10 vinkkiä: Suuri mutta idyllinen Boston

Boston on kompakti ja siisti kaupunki, jossa on helppo liikkua. Kaupunkimatkailusta kiinnostuneelle Boston tarjoaa paljon. Sen keskustaan voi vaivattomasti tutustua kävellen, sillä kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat parin kilometrin säteellä ydinkeskustasta. Luonnollisesti keskustasta löytyy myös paljon hyviä ravintoloita ja kauppoja.

Bostonin historialliset rakennukset ovat tällä hetkellä USA:n parhaiten kunnostettuja ja ne luovat huolitellun ja siistin kuvan kaupungista vehreiden puistojen kruunatessa kokonaisuuden.

1) Freedom Trail

Freedom TrailFreedom Trail

Freedom Trail on 4km pitkä kävelyreitti, jonka varrella on yhteensä 16 eri nähtävyyttä, jotka kaikki liittyvät Yhdysvalloissa käytyyn vapaussotaan vuonna 1775-1783. Riippuen mielenkiinnostasi Bostonin historiaa kohtaan voit itse valita osallistutko opastetulle kierrokselle, jonka opas on pukeutunut 1700-luvun mukaiseen asuun ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita kohteista vai tulostatko reitistä itse kartan, jolloin voit edetä omaan tahtiisi tai keskittyä vain sinua kiinnostaviin kohteisiin.

2) North End

North EndNorth End

North End on kaupunginosa aivan Bostonin keskustan sykkeessä, jonka läpi myös Fredom Trail kulkee. Alue on tunnettu eläväisenä ja alati muuttuvana lähiönä, josta löydät kaupungin parhaat italialaiset ravintolat ja kahvilat. Alueeseen viitataan myös nimellä Boston’s Little Italy ja mikäli et täältä löydä herkullista syötävää, et löydä sitä mistään!

Hintalaatusuhde on myös ravintoloissa kohdallaan. Muistathan kuitenkin varautua maksamaan tarjoilijoille tippiä. Joinain kesäviikonloppuina alueella järjestetään myös italialaisia festivaaleja, jolloin tunnelma kapeiden kujien keskellä on entistä iloisempi.

3) Urheilutapahtumat

UrheilutapahtumatUrheilutapahtumat

Urheilutapahtumat ovat Yhdysvalloissa aina hyvin tunnelmallisia. Jo lukiojoukkueiden pelissä on fiilis kohdillaan, cheerleaderit nostattavat sitä kannustushuudoin ja pelien yhteyteen monesti yhdistetään myös erilaisia tapahtumia, jolloin juhlamieli on korkeimmillaan. Bostonissa onkin monessa lajissa huipputason joukkueita!

Tarjolla olevat vaihtoehdot riippuvat tietysti vierailun ajankohdasta ja siitä minkä lajin kausi on käynnissä sekä onko joukkueilla kyseisenä ajankohtana kotipelejä. Johonkin urheilutapahtumaan tai vaikka useampaan kannattaa kuitenkin varata liput!

Yhdysvaltojen kansallislajin, Baseballin saloihin voit tutustua kannustamalla Boston Red Sox joukkuetta jo sata vuotta vanhalla Fenway Park stadionilla ja tietenkin paikallisten tapaan nauttia hodarit väliajalla. Myös amerikkalainen jalkapallo on hyvin suosittu laji Yhdysvalloissa ja Bostonissa pääsetkin seuraamaan vuoden 2015 Supper Bowl -mestarin New England Patriotsin taidonnäytteitä.

Toisaalta, mikäli olet jääkiekko- tai koripallofani, voit pitäytyä myös sinulle tutummassa lajissa ja varata paikat NHL-joukkueen Boston Bruinsin tai NBA-joukkueen Boston Celticsin peliin.

4) Charles River Esplanade

Charles River EsplanadeCharles River Esplanade

Charles-joen Bostonin puoleisella reunalla kulkee noin viiden kilometrin pituinen vehreä ulkoilureitti, joka tunnetaan nimellä Esplanade. Koska Bostonissa kaikki juoksevat, pakkaa mukaan lenkkarit ja liity paikallisten joukkoon juoksemaan tai kävelemään tälle suositulle ulkoilureitille.

Juoksusta enemmän kiinnostuneiden on myös hyvä pistää muistiin, että Bostonin maraton järjestetään huhtikuussa.

5) Cambridge

Harvardin yliopistoHarvardin yliopisto

Bostonin kaupungin ympärillä on kauniita esikaupunki alueita mukulakivikatuineen ja siirtomaa-ajan arkkitehtuureineen, joita ei kannata jättää välistä. Yksi tunnetuimmista on ehkä Cambridge, jossa sijaitsee mm. Yhdysvaltojen vanhin korkeamman asteen koululaitos ja myös ehkäpä maailman kuuluisin yliopisto Harvard sekä Massachusettsin teknillinen korkeakoulu MIT. Cambridgeen pääset kätevästi metrolla.

