Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

10 vinkkiä: Amerikoiden suloiset häämatkakohteet

Häämatkakohdetta valitessa katseen voi suunnata myös länteen. Pohjois- ja Etelä-Amerikasta löytyy kohteita niin ulkoilun, rantaelämän kuin luonnonkin ystäville. Valikoiman runsaudesta pitävät huolen eksoottisemmat matkakohteet kuten Peru ja rento Bahama kuin liikunnasta pitävien ehdoton käyntikohde Vermont.

Maanosat tarjoaa unelmia kaikille kukkaroille, sillä luksustason voi päättää itse - pääasia on, että ruoka on herkullista, ympäristö tarjoaa romanttisia hetkiä ja loma rentouttaa.

10 vinkkiä häämatkakohteiksi Amerikoissa:

1) Peru

Paikalliset matkanjärjestäjät järjestävät häämatkalaisille romanttista iltaohjelmaa Machu Piccussa. Kuva: © Diana Dunlap | Dreamstime.comPaikalliset matkanjärjestäjät järjestävät häämatkalaisille romanttista iltaohjelmaa Machu Piccussa. Kuva: © Diana Dunlap | Dreamstime.com

Peru houkuttelee jylhillä Andeilla, eksoottisella luonnollaan ja historiallaan. Peru sopii erinomaisesti pariskunnille, jotka haluavat kierrellä, ovat kiinnostuneita luonnosta ja haluavat nauttia seikkailun tunnusta - romantiikkaa unohtamatta.

Inkojen imperiumi houkuttelee legendoillaan, ja Perun moderni elämäntyyli pitää huolen romanttisista illoista. Maa on myös tunnettu ekomatkailustaan, joten se on hyvä häämatkakohde ekologisesti kestävästä matkailusta kiinnostuneille.

Häämatkalaiset voivat esimerkiksi yöpyä Laguna Azulin bungaloweissa, nauttia rantaelämästä lukuisilla rannoilla kuten Máncora, Vichayito ja Zorritos. Machu Picchu on pakollinen retkikohde, johon osa matkanjärjestäjistä järjestää romanttista sivuohjelmaa iltaisin.

  • Paras aika vierailla: kuiva kausi kestää kesäkuusta syyskuuhun.

2) St. Lucia

Trooppinen St. Lucia tarjoaa upeat puitteet häämatkalle. Kuva: © Chrisukphoto | Dreamstime.comTrooppinen St. Lucia tarjoaa upeat puitteet häämatkalle. Kuva: © Chrisukphoto | Dreamstime.com

Tämä Karibianmeren saari huokuu romantiikkaa - lukuisat ihastuttavat vesiputoukset, hienohiekkaiset rannat ja trooppinen luonto luovat täydellisen kehyksen häämatkalle.

St.Luciaan suunnataan rantaelämän, auringon ja romanttisen tunnelman vuoksi.

Voitte purjehtia illalla merellä auringonlaskua ihailemaan vuokraamalla aluksen vain teille kahdelle, uida vesiputouksilla, kävellä käsi kädessä hiljaisilla rannoilla ja sukeltaa kirkkaisiin vesiin yhdessä loman aikana.

  • Paras aika matkustaa: talvella, joulukuusta huhtikuuhun.

3) Jamaika

Rento tunnelma ja valkoiset hiekkarannat kruunaavat häämatkan Jamaikalla. Kuva: © Ruth Peterkin | Dreamstime.comRento tunnelma ja valkoiset hiekkarannat kruunaavat häämatkan Jamaikalla. Kuva: © Ruth Peterkin | Dreamstime.com

Jamaikalta tulevat reggae, letkeä tunnelma ja lupaus hiekkarannoista jotka houkuttelevat niin rentoutumaan kuin vesiurheiluunkin. Jamaica sopii pariskunnille jotka haluavat pitää hauskaa, nauttia juomasta ja ruuasta sekä tuliaisina mahtavan rusketuksen ja hyviä muistoja.

Matkalla voi käydä snorklaamassa Montego Bayn Marine Parkissa, kokeilla koskenlaskua Martha Brae Riverillä ja vierailla Bob Marley-museossa. Luonnonystävät suuntaavat Blue Mountainsille ja kulinaristien pakollinen kohde on kuuluisa Rick’s Cafe merenelävineen.

  • Paras aika matkustaa: talvi, joulukuusta huhtikuuhun.

Lue myös: 10 vinkkiä: Jamaika - lomailuparatiisi kaikilla mausteilla

4) Napa Valley, Yhdysvallat

Ehkä maailman kuuluisin viinialue Napa Valley Kaliforniassa on myös loistava häämatkakohde. Kuva: © Golasza | Dreamstime.comEhkä maailman kuuluisin viinialue Napa Valley Kaliforniassa on myös loistava häämatkakohde. Kuva: © Golasza | Dreamstime.com

Viinin ystävät suuntaavat Kaliforniaan. Viini on erinomainen syy rakentaa häämatka teeman ympärille, ja höystettynä herkullisilla juustoilla täällä viihtyvät parhaiten nautiskelijat ja kulinaristit.

Yhdysvaltain suurin viininkasvatusalue on ihanteellinen kohde tyylikkäälle mutta rennolle maaseutumatkalle, sillä viinitilat tarjoavat hempeää maalaistunnelmaa kansainvälisellä otteella. Alueen huippukokit hemmottelevat häämatkalaisia, ja majoitusvaihtoehdot ovat tasoltaan viihtyisiä ja ylellisiä.

Suosituimpina ajanvietteinä ovat tietenkin viininmaistelut, joissa voidaan kiertää alueen tiloja läpi matkanjärjestäjän järjestämän kuljetuksen mukana. Näin ei tarvitse huolestua ajamisesta, vaan matkalaiset voivat rauhassa keskittyä nauttimaan viineistä.

Alue on myös ihanteellinen liikunnasta nauttiville: ratsastus, kalastus, veneily, golfaus ja pyöräily ovat lomailijoiden keskuudessa suosittuja. Täydellisen päivän voi kruunata kuumailmapallon kyydissä alla avautuvia maisemia ihaillen.

  • Paras aika matkustaa: ympäri vuoden - viininteosta kiinnostuneiden kannattaa suunnata alueelle elokuun lopusta lokakuuhun.

5) Cancun, Meksiko

Kynttiläillallisia rannoilla, upeita auringonlaskuja, herkkuruokaa ja vesiurheilua? Jos pidätte näistä, suunnatkaa Meksikon Cancuniin. Kuva: © Lunamarina | Dreamstime.comKynttiläillallisia rannoilla, upeita auringonlaskuja, herkkuruokaa ja vesiurheilua? Jos pidätte näistä, suunnatkaa Meksikon Cancuniin. Kuva: © Lunamarina | Dreamstime.com

Meksikon Cancun on suosittu häämatkakohde, jonne päätyvät myös julkkikset. Täydelliset rannat houkuttelevat viettämään päivän meren äärellä, ja alueen eksoottinen viehätys hurmaa ja rentouttaa. Cancun sopii erityisesti herkullisesta ruuasta, rantaelämästä ja esimerkiksi snorklauksesta kiinnostuneille pariskunnille.

Isla Mujeres Catamaran tarjoaa hienot puitteet sukeltamiselle ja snorklaamiselle, kun taas Xcaret Eco-Parkissa löytyy ohjelmaa luonnon ja elämysten ystäville. Seikkailunhaluiset suuntaavat Sistema Dos Ojosin vedenalaisiin luoliin, ja herkkusuut viettävät illan risteilyllä Nichupte laguunissa.

Romantikoille Cancun tarjoaa kynttiläillallisia rannoilla, ja kilometrikaupalla valkohiekkaisia rantoja joilta ihailla auringonlaskua.

  • Paras aika matkustaa: talvella, joulukuusta huhtikuuhun, kunhan vältät huhtikuun alkua, jolloin kevätlomalaiset Yhdysvalloista valtaavat alueen.

Lue myös: 10 vinkkiä: Paratiisi Meksikossa - Jukatanin niemimaa

6) Miami, Yhdysvallat

Hauskanpitoa, rantaelämää, shoppailua ja nähtävyyksiä. Niitä löytyy Miamista. Kuva: © Songquan Deng | Dreamstime.comHauskanpitoa, rantaelämää, shoppailua ja nähtävyyksiä. Niitä löytyy Miamista. Kuva: © Songquan Deng | Dreamstime.com

Pariskunnille jotka haluavat pitää hauskaa, nauttia auringosta ja rantaelämästä päivisin mutta sukeltaa vauhdikkaaseen yöelämään iltaisin, Miami on täydellinen matkakohde. Sijaintinsa vuoksi Miami tarjoaa ihanteelliset puitteet auringonpalvonnalle, mutta kiireinen kaupunki sykkii musiikin tahdissa ja kylmät juomat virkistävät klubeissa kierrellessä.

Miami Beachilla voi parannella rusketustaan, ja siirtyä South Beachille romanttiseen illanviettoon illallisen parissa. Jungle Island on hyvä kohde piknik-reissulle, kun taas luonnosta ja sukeltamisesta kiinnostuneet voivat suunnata Biscaynen kansallispuistoon.

Herkkusuita hemmotellaan tuoreilla merenelävillä, ja alue tarjoaa häämatkalaisille mm. romanttisia risteilyitä Biscayne Baylla. Vizcaya Gardens on ihastuttava käyntikohde vehreästä luonnosta ja rauhallisemmasta menosta nauttiville.

  • Paras aika matkustaa: sää on parhaimmillaan joulukuusta toukokuulle.

Lue myös: 10 vinkkiä: Tv:stä tuttu Miami ympäristöineen

7) Bahamasaaret

Bahaman pääkaupunki Nassau. Kuva: © Roman Stetsyk | Dreamstime.comBahaman pääkaupunki Nassau. Kuva: © Roman Stetsyk | Dreamstime.com

Tuskin kukaan sanoo ei auringolle, rennolle menolle ja kauniille rannoille. Kirkkaat vedet houkuttelevat Bahamalle niin sukeltajia kuin rantaelämän ystäviäkin - onhan täällä valinnanvaraa noin 700 pienen saaren verran.

Tunnetuimmat näistä ovat Andros, Grand Bahama, Great Inagua ja New Providence. Siksi kohteesta löytyy myös hiljaisia ja autioita rantoja romanttisille kävelyille ja piknikeille, vaikka myös iltaelämä on suosituimmissa kohteissa hyvin vilkasta.

Pääkaupunki Nassau on hyvä shoppailu- ja käyntikohde - värikkäät rakennukset hurmaavat valokuvausta harrastavat.

Kulinaristit nauttivat tuoreista merenelävistä. Snorklaus ja sukellus sekä useat kansallispuistot pitävät liikunnasta nauttivat kiireisinä ja illallisristeily auringonlaskua ihaillen tuo matkaan ripauksen romantiikkaa. Bahamasaaret ovat hyvä yhdistelmä lepoa ja ylellistä hemmottelua - kaiken kruunaa kuitenkin välitön ja rento tunnelma.

  • Paras aika matkustaa: talvisin, joulukuusta huhtikuuhun.

8) Martinique

Pääkaupunki Fort-de-France on iloinen sekamelska, mutta etelän kauniit rannat tarjoavat mahdollisuuden rauhallisempaan lomaan. Kuva: © Darryl Brooks | Dreamstime.comPääkaupunki Fort-de-France on iloinen sekamelska, mutta etelän kauniit rannat tarjoavat mahdollisuuden rauhallisempaan lomaan. Kuva: © Darryl Brooks | Dreamstime.com

Karibianmerellä sijaitseva Ranskan departementti on värikäs, hurmaava paratiisi. Sitä koristavat vuoret, mustahiekkaiset rannat ja vehreät sademetsät, joten saaren ulkoasu on eksoottinen ja kaunis.

Suomalaisille hieman tuntemattomampi matkakohde sopii erinomaisesti luonnosta, rantaelämästä ja hyvästä ruuasta nauttiville pariskunnille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta. Ulkoilua kaipaavat voivat kävellä Mont Peleelle ja vierailla Ilet Loup-garoulla, jossa on kilpikonnien suojelualue sekä pinkkihiekkainen ranta.

Pääkaupunki Fort-de-France on kuhiseva ja iloinen sekamelska, mutta paratiisimaisia elementtejä löytyy sekä pohjoisesta että etelästä. Etelän kauniit hiekkarannat tarjoavat sekä tekemistä että mahdollisuuden hemmotteluun ja rentoutumiseen.

Sukellus ja snorklaaminen ovat suosittua ajanvietettä matkailijoiden keskuudessa, sillä saarta ympäröivät kirkkaat vedet sekä koralliriutat. Pohjoista kehystävät vehreät vuoret - täällä viihtyvät luonnon ystävät sekä ulkoilijat.

  • Paras aika matkustaa: touko- ja kesäkuu. Joulukuusta huhtikuuhun paikka on suosituimmillaan, ja hinnat sen mukaiset. Kesällä alueella voi yllättää hurrikaani.

9) Rio de Janeiro, Brasilia

Ipanema-rannalla Rio de Janeirossa on takuulla muutama muukin matkaaja. Kuva: © Paura | Dreamstime.comIpanema-rannalla Rio de Janeirossa on takuulla muutama muukin matkaaja. Kuva: © Paura | Dreamstime.com

Tänne suunnataan iloisen tunnelman, tapahtumarikkaan ympäristön ja auringon vuoksi. Pitkät rannat tarjoavat tekemistä päivisin, kun taas iltaisin voi suunnistaa johonkin kaupungin lukemattomista ravintoloista ja klubeista. Rio de Janeiro on sekoitus vanhaa ja uutta maailmaa, sambaa ja herkullista ruokaa.

Sokeritoppavuori on pakollinen käyntikohde nähtävyyksistä kiinnostuneille, romanttinen näkymä auringonlaskun aikaan on käynnin arvoinen. Toinen korkea nähtävyys, Corcovado-vuori, tarjoaa elämyksen hammasratasjunakyydillään sekä valtavalla Kristus-patsaallaan.

Ipanema ja Copacabana takaavat täydellisen häämatkarusketuksen, kun taas rehevää luontoa arvostavien kannattaa vierailla Tijucan sademetsässä. Se sijaitsee aivan kaupungin tuntumassa, ja on ihastuttava hengähdyspaikka kaupungin vilinästä.

Romanttinen loma täydentyy caipirinha-drinkeillä, letkeillä sambarytmeillä ja herkullisella katuruualla.

  • Paras aika vierailla: sadekausi kestää lokakuun lopusta huhtikuulle. Kesäkuusta syyskuulle sesonki on hiljaisempi, ja hinnat maltillisemmat.

Lue myös: 10 vinkkiä: Rytmikäs Rio de Janeiro

10) Vermont, Yhdysvallat

Vermont on erittäin suosittu häämatkakohde myös paikallisten keskuudessa. Kuva: © Theresa Lyon | Dreamstime.comVermont on erittäin suosittu häämatkakohde myös paikallisten keskuudessa. Kuva: © Theresa Lyon | Dreamstime.com

Uuden Englannin Vermont on kuin suoraan postikortista. Tunnelmalliset B&B-paikat tarjoavat ihastuttavia majoitusvaihtoehtoja häämatkalaisille; Vermont onkin suosittu häämatkakohde Yhdysvalloissa.

Kohde hurmaa kesät talvet, sillä luonto on aina kauneimmillaan - syksyisin metsät ovat täynnä värejä, talvisin runsas lumi tarjoaa paljon tekemistä talviurheilun ystäville ja kesäisin alue on vehreä ja lämmin.

Vermont on erinomainen kohde liikunnasta innostuneille. Täällä kiipeillään, vaelletaan, pyöräillään ja lasketellaan. Vuoristo ja pienet söpöt kylät tarjoavat tutkittavaa koko loman ajaksi.

Shoppailusta kiinnostuneet voivat suunnata Manchesteriin, ja ulkoilmasta nauttivat voivat kajakoida, kalastaa tai esimerkiksi ottaa jännittävän tuolihissikyydin Mount Snowlle.

Vermont on tunnettu myös pienpanimoistaan, joten oluen ystävät viihtyvät seudulla mainiosti.

  • Paras aika vierailla: ympäri vuoden, riippuen täysin siitä mitä lomalta haluaa.

Teksti: Ursula Borg | Kuvat: Dreamstime.com

Lue myös: 10 ihanaa häämatkakohdetta Euroopassa

Lue myös: 10 vinkkiä: Häämatkalle Euroopan aurinkoon?


Julkaistu 1. maaliskuuta, 2017

Lisää Meksikon valmismatkoja
Pieni hetki, sivua ladataan.