katu tarjoaa El Corte Inglés -tavaratalon lisäksi paljon tuttuja suuria vaatemerkkejä. Korkealaatuisten vaatteiden ja korujen ystävä voi suunnata Salamancan kaupunginosaan ja kävellä pitkin Serrano, Goya, Calle de Lagasca ja Calle de Jose Ortega y Gasset -katuja, jotka muodostavat tyylikkään shoppailukokonaisuuden. Boheemia menoa ja trendikkäitä tuotteita etsivän kannattaa vierailla Chueca-kaupunginosassa, Calle de Hortaleza-kadulla. Lähellä sijaitseva Calle de Fuencarral katu jatkaa naapuruston boheemin rentoa linjaa kauppoineen.

Ruuan ystävän kannattaa käydä Mercado de San Miguelin marketilla. Plaza Mayorin vieressä sijaitseva kaunis ruokamarketti tarjoilee tapaksia, viiniä, täytettyjä oliiveja, kinkkuja ja hedelmiä ruuasta nauttiville matkailijoille. Marketti on auki puoleen yöhön asti, torstaista lauantaihin peräti aamukahteen, tehden siitä ihanteellisen käyntikohteen.

5) Barcelona

Mercado de la Boquerian kojut notkuvat herkullisia ja tuoreita hedelmiä. Myös useita kokeilemisen arvoisia tapasravintoloita löytyy tältä ruokatorilta.Mercado de la Boquerian kojut notkuvat herkullisia ja tuoreita hedelmiä. Myös useita kokeilemisen arvoisia tapasravintoloita löytyy tältä ruokatorilta.

Barcelonan vanhan kaupungin kujat tarjoavat matkailijoille persoonallisia pikkuputiikkeja keramiikasta ja käsitöistä t-paitoihin ja herkkuihin.

Plaça de Catalunyalta löytyy El Corte Ingles, sekä lukuisten tunnettujen vaatemerkkien erikoisliikkeet Chanelista Zaraan.

Muodikkain ja tyylikkäin ostoskatu Barcelonassa on nimeltään Paseo de Gracia (Passeig de Gràcia). Alueen pienemmät kadut tarjoavat jokaisen lompakolle ja tyylille sopivaa ostettavaa vaatteista asusteisiin ja tuliaisiin. Av. Diagonal ja sen ympäristö kuten Plaça de Francesc Macià ovat täynnä tyylikkäitä kahviloita ja putiikkeja – alueelta löytyy myös yksi Barcelonan parhaista ostoskeskuksista – L'illa.

Herkullisia elämyksiä etsivän kannattaa suunnata Mercado de la Boquerialle. Alue on täynnä kojuja ja pieniä baareja jotka tarjoavat naposteltavaa pieneen ja suureen nälkään. Alue on auki maanantaista lauantaihin klo 08 – 20.30.

6) Valencia

Mercado de Colon -ruokamarketti on kaunis nähtävyys myös ulkoa. Sisällä odottaa useat baarit ja kahvilat sekä viini- ja herkkukaupat, täynnä erinomaisia tuliaisia. Mercado de Colon -ruokamarketti on kaunis nähtävyys myös ulkoa. Sisällä odottaa useat baarit ja kahvilat sekä viini- ja herkkukaupat, täynnä erinomaisia tuliaisia.

Kenkien ja laukkujen ystävän kannattaa suunnata Valenciaan. Hyvä aloituskohta ostoksille löytyy Calle Colón -katu, jolta löytyvät sekä suuret tavaratalot että tunnetuimmat vaatemerkit sitä ympäröiviltä kaduilta. Tyylikkäitä putiikkeja löytyy jatkamalla matkaa myös Carrer de Sorní ja Carrer de Ciril Amorós -katuja pitkin kävellen. Kävelykatu Carrer de Don Juan de Austria on täynnä kenkäkauppoja edullisine hintoineen.

Valenciasta löytyy myös kaksi muuta ostoskeskusta: El Saler (Av. del Professor López Piñero, 16) sekä Aqua (Carrer de Menorca). Molemmat tarjoavat putiikkeja ja tunnettuja vaatemerkkejä, sekä kahviloita.

Ruuan ystäviä hemmotellaan Valenciassa kahdella erinomaisella ruokamarketilla. Mercado Central (Plaça de la Ciutat de Bruges) sekä Mercado de Colon (Carrer de Jorge Juan, 19) tarjoavat sekä kulttuurielämyksiä, mutta myös shoppailua herkullisten elintarvikkeiden seassa. Pienet baarit ja kahvilat sekä viini- ja herkkukaupat ovat pullollaan erinomaisia tuliaisia.

7) Malaga

Calle Marqués de Larios on Malagan pääostoskatu.Calle Marqués de Larios on Malagan pääostoskatu.

Pääostoskatu Calle Marqués de Larios sijaitsee hurmaavassa vanhassakaupungissa. Sen kadut ja kujat ovat täynnä vaatekauppoja sekä paikallisia käsitöitä myyviä liikkeitä.

Varsinaista high end -tason shoppailua Malagassa ei juurikaan ole, mutta ostoskeskuksia löytyy sitäkin enemmän. Parhaimmiksi näistä on todettu Larios Centro (Av. de la Aurora, 25) sekä Vialia (Explanada de la Estación). Malagan lähellä sijaitsee myös suuri outlet-myymäläalue nimeltä Malaga Nostrum, jonne pääsee parhaiten omalla autolla.

Mercado Central Ataranzas (Calle Atarazanas, 10) on ruuan ystävien pakollinen pysähdyspaikka herkullisine tarjoiluineen. 1800-luvulla rakennettu rakennus kätkee sisäänsä tuoreita ruokaelämyksiä ja drinkkejä, sekä tuliaisia ruokaa arvostaville.

8) Sevilla

Sevillan historiallisilla kaduilla voi ihailla periespanjalaista arkkitehtuuria ja piipahtaa putiikeissa.Sevillan historiallisilla kaduilla voi ihailla periespanjalaista arkkitehtuuria ja piipahtaa putiikeissa.

Sevillan suurin ostosalue sijaitsee kahden kadun, Calle Sierpesin ja Calle Tetuanin varrella. Alueen kaupat tarjoavat kaikkea kengistä keramiikkaan, tunnetuista vaatemerkeistä koruihin. Ostoksia voi jatkaa kävelemällä La Campana kaupunginosan katuja Plaza del Duquen suuntaan, jossa sijaitsee paljon kauppoja El Corte Inglesin lisäksi. Kaupat hajaantuvat useille sivukaduille, joten tutkittavaa riittää. Plaza Nuevan ympäristö on ihanteellinen shoppailusta kiinnostuneiden tutkittavaksi; tarjolla on paljon kahviloita sekä kauppoja.

Helppoa ja nopeaa ostoksilla käymistä ilmastoinnin kanssa etsivien kannattaa suunnata ostoskeskukseen. Plaza de Armas (Plaza la Legion) on näistä pienin, mutta sijaintinsa vuoksi helpoin löytää. Suurempaa kokonaisuutta kaipaavien kannattaa suunnata Nervion Plazalle (Calle Luis de Morales, 3).

9) Teneriffa

Playa de las Americasissa sijaitseva ostoskeskus Safari Centre on yksi saaren suosituimmista shoppailupaikoista.Playa de las Americasissa sijaitseva ostoskeskus Safari Centre on yksi saaren suosituimmista shoppailupaikoista.

Voisi kuvitella, että turistien täyttämä Teneriffa on tulvillaan pieniä turisteille rihkamaa myyviä kauppoja, mutta saarelta löytyy paljon muutakin. Play de las Americasissa on erinomainen tarjonta vaativammallekin kuluttajalle – ostoskeskus Safari Centre (Avenida Americas 5) tarjoaa vaatekauppoja ja merkkejä kaikissa hintaluokissa. Costa Adejessa sijaitsee ostoskeskus Plaza Del Duque ja El Corte Inglesin tavaratalo löytyy Santa Cruzista.

Erikoisempia ja aitoja käsitöitä ja tuliaisia kaipaavien kannattaa suunnata esimerkiksi Puerto de la Cruziin. La Ranilla Espacio Artesano (Calle Mequinez) ja sen ympäristö tarjoaa usein tapahtumia joissa myydään paikallisten taiteilijoiden töitä. Pieni kauppa sisältää usein vaihtuvan valikoiman persoonallisempia tuliaisia.

Pohjoispäässä sijaitseva La Lagunan vanhakaupunki tarjoaa täysin erilaisen ostoskokemuksen kahviloineen, kapeine katuineen ja pienine kiinnostavine kauppoineen täynnä erikoisuuksia ja sopii hyvin suuria ostoskeskuksia karttavalle.

10) Gran Canaria

Las Palmasin hellusilla kaduilla on mukava levähtää ja juoda vaikka kuppi kahvia shoppailun lomassa.Las Palmasin hellusilla kaduilla on mukava levähtää ja juoda vaikka kuppi kahvia shoppailun lomassa.

Las Palmasin pääostoskatu on Calle Triana, mutta myös Avenida José Mesa y López -kadulta löytyy kauppoja, sekä suuri tavaratalo. Näiden kahden kadun sivukadut ovat tutkimisen arvoisia, sillä kauppoja löytyy monen kulman takaa.

Las Palmasin ja lentokentän välimaastossa sijaitsee suuri Centro Comercial Las Terrazas, joka tarjoaa shoppailun lisäksi myös puuhaa koko perheelle.

Etelässä sijaitseva, melko uusi El Tablero Centro Comercial (Avda. Francisco Vega Monroy, 21), tarjoaa kolmessa kerroksessa tunnettuja vaatemerkkejä ja ravintoloita.

Teksti: Ursula Borg | Kuvat: Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Espanjan ihastuttavat hiekkarannat

Lue myös: 10 vinkkiä: Espanjan taivaalliset herkut

Lue lisää kohteesta: Espanja


Julkaistu 15. elokuuta, 2016

Lisää Espanjan valmismatkoja
Pieni hetki, sivua ladataan.