6) Faneuil Hall -markkinat

Faneuil Hall -markkinatFaneuil Hall -markkinat

Faneuil Hall -markkinat sijaitsevat Bostonin ranta-alueen läheisyydessä ja on vierailun arvoinen kohde. Paikka on ollut markkinakäytössä ja tapaamishallina jo vuodesta 1742 saakka. Monet historialliset hahmot ovatkin pitäneet siellä puheita maan itsenäistymispyrkimysten aikaan, jolloin paikka toimi tärkeänä kokoontumispaikkana. Tästä syystä hallia kutsutaan myös nimellä "Itsenäisyyden kehto".

Nykyään paikka koostuu erilaisista kaupoista, myyntikojuista, ravintoloista ja ruokakojuista. Katutaiteilijat puolestaan ylläpitävät iloista ilmapiiriä. Paikallisiin New Englandin käsitöihin ja herkkuihin, pääset siis tutustumaan täällä ja ne ovat myös erinomaisia tuliaisia!

7) Boston Public Garden

Boston Public GardenBoston Public Garden

Bostonin sydämessä sijaitseva puisto Boston Public Garden tarjoaa kaunista nähtävää istutuksineen ja patsaineen, joista ehkä tunnetuimpiin lukeutuu Nancy Schönin teos pronssisista ankoista nimeltä Make Way for Ducklings.

Kesällä turisteille järjestetään ajeluja joutsenen mallisissa polkuveneissä ja talvella puiston reunalta puolestaan löytyy jäärata, jonka yhteydestä voi vuokrata luistimet ja liukua jäällä kuin Kiira Korpi konsanaan.

8) Boston Tea Party Ships & Museum

Boston Tea Party Ships & MuseumBoston Tea Party Ships & Museum

Tämä Bostonin parhaaksi museoksi äänestetty kohde on elämys, jota et varmasti halua jättää välistä. Ainutlaatuisen, hauskan ja opettavaisen tunnelman museoon luovat näyttelijät, jotka tuovat historian tapahtumat henkiin. Heidän kertomana opit hauskasti Boston Tea Party:sta, joka luetaan yhdeksi tärkeimmistä Amerikan vallankumoukseen johtavasta tapahtumasta.

Rennon ilmapiirin ansiosta kohde sopii oikein hyvin myös lapsiperheille. Bostonin vanhan kaupungin kiertoajelun ostaneille käynti museossa saattaa sisältyä lipun hintaan.

9) Mukavia taukopaikkoja: Top of the Hub & Bleacher Bar

Prudential Tower (oikealla reunassa)Prudential Tower (oikealla reunassa)

Mikäli haluat tutustua kaupunkiin myös korkeuksista, parhaimman 360 asteen näköalan tarjoaa Top of the Hub, joka sijaitsee Prudential Towerin 52. kerroksessa. Näköala on parhaimmillaan tietenkin aurinkoisella kelillä, mutta toisaalta illan pimetessä baarissa voit nautti elävästä jazz-musiikista. Mukava paikka nauttia lasillinen mahtavaa näköalaa ihastellen!

Bleacher Bar on ravintola, joka on tunnettu suuresta ikkunastaan suoraan Fenway Parkin stadionille. Täällä kannattaakin ehdottomasti poiketa vaikka vain oluella tai välipalalla. Hinnat ovat todella edulliset. Oluen ja leivän saat helposti alle $10 hintaan. Mikäli mielii paikanpäälle katsomaan baseball joukkueen Red Soxin peliä, kannattaa paikalla olla varaamassa istumapaikkaa hyvissä ajoin aamupäivästä. Faneja joukkueella nimittäin riittää!

10) Shoppailu

Ostoksia Bostonin keskustassaOstoksia Bostonin keskustassa

Historiallista Bostonia harvoin hehkutetaan shoppailijan paratiisina, mutta luonnollisesti suurkaupunki tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden täydentää vaatekaappia niin edullisin tuottein kuin hintavin merkkituottein.

Kauppoja löytyy runsain mitoin keskustasta, mutta päivän voi helposti viettää myös kaupungin ulkopuolella sijaitsevissa ostoskeskuksissa tai outlet-myymälöissä, jonne pääsee näppärimmin vuokraamalla auton.

Milloin ja miten mennä Bostoniin?

Boston sijaitsee USA:n itärannikolla, joten Suomesta on tarjolla paljon lentovaihtoehtoja, jolloin hinnatkin ovat kohtuulliset. Sään puolesta miellyttävimmät ajat vierailla Bostonissa ovat huhti-toukokuu ja syys-lokakuu, jolloin kaupunki ja luonto sen ympärillä ovat myös kauneimmillaan.

Lennot Bostoniin löydät Napsun lentohaulla.

Teksti: Johanna Raittila | Kuvat: Dreamstime.com

Lue lisää kohteesta: Boston


Julkaistu 14. huhtikuuta, 2015

Pieni hetki, sivua ladataan